Jump to content
Hundesonen.no

Tuvane

Medlemmer
 • Content Count

  2555
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Tuvane last won the day on February 6 2017

Tuvane had the most liked content!

Community Reputation

4305 Excellent

1 Follower

About Tuvane

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäferhund langhår

Recent Profile Visitors

5121 profile views
 1. Bur over sele anyday. Med bur er det en viss mulighet for at hunden overlever - selen sikrer vel primært at ingen får hunden i hodet, ikke at det går veldig bra med hunden. Det står også her at den ikke er spesielt god... https://www.naf.no/forbrukertester/test-av-utstyr/test-av-hundebur-for-bil/kleinmetall-allsafe-hundesele/
 2. Jeg har akkurat kjøpt meg Huawei Mate 10 Pro, og er fornøyd med telefonen som sådan, men dessverre har kameraet skuffet meg en god del. Jeg har tidligere hatt LG G4, som har tatt fantastiske bilder, og dessverre skuffer Huaweien meg der, selv om den i teorien skal ha langt bedre kamera. Bildene er ikke 100% skarpe, autofokus er ikke så rask, den sier at den er i fokus, men er ikke i fokus, å ta bilder av løpende schäfer er tydeligvis ikke så lett, og jeg synes også at fargene er litt spesielle. Jeg har dog ikke testa det ut så mye, mulig det blir bedre med litt tilvenning, men jeg fo
 3. Mot en borzoi hjelper det nok lite å være villsau. Hunder som kan ta ulv tar nok de fleste saueraser med letthet når de først setter i gang.
 4. Men du er jo kunde hos dem? Synes det her er utrolig merkelig kundebehandling. De gangene jeg har trengt akutthjelp, så må jeg jo nødvendigvis dra til en annen klinikk enn den jeg bruker til vanlig, siden de kun har vanlige åpningstider. Hvis de da sier "nei, du har vært hos en annen veterinær med hunden, så da vil vi ikke se på den", da hadde jeg blitt rimelig forbanna. Det er jo rett og slett håpløst!
 5. Tuvane

  RIK-uttale

  Jeg har aldri hørt noen si annet enn "IPO" og "RIK" (dvs ikke "I-P-O" og "R-I-K", men man sier "S-L", ikke "SL".
 6. Hvis hun ikke er stilt ut en gang, så bør jo det gjøres, gjerne flere ganger, slik at det blir gjort en vurdering av hundens eksteriør.
 7. Ingrediensene ser jo ganske greie ut, og det er jo et greit merke, så hvis hun tåler innholdet, så ser jeg ikke noen grunn til at det ikke skal kunne fungere?
 8. En hund som skal avles på bør være over gjennomsnittet god for rasen sin. Om din hund er det, det vet jeg ikke, men at en hund er snill, frisk og føder selv, er normalt sett ikke en "god nok" grunn til å avle på en hund. Når hunden i tillegg har mentale brister ift andre hunder, tannmangel og patellaluksasjon grad 2, så synes jeg nesten det sier seg selv, med mindre det står veldig skralt til hos rasen. Du skriver ingenting om hunden er stilt ut eller mentaltestet, og ev. med hvilke resultater, men det er jo også ting man bør ta i betraktning.
 9. Da jeg var ung drømte jeg om å bo i Danmark, gjerne i Skagen. Flatt, vakre strender, flotte steder å ri, god mat og godt utvalg i iskrem. Nå drømmer jeg om å bo et eller annet sted med tørt vær og stabilt høyttrykk (middelhavsklima), da det er det som fungerer best for skrotten. Jeg elsker Norge, men det ustabile, fuktige været her er rett og slett katastrofe for helsa mi. De få dagene i året hvor det er "fint vær", så fungerer jeg delvis, og tenk å kunne ha det sånn hele tiden?
 10. Det har vel kanskje noe med hvordan papirene blir fylt ut, ev. hva NKK fyller inn? Jeg ser også stadig vekk ulike "varianter" av oppdretternavn, men det har da ikke noe med seriøsiteten til oppdretter å gjøre at navnene blir registrert "forskjellig", det er jo samme personer som står bak.
 11. Jeg ser på året som 9 mnd med vinter og 3 mnd med sommer der kroppen fungerer sånn noenlunde. Nå er jeg veldig klar for sommer, kjenner jeg...
 12. Leontins hund er vant til alle typer hunder, inkludert tjenestehunder, og fikser nok fint en reaktiv og usikker hund også.
 13. Ja, men hvis man skal følge den regel, kan man jo ikke si noe som helst negativt om noe, for det vil jo ALLTID reflektere tilbake på noen. Skriver jeg noe negativt om NKK, betyr ikke det at jeg mener at alle som jobber i NKK er dumme. Så lenge man omtaler sak og ikke person, så må det være innafor, ellers blir det jo bare unicorns&rainbows.
 14. Det er vel en forskjell på å omtale PERSONER negativt og omtale oppdrettet deres negativt. "Oppdretter A er dum." - ikke greit "Oppdrettet til A følger ikke NKKs etiske regler for avl." - greit
 15. Hvis man skriver saklige faktaopplysninger, så er det vel verken sjikane eller personangrep. Å skrive: "Oppdretter A er klin gæren og mental ustabil og bikkjene han avler på er syke" er noe annet enn å skrive "ser på på helseresultater fra oppdretter As kull på dogweb, ser man at de ligger under snittet for rasen, og man ser også at han avler på hunder affisert med HD".
×
×
 • Create New...