Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/26/15 in all areas

 1. 12 points
  Jeg hadde sett for meg mer vodka i en slik oppskrift... November 2012 var jeg i Herning, og så ei tispe jeg likte veldig godt. Hun var ikke stilt så mye, fra en helt ukjent oppdretter for meg, jeg kjente ikke til foreldrene - men jeg likte henne kjempegodt. Dette var lørdag, og dagen etter ble hun BIM og nordisk vinner. Da jeg kom tilbake til Norge gjorde jeg plenty av research, og fant ut at hun hadde en bror jeg kunne like på bilder. Jeg planla å reise ned igjen for å hilse på ham, men så fikk X'en løpetid før jeg trodde, så jeg reiste ned med henne sommeren 2013 i visshet om at jeg ville kunne dra hjem "tomhendt". Nå gikk X'en tom, men da dro jeg ned igjen høsten 2014 for å parre datteren Foenix med den samme hannhunden. Jeg likte ham fremdeles godt, og søstra utviklet seg også nøyaktig slik jeg likte. Og var veldig glad for de tre valpene jeg fikk etter ham. Nå er det klart at søstra, den ukjente og lite stilte tispa jeg falt pladask for, er mestvinnende bernertispe i Danmark i år. Jeg er glad jeg tør å se utenfor boksen, og ikke ser meg blind på kennelnavn og titler. Jeg gikk for typen, og tok selvfølgelig en sjanse, men gjør en ikke alltid det?
 2. 10 points
  Man må ha ganske dårlig selvtillit for å frykte at en cavalier tar over styringen i heimen. :D
 3. 7 points
  En del erfarne hundeeiere tror fortsatt på dette med rang og at hunden prøver å være sjefen. Mer oppdaterte instruktører og hundetrenere har gått bort fra dette. På noen fungerer det kanskje, fordi du viser truende adferd ovenfor hunden. Noen hunder vil ende med å svare, og du vil ikke ha en kamp med en slik hund om han skal høre på deg eller ikke... Det er vel ingen her som sier du skal trene mindre, men du må trene litt annerledes. Ikke forvent at han kan innkalling som før, sitt overalt som før osv. Forebygg og tilrettelegg. Ha ham heller i langline enn løs om du ikke er sikker på om han kommer på innkalling den dagen. Ikke be ham om å sitte om du ikke har tid og tålmodighet til å sørge for at han faktisk setter seg, så han lærer at han kan slippe unna. Sosialisering er fint, men det er nok lurt å begrense omgang (løs lek/herjing) med andre hannhunder i denne alderen, der kan det fort bli bråk. Og en hundeaggressiv hund på 50 kg vil du helst ikke ha...
 4. 6 points
  Har ikke våkna helt men må bare... @Julie9696 først må jeg si at du MÅ slutte å gå i kamp med hunden, det er svært lite fruktbart. Og slutt å hør på sånne som har hatt hund i alle de år, kom deg på et kurs som jobber etter oppdaterte metoder. Jeg leser ditt første innlegg som at du har en tenåring i hus, da gjelder det å jobbe med hunden med en dose glimt i øyet og is i magen. Senk krava men ikke slutt å jobbe med hunden. Han kjefter på deg men det er fordi det koker hormonsuppe i hjernen hans. Min nåværende bulle (eller skal jeg kalle han bølle?) er 2,5 år nå og er på vei til å slutte med kjeftinga si, det jeg har lagt merke til er at når han bøller og jeg blir sur tar det lengre tid for gemyttene roer seg. Ikke kjefte men vent til bygen roer seg så forsetter du med det dere holdt på med Hvor i landet holder du til? Om du trenger litt moralsk støtte fra noen som har hatt denne rasen i noen år (jada jada nå er jeg en av de som har hatt hund i alle de år) så bare kontakt meg jeg er mobil til en viss grense
 5. 5 points
  Å herrejesus- Jeg tror da du skjønner hva folket mener med det utsagnet her i denne tråden. Det klarer jeg ikke å forestille meg at du ikke skjønner. Stoler du blindt på alle du kjenner som har hatt hund i 20 år lengre enn deg? Prøver du alle tipsene og triksene de kunne kommet med? Nei, det trodde ikke jeg heller. Å ha hund i 40 år betyr ikke at å knurre og "sjefe" med en rottweiler hanhund i "trassalderen" er det riktige svaret, bare fordi man har hatt hund i 40år. Mange som har hatt hund i 2år vet at det ikke alltid er så lurt. Man kan gjøre mye rart i "alle år" - men det betyr ikke at man automatisk blir klok på noe. Man kan ha en bok i bokhylla i 20 år og ikke lese bakpå den engang, liksom.
 6. 5 points
  Ok, nå har jeg sett på stamtavlen til valpene og noe helse: Ikke noe jeg ville kjøpt Det ligger litt HD grums, jeg ser det har vært AA på linjene. Ingen titler og lite stilt ut. Hva sier @Tuvane ? Hun er opptatt nå, men kommer sterkere tilbake med sine kunnskaper litt senere i dag. Sånn ja, da har jeg snakket med "sjefen" Ascari er ikke medlem av hovedklubben fordi de avler på hunder som ikke er avlsgodkjent (det bør ikke være noe problem å finne skikkelig hunder som er godkjente for avl på showlinjer, særlig når de bruker egne hunder ) Far til valpene har ikke avlsgodkjenning, ingen meritter eller testet på noen måte. Har helt grei HD index da. Mor til valpene har ikke avlsgodkjenning, ingen meritter eller tester. HD index'n er elendig. Mor har også HD C Far er ikke stilt, mor er stilt noe. Så min anbefaling er, finn deg ett annet kull Kennel Welinch's har ett kull nå, kanskje ringe de å høre om de har noe ledig. Har hund derfra selv og er veldig fornøyd med både oppdretter og måten de avler på
 7. 5 points
  Pssst....vi har tjuvstartet salget og dere er de første som får vite det! http://www.canider.no/specials
 8. 4 points
  Slo meg akkurat at i januar har jeg hatt hund mer eller mindre sammenhengende (hadde 7 uker uten egen hund mellom to hunder i 08 og var borte mesteparten av skoleåret 01/02) i 20 år.
 9. 4 points
  Drar opp denne igjen, så slipper jeg å lage nytt emne. SÅ denne på facebook idag. Har aldri sett noe lignednde før! Må være vanskelig å klipp slik! Litt tøft da
 10. 4 points
  Åh der har jeg greid å pløye meg gjennom AN-tråden og har helt glemt hva jeg skulle mene noe om Så da ønsker jeg meg istede en tråd eller en bok med alle de gode matoppskriftene som ligger strødd rundt om på sonen. Sonen's kokebok!!
 11. 4 points
  Jeg fant et lager av hundefor bak komfyren! Nå er jeg veldig nøye på de ikke skal ha tilgang til noe spiselig, og nå har jeg faktisk ikke hørt noen på en stund. Har en musefelle stående i helspenn ved siden av søpla, men den har ingen gått i på en ukes tid. Spent på om jeg er kvitt dem nå. Ellers er jeg hjemme etter en hel dag med politikk. Jeg har lært mye og hatt det sosialt og gøy, men nå er jeg hundene sin egen Heidi hver ettermiddag en stund framover. Her ser dere forresten et eksempel på politikerhumor fra lunsjen i dag, vi satt og spiste: Politiker 1: Det var godt! Politiker 2: .... sa brura. Politiker 3: Jeg vil ha litt mer jeg. Politiker 2: ... sa brura. Ordføreren (til politiker 2): Nei nå holder det! Politiker 2: .... sa brura.
 12. 4 points
  JEG KOM INN PÅ PPU DELTID! jEG ER SÅ GLAD AT JEG IKKE VET HVOR JEG SKAL GJØRE AV MEG ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ
 13. 3 points
  Tusen takk for mange gode svar! Da blir det ikke kjøp av valp fra Kennel Ascari for vår del. Har kontaktet noen andre som har valper nå også, så krysser fingrene for at vi finner noen friske og fine valper fra dem :-)
 14. 3 points
  De fleste som føler at de må bruke det som et argument har sjeldent spesielt mye smart å komme med. Det er utrolig hvor mye erfaring man kan ha uten at det betyr noen ting i praksis.
 15. 3 points
 16. 3 points
  Min første i morgen, deretter kommer de som perler på en snor.... 4 stk skal unnagjøres på 2 uker og 5 dager. Én av de er bare forbedring av karakter, så den er ikke så stress, har derfor tatt ekstravakt på jobben en av dagene som er satt av til den. Greit å ha litt inntekt i januar og selv om jeg får storstipend. Har jo tatt 3 uker julefri fra jobben!!! Min første juleferie på... husker ikke...over 5 år ihvertfall. MEN den eksamen jeg skal ha i morgen er i Matte III, den matten man må ha for å gå masterstudie, og jeg forstår ikke en helt vesentlig del av pensum. I dag skal jeg samle trådene og se om jeg finner noe mønster, men det er skikkelig krise. Det er ikke regne-matte med formler og kos, det er synsing og kreativitet og forståelse. Man bruker det i de aller første oppgavene og deretter bruker man det videre, dvs får jeg det ikke til på eksamen vil jeg ha følgefeil gjennom hele!!!! Integralene vil også bli unødvendig kompliserte og frustrerende... grøss, jeg MÅ seriøst få dette til!!! Kjører nedover i 15-16 tiden, så nå må jeg konse de neste 5 timene! edit: JIPPI!!! Hjernen min gjorde det igjen, fy søren for et redskap! Jeg lå og tenkte på det jeg ikke får til i går kveld, og i dag fikk jeg gjennombrudd. Nå forstår jeg det og klarer det ! Tok bare over en uke med intens lesing før det satt! Digger at hodet jobber om natten også!!!
 17. 3 points
  Finsk pannekake i ovn 3egg, 2ss sukker, 70g hvetemel, 2ss smeltet smør, 4 dl melk. Sukker, kanel og syltetøy. Pisk egg og sukker stivt, tilsett smør og mel. Spe med melken, litt av gangen. Hell røren i smurt ildfast form, stek på 170grader i ca 25 men. Skal være gylden oppå. At røren skal stå å svelle betyr at cellene i hvetemelet skal sprenges. Da blir den lettere å steke. Pannekakene blir like tynne, det har ikke noe med esing å gjøre. ps, suomalainen pannukakku skal ikke svelle før steking.
 18. 3 points
  Uten å ha sett kroppsspråket til hunden, så synes jeg det høres mest ut som at det er en gira hund som blir litt overivrig i treningen og svarer med "lek" til deg.. En rottis lager mye lyd, sjeldent den bjeffer pga aggressivitet hvis resten av holdningen er avslappet og kuli.. Så bare vær konsekvent, og det skjer ingenting før han gjør det du ber han om..
 19. 3 points
  Jeg føler meg heldig som har ei venninne som tar så fine bilder av Zina [emoji7] Sueno og Zina [emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk
 20. 3 points
  En bekjents puddel fikk regulering som unghund, den hadde tenna kasta i kjeften. Det ble så ille at ene hjørnetanna laget hull i tannkjøttet nede. Etter å ha kjent den strammende, langvarige smerten tannregulering kan gi selv, så håper jeg virkelig ikke folk gjør dette på dyra sine av rene kosmetiske årsaker...
 21. 2 points
  Jeg innser at jeg må være verdens beste løgner og illusjonist *ler*. Men ikke for det - i går drev slaven og skrelte poteter og laget da denne sneglemiddagen... Å ha en slave ga mersmak egentlig . Sosial? Uten hund? En hel helg? Går det an?
 22. 2 points
  Måtte sjekke mormors Söderströms kokbok fra 1952, og fant to oppskrifter på ovnspannekake. En mektig dessertrett med 4 egg, 4 msk sukker, 4 dl fløte, 2 dl hvetemel og 3 msk smeltet smør, fett nok. Og en litt sunnere en med 7 dl melk, 3 dl mannagryn (semulegryn?), 3 msk smeltet smør, 1 tsk salt, 4 dl hvetemel, 2 msk sukker og 3 egg. Lurer på om mamma brukte å ha på tyttebær på toppen før hun satte det i ovnen og servere det med vaniljekrem som dessert. Godt med det litt bitre fra tyttebæra!
 23. 2 points
  Jeg ser for meg at snegler kjennes ut som en bit med fettrand fra gris.. Stemmer det? sånn blaut, ekkel å tygge, som nesten seig gummi :p
 24. 2 points
  Det ble endring i middagsplanene i kveld, og besøket disket opp med pannekaker og snegler i en fantastisk herlig fløtesaus. Tenk at noe så rart og forskjellig kan smake så godt sammen?
 25. 2 points
  En valp tåler helt fint en slik kjøretur altså.. Bare litt sånn på siden
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×