Gå til innhold
Hundesonen.no

Aussieglis

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4,775
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av Aussieglis

  1. Takk! ? Fant ut at en av avgangene er gammelt tog så skal prøve å havne på det begge veiene. Så tar jeg med tøybur i tilfelle, hadde jo vært greit å ha hvis man føler man trenger å skjerme pelsen litt.
  2. Lurte på om noen her har peiling på hvordan tog som kjører på denne strekningen og hvor mye plass det er der når man reiser med hund? Lurer spesielt på om jeg skal orke å drasse med meg et tøybur eller ikke. Ser litt mørkt på det om hunden skulle måtte ligge i midtgangen, det ville nok blitt mye for henne over så mange timer men hun er ellers vant til å reise småturer med tog og da ligger hun enten skvist ved beina mine et sted imellom seter eller jeg sitter i gangen ved dørene sammen med henne, og det blir litt dumt å gjøre det i mange timer føler jeg. ?
  3. Jeg har måttet si farvel til to jakker etter jeg fikk valpis og nå har de gjenværende jakkene allerede blitt til "hundejakker" så jeg tenkte kjøpe en bra jakke og ha den til hundejakke. Men valpis er mye hund med mye ideer og en av dem er å gjete biler, noe jeg trodde vi hadde blitt flink å la være å gjøre til idag når vi gikk tur i regnværet langs vei uten fortau. Hadde akkurat passert en arbeidsbil som holdt på med noe ledninger i veikanten, har valpis ytterst mot grøfta når hun plutselig fyker rundt meg og når jeg snur meg er det en bil hun har prøvd å gjete. Jeg hørte ingenting siden det var en elbil og jeg hadde en bråkete hette på :( Det kunne gått så forferdelig galt... Resten av turen gikk jeg uten hette for å si det sånn. Jeg har alltid kviet meg for å bruke hette pga slike ting, får helt vondt i kontrollfreaken av å ikke høre, var sånn selv med gamlehundene som ikke brydde seg om biler eller hunder eller noe som helst. Og nå med en gang jeg tar den på meg i striregn så skjer det noe. Noen som har tips til bra "hundejakker" uten veldig lydtette hetter og uten bråkete stoff?
  4. Jeg er også innom av og til, spesielt nowadays siden jeg har ny valp for første gang på 14 år ?
  5. Rart å lese denne tråden igjen! My var hos kiropraktor rundt den tiden det ble skrevet, ellers har vi ikke gjort annet enn å ha det i bakhodet når hun er med på tur og trening. Nå som 12 år gammel er hun enda sprek, og det er ikke mer enn 2 uker siden hun fløy over kompostgrindene da samboer kom hjem fra jobb. ? Hun svømmer dog mye dårligere, ligger lavere i vannet og det er kjedelig siden hun ikke får trimma så mye slik lengre. Det er jo så skånsomt for kroppen ellers. Hadde også en episode idag hvor hun snubla på tur og hvor det så ut som hun "mista" beina litt under seg, veldig ekkelt. Min første tanke var varmen, men etter å ha båret henne 10m og inn i skygge med vind hvor vi satt i ro 5min. og jeg fikk sjekka under beina på hun så var hun normal igjen, kanskje litt tung i kroppen. Bar henne halvveis hjem for sikkerhetsskyld men hun ville gå den siste biten selv. 5 timer senere når sola hadde gått ned fikk hun bli med på butikken, da gikk vi i slow-motion og hun virka helt normal. Når skattepengene kommer skal vi svi de av på røntgen for å se hvordan det står til oppi den litt avlange aussie-ryggen og kanskje se om vi finner tak i noen som driver med laser. Så har jeg lyst å ordne resept på smertestillende til henne som vi kan ha ved behov. Har ikke sett at det er noe som trengs helt enda, men det kan være greit å ha tenker jeg.
  6. Takk for tips, dette skal jeg begynne å gjøre selv, blir jo litt som AussieAllTheWay skriver over her. :) Hadde en ekkel opplevelse på tur idag hvor My snubla på fotballbanen da hun gikk helt rolig bortover, det var skikkelig ekkelt. Min første tanke var at det var varmen, men nå i ettertid har jeg en dårlig følelse på ryggen hennes.
  7. Har en aussie som nærmer seg 9 år og har noen vondter i ryggen. Hun har nå en sånn fake biabed men man kjenner jo at den er ganske kald og ikke akkurat særlig myk, så jeg tror ikke det hjelper at hun ligger der når hun har vondt. Noen tips? Er litt usikker på de der enkle greierne med metallstenger som ser ut som en feltseng for eksempel, de ser jo fryktelig ukomfortable ut?
  8. Når kommer vanligvis postbilen hos dere? Jeg venter og venter og venter. >_<
  9. Ja hun får nok ikke leke bajas med ballkasteren i parken mer. Det har samboeren fått beskjed om nå. Det var 2-3 steder i ryggen at hun hadde forklalkninger. Bak og fremme var vel verst. Men det var visst enda bevegelse i leddene sa dyrlegen, men hun ville nok kunne bli stiv og støv nå og da.. Forkalkningene forklarer jo iallefall hvorfor hun hater å snuble på glatte gulv, det gjør nok vondt i ryggen av og til når det skjer. Spørs om vi ikke blir å fremskynde leggingen av nytt gulv nå! Vi skal bestille kosttilskudd til henne, takk for tips om disse! Tror også hun skal tilbake på Vom&Hundemat istedenfor tørrfor som hun har gått på en god stund nå. Ellers skal vi tilbake til dyrlegen imorgen for å ta ultralyd av leveren hennes. Vetten sa at den så litt rar(??) ut på røntgenbildet, men mente det ikke var noe alvorlig.. Men de ville alikevel sjekke det. Håper virkelig ikke det er noe galt med den også.
  10. My (australian shepherd) ble røntget i ryggen idag og der var det flere steder med forklalkninger. Det har jeg jo mistenkt en stund siden hun jo er 8 år nå og jeg har sett hun blitt støl etter å ha lekt heftig i parken etc. Det er jo ikke noe å gjøre med, men hvordan kan man på en måte begrense hvor mye det utvikler seg å plager hunden? Nå ser hun ikke ut til å være veldig plaget i hverdagen annet enn når hun har virkelig overanstrengt kroppen men det kan vel fort bli værre med årene? :/ Er det noe trening som kan være spesielt gunstig for å holde musklene i form, er det noe kostilskudd som kan være bra å bruke? Er det lurest å fore på vom og hundemat, eller burde hun få noe tørrfor tilpasset voksne hunder? Osv.
  11. Nå har jo Beate veldig rolige og snille hunder, også da Ikke de aller mest aktive linjene for å si det sånn! Og ja, gjetingen trer gjerne veldig frem i lek med andre hunder når de er på Nayla's alder og oppover. Kan være greit å begrense det litt så de ikke tror at de kan være helt gjeterhund-traktor med alt og alle hunder hele tiden men det er jo også noe de lærer seg ettersom de blir voksne; at ikke alle liker å bli "styrt" rundt og bompet på liksom.
  12. Som å se mammaen hennes på den alderen :lol: IMG_0347 by Anniken R. Myklebust, on Flickr
  13. My ble 8 år idag. Jeg skjønner ingenting.
  14. Aussieglis

    Hunderaser.

    Første hunden ble en blandingshund funnet på finn.no tilfeldigvis og heldigvis i samme by som jeg bodde i da. Hun vekte interessen for hundetrening og alt som kommer med og jeg hadde nok lyst på en liten utfordring neste gang, så da gikk jeg for en gjeterhund i form av en Australian Shepherd fra sverige. Jeg kommer nok alltid til å ha en aussie i hus heretter. Om ting passer seg etterhvert kunne det godt fått komme en kelpie også, men hovedprioriteten kommer alltid til å bli aussie for meg.. Jeg er vel det man kaller frelst. Selv om det er mye dårlig avl på rasen som tidligere påpekt så føler jeg meg ganske trygg på at jeg blir å finne en frisk og fin aussie igjen uten noe særlig problemer.
  15. Gjøre som vanlig som i ikke trøste, overdrive eventuell skjerming etc. for da bekrefter man på en måte at det er skummelt det som skjer denne dagen. Men å legge til rette er såklart ikke negativt!
  16. Litt sånn er det her og, og det må nesten være slik pga størrelsesforskjellen. Jeg bare nekter å la de krangle, de blir skilt ved det minste tegn til diskusjoner.
  17. My's første nyttårsaften så fikk hun komme ut i hagen å se seg rundt når det begynte å smelle. Gikk et lite stykke å hilste på naboer, og siden hun ikke brydde seg om smell og lys så ble det fin miljøtrening 2 år senere eller så bestod hun en K-test med null tegn til skuddredsel. Jeg ville sett det an med fremtidige valper og; er de ikke redde så er det ikke noe å bekymre seg for. Er de skeptiske er det også best å bare gjøre ting så normalt som mulig.
  18. My er ca. 47cm i manken og 18kg når hun ikke har ekstra spekk på seg. Emma er vel 20cm eller noe og veier 2,5kg når hun er i god form. Har ikke målt hun på lenge, hun er jo liten uansett hvor mange cm det står i.
  19. Så søt hun er Jeg ville prøvd å lagt "trening-trening" litt på hylla og fokusert på å trene opp lekelysten hennes litt. Ha korte lekeøkter når hun er ferdig-ladet og vilter, og alltid slutte før hun går lei; helst slutte mens hun enda er veldig gira på leken. Om du vil trene med henne i fremtiden vil du få sååååå mye igjen for det om du klarer å vekke interessen for leker hos henne. Presenter leken, hopp litt rundt, dulte litt i henne og rose masse; være litt gal selv; og så fort du ser en mulighet; "stjel" leken tilbake fra henne og legg den på en benk eller i lomma utenfor synet hennes. Gjenta flere ganger ila dagen når hun er i riktig modus (påslått, ikke trøtt osv.) og legg _alltid_ vekk leken når hun syns det er som morsomst enda. Aldri vent så lenge at hun kanskje blir lei og finner på noe annet. Om det å ta ifra henne leken blir kronglete kan dere øve på å slippe leker når du blir passiv; herje og lek med et kosedyr også blir du plutselig veldig passiv mens du enda holder i leken. Hunden vil forhåpentligvis reagere og kanskje slippe etter den har grublet litt på hva du egentlig driver med og DA blir du kul igjen og begynner å leke med leka på nytt igjen. Slik blir det en belønning å slippe taket på leken Lykke til :D
  20. Kan det være at ila all tiden med skaden, at han har fått en negativ assosiasjon til Mynte? Når man jo skal holde hunder ifra hverandre, blir det jo gjerne litt mas og "kjeft" fra oss menneskene, kan han ha begynt å assosiere henne med noe galt/og/eller smerter? Kanskje han rett og slett er blitt litt skeptisk til henne ila alt som har skjedd.
  21. Hormones Explain Why Girls Like Dolls & Boys Like Trucks Jeg vokste opp og hadde masse lekebiler jeg. Men jeg var vel egentlig sønnen pappa aldri fikk Jeg hadde dukker i fleng også, vel og merke. Og kosedyr. En million kosedyr... Men slikt er veldig interessant, da! Jeg tror også, som Siri, at biologien ligger i grunn; også kommer alt annet. Men biologi er jo ikke garantert, den heller.
  22. Jeg så en dokumentar om dette med kjønnsforskjeller. De testet små barn i flere aldersgrupper, og de testet apekatter; babyer og voksne mener jeg å huske. Det som gikk igjen, selv hos veldig små barn som ikke har rukket å blitt "impregnert" av samfunnet var; - guttebarna fascinerte seg for ting som hadde hjul, som lekebiler etc, og de holdt den interessen lenge. De kunne gå bort til dukker og slikt, sjekke de ut, men de holdt ikke interessen til gutta. - jentebarna gikk rett bort til dukkene og ble sittende å leke med de over tid, det så ut som om de lekte "mamma" - jentebarna kunne også finne lekebiler og slikt interessant, men interessen gikk fort over Dette gjaldt både menneskebarn og ape-barn. Utrolig fascinerende å se!
  23. Gikk ikke å stemme på nytt for meg, sto enda samme tallet da jeg kom inn som etter jeg hadde trykket. Sist jeg stemte var 11 timer siden (iflg hundesonen, vel og merke )
  24. Tipper en av grunnene til at hun plagdes litt med å gå på do var smertestillende hun fikk. Emma får alltid litt forstoppelse når hun har måttet ta smertestillende fra vetten. Det er nok litt hardt på noen små hundemager Godt å høre det går fint hos dere med pasienten. ^^
×
×
  • Opprett ny...