Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er tur for deg?


Tabris
 Share

Recommended Posts

Denne kunne kanskje ligget under Alt mulig, siden den handler mer om oss eiere enn hundene, men shit au. Mods kan gjerne flytte den hvis de synes den ligger feil. :)

Det jeg lurer på er - hva er en god tur for deg? Da tenker jeg tur med hund. Det finnes jo så mange forskjellige turer. Labbetur i bånd langs fortauet, frislipp i skogen, topptur, fjelltur, tur med andre folk, tur med andre hunder, søndagstur, joggetur, mosjoneringstur, treningstur osv.

Men hva er for deg den beste typen tur? På hva slags type hundetur koser du deg aller mest, og hvorfor liker du akkurat de typene?

Jeg kan starte med å svare på spørsmålene selv: For meg er den optimale hundeturen Ozu og meg alene, løs i skogen. Det er selvsagt også koselig og gå tur med andre, men for meg er ikke det tur, sånn egentlig. Det er mer å være sosial med venner/samboer, også går vi tilfeldigvis en tur.

Men for meg er en ordentlig hundetur en tur hvor jeg virkelig kobler av og lader batteriene. Jeg er en introvert person som lader batteriene alene, og ofte også i stillhet (spesielt på tur). Derfor foretrekker jeg og gå alene - ingen folk, ingen andre hunder, ingen telefonsamtaler eller musikk. Kun meg og Ozu. Helst løs, fordi jeg ser det er da han koser seg aller mest - og da koser jeg meg også. Og derfor liker jeg best å gå steder hvor jeg ikke treffer andre, kommer meg bort fra alt mas og støy fra biler, folk, barn osv.

Men jeg er også såpass urban at jeg hadde ikke trivdes i dagevis på fjellet. Det blir FOR ensomt og bort fra sivilasjonen for meg. Hvis jeg kan gå et par timer alene i skogen, og så være hjemme igjen en time senere, da er jeg fornøyd. Og batteriene er fulladet. En ekstra bonus nå er jo dette med mosjonering og geocaching, men det kommer mer som bonus av den type tur jeg liker i utgangspunktet.

Men jeg liker også kveldsturene under gatelyktene i mørket. Når det ikke er folk på veiene, kanskje fordi det regner, det er sent og svart som natten ute. Når jeg kan tusle en halvtime med Ozu i bånd, eller nær meg løs fordi det ikke er en sjel å se, langs fortauet. Da sorterer jeg tankene fra dagen og får roet meg før sengetid - det var på en slik kveldstur i går at jeg kom opp med ideen til dette innlegget. :)

Så... hva er den optimale turen for deg? Hva er det du liker best med en hundetur, og hvorfor? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 61
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg koser meg aller mest når jeg har mulighet til å ha hundene løse, om det så er på strand, skog, "vidde", fjell, osv. Og jeg vil helst ha lite til ingen andre folk og hunder slik at det er mest muli

Dette bildet er nesten overjordisk vakkert.

Posted Images

Guest Belgerpia

Tur for meg er når jeg tar med meg hundene, en termos med kaffe og tusler opp i skogen en tidlig helgemorgen og bare går rundt og hører på lyder mens hundene raser rundt som de vil. Deretter en kaffepause underveis og så tusle hjem igjen. Lengden på turen blir gjerne mellom 5 og 10 kilometer, men vi kan godt bruke ett par timer på turen. Kos.

Ellers så liker jeg å gå morgenturene når det er kaldt og klart og man er helt alene på runden sin, det er også deilig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Favoritten må nok være løsslipp tur i skogen, gjerne sammen med andre, med eller uten pause med medbrakt drikke/mat. Kan nok ikke påstå at jeg trives like godt på asfalt, men ettersom jeg bor "midt i byen" så blir gjerne kveldsturen bare gått hjemmefra, og jeg digger og gå sent på kvelden, det er helt stille i de ellers så travle gatene, en helt spesiell og fredelig stemning synes jeg :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Favoritt-typen tur er å kjøre over på Kvaløya, kjøre opp på f.eks Finnvikeidet eller Kattfjordeidet (akkurat i / over tregrensa) og bare vandre innover åpne vidder. Det er tur :wub:

Ikke i dagesvis da. 2-3-4 timer holder helt greit for både meg og bikkja :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjelltur med fri hund. :wub: Det er idealet, men skogsturer er og fint. "Orntli" tur er med ryggsekk og gjerne innlagt overnatting, men det er det sjeldan me får til. Når me er "heime" på gården kan ein god tur vere på kun eit par km innover skogen eller langs fjorden med frie hunder, eller litt lenger i bånd/langline langs skogsveg til me kjem høgre opp. Skulle gjerne budd der heilttid berre for turane! Her i området er det visst sau heile året, og eg er ikkje så godt kjent, så eg har ikkje funne same type områder, men me går ofte til eit par forskjellige strandområder rundtom, eller køyrer eit stykke først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig TUR er tur i ulendt terreng i marka/fjellet, over flere timer, med hundene løpende løse rundt meg. Lufteturer er rolig spasertur langs elva her - på skogsveg/sti, med løse hunder, de tar ca 40 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjelltur med halvfrihund (må være i langlin) og ikke et menneske å se utenom samboer. Av hverdagsturene må det være de ekstra lange morgenturene jeg av og til rekker før jobb, da tusler vi i skogen her hjemme, leker sammen, trener litt, springer litt "løs" og sitter sammen på en stubbe og bare nyter å være sammen, Leo og meg :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En rundtur i skogen og på stranda hvor hundene løper løse og jeg slipper å tenke på omgivelsene. At jeg får trimmet litt og hundene får trimmet litt, DA føler jeg det har vært en god tur. :)

Enig! og får jeg med meg litt opp og ned på en topp eller to i tillegg og kanskje en myr hvor jeg kan slippe David Toska litt så har det vært en bra tur. Kjører heller litt for å få med alle og kunne gå med løse hunder.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tur er ordentlig tur, sånn at man går på litt, ikke bare rusler, enten det er langs sti, veg, i skogen eller på fjellet.

"Lufting" er tissetur/snusetur, sånn som vi gjerne går om morgenen.

De beste turene er om høsten, på fjellet, når sauene er borte, ikke noe jakt (ikke der vi har hytte ivertfall), ingen mennesker, og alle dyra som er der kommer seg lett unna en kooiker som løper. Bare jeg og Linux (og Zara før hun døde), og bare gå. Det trenger ikke være langt i km, men vi er ofte ute en stund. Og det kan egentlig godt regne eller snø litt. Det er nesten best, da føler man at man lever :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Favorittur er tur over flere dager i telt helt uten andre folk langt inni gokk oppi norske fjell med lykkelig løs hund som får løpe og gjøre som han vil hele dagen :)

Hverdagsfavorittur for oss er et par timer et stykke inn i skogen hvor man ikke møter på så mange andre, gjerne i snøvær :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løsslipp i skogen, helt klart. Helst et sted vi ikke treffer andre, gjerne alene, sammen med samboer eller sammen med en venn med hunder mine går godt sammen med. Gjerne en tur der vi bare går og tusler og utforsker nye stier, roter oss bort, finner tilbake og skravler om alt og ingenting om noen er med meg. Men løsslipp er ihvertfall tingen, da koooser hundene seg, og da koser jeg meg. :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker best turer hvor jeg er i skogen, med en god venn, og ellers ingen andre tilstede. Hundene løper løs, og gjerne en helt ny skog med nye ting å oppdage. Jeg elsker å se på alt det vakre i naturen! :wub: Det hadde vært perfekt om det var en slengdisse midt i denne nye skogen også, for jeg elsker å disse på slengdisser mens jeg er på tur. Da hopper Blondie opp på fanget mitt og blir med å disse og vi bare hører på naturens lyder :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker å gå tur i pudder snø og litt kaldt vær, i skogen og marka rundt stallen, gurimalla det er så deilig, bra det kommer vinter snart :bananas::jump:

196574_10150154910540199_4551175_n.jpg

Også er vi veldig glade i å gå ned til stranden og sitte på brygga og kose oss.

Det er en veldig fin tur ned dit og vi pleier å være der nede ganske lenge, så turen tar litt tid, men gjør ikke noe siden det er så koselig der :heart:

387188_10151580391020199_696789984_n.jpg

Også golfbaneturene som vi gikk sammen ei venninne av meg og Am Akitaen hennes, Turbo.

Vi gikk sammen flere dager i uka sammen (vi gikk ikke bare på golfbanen altså, byttet på skog, golfbane, grusveier i skogen osv osv), og hadde det så koselig samme hvor vi gikk sammen, egentlig.

Turbo gikk dessverre bort for ca 4uker siden, det er så utrolig trist og tomt uten hun :icon_cry::cry: , men min venninne får ny Am Akita valp om 5uker, så da begynner Chicka på'n igjen med valpeoppdragelse :baby:

3402.JPG

Jeg liker også kveldsturene våre langs veien i gatelysene, spesielt når det har kommet litt snø på bakken og folk har pyntet ute med lys og har julepynt i vinduene, da er det skikkelig koselig å gå tur i nærmiljøet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg virkelig elska turene i sommer, midnattssol, klokka er 01-02, tusle opp på nærmeste topp og bare kose meg med rotta :) Liker tur som trening, og tur for turens skyld like godt egentlig. Ha på magebeltet og bare gå gå gå gå i 2 timer er deilig. Å gå i skogen, eller, det er jo ikke skog her. Men på fjellet/vidda whatevs, opp småbratte topper i ulendt terreng som er så vanskelig at man faktisk må krabbe enkelte deler. :heart: Jeg er også ganske sånn introvert. Trenger jo å "blåse" ut iblant, men for å kunne ta meg ordentlig igjen så trenger jeg å være alene. Da snakker jeg veldig mye med meg selv :P Det er sånn jeg reflekterer og kommer meg gjennom ting. Har jeg det av en eller annen grunn litt vanskelig, er en tur hvor jeg og bikkja er blott aleine ofte det som skal til for at jeg finner ut av det. Jeg klarer ikke helt tømme sjela mi for andre, men er veldig flink til å tømme den for meg selv. Dog må det ut i formulerte ord, kan ikke bare tenke, må snakke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig glad i skogen som ligger rett oppi veien her. Den har masse forskjellige stier å velge mellom. Så vi har vært der en del i det siste.

Ellers er jeg veldig glad i å gå på fjellet. Gjerne med åpne sletter, hvor det er oversiktlig og jeg ser hunden hele tiden :) Og se hunden utfolde seg og bare løpe og kose seg er en herlig følelse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kvalitetstur for oss er en tur der både vi og hundene har det supert.

Det trenger ikke å være en tur som varer i timesvis, men gjerne en tur med innhold som hundene setter stor pris på.

Turer i marka med løse hunder i flott vær er deilig.

Også når første snøen har kommet og hundene er ekstra yre!

Men favoritten er nok turene når vi er på ferie med innlagt svømming for hundene...

Det er flaut å si det, men vi legger mer til rette for at hundene skal ha en fantastisk ferie enn vi gjorde for vår når voksne datter når hun var lita.. :icon_redface:

I år har vi vært på 2 ferier med hundene i varmere strøk, og vi har faktisk bestilt hus i forhold til hvor vi kunne bade med hundene slik at det ble gangavstand.

Favoritturene i år har vært morraturene med hundene i Marina, Kroatia.

Ca 10 minutters gange ned til havet, første stopp for kjøp av ferskt brød til frokosten, og så videre for at hundene skulle få bade!

Til og med shibaen Linus fant til slutt ut at det er deilig å kjøle seg ned i havet når temperaturene ligger godt over 30 grader.

Gubben og hundene ut i vannet mens mor passer på tingene.

Deilig badeøkt, og så tusle seg hjem igjen med fornøyde og godt nedkjølte hunder.

321486_10151362131066541_1636674764_n_zp

1002995_10151478352611541_1922495675_n_z

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som bortskjemt med et veldig stort turnett med lysløyper og annet rett oppi skogen er det dette jeg trives best med. Ja, en sti her og der, men trives aller best på brede skogsveier hvor jeg sjeldent møter noen (og det skjer ikke før snøen kommer). Dessverre er hele skogen rundt her jeg bor nå kun stier, så blir veldig lite turer merker jeg. Ulendt terreng og dårlige hofter er dårlig kombo!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig! og får jeg med meg litt opp og ned på en topp eller to i tillegg og kanskje en myr hvor jeg kan slippe David Toska litt så har det vært en bra tur. Kjører heller litt for å få med alle og kunne gå med løse hunder.

Er David Toska... Walther?

Egentlig synd du bor så langt unna, tror mine kunne likt en tur med dine, selv om mine, særlig salukien, er litt bøllete (tror han i hvert fall, innerst inne er han største pysen i verden) av og til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...