Gå til innhold
Hundesonen.no

Har valpepris på alle raser gått opp flere tusen?


Aussieglis
 Share

Recommended Posts

Har just fått med meg at aussievalper i Norge går for 13-14500kr om dagen. For 7år siden kostet de 8000-max 10.000. Jeg husker også at for 7år siden så var det de færreste raser som kostet over 10.000kr.. De som gjorde det var små populære/skjeldne raser som mittelspitz, chihuahua, yorkshire terrier etc. Koster alle raser mer enn ti lapper nå?

I nabolandet Sverige, som lenge har vært veldig flink til å ta vare på australian shepherd som sports og gjeterhund, har blitt stukket av show-bakterien tydeligvis og nå selges det valper fra utstillingslinjer der for opptil 20.000. Andre kull igjen går for 15-18.000, selv om foreldrene er umeriterte eller bare har LP1 å vise til - og gjerne heller ikke noen nye linjer engang..

Jeg kunne godt betalt mer for en spesiell kombinasjon av linjer jeg er veldig glade i, f.eks under en import, eller hvis oppdretter har reist verden rundt og hatt et sabla liv med å få til akkurat det kullet.. Men å betale en random oppdretter 18.000kr for en "normal" valp ser jeg liksom bare ikke vitsen i, og for å være ærlig gjør det meg litt forbanna med slike priser. Det må jo skremme vekk mange gode eiere, vil jeg tro?

De som tar sånne priser unnskylder det med at det koster mye å være oppdretter, og at de slipper å "jage" uegnede valpekjøpere ved å ha en høy pris. Jeg tror man skyter seg selv i foten sånn, det er jo ikke slik at en hund koster penger bare når den kjøpes.. Og er det ikke bedre og ta en kurant valpepris, også heller la valpekjøper legge mer penger i kurs, konkurranser etc?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 472
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

På diskusjonen her høres det nærmest ut som jo lavere pris du tar, jo mer seriøs er du. Noen her påstår at på et gjengs labradorkuyll sitter du igjen med et overskuddpå 60000 ! Kan jeg få oppskriften,

Jeg får ikke det regnestykket til å gå opp. Mine utgifter i forbindelse med et valpekull er mye høyere enn 30 000. Normal pris kun for parringen er 25 - 30 000 inkludert reise, drivstoff, avspasering

Det er mange utgifter med et valpekull, men jeg synes kanskje ikke det henger på greip å påberope seg tapt arbeidsfortjeneste. De fleste av oss har vel normale jobber på ett eller annet vis. At vi arb

Vi har samme problemet med shiba. Folk som ellers er sindige og fornuftige følger med strømmen og legger på prisen, fordi "deres valper ikke er noe dårligere enn andres". Jeg synes det er bare vrøvl, og mener at helt vanlige folk må kunne ha råd til den rasen de ønsker seg. Om du gjør en kombinasjon etter meget velmeritterte foreldre (hvorav den ene feks er importert fra et annet kontinent for å bidra med nytt blod), så synes jeg fortsatt ikke at de valpene skal koste noe mer, det er jo ikke valpekjøpernes "problem" at oppdretter velger å legge masse penger i oppdrettet sitt. Dessuten er ikke den gjengse valpekjøper spesielt opptatt av at foreldrene er den eller den superstjerna, de vil bare ha en hyggelig og fin hund.

Jeg betalte 12.000 kr for Aiko i 2009. Året etter hadde prisen økt til 13.000, og nå selges noen valper til 15.000 og kanskje enda mer. Jeg hadde tenkt til å ta 14.000 for mine valper, og deretter tilbakeføre 1000 kr etter at de hadde sjekka knær og tatt AD/HD-bilder. Ikke fordi mine valper hadde vært noe verre enn andres (hannhunden er feks champion i 6 land og import fra Japan og tispa er omtrent det nærmeste du kommer en urshiba som er), men fordi jeg ikke synes en skal spekulere i hva folk er villige til å betale. Shiba er en nøktern, udillete jakthund. Det blir helt feil for meg at de skal prises som ei motebikkje.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inntrykket mitt er at de fleste renrasa hundene går for minst 12 000.

Det er heller ett par raser som er unntaket (BC, AH, elghund og noen flere), samt en god del blandingshunder som går for rundt 7-8000.

Men det er jo ikke rart at valper går for mer, det er jo bare å justere etter konsumprisindeksen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror, som oppdretter, at det er veldig lett å "følge strømmen" her. For det første fordi du kan,og mennesker sier sjelden nei til penger, og for det andre fordi det kan virke merkelig med valper som er billigere enn "alle andres". Det kan faktisk virke negativt, tenker jeg, som om du som oppdretter ikke ser på valpene som like gode som alle andres.

Selvfølgelig er det latterlig at prisen går så brått oppover, og på et punkt vil det forhåpentligvis stoppe, men med tanke på den masseproduksjonen det er av hunder i dag vil jeg nesten påstå at en nedgang i pris ville vært verre, da det ville åpnet for mye mer useriøs avl, og mye mer spontanhandling. De fleste som skal bruke 14-15000 på en valp gjør nok litt research først, håper jeg.

Så kanskje det ikke er så ille. Så lenge det ikke fortsetter i samme kurve.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

men med tanke på den masseproduksjonen det er av hunder i dag vil jeg nesten påstå at en nedgang i pris ville vært verre, da det ville åpnet for mye mer useriøs avl, og mye mer spontanhandling. De fleste som skal bruke 14-15000 på en valp gjør nok litt research først, håper jeg.

Så kanskje det ikke er så ille. Så lenge det ikke fortsetter i samme kurve.

Jeg tror det motsatte. Mtp på masseproduksjonen, og menneskers elsk for penger, så vil slike priser bare gjøre dårlig avl (for penger) mer fremtredende. Folk ser på nett at aussier selges for 20.000 og tenker "aha!" mens de får en lyspære over hodet når de ser på sin aussie som ligger "ubrukt" under stuebordet... Og vips er det født en til elendig oppdretter som avler på feil grunnlag. :no:

Høy pris åpner rett og slett for useriøs avl i seg selv, fordi det blir mer fristende å avle, rett og slett. Folk får dollar-tegn i øynene..

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg kjøpte dalmisen så betalte jeg 10000. nå koster de 12000 og jeg tror prisen vil stige et par hakk til :/ Jeg synes det er dumt. Og når mange oppdrettere fra før sitter med valper etter levklar alder så blir det nok ikke lettere å selge valper om prisen øker...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 000 er vanlig for en retriever. Hvor mye penger hver oppdretter legger i sitt oppdrett er veldig variabelt og det gjenspeiler seg aldri i salgsprisen. Jeg synes det er en fornuftig pris, kan med fordel også droppes til 10 000.

Til sammenligning kostet bastarden 5000.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på hvor mye smuglerhunder fra valpemøller det allerede er til lands, og at det er trendy å importere gatehunder - kan jeg ikke se at det er spessielt lurt å øke prisen på renrasede. Nettopp fordi folk synes det blir for dyrt og ser etter alternativer.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 000 er vanlig for en retriever. Hvor mye penger hver oppdretter legger i sitt oppdrett er veldig variabelt og det gjenspeiler seg aldri i salgsprisen. Jeg synes det er en fornuftig pris, kan med fordel også droppes til 10 000.

Enig. Jeg synes det er hårreisende vilke priser en del har mage til å ta for sine valper. Selv om foreldrene er merittert fra månen og tilbake, så er jo ikke det noen garanti på at avkommene blir bra.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trooor fortsatt de fleste tar 13000 for en Staff, men jeg har sett endel til 14000 og også 15000. Tuva kosta 12000 i 2010 (men det var mer eller mindre det siste kullet i Norge til den prisen, "alle" gikk opp til 13000 det året)

Vi tok 13000 for valpene i 2012/2013, i kontrakten stod det da at vi tilbakebetalte 500 når HD/AD røntgen var tatt og at vi betalte MH påmelding.

Red: Valpene var da selvfølgelig øyelyst ( noe som jeg forventer at valper av denne rasen skal være hvis det er mulighet for det for oppdretter) og dna prøve tatt, så Staffen er jo litt dyrere å registrere enn andre raser, blodprøve av mor/far (ikke far hvis han allerede har 2 kull i Norge med påfølgende blodprøve)og valper skal tas + at man skal betale for oppbevaring av blodprøvene.

Endret av Stine
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste raseringen ligger vel på rundt 10-12K. Labbisen kostet 10, og Mallen vil koste 12. Synes det er grei pris, men synes ikke den burde gå over 12 på noen raser. Er veldig enig med @Grim egentlig. Det er altfor populært å importere gatehunder, og det er nok lett å få tak i "billige" valpefabrikkhunder, så det er mest sannsynlig veldig skadelig at prisene på rasehunder bare stiger og stiger..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor i alle dager skal man ta 15-17 000 for en hund? Hva gjør vi med objektiviseringen og materialiseringen av disse dyrene? Jeg synes det vitner om at de får mindre og mindre egenverdi.

Skulle jeg solgt valper hadde jeg tatt 10 000, samme hva merittene til foreldredyrene var og helt likegyldig av hvor mange valper det var snakk om. Hunder er hobby og en livvsstil, ikke en bigeskjeft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte og Labradoren min for 10 000 - kunne ikke falt meg inn å betale noe mer egentlig. Den gang da var det en del oppdrettere som tok 12 000 for brune tisper (!) men nå er mange hoppet på samme kjøret og oppmot 14-15 000.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er de kjøpt i Norge? :o

Fanny er fra norsk oppdretter ja, Fresco er import fra DK, så han ble naturligvis dyrere enn bare de 15000,- i kjøpssum. Tar man valuta i tankene også, så kostet han langt over 15000,- i innkjøp.

Jeg er ganske enkel i tankegangen da, jeg betaler det det koster for det jeg vil ha, innkjøpspris er bare én liten kostnad av det å ha hund, og det er en engangs-sum.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lapphund ligger på rundt 12 000 nå, noen tar 13 000. Vi betalte 12 000 i 2011, så ikke voldsomt mye prisstigning siden vi kjøpte. Er en oppdretter som tok 15 000 på et kull i fjor, det ble sett rart på av de fleste i miljøet :lol: Så ingen som kastet seg på den trenden av andre oppdrettere, men h*n fikk solgt valpene sine da, så folk er jo villige til å betale.

En viss prisstigning over noen år er jo forsåvidt å forvente, men syns endel hunderaser koster horribelt mye :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså - vil man ha en bestemt rase så må man jo betale det oppdrettern forlanger? Jeg betalte 12 for riesen i 2008 - nå ligger de på 15/16 stort sett. Hva skal jeg gjøre da? Om oppdrettern jeg vil ha hund etter skal ha 16000? Vil jeg ha den så må jeg pent hoste opp det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok 12 k for siste labradorkullet, og lå dermed under mange andre i pris. Fikk noen kommentarer om "Rema 1000" valper , men folk får mene hva de vil. Mine valper liger absolutt ikke under andres i kvalitet, og jeg har ikke valpekull i ny og ne for å fylle lommeboken. Men må innrømme at jeg blir ganske pissed når doodlideivalper koster mye mer !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte og Labradoren min for 10 000 - kunne ikke falt meg inn å betale noe mer egentlig. Den gang da var det en del oppdrettere som tok 12 000 for brune tisper (!) men nå er mange hoppet på samme kjøret og oppmot 14-15 000.

Hva gjør du da om du vil ha ny labrador? Pruter?? :o

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
    • Er en del med god helse og super mentalitet også? Vår golden var på ingen måte taus, han bjeffet forholdsvis mye. Cavalieren vår var helt ekstremt gneldrete med vakt som sin selvpålagte hovedoppgave. Mest savage villdyr jakt-, vakt- og trekkhund jeg har hatt. Understimulert.  Ingen lyd på finsk lapphund og chihuahua, som begge fikk over gjennomsnittet med oppmerksomhet og stimuli. Begge rasene kjent som gneldrebikkjer, begge individene så og si tause, i motsetning til de to kjent for å være verdens enkleste og greieste, som i bunn og grunn var veldig hundete hund på mange måter, bl.a. ressursforsvar. Såfremt en skal trene og aktivisere hunden er oppdragelse og aktivisering vel så viktig som rase og genetikk, tror jeg. En golden som kjeder seg er ingen plysjhund, den vil bjeffe og ødelegge ting. En spisshund som får tilfredsstilt behov og blir trent trenger verken lage lyd eller ugagn. Kan lyd handle vel så mye om hvordan ulike raser blir valgt av ulike typer hundeeiere til ulike typer hundehold? Hvilke raser vil ikke bli gneldrebikkjer om en ofte og lenge av gangen plasserer dem i en kjedelig hundegård alene, hvor de kan se/høre/lukte forbipasserende? En gjenganger med små, såkalte gneldrebikkjer av selskapsraser er at eierne verken forstår dem eller trener dem, og så retter det seg når de får hjelp til å tolke hunden og interaktere bedre med den.  Jeg har forøvrig hatt store problemer med LYD på riesenvalpen jeg har nå (ikke en rase for trådstarter). Ikke noe jeg forventet, og er pga generelt konsensus om bjefferaser usikker på om det er genetisk lyd eller om det i hovedsak er miljøpåvirkning fra den individuelle mammaen. Fra mitt eget anekdotiske erfaringsgrunnlag tror jeg egentlig det siste. Det har tatt to mnd å bli kvitt problemet hjemme, ved å forstå mer av hva han vil når det kommer lyd, og hvordan respondere på det. Ikke super lystbetont oppgave å jobbe med, for jeg forventet ikke det problemet.  Den personlige efaringen min er altså at rase is like a box of individuals i litt større grad enn mange andre mener.
    • En del lyd og dårlig helse og mentalitet på dem.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...