Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/12/21 in all areas

 1. Såkalte tekopp-varianter av raser er avlet fram av hunder med dvergvekst, som medfører en del fysiske plager. Jeg anbefaler deg å se etter en sunnere variant, eventuelt av en mindre rase hvis det er viktig at den er liten.
  6 points
 2. Har fått hjem Eine sin urne nå💔 Den står ved siden av Max sin, så nå er de sammen igjen❤️
  5 points
 3. Noen ganger er jeg veldig glad for å bo i nord, selv om det er et snøhull uten like ---------------------------- I dag har jeg plutselig en 10-åring! Dagen skal feires med roadtrip til et sted med barmark, og en god tur i skogen
  5 points
 4. Jeg er vegetarianer, og det er samboeren også. Men hundene har ikke valgt å være det, så de får slippe det. De velger i aller høyeste grad å være kjøttspisere. Jeg tenker som så at landbruksdyr i liten grad slaktes på grunn av kjæledyrmat - de slaktes for å bli menneskemat og så går biproduktene til dyrefor - ting som beinmel, brusk og innmat det ikke er marked for som menneskemat lenger. Når dyrene uansett slaktes, er det bra at hele dyret blir brukt. Da kan like godt hundene våre spise det, i stedet for at de må spise vegetar-fôr mens biproduktene går til sement og biodiesel. Det er allerede
  4 points
 5. Hva gjør man sånn midt i natten før sengetid? Joda stapper kong mm. Limit derimot føler seg ca sånn tror jeg:
  3 points
 6. Jeg spiser ikke selv kjøtt av dyrevernmessige årsaker, og av akkurat samme grunn fôrer jeg min hund en kjøttbasert diett. Jeg velger dog å fôre med fôr som kun benytter seg av plussprodukter fra slakt for å ikke bidra til mer og utnyttelse av hele dyrene, VOM i mitt tilfelle, men det gjelder flere merker. Hunder er obligate carnivores, takler man ikke å ha kjæledyr som er ment for å skulle spise hovedsakelig kjøtt og gi de dette, burde man skaffe seg noe annet enkelt og greit (kaniner eller minigriser f.eks).
  3 points
 7. Sosialisering: omgås levende vesner (hunder, mennesker, katter, hester etc) Miljøtrening: tilvennes miljø (byen, kjøre buss, lydene i et sauefjøs, etc) Å sosialisere med hunder er ikke lik å springe bananas med alle hunder man møter. Begynner valpen å leke, ja da er den trygg, thank you next! Tror dessverre dette er en common misconception og folk får hunder som har alt for store forventninger til andre hunder. Det å gå rolig båndtur sammen er også sosialisering. Og angående den der miljøtreningen, tror ikke folk helt gjør dette bevisst før de kanskje får en valp som har stort
  3 points
 8. Miljøtrening: Utsettes for og lære å håndtere ulike situasjoner og miljøer. Sosialisering: Lære å omgåes andre hunder og folk på en ok måte. Så er det ganske mange ulike meninger om hva som er best måte å gjøre dette på. Noen mener "mest mulig", andre mener "best mulig" (åpenbart hva jeg mener her?), og så er det masse bør og ikke bør og råd fra naboen og selvutnevnte hundeeksperter. Sunn fornuft og alt med måte tenker jeg ofte er fint. Og så kommer det an på hva man ønsker, selvfølgelig. Selv om jeg unngår å hilse i bånd for å forebygge passeringsproblemer så vil jeg at de skal
  3 points
 9. Det du beskriver er for meg miljøtrening. Med sosialisering mener jeg å forholde seg til andre hunder, både gjennom å lære hilsing og generell oppførsel, men ikke minst å lære seg at man ikke trenger å hilse på enhver hund man ser.
  3 points
 10. Kan du jobbe litt oftere plz? Vi skal til dyrlegen i dag. Standard for tømming av analkjertler, og så høre om det er noe som helst vi kan gjøre med bæsjespisingen til Odin. Han startet på Kovu sin i vinter, og har nå begynt å spise sin egen også. Æsj!
  2 points
 11. Her har det fungert fint med usb-vifte og powerbank 🙂
  2 points
 12. Det finnes alltid unntak. Uansett hvilken rase du ser på så finner du invider som ikke har typisk adferd. Men jeg ville ikke kjøpt hverken dsg eller schnauzer i håp om at de ikke vil prøve å spise marsvin. Om man er villige til å ta høyde for at de må holdes adskilt, absolutt (og jeg ville uansett aldri latt de være uten tilsyn). På samme måte kjøper man ikke en spisshund om man ikke vil ha bjeffing, eller en selskapshund om man vil drive med brukshund. Det finnes alltid noen (gode?) unntak, men ikke sats på at dere får akkurat det.
  2 points
 13. Lenge siden jeg har orket å oppdatere noe som helst her. I juni måtte jeg ta det tøffe valget og si farvel til Neytiri, bare 2,5 år gammel 💔 Kroppen hennes orket ikke mer etter alt hun hadde vært igjennom. Verdens snilleste, morsomste, stødigste lille blå. Jeg savner henne enormt mye hver eneste dag! De tre andre går det heldigvis bare bra med. Yngstemor, Miyagi, blir 2 år om ett par måneder, tiden har gått så raskt! Synes hun har vokst seg til en flott ung dame, veldig lik sin mor med god arbeidsmoral og veldig selvsikker på alt av miljø. Vært litt forsiktig mtp enkelte mannfolk, men hu
  2 points
 14. Nå er jeg kanskje ikke så objektiv lengre, for jeg har jo virkelig funnet min drømmerase og kan muligens da se meg litt blind 😊 Jeg er oppvokst med settere, svart- og grå elghund samt malinois, men ingen av disse hadde egenskaper jeg var ute etter når jeg skulle ha hund alene. Jeg landet på collie og har ikke angret siden. Tvert imot er jeg så fornøyd, at jeg sliter med å skaffe en ny rase som jeg også veldig gjerne kunne tenkt meg å hatt 😅 Jeg kunne skrevet en lang bok om collien, så noen spesifikke spørsmål på hva du evt er ute etter hadde vært til hjelp Du får collien i både lang og k
  2 points
 15. Hunder har svært liten nytteverdi av karbohydrater, så det må man jo ta utgangspunkt i ved valg av for. Utover det så tenker jeg at så lenge næringsbehovet dekkes av kjøtt spiller det ingen rolle om man bruker agurk eller blåbær som godbiter, liksom. For tiden fores min med 50% rå gulrøtter, men det er utelukkende som vomfyll for å gi henne noe metthetsfølelse. Aktivitetsnivået er såpass lavt om vinteren at hun blir feit hvis jeg gir henne hele måltid i form av kjøtt. Så selv om jeg på ingen som helst måte støtter vegansk kosthold til kjøttetere ser jeg ikke problem med å inkludere f.eks. grøn
  2 points
 16. Hvis hunden er over gjennomsnittet sunn og frisk med godt gemytt må det vel være mye bedre å bruke den i renraset avl? Hvorfor "kaste bort" gode gener på blandingsavl når du heller kan tilføre staffens avlsbase noe positivt?
  2 points
 17. Jeg har ikke erfaring med bruk av hundegård, men mitt første spørsmål er om hunden kommer til å være interessert i dette. Det er ikke en typisk "ute-hund", heller ikke av historikk, så jeg vil tippe at hunden like gjerne kan trives og slappe av alene inne. Selv om han evt. trives på terrassen sammen med deg normalt. Og så tenker jeg at muligheten til å grave bør elimineres, verden utenfor er som oftest mer spennende.
  1 point
 18. Takk takk, måtte ta opp mer rått da, hadde ikke nok til å fylle alt. 😂 Det er sånn reglene er må vite, sola dukker helst opp når alle må være inne på jobb. 😂 Ånei så kjipt!!!
  1 point
 19. Har ikke korona, men føler meg som veislakt... Prima er Prima selv om det betyr rolige dager. Heldigvis kan hun sole seg på verandan, som egentlig er en altan.
  1 point
 20. Når det gjelder pelsstell på løwchen, kan det variere. Jeg har en som har hatt en pels som floker bare du ser på henne (litt overdrivelse, men det føles sånn) hele livet. Hun er 11 år nå og nedklipt. De andre har en pels som ikke krever mye. Bading ca. hver 14. dag og gjennombørsting en gang i uka så holder det fint.
  1 point
 21. Så herlig Ja, en bekjent hadde en husky som var viltsporchampion, konkurrerte i klasse 3 lydighet og rally og var både besøkshund og ettersøkshund, så alt går an
  1 point
 22. Jeg liker dvergpuddel og bichon, men de trenger jo sitt de også, så en sånn kanskje?
  1 point
 23. Puddel er vel sammenlignbart med lagotto vil jeg tro. Cairn må nappes, det er visstnok ganske slitsomt men jeg vet ingenting om det (cairn er en av mine små drømmer). @MollyChar løwchen og kan kanskje si litt om det?
  1 point
 24. (Det er ikke NKK som forvalter disse rasene, så dette burde kanskje skilles ut i egen tråd?) Skal man bedrive krysning må det søkes om til det nasjonale stambokregisteret i rasens hjemland, som i dette tilfellet er The Kennel Club i Storbritannia. Jeg vet ikke hvor mye som skal til å få ja der (de har godkjent krysningprosjekt med cavalier så veldig vanskelige er de vel ikke), men det forutsetter jo at raseklubber/oppdrettere ønsker dette.
  1 point
 25. Har du mulighet til å kontakte en annen veterinær? Min veterinær lar meg fint følge hundene inn (selv om det ikke er nødvendig), vi holder avstand og har munnbind. Evt. om de kan titte på ham utendørs?
  1 point
 26. 16 ukers regelen gjelder preging på mennesker, først og fremst, eller sosialiseringsvinduet, som man kalte det i "gamle dager". Hadde ikke valpen opplevd mye positivt samvær med mennesker innen da, var det for sent å oppnå tillit. Derfor er det så viktig at oppdrettere bruker tid på ikkesolgte valper. Jeg har selv kjent hunder som har gått og vansmektet i hundegård med minimal menneskekontakt, og sett hva det har gjort med dem når de endelig har blitt solgt. 16ukersregelen er ikke tatt t av løse luften, den kommer fra etologer(Muligens Scott & Fuller, uten at jeg skal banne på det.)
  1 point
 27. Jeg tror det er noe av det som nevnes over her som har blitt misforstått litt. Hunden trenger ikke å oppleve ALT før den er 16 uker (uketallet/alderen har med utviklingen hos valpen å gjøre mentalt), men den trenger å oppleve forskjellige ting, og at det ikke er farlig at alt ikke er helt det samme hele tiden. Og så er det noen ferske hundeeiere som trenger mer veiledning enn andre, og da er det lett å gi en liste med forslag til ting hunden kan/bør oppleve eller kan møte på i senere tid. Og så har dette blitt en slags sannhet som skal gjelde "alle". Det er mange som leser bøker eller får
  1 point
 28. Bruker friskluftskrok på vinduet i bakdøra, sånne vindusgitter: https://dyresjappa.no/Produkt/1/101464/Ventilasjonsgitter-til-bil-small i vinduene på sidedørene. Og silvershade der det kan brukes.
  1 point
 29. Det heter seg vel noe slikt som at ‘en vitenskapelig sannhet er bare sann helt til den blir motbevist’.. Der er faktisk ikke så veldig lenge siden dyr og herunder såkalte ‘høyerestående’ dyr ble ansett som lite annet enn biologiske maskiner som var styrt av instinkter, intet annet. Den eneste arten som hadde begrep om et ‘selv’ var jo selvsagt planetens egenmektige hersker, Homo sapiens. I nyere tid har jo dette vist seg å være helt feil faktisk, noe som den gemene hop har vært inneforstått med i lang tid. En slik antagelse eller overbevisning, at det kun var foranne
  1 point
 30. Jeg er godt kjent med tesen om 16 uker og jeg tillater meg å betvile at det er den absolutte sannhet.. Det er heller ikke helt enkelt å fremlegge en slik påstand, uten å nærmest nevne i detalj liste opp hva slags ‘opplevelser’ man tenker at en liten valp skal eksponeres for i ‘lærings’øyemed. Tar man en enkelt ting som nyttårsaften f.eks, så har jeg aldri ‘trent’ med egne hvalper, enten de var kjøpt eller født her på noe som helst vis. Det jeg har sett er at det er signifikante forskjeller på hundene, noen er omtrent helt uberørte, selv om idioter starter oppskyting mange timer før og de
  1 point
 31. Jeg tror at ‘behovet’ for miljøtrening og sosialiering i stor grad avhengerav hvordan hunden er ‘skrudd i hop’ fra fødselen av. Mao; en mentalt god hund behøver ikke utsettes for alt mellom himmel og jord, før den har felt hvalpetennene, for å bli et fungerende individ .Nå kommer det selvsagt an på hva man mener med fungerende. Personlig anser jeg at hunder ikke har noe som helst å gjøre på 17.mai, russefeiringer og lignende arrangementer eller omgåes fulle folk, med mindre det er en politihund. ‘Klovner’ finnes i forskjellige utgaver og siden jeg ikke har noe ønske om å møte slike, uansett op
  1 point
 32. Jeg har ikke satt meg inn i dette, men kom over YORA her om dagen, som skal være basert på insekter. Mulig det kan være verdt å ta en kikk på? https://www.yora.no/
  1 point
 33. Nyere biler har ofte USB-uttak, så man faktisk kan ha usb-vifter på burene. Ellers er det silvershade.
  1 point
 34. Vi har hatt to dvergschnauzertisper tidligere. Ingen av dem hadde noe antydning til jaktinstinkt. Da vi gikk tur i skogen gikk de i kun på stien rett forran, eller bak oss. De hadde ingen utfartstrang. Det var lette hunder å ha med å gjøre. Når det gjelder smådyr tror jeg det kan gå veldig fint. De årene det var mye lemen på fjellet brydde de seg ikke. Vi passet en kanin, og våre hunder holdt seg på avstand og viste ikke tegn til interesse. De var heller usikker. Dette kan ha med individer å gjøre. Ettersom dere har marsvin i huset tror jeg at det kan gå fint, så lenge
  1 point
 35. Jeg har mer tro på dsg enn ds. Begge har en del jaktinstinkt og er avlet for jakt på smågnagere, så det kan uansett bli en utfordring. Men dsg er lettere å trene, mer førbar enn schnauzeren, jevnt over. Jeg ville uansett kanskje tatt en titt på andre raser som ikke er genetisk avlet for jakt på smågnagere. Se på selskapshundrasene?
  1 point
 36. Nå vet jeg det ikke er dette du spør om men siden du skrev du er sørlending: slakter Jens Eide i Lillesand selger et veldig ok hundefor som de lager selv. Jeg kjenner mange av bøndene som leverer til Eide , økologisk og gressfora storfe .Sikkert noen mindre bra men jeg tenker at dyrevelferdsmessig og miljømessig er dette noe av det beste man kan få tak i siden det er kortreist mat også. .. http://www.slaktereide.no/Dokument/Hundemat Beklager avsporingen. :D
  1 point
 37. Jeg er på ingen måte uenig i at produksjonsdyr ikke har noe som helst liv i vanlig forstand, det er mer snakk om eksistens før slakting . Men jeg syns det er en smule ironisk at man på den ene siden er opptatt av disse dyrenes manglende velferd men på den annen side er villig til å fore kjæledyr man har med naturstridig kosthold, for å plastre egen samvittighet.. Nå tenker jeg at for/ mat ikke har bare en enkelt funksjon, nemlig rent ernæringsmessig, jeg tror gleden ( i mangel på et bedre ord i farten) ved å spise naturlig for er sterkt undervurdert. Visst spiser mine hunder
  1 point
 38. På debattfora kan man ikke bestemme hva slags svar man skal få men ønske kan man selvsagt. Min mening er at så lenge man er myndig, så står det en selvsagt helt fritt å velge hva slags kosthold man vil ha. Å påtvinge andre, som ikke har mulighet for å ta selvstendige valg, det være seg dyr eller barn et naturstridig kosthold er ikke greit på noen som helst måte. Hvis man ikke kan forlike seg med at ens kjæledyr er hovedsaklig carnivore fra naturens side, så er det vel best for alle parter at man står over eller skaffer seg kjæledyr som hovedsaklig er herbivore.
  1 point
 39. Nei, det går ikke av seg selv for alle hunder, men en normalt sammensatt hund trenger ikke å miljøtrenes på "alt" før 16 uker for å takle det. At de utsettes for en viss mengde uvante miljøer er selvfølgelig nyttig for å legge et godt grunnlag. Og så er det en del hunder som slett ikke er normalt sammensatt og ikke takler det ene eller andre, kanskje til og med til tross for "riktig" miljøtrening fra tidlig av. Det er dette som er så vanskelig med hund. Det er veldig mange måter å gjøre ting på, og veldig få fasiter fordi de er så ulike. Her blir det robothund neste gang, så jeg kan
  1 point
 40. Istedenfor "rotrening", og tvinge en vilter valp til å legge seg og bli bundet (!), har jeg funnet frem noen leker eller godbiter, satt meg på gulvet og lekt inn enkle øvelser, som sitt, stå, hold fast osv. Eller gjemt små godbiter og lært inn ordet "søk". Dette roer valpen på en god måte, og etterpå trenger du ikke å be dem om å sovne...Det virker so om en del av dagens unge instruktører har lite forståelse for valpers utrettelige energi og behov for å røre på seg. Valper kan sammenlignes med barnehageunger, de sover sannelig ikke mye, de heller.
  1 point
 41. Fysj! Dette her er ikke mer ‘imponerende’ enn å trene elefanter til å stå på ball på sirkus.. Personlig syns jeg dette ikke er noe annet enn meningsløs trening, som nok er mest for at treneren skal kunne skryte av egne ‘ferdigheter’. Jeg kan virkelig ikke se hva slags praktisk bruk dette trenes på. Jeg vil tro at det er relativt sjeldent at det er behov for at en blindet hund skal bedrive linedans i redningsarbeid..😑
  1 point
 42. Jeg ville også tatt kontakt med en hundeklubb eller trener som har erfaring med rasen eller lignende raser asap. Hva med oppdretter? Har du kontaktet dem? De bør jo ha god erfaring med rasen og kanskje noen tips.
  1 point
 43. Jeg har pleid å sette meg på gulvet og ha de på fanget og kose med dem til dem roer seg og sovner jeg. Men det er da selvfølgelig etter tur og lek, og jeg vet at valpen har fått brukt seg nok og egentlig er klar for å slappe av litt 😊
  1 point
 44. Kjenner du til helsestatus i linjene bakover for blandingen? Vet du hvordan foreldrene og deres søsken har testet på typiske rasesykdommer? Selv om denne blandingshunden er frisk og fin, og har friske foreldre, så kan de være bærere av arvelige sykdommer. Det er et stort poeng med raseavl at man kan sjekke helsestatus, ikke bare i ett ledd bakover, men utover til søsken, besteforeldre osv. Det hjelper ikke at foreldrehunden er frisk hvis alle søsknene har allergi eller alvorlig HD. Og når du selger blandingsvalper vet du heller ikke hva som skjer videre med dem, om de da får valper så for
  1 point
 45. Det å bare binde henne uten noe videre jobbing kan føre til mer frustrasjon enn ro, dog. Sitt litt sammen med henne til hun roer seg (regner med hun har seng/teppe å legge seg på der?), gi henne noe å tygge på, osv. "Anbefalt mengde søvn" for valper er oppskrytt. Ja, de sover mye, særlig noen, men at de er våkne og klare for bøll store deler av dagen er helt normalt. Hvis du er sikker på at hun får nok stimuli ville jeg prøvd å jobbe litt med rotrening etter aktivitet, og gjerne før hun begynner å være rastløs. Jeg har en 15-åring som fortsatt innimellom trenger hjelp til å "lande" etter
  1 point
 46. Slike råd som dette er er grunnen til at jeg er sterkt skeptisk til om det er noen god ide å anbefale hundeeiere å oppsøke ‘hvalpekurs’ og diverse hundeinstruktører i øst og vest.. Utvilsomt finnes det dyktige instruktører som både kan sin saker og har en vettig innstilling til hund men det finnes tydeligvis minst like mange som IKKE burde vært sluppet løs på hunder og eiere.. Du skriver 1,5 uke her, jeg får ut fra at du mener 11,5 uker? Majoriteten av hunder/hvalper har absolutt ikke behov for ‘rotrening’ eller passivisering som det i realiteten er! Hvalper ER aktive og det skal de
  1 point
 47. Jeg ville valgt jaktgolden etter sportslinjer, det er nok et sikrere kort enn toller. Så må du selvsagt være nøye med linjer og oppdretter, som alltid når man kjøper hund og særlig når det er til spesifikke formål. BC er helt klar den optimale LP-hunden, men det betyr definitivt ikke at man ikke kan nå høyt med andre bruksraser og ha det moro på veien. Gjennom et hundeliv er det en veldig liten andel av tiden som går til trening og konkurranse, jeg ser for meg at det kan bli et irritasjonsmoment å eie en rase du i utgangspunktet ikke vil ha bare for å få den "ekstra edgen" på LP-konkurran
  1 point
 48. Gå for den rasen du liker best. Som en dyktig hundetrener sa; en BC er en BC 24 timer i døgnet, ikke bare på trening. Så velg den rasen du faktisk kan leve med utenfor hundesporten også Jeg har møtt mange retrievere opp gjennom årene i flere ulike grener, og vil si det er fullt mulig å få de til. Det krever muligens bare litt mer innsats enn med typiske LP-raser
  1 point
 49. Slenger meg på her for første gang, selv om det er siste dagen i mars. Får slenge meg på april i morgen og Sittet på hjemmekontor i over ett år nå, fikk valp i mai i fjor. Sååå glad for det! Hadde jeg ikke hatt hund hadde jeg vel hatt snittskritt på 2-3000 om dagen. Nå er det minst 10.000. Opie er nå ett år, og i bursdagsgave fikk han fjernet klokapsel etter uhell på balkongen.... Så nå er vi nede i 2000 skritt om dagen igjen 🙈 Kjenner selv at jeg kjeder meg ihjel, og dagene går jo i håndtering av denne foten, rensing, skylling, sokker av, sokker på, hjernetrim/mental akti
  1 point
 50. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en instruktør med utdanning innen adferd og få jobbet systematisk med dette. Det høres ut som ganske klassisk fryktaggresjon, og jeg ville latt ham slippe å forholde seg til andre hunder når han åpenbart ikke vil. Du beskriver MANGE signaler på at han slett ikke er interessert i å leke med, eller være sammen med denne hunden. Når du likevel slipper de sammen og prøver å få de til å leke sammen så har du oversett alt han ber om. Selvfølgelig måtte venninnen din få gå bort for å ta vare på hunden sin når din hadde flydd på ham! Og det er noe han definitivt b
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Create New...