Gå til innhold
Hundesonen.no

Morgentur


Catva
 Share

Recommended Posts

Her går vi rett ut, nr 1 og noen ganger nr 2, og så inn igjen. Bruker 5-10 min på det om morgenen. Begge mine vil inn igjen så fort som overhode mulig, og det passer meg bra. Vi bor i første etasje i et borettslag, så jeg må gå noen meter så vi unngår å bruke plenen til hundetissing, men jeg vil på ingen måte kalle det for en tur. 

Da vi bodde i hus under moren min luftet eldstemann seg selv i stor hage og lillemor fikk en runde rundt utsiden av gjerdet. Chess hadde fast runde med avis-lesing i og rundt hagen hver morgen. :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har stor inngjerdet hage, så jeg pleier å bare slippe bikkja ut i hagen mens jeg ordner meg før jobb. Men han sitter bare klistra inntil inngangsdøra og venter på å bli slipt inn igjen. Tror faktisk ikke han gjør fra seg før seinere på dagen. Men det blir jo annderledes med valper og unghunder da. Da ville jeg gått en ti-femten  minutters tur. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ingen faste rutiner, rett og slett fordi jeg ikke gidder mas på morran, og bikkjene ikke helt fatter forskjell på hverdag og helg. Jeg liker å sove litt lenge i helgene, og da er det kjipt med bikkje som mener det er morran og klart for tur kl 06:30 (Yoshi!!).
Så nei, vi har ikke faste rutiner. Noen ganger luftes de i hagen(vi har stor hage), andre ganger går vi tur rundt kvartalet eller de får løpe løse i parken.  De blir uansett alltd luftet på morgenen, men på forskjellige måter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da valpis var liten var det rett ut døra for å tisse, og så en 15-20 min før jobb. I sommer har vi gått 30-45 min fordi været har vært bra og det har vært greiere for mister unghund å være rolig om dagen. Så får vi se hva høsten bringer, men jeg regner med at vi kommer til å ligge på 20-25 min :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tisse på terrassen? Det høres litt ekkelt ut. Her er morgenturen på et kvarters tid, så de får gjort fra seg. Dette er voksne hunder. Valper har et helt annet skjema. Ingen får gjøre fra seg på verandaen. Bare ved sykdom. Da står døra på gløtt om natten, så de kan springe ut ved behov. Det betyr jo også at gulvet skures hver morgen. Heldigvis har jeg alltid hatt hunder som stort sett er friske. 

Eller, nå er Ia hjemme og da går hun jo rundt vannet (ca fem km) om morgenen. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hverdagene får hun morgentur 05.20 i 20 minutter. Så blir hun alene i 7 timer før dagens langtur et par timer.  I helger/ferie går jeg stort sett dagens langtur som første tur i 9-10 tiden fordi jeg synes det deilig ikke møte så mye folk :)

Endret av Gåsa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det også en rask tur ut i grøfta så pelsen får tisse, før snuten vendes hjemover. Tar rundt 5 minutter omtrent.

I perioder hvor jeg har foret på tørrfor går vi lengre om morgenen så hun får bæsja også, men behovet er ikke der i like stor grad når hun råfores.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om jeg er hjemme på dagtid, så får hundene morratur på hverdagene.

Eller i alle fall 3 av de.

Gåttfred tror ikke helt på konseptet morratur med mindre det er jeg som drar han ut på tur.

Det er min samboer som fikser dette før vi spiser frokost sammen og han drar på jobb.

Bare 10 minutter i fjæra her.

De har fri tilgang til hagen gjennom hundeluke, men gubben har fått denne vanen, og det er jo veldig greit om hundene bæsjer i fjæra i stede for plenen i hagen liksom.

Men de er raske til å innta senga igjen etterpå, og da sover de gjerne til klokka er både 12 og 13 om de får lov.

 

I helger og når vi er på ferie blir det litt annerledes.

Med bare voksne hunder i hus, så må vi liksom ikke ut med hundene tidlig på morran...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her får hundene bare den faste runden ute på jordet - og de vet akkurat hva de MÅ gjøre i løpet av den runden. Blir det ikke gjort noe da, så må de holde seg resten av dagen. Jeg tror det er lurt at morgenluftingen er forutsigbar for hundene - vår runde tar kanskje 5-7 min, noe mer gidder jeg faktisk ikke før jeg går på jobb, og det ser ikke ut som om det er noe krise for hundene å ikke få lang tur og aktivisering før jobb. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke hage, vi har en skrent ved inngangsdøra Keo hopper opp og tisser i på morgenen dager jeg er hjemme. På skoledager er han somregel med og står i kennel med luftegård, det er 2km sykkel eller gange opp til skolen. Andre dager han skal være hjemme så er vi ute og går til han har fått gjort sitt pluss litt til etter hva vi har tid til, det varierer fra 200m til et par kilometer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Når jeg jobbet (er ufør nå) så gikk jeg alltid 50min til 1time før jobben. Jeg begynte på den tiden kl 7 på jobben, så jeg måtte stå opp kl 04.45 for å rekke både hund, stelle meg og gå til tbanen. Jeg sleit VELDIG med dårlig samvittighet når hun var alene. Ble alvorlig syk så jeg ikke kunne jobbe lenger ca 6mnd etter Chicka kom til meg, så hun var ikke mye alene i livet sitt. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar bare Ayla med ut i hagen når vi står opp. Kan vel ikke kalles "morratur", egentlig. Jeg er ufør og B-menneske, og Ayla er B-hund, så det blir fort både tolv og ett før vi står opp. Hva hun gjør varierer, noen ganger den ene, noen ganger det andre, eller begge deler. Så spiser hun frokost, og sover to timer til før vi evt går ut. Når vi går tur varierer ut fra vær, temperatur og lyst.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et ganske strengt regime med mine på morgenen, da er det fem-ti minutter borti gata og da må de gjøre i fra seg eller så får de holde seg til jeg kommer hjem. Så klart noe annet med valper og unghunder, men den voksne må lære seg at man er rask på morgenen også får man mer aktivitet senere på dagen. Som oftes har han fått så mye på dagen og på kvelden at han ikke har store behovene på morgenen, så det der går seg fint til :) Men man gjør jo det som er mest praktisk for en selv og passer inn i ens egen timeplan og hverdag. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg dra på jobb kl. 0600, så det er som oftest min samboer som lufter de før jobb. Han er så morgentrøtt og har ofte dårlig tid om morgenen, så da blir det 10-15 min rusling på jordet så de får gjort ifra seg.  De få gangene jeg selv har bedre tid på morgenen, går jeg ut i 20-30 min på en liten runde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...