Jump to content
Hundesonen.no

Tuvane

Medlemmer
 • Content Count

  2555
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Tuvane

 1. Bur over sele anyday. Med bur er det en viss mulighet for at hunden overlever - selen sikrer vel primært at ingen får hunden i hodet, ikke at det går veldig bra med hunden. Det står også her at den ikke er spesielt god... https://www.naf.no/forbrukertester/test-av-utstyr/test-av-hundebur-for-bil/kleinmetall-allsafe-hundesele/
 2. Jeg har akkurat kjøpt meg Huawei Mate 10 Pro, og er fornøyd med telefonen som sådan, men dessverre har kameraet skuffet meg en god del. Jeg har tidligere hatt LG G4, som har tatt fantastiske bilder, og dessverre skuffer Huaweien meg der, selv om den i teorien skal ha langt bedre kamera. Bildene er ikke 100% skarpe, autofokus er ikke så rask, den sier at den er i fokus, men er ikke i fokus, å ta bilder av løpende schäfer er tydeligvis ikke så lett, og jeg synes også at fargene er litt spesielle. Jeg har dog ikke testa det ut så mye, mulig det blir bedre med litt tilvenning, men jeg fo
 3. Mot en borzoi hjelper det nok lite å være villsau. Hunder som kan ta ulv tar nok de fleste saueraser med letthet når de først setter i gang.
 4. Men du er jo kunde hos dem? Synes det her er utrolig merkelig kundebehandling. De gangene jeg har trengt akutthjelp, så må jeg jo nødvendigvis dra til en annen klinikk enn den jeg bruker til vanlig, siden de kun har vanlige åpningstider. Hvis de da sier "nei, du har vært hos en annen veterinær med hunden, så da vil vi ikke se på den", da hadde jeg blitt rimelig forbanna. Det er jo rett og slett håpløst!
 5. Tuvane

  RIK-uttale

  Jeg har aldri hørt noen si annet enn "IPO" og "RIK" (dvs ikke "I-P-O" og "R-I-K", men man sier "S-L", ikke "SL".
 6. Hvis hun ikke er stilt ut en gang, så bør jo det gjøres, gjerne flere ganger, slik at det blir gjort en vurdering av hundens eksteriør.
 7. Ingrediensene ser jo ganske greie ut, og det er jo et greit merke, så hvis hun tåler innholdet, så ser jeg ikke noen grunn til at det ikke skal kunne fungere?
 8. En hund som skal avles på bør være over gjennomsnittet god for rasen sin. Om din hund er det, det vet jeg ikke, men at en hund er snill, frisk og føder selv, er normalt sett ikke en "god nok" grunn til å avle på en hund. Når hunden i tillegg har mentale brister ift andre hunder, tannmangel og patellaluksasjon grad 2, så synes jeg nesten det sier seg selv, med mindre det står veldig skralt til hos rasen. Du skriver ingenting om hunden er stilt ut eller mentaltestet, og ev. med hvilke resultater, men det er jo også ting man bør ta i betraktning.
 9. Da jeg var ung drømte jeg om å bo i Danmark, gjerne i Skagen. Flatt, vakre strender, flotte steder å ri, god mat og godt utvalg i iskrem. Nå drømmer jeg om å bo et eller annet sted med tørt vær og stabilt høyttrykk (middelhavsklima), da det er det som fungerer best for skrotten. Jeg elsker Norge, men det ustabile, fuktige været her er rett og slett katastrofe for helsa mi. De få dagene i året hvor det er "fint vær", så fungerer jeg delvis, og tenk å kunne ha det sånn hele tiden?
 10. Det har vel kanskje noe med hvordan papirene blir fylt ut, ev. hva NKK fyller inn? Jeg ser også stadig vekk ulike "varianter" av oppdretternavn, men det har da ikke noe med seriøsiteten til oppdretter å gjøre at navnene blir registrert "forskjellig", det er jo samme personer som står bak.
 11. Jeg ser på året som 9 mnd med vinter og 3 mnd med sommer der kroppen fungerer sånn noenlunde. Nå er jeg veldig klar for sommer, kjenner jeg...
 12. Leontins hund er vant til alle typer hunder, inkludert tjenestehunder, og fikser nok fint en reaktiv og usikker hund også.
 13. Ja, men hvis man skal følge den regel, kan man jo ikke si noe som helst negativt om noe, for det vil jo ALLTID reflektere tilbake på noen. Skriver jeg noe negativt om NKK, betyr ikke det at jeg mener at alle som jobber i NKK er dumme. Så lenge man omtaler sak og ikke person, så må det være innafor, ellers blir det jo bare unicorns&rainbows.
 14. Det er vel en forskjell på å omtale PERSONER negativt og omtale oppdrettet deres negativt. "Oppdretter A er dum." - ikke greit "Oppdrettet til A følger ikke NKKs etiske regler for avl." - greit
 15. Hvis man skriver saklige faktaopplysninger, så er det vel verken sjikane eller personangrep. Å skrive: "Oppdretter A er klin gæren og mental ustabil og bikkjene han avler på er syke" er noe annet enn å skrive "ser på på helseresultater fra oppdretter As kull på dogweb, ser man at de ligger under snittet for rasen, og man ser også at han avler på hunder affisert med HD".
 16. Folk som melder naboen til Mattilsynet fordi bikkja bjeffer (bjeffing/bråk er en politisak, ikke en sak for Mattilsynet), folk som melder naboen til Mattilsynet fordi de ikke liker at naboen har dyr, folk som melder naboen til Mattilsynet fordi de skal hevne seg på naboen osv, osv. Noen bruker rett og slett Mattilsynet som en slags "søppelbøtte" hvor de klager inn alt de ikke er fornøyd med, uten at det nødvendigvis er en dyrevelferdssak. Dette tar likevel opp tid og ressurser, som det stadig blir mindre av.
 17. Jeg vokser leggene selv, og synes det er veldig praktisk. Kanskje jeg må driste meg til å prøve å vokse dotten også? Jeg synes dog det gjør fryktelig vondt første gang man vokser (gang nr to på samme sted gjør ikke spesielt vondt), og kjenner at jeg er litt mer redd den smerten der enn på leggene.
 18. Når man tar røntgen for å se på antall valper, så er valpenes utvikling så å si ferdig, de skal bare vokse i størrelse, og risikoen for ev. fosterskade er svært lav. Stråledosen på hver valp vil være langt lavere enn terskelverdien man normalt sett antar at kan medføre skade på et slikt tidspunkt. Å ta røntgen tidlig i drektigheten (av en annen årsak) vil jeg derimot ikke anbefale, men mindre det er høyest nødvendig. Disse linkene gjelder mennesker, men er nok også høyst relevante for dyr også: https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/undersokelser/rontgenstr
 19. Er dette foretrukne variant også når du skjønte hva tråden egentlig handlet om?
 20. Jeg har periodevis blokkert visse brukere for egen sjelefreds skyld. Å ha aktive folk blokkert over lengre tid tror jeg dog ville ha medført at man mister endel av sammenhengen i tråder, og jeg er såpass nysgjerrig anlagt at jeg helst vil få meg hva alle skriver. Ser jeg likevel behovet for en mer velfungerende blokkeringsfunksjon.
 21. Samme her! Skjønte ikke hvorfor en tråd om plen hadde fått såååå mange svar og var såååå aktiv.
 22. Locobase repair + bomullshansker er det eneste som fungerer på meg. Bruker i tillegg sterk kortisonkrem pga. kronisk håndeksem om vinteren. Smører på et tykt lag krem når jeg legger meg, tar på bomullshansker og sover med det over natten.
 23. For å si det sånn, hvis man skal jage vekk de som holder til her, så må man brase brølende ut mens man slår et eller annet hardt i trappa og gjør truende bevegelser. Da tusler de avgårde bort til skogkanten, men er fort tilbake igjen fem minutter etterpå. Alle buskevekstene i hagen vår er så å si oppspist... Men de er flotte å se på da! Har dessverre bare mobilkamera, så ikke så lett å få fine bilder av dem, men her er i alle fall to av dyra som frekventerer hagen hos oss.
×
×
 • Create New...