Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/08/18 in all areas

 1. 7 points
  Lille Leah kom i brusende fart med KS ikveld kl 20. Alt bra foreløpig, så får vi se hva dagene videre bringer. Født 27+3.
 2. 3 points
  Lurer på om Damir faktisk ble parret med en hvalross
 3. 3 points
  Jeg ser ikke helt hva som var så fantastisk med dette stedet? Hvis rene bur, dyr med god pels og nysgjerrige dyr er det som må til for å kalle det et mønsterbruk så kan man jo spørre seg hvordan et standardbruk er? Ikke godt nok og jeg håper det holdes på planene om avvikling.
 4. 2 points
  I dag var det faktisk veldig varmt for hundene å gå tur, til og med Felix peste. DA er det varmt! Jeg stoppa ved en bekk så de skulle få kjøle seg ned og der fikk Skoj første møte med kaldt vann på andre steder av kroppen enn beina. Han fikk et lite tulltak midt i bekken og satte rumpa såpass langt ned at den duppa i vannet og det uttrykket han fikk var helt priceless . Ikke løfta han seg opp igjen heller, men ble sittende å se helt corny ut i noen sekunder . Etter tur fikk de slappe av litt mens jeg spiste middag og tok en dusj og så bars det avgårde på fellestrening. Nå har de roa seg ned alle mann og jeg er så glad for at Skoj raskere finner roen nå etter aktivitet. God-klumpen min
 5. 2 points
  Siden jeg flyttet hit for 2,5 år siden har jeg hatt tørkestativet stående på en fast plass når jeg tørker klær, og alltid irritert meg over hvor mye plass det opptar. Først i dag gikk det opp for meg at jeg frigir veldig mye av rommet om jeg setter det på en litt annen plass Nå er jeg usikker på om jeg skal føle meg dum som ikke har innsett det før nå, eller om jeg skal være fornøyd med meg selv for å ha funnet den perfekte plassen til tørkestativet
 6. 2 points
  Den her er egentlig veldig bra. selv om man kan bytte ut "Get your dog neutered" med "Don`t breed your dog"
 7. 1 point
  Vi har gått et spor idag, rundt 500 meter tipper jeg. Hun går veldig stødig og fint. Men jeg burde få trent på spor ligger lengre enn en time. Det skal vi gjøre om ikke så lenge har jeg planlagt! Idag skulle jeg bare teste ståa, la ut 4 pinner, 3 ble med inn. Følte meg litt vell snill, sparket å tråkka godt der jeg la pinnene. Hun stopper opp å anmerker seg at "her er det noe". Belønner og spørr om hun kan vise pinnen, hun frysmarkerer stående, iværtfall noe som ligner på det. Kommer nok av nosework treningen vi startet for noen måneder siden. Jeg har vinglet på markering, og egentlig endt opp på apport, men kanskje prøv å få dekk+frys igjen? Neste problem, hun er superivrig på sporet og vil bare videre, pinnen og belønning er ikke så viktig. Det har vært problemer tidligere også.. Sporet har høyere verdi enn pinnen. Den må jeg tenke litt mer på
 8. 1 point
  Håper alt står bra til, til tross for en litt vel tidlig start på livet utenfor!
 9. 1 point
  Oi, det var tidlig. Gratulerer og masse lykke til med lille Leah vi heier på henne!
 10. 1 point
  Ved barmark og ok vær og kropp så trener vi nesten hver dag ja Omvendt lokking ved avlevering? Taco kunne IKKE å holdefast i feltet- selv om hun kunne det med vanlig apport Mye mulig du går for sakte- prøv deg fram Zök fikk ekstra energi etter kiro-timen i dag, så håper det ble litt bedre- ny time neste uke.. Så ingen trening på oss i dag og de neste 2 dagene
 11. 1 point
  Jeg snubla over tørkestativet i gangen oppe i flere år før jeg kom på at jeg har et gjesterom der det kan stå.
 12. 1 point
  Det er fortsatt dyr som holdes i knøttsmå sprinkelbur hele livet utelukkende for å bli moteklær vi faktisk ikke har behov for. Og det hjelper vel ikke stort at dette ene bruket er et mønsterbruk hvis flertallet er skikkelig dårlig.
 13. 1 point
  Tok en runde på Tinder for å finne meg en jeger sånn at jeg har grunn til å kjøpe fuglehund, men der var det dårlig butikk altså... Kanskje jeg heller må dra en tur på hundeklubben
 14. 1 point
 15. 1 point
  Valpekullet jeg vurderer å kjøpe valp fra er snart 3 uker veldig morsomt og spennende å følge dem! Vi begynner å bli klare for valpesommer og nye utfordringer om ca 6 uker
 16. 1 point
  En av disse tre skal hit ^^ Godt det er mye som skal være gjort før hun kommer seg i hus, da går tiden fortere
 17. 1 point
  Helt enig med dere! Hun ringte meg to sekunder etter jeg sendte melding. Tispa hadde blitt alvorlig syk, så hun hadde rett og slett ikke hatt tid til å sette seg ned å bestemme seg for valpekjøpere. Det er jo forståelig, og vi hadde en lang og hyggelig samtale. Hun satte pris på at jeg sendte melding, og skal sette seg ned de neste dagene og bestemme seg for valpekjøpere og så ta kontakt igjen uansett om jeg får eller ikke.
 18. 1 point
  Her er min collie på 3 år. Kensington Gate Tokyo By Night. Kommer fra Linda Mills hos Kensington Gate Collies i Tønsberg. Fått noen Excellent og reserve Cert på utstilling og konkurrerer i lydighet og trener litt blodspor.
 19. 1 point
 20. 1 point
  god tur, og lykke til!
 21. 1 point
  Har ikke fått filmet prosessen enda, men har et par bilder. (Odin får som oftest dele)
 22. 1 point
  Har approach pack. Jeg har aldri hatt noe ønske om å overlesse hunden (jeg synes det er overlessing når de vralter seg frem med en gigakløv), derfor synes jeg denne var grei. Plass til litt ting og tang, og ligger godt. Men om man har som mål å kløve 1/3 av kroppsvekta så ville jeg valgt en spesialtilpasset kløv.
 23. 1 point
  Jeg har en labradorhann som førstegangshund, sett bort i fra "oppveksthunden" som var en spets. Leste meg godt opp på rasen og treningsmetoder slik at jeg hele tiden delvis forventet hva som skulle komme framfor å bli sjokkert eller skuffet over adferd. Så nå som han er to år så er han litt "pling i bollen" til tider, men får han tid til å "varme opp" selvkontrollen og arbeidsmotivasjonen er han helt fantastisk. Han bestod bronsemerket når han var 8 mnd, og vi får til ganske avanserte lydighets- og jaktøvelser allerede. Får ofte mye skryt av instruktører på hvor fokusert og utholden han er i arbeid, men kan falle ut ved forstyrrelser hvis jeg ikke klarer å motivere han nok. Har gjort noen feil som nok har skapt en over gjennomsnittet forventningsfull hund ved passering og som videre fører til tidvis frustrasjonsbjeffing, ellers er han lydløs. Ved hilsing på barn og voksne kan han være litt ukontrollert glad det første minuttet, men når han får kjørt seg ned til normal tilstedeværelse er han superforsiktig og veldig kontrollert selv med babyer. Er respektfull ovenfor andre hunder/valper og legger seg rett på rygg om det kommer en bøs hannhund, men kan ri på unge/jevnaldrende hanner og være litt intens med tisper helt til de gir beskjed. Han kan nok leke litt voldsomt hvis den andre hunden også leker voldsomt, har sett noen bulldozer-lignende tendenser. Han er utstillingsmodellen og har høstet excellent på snart et tosifret antall utstillinger, men likevel en atletisk kropp hvor jeg merker at dommere er litt like/dislike i forhold til at han da ser mindre massiv ut en de andre i ringen. Likevel er det dommere som har kommentert at han er "fit". Han er nok litt stresset av seg framfor å være den "late og dovne" labradoren som kan sovne over alt. Men dette tror jeg kan relateres til litt ustrukturert miljøtrening og ro-trening som valp, i tillegg til hormoner og forventninger om å være med på alt som skjer. Usikker på om min neste hund blir en labrador på bakgrunn av at jeg føler jeg har vært litt heldig med han jeg har nå, men samtidig stiller jeg jo med en helt annen erfaring når jeg skal oppdra neste valp.
 24. 1 point
  Men hos hund så er det nettopp skepsis mot ukjente ting og mennesker det som gir de mindre sjans til å formere seg. Spesielt for en labrador hvor det å være sosial og tillitsfull er uttalt ønskede egenskaper. Derfor er det "smart" for en labrador å være ukritisk til ukjente, enten det er folk, dyr eller gjenstander. Du baserer argumentene dine evolusjonært, men virker å glemme og gjenkjenne at mellom arter og kontekster så er det store forskjeller på hvilke egenskaper som gir bedre sjanser for overlevelse og videre til formering. Evolusjonært sett er ikke god evne til problemløsning er nødvendigvis en universiell "smart" strategi, det avhenger av kontekst i situasjonen der og da. Ikke minst fordi hva som er "problemløsende" vil kunne framstå i en milliard forskjellige varianter, og blir avhengig av å på mange måter defineres ut fra utfall. Intelligens, "smart" og "dum" er menneskeskapte og essensialistiske kategorier med relativt store svakheter. De er kontekstavhengige enten man snakker om hund eller menneske og for meg ganske vanskelige fenomener å snakke om ut over det helt hverdagslige. Det synes jeg denne tråden godt beskriver på en god måte.
 25. 1 point
  Se på hvor mange labradorer som er førerhunder, redningshunder, narkotikahunder osv. Å i det hele tatt betvile rasens intelligens blir for meg helt fjernt. Når det er sagt, så finnes det selvsagt labradorer med utfordringer og da blir de utrivelige, men jeg tror mye handler om avl og mye handler om eieren i enden av båndet.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×