Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilket språk ville du lært deg?


Poter
 Share

Recommended Posts

  • Svar 71
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Russisk! Har alltid hatt lyst til å lære meg russisk, og no når eg driv og køyrar til Ukraina eit par gongar i året, er det jo høgaktuelt. Fekk ei Russisk for nybyrjarar-bok av Lina Kristine til bu

Spansk, da det er lettere enn fransk, innbiller jeg meg

Finsk! Så kommunikasjon med oppdrettere hadde gått lekende lett, og det hadde vært mye lettere å få vite mer om min rase uten å gå via Google Translate

Om jeg skulle vært veldig fornuftig, spansk. Fordi jeg trur det er mer anvendelig verden over enn tysk (jeg snakker ikke fransk).

Om jeg bare skulle lært for litt moro, så kunne jeg tenkt meg kinesisk, japansk eller russisk. Alltid ønsket meg å lære meg russisk. Og så har jeg litt planer om å lære meg italiensk, da jeg kunne tenkt meg å flytte dit den dagen jeg er utenfor arbeidsmarkedet for godt, og ikke har familie igjen i Norge. Fordi jeg har ingen planer om å bo i kalde Norge da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan (engelsk,) spansk og russisk - ikke flytende lenger grunnet manglende bruk.

Har så vidt begynt, skulle gjerne lært meg arabisk. Nydelig språk.

Kinesisk hadde vært kult å kunne i jobbsammenheng.

Ellers er tysk nydelig, men faller meg kjedelig å lære meg så det holder med turisttysk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan norsk, engelsk og dansk flytende, og jeg ville nok først og fremst lært meg skikkelig tysk, fransk og nederlandsk. Jeg snakket nederlandsk flytende (i den grad en treåring snakker flytende, da) da jeg bodde i Rotterdam som barn, men det aller meste er glemt. Jeg hadde fransk på skolen i "alle" år, men kan forbausende lite, altså. Tysk hadde jeg og på skolen og gjorde det ganske bra i det, men skulle gjerne kunnet det ordentlig så jeg ikke måtte snakke sånn tulletysk som jeg holder på med (klarer til en viss grad å gjøre meg forstått).

Hadde jeg skullet lære meg et helt nytt språk, tror jeg jeg ville prøvd meg på russisk fordi det høres så kult ut eller italiensk fordi det er så utrolig vakkert. Selv om det mest fornuftige kanskje hadde vært spansk eller kinesisk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Japansk! Jeg er skikkelig giret på å lære meg det.. Vurderer det seriøst. Hadde vært så kult. Vil dra til Japan en dag, og da hadde det vært gøy å kunne språket. Noen som blir med? :D Mest for morro.. Jeg har liksom ikke helt behovet for å lære meg spansk, italiensk eller noe.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Spansk, fordi det er så himla vakkert synes jeg :D Hadde spansk på videregående. Var den beste i klassen begge årene (ja, jeg får lov til å skryte altså :aww: ), men jeg har dessverre glemt veldig mye.. Ellers ville jeg lært meg gaelic også kanskje arabisk.

Haaaaa, glemte koreansk da :D Det er et kult språk! Japansk også virker veldig morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg startet først med spansk, fordi jeg angret på at jeg ikke tok det som valgfag på vgs. Men etter at to av mine barndomsvenner flyttet til Italia, byttet jeg da jeg innså at jeg kom til å få mer nytte av det. Og det er hjertespråket mitt den dag i dag. Hadde det ikke vært for at hundeholdet mitt er såppass prioritert (trening, konkurranse, utstiling, turer, resing og farting++) + ridingen, så hadde jeg jobbet mye mer med det. Jeg har jo gratis overnatting der nede. Men jeg har opparbeidet meg en god samling lærebøker og annen litteratur fra norge og en del kjøpt i Italia.

Tok 20 stp på noen snaue uker på UiO. (Det var HEFTIG)

I 2006 startet jeg å lære meg egyptisk arabisk, da jeg skulle jobbe og bli i Egypt en periode. Brukte et år av min fritid til dette + mange reiser ned dit. Jeg har en god del glosebøker, men lærebøker var det vanskelig å få tak i i Norge. Jeg kjøpte den eneste jeg fant, med CD til og lærte meg hele boken og plata utenat. Resten brukte jeg nettet til å utvikle meg, men jeg kom desidert lengst ved å dra ned og drite meg loddrett ut gang på gang.

Ufattelig artig, og jeg vet jeg hadde klart å kommunisere relativt flytende om jeg hadde fortstatt. Men noen hindringer gjorde at planene ble endret slik at jeg ikke var der så lenge som planlagt.

Italiensken skal jeg jobbe med til hodet er for dårlig til å henge med mer, men jeg har også lyst til å lære meg islandsk. Rett og slett fordi det er gammel norsk-ish, og jeg er i overkant interessert i gammel histore. Jeg kommer ikke til å få bruk for det, så hvis jeg skal velge meg et annet språk som jeg kanskje kan få brukt litt, tror jeg kanskje det ville blitt spansk. Men igjen er det litt vanlig å kunne, så kanskje jeg kommer på andre tanker når den tid kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Spansk. Det er mange land hvor de snakker spansk, og mange av dem hvor ikke alle kan engelsk. Noe av det mest tåplige jeg har sløst bort tida mi på er 5 år med tysk på ungdomsskolen og videregående :P Skulle ønske det hadde vært mulig å velge spansk isteden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først vil jeg gjerne bli flinkere i tysken min. Hadde jo tysk på videregående, men vanvittig mye er glemt. Jeg forstår ganske mye. Men å snakke, nei da har jeg glemt 80% av ordene. Så tysk vil jeg GJERNE lære meg bedre, også langt bedre enn "skoletysken". Så langt har jeg kjøpt meg et stk barnebok i Kindle utgave for å se hvor mye jeg forstår. Går greit men saaakte.

Ellers kunne jeg godt tenkt meg å lære Swahili, jeg kan noen få ord, men på ingen måte snakke språket.

Quenya :aww:

Det skulle gjerne jeg lært meg å snakke også!

Bare synd det ikke finnes noen språkkurs "live" i Quenya :P

og det som er online (skriftelig) falt litt i fisk for meg gitt og nå husker jeg vel knapt noen av ordene. Hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kinesisk. For da kunne jeg lært A det og gitt han formidable fordeler når han skal ut i arbeidslivet. I det daglige trenger jeg egentlig tysk og spansk , men jeg klarer meg sånn noenlunde med noen nøkkelord. Jeg har Engelsk , Norsk og Tysk på Signaturen min på mailen ( Med vennlig hilsen ) og noen av leverandørene svarer da på tysk selv om jeg skreiv den opprinnelige mailen på engelsk. Google - translate <3

Lieferschein er det ordet jeg bruker mest på tysk faktisk :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Japansk hadde vært gøy å lære seg, "turistjapansken" går greit, men hadde vært kjempekult å kunne føre en samtale. Får ha det som mål til neste turen :P

Ellers skulle jeg gjerne lært meg Ungarsk, er nesten litt småflaut at jeg etter nesten fire år her nede ikke kan si mer enn hei og takk liksom, men har ikke tid til å ta kurs utenom skolen, så de er noen duster som ikke har det inkludert i timeplanen fra første året av. Har kjøpt et par lærebøker, men har ikke hatt tid til å åpne dem. Skulle ønske jeg hadde sånn "stoppe-tiden-klokke" slik at jeg kunne få gjort alt jeg ville i løpet av en dag.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dansk. Fordi jeg bor i Danmark. Skulle ønske jeg bare kunne operere inn den poteten for ordene sier jeg jo og norsken min er jo veldig tilpasset, men jeg har jo ikke de der bløte og flytende konsonasene:-( Syntes det var mye enklere å lære tysk, jeg tror det er fordi dansk blir som en dialekt.

Ellers kunne jeg også tenkt meg gresk eller italiensk.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Portugisisk, pga slekten min. Altså, jeg er halvt portugisisk, og er relativt "ofte" der nede hos dem, men kommuniserer kun på engelsk med dem (hvilket ikke er det vanskeligste i verden, tatt i betraktning at jeg har; en tante som en engelsklærer, en kusine som er datteren til en engelsklærer, den andre tanten min, som er fra england, og en onkel som er gift med den engelske tanten). Problemet ligger i min bestemor, som ikke er noen engelsklærer akkurat, og jeg tror det hadde betydd mye for henne om jeg lærte meg språket hennes. Desverre for henne, så er jeg alt annet enn noen språkperson. Jeg lytter, og forstår endel, men kan altså ikke prate portugisisk. At faren min under oppveksten kun pratet engelsk til meg, gjør jo at dette ikke akkurat er et språk jeg har fått inn med "morsmelken", og ergo er det ikke et språk jeg relaterer meg til mer enn feks spansk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Russisk! Har alltid hatt lyst til å lære meg russisk, og no når eg driv og køyrar til Ukraina eit par gongar i året, er det jo høgaktuelt.

Fekk ei Russisk for nybyrjarar-bok av Lina Kristine til bursdagen, så eg har byrja litt. Men eg trur nok eg burde ta eit kurs om det skal bli noko sving på det.

Og så vil eg seie at det rusiske språket vel dekkjer mykje større område enn spansk. Spansk snakkar dei i Spania, mellomamerika og noko av søramerika, om eg ikkje tek feil. Russisk snakkar dei i Russland (allereie eit mykje større område i seg sjølv), praktisk talt heile austeuropa (som 2.-språk), og store delar av Asia (dei fleste -stan-landa). Så om ein skal vere fornuftige, så er det russisk som gjeld :aww: .

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst blitt GOD i engelsk. Ellers hadde spansk vært nyttig. Mye fordi det er disse språkene som er mye brukt, og det er en fordel å kunne kommunisere på en normal måte når man er ute og reiser :)

Japansk, kinesisk, pakistansk ol kunne jeg tenkte meg og kunnet, men det blir mest for moroskyld. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...