Jump to content
Hundesonen.no

Th3a

Medlemmer
 • Content Count

  582
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Th3a last won the day on July 10 2018

Th3a had the most liked content!

Community Reputation

810 Excellent

About Th3a

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 07/08/1997

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Greyhound

Recent Profile Visitors

3527 profile views
 1. Th3a

  Pels på hunder

  Korthår, helt klart. Eventuelt korthår med faner/beheng typ saluki.
 2. Kommer an på rase... En rød greyhound, black/creme saluki eller tric afghaner er favorittfargene. Men generelt røde (fawn...) hunder med mørke øyne og godt pigment.
 3. Th3a

  Peneste hunderase

  Saluki, greyhound (duh - min egen rase) og afghansk mynde får hjertet mitt til å hoppe ekstra... ellers synes jeg en sortskimlet korthåret vorsteh (henger meg på i klubben her) er uimotståelig!
 4. Sist jeg kjøpte hund så overførte jeg pengene noen dager før jeg hentet hunden så pengene var på oppdretters konto innen jeg var der. Nå skal det sies at jeg kjenner oppdretter godt og stoler på vedkommende. Første hunden jeg kjøpte betalte jeg med kontant, tenkte ikke stort over det.
 5. "Godkjent rase i Australia" er vel litt feil å si. Rasen er ikke anerkjent i verken den australske kennelklubben eller FCI. Alltid lurt på hvordan Drøbak Hundehotell kan ha rettighetene til Cobberdog-navnet. Er det noen som faktisk har noe bevis for at de juridisk har det? Utenom deres egen skremselskontrakt. Møter mange cobberdogs på arbeidsplassen min. Trivelige hunder stort sett, men flertallet av eierne mestrer ikke pelsstellet og leverer fra seg en hund med tovet pels.
 6. Helt normalt, den ene tispa mi får også enorme jur ca to mnd etter løpetid. Det går over av seg selv, men mer mosjon og mindre mat kan hjelpe.
 7. Første sju årene med hund var jeg aldri hos dyrlegen utenom rutinesjekk og vaksinasjon, med unntak av en gang vi måtte fjerne en talgkul. Siste fire årene har jeg vært hos dyrlegen med bare noen måneders mellomrom, og på det verste ukentlig. Jeg har opplevd nyresvikt, analkjertelbetennelse, sår på hornhinne (som ikke ville gro på grunn av at hunden var i nest siste fase av nyresvikt og krevde svært mye oppfølging), lungebetennelse, den hundesykdommen høsten 2019, kutt i låret, jurbetennelse, beinbrudd og ørebetennelse siste årene fordelt på tre hunder. Jeg har vært fryktelig uheldi
 8. Veldig interessant tema, vi har nok ganske likt syn på intelligens. Min greyhound er definitivt intelligent (i mine øyne). Hun studerer, vurderer og prøver seg fram for å få det hun ønsker. Men sitt? Nja, bare om hun får noe godt for det, ellers gidder hun ikke. Hun er heller ikke redd for "urasjonelle" ting som vind, lyder osv. som flere av mine venninners super-willing-to-please-smarte brukshunder er. - - - Jeg ville hatt griffon eller mops som maskot. 🙂 Eventuelt papillon, men den hadde fort blitt skadet av mine jenter i fart.
 9. Jeg kommer aldri til å hente hjem en valp på 8 uker igjen (de er så små!), da vil jeg heller vente til den er 11-12 uker. Hunder påvirkes og trenes hele livet, så dersom oppdretter gjør en god jobb så kan du bare fortsette jobben når du får valpen uten store problemer. Jeg kjøpte den ene hunden min som ettåring, og den andre hunden min som treåring nå for to mnd siden. Da vi møtte igjen oppdretter (og tidligere eier) halvannen måned etter kjøpet så var det ikke tvil om at hunden min tilhørte meg mentalt. Begge jentene mine er svært knyttet til meg, og folk tror jeg har hatt dem siden valp
 10. Blir nok greyhound neste gang også. Eventuelt en whippet dersom jentene mine har slitt meg helt ut innen de dør med sin størrelse og behov... men whippet blir liksom ikke helt det samme. Forhåpentligvis lenge til jeg trenger å ta det valget.
 11. Jeg har ikke hørt om tisper som blir så påvirket på sin første løpetid, men så har jeg en helt annen rase også. Da er det vel vanligere enn jeg trodde, men fullt mulig uansett; som jeg sa til TS.
 12. Lite sannsynlig kanskje, men det kan likevel skje. Min ble innbilt allerede på første løpetid og nesten med en gang etter løpetiden også.
 13. Enkelte raser (og individer) går helt klart bedre sammen enn andre. Jeg har en energisk og leken greyhound, og en ganske bedagelig og konfliktsky golden retriever. De kan ikke leke sammen (de leker veldig forskjellig, det blir bare kræsj), de liker forskjellig type turer osv. Jeg vil aldri ha så forskjellige hunder igjen. Jeg kjenner flere som har kjøpt to søsken fra samme kull og min oppdretter beholder alltid to valper for at de skal ha hverandre i oppveksten, men som Simira sier så bør man vite hva man gjør dersom man velger dette (og det kommer nok også an på rase!). Jeg hadde nok hel
 14. Bruker Tryg, 50 000 kr dekning, 2000 kr i egenandel. I tillegg dekker de 5000 kr i medisiner i året, og 50% på veterinærfôr. De tar i utgangspunktet ikke direkteoppgjør, men de gangene summene har vært høye så har jeg ringt og avtalt med dem uten problemer. Til nå har de dekket alt jeg har sendt inn uten problemer, og jeg har hatt dyrlegeregninger på over 30k i året siste to åra. Ligger sånn middels i pris i mnd.
×
×
 • Create New...