Jump to content
Hundesonen.no

tulip

Medlemmer
 • Content Count

  4986
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

tulip last won the day on January 25 2014

tulip had the most liked content!

Community Reputation

4483 Excellent

3 Followers

About tulip

 • Rank
  MsVinegar

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Grand Danois x 1

Recent Profile Visitors

14876 profile views
 1. Google it, og bruk medisinske databaser for det de er verdt. Utrolig hvor mye kunnskap man kan få derfra. Og jeg er på ingen måte alene om den, vi som gidder å lese det fagfolk skriver lærer fort forskjell på fakta og myter.
 2. Blått er blått, det er fortsatt samme genet selv om det har mutasjoner. Vi vet at hudproblemer kan knyttes til blå farge. Det har et eget navn. Vi vet at allergi er arvelig. Helt uavhengig av farge. Vi vet at øyesykdommer kan gi blindhet, og er arvelig. Helt uavhengig av farge. Vi vet at hørsel kan påvirkes av hvitfaktor gener (merle og piebald) helt uavhengig av farge.
 3. Øh, du pleier da å ha bedre kilder enn dette?? Det er som sagt kun en eneste sykdom som er direkte linket til blågenet, resten er antagelser og anektoder uten vitenskapelige bevis. Fargegenene er noen av de best kartlagte genene hos hunder, og blå er på ingen måte en "farlig" farge.
 4. Nr 1 blåfarge er ikke en genfeil, det er et normalt friskt fargegen, akkurat som de andre fargegenene. INGEN fargegen er syke/eller en genfeil, selv om noen av de er mutasjoner. Nr 2 det er kun en sykdom som kan knyttes direkte til blåfargen, nemlig color dilution alopecia. Nr 3 at en farge ikke er ok iflg en rasestandard betyr ikke så mye om man kjenner bakgrunnen til fargen (er den original men uønsket, eller er den blandet inn fra andre raser) Det skjer oftere og oftere at originale, men (tidligere) uønskede farger blir godkjente ved revidering av standardene og kunnskapen om g
 5. Bor i lavrisikoområde (få hunder), så det blir vaksine kun ved 8+12 uker. At en av 10000 (?sannsynlig mange flere) valper dør ett år er ingen grunn for å endre en vaksineprotokoll som har fungert i flere 10 år.
 6. Jeg bruker Halla og High Energy, begge går i plast avfallet.
 7. Kommer an på materialet, sjv kan alle typer forsekk kildesorteres.
 8. Man reagere forskjellig, men prøv å ikke legge armene i mellom. Ikke bare fordi du kan miste fingre, men halsen din er også ekstremt utsatt... Bruk beina eller enda bedre, en stol. Jeg ville sluppet båndet, faren for at man selv havner imellom hunder i full kamp når man er festet til den ene er stor. Jeg skjønner instinktet til å beskytte egen hund, men det hjelper bikkja di null om du er den som har de største skadene!! Nå har du opplevd to angrep, og reagert, og gjort fått tenkt litt på det. Det har vært relativt milde situasjoner, prøv å tenk deg en der din hund også tar full tenning,
 9. Valyria vil jo bli registrert som merle, og det er jo tydelig på valpebildene at hun er merle, så da vil det jo bli feil å kalle henne kryptisk? Da er jo sjansen for at Meereen er kryptisk større, for hun har ingen merleflekker.
 10. Alle hundene jeg har hatt i voksen alder, også passehunder som har vært mer en 3 dager hos meg sover omså hvor lenge etter kveldsmat. De må vekkes/spørres om tissetur før natta, samme om morgenen. Biiga som jeg har nå, blir luftet når jeg kommer fra fjøsen om kvelden (ca 2000) og får kvelds, og da sover hun til jeg kommer hjem fra fjøsen neste morgen ca 0930. Jeg spør henne om tissing før jeg legger meg, og før jeg drar om morgenen, men 9 av 10 ganger vil hun ikke. Hun er voksen, så ho får bestemme selv, en valp/unghunden hadde jeg tvunget ut. Det at hun hovedsaklig råfores har kanskje noe å s
 11. Da er det desto viktigere å "utavle" så mye som mulig for å beholde genetisk diversitet. Det er uhyre lett å gjenta tabbene fra 100 år siden da man visste mindre om effekten av lukket stambok enn man gjør i dag, om man (bare) tenker typelike og pene hunder.
 12. At det kan være stoffer i belgfrukter hunder ikke tåler er en sak, men når jeg så oversikten over rasene det var innmeldt DCM diagnoser på, så var de fleste kjente for hjertesykdom... Det står heller ikke noe om ev slektskap mellom individer, ei heller hvor lenge de har gått på kornfritt, eller hvilke merker det var snakk om. Selv anbefaler jeg å unngå/være forsiktig med de som inneholder erter, da så mange hunder får gass/løs mage av det. Linser virker lettere fordøyelig, og potet har ikke vært et issue i så måte.
 13. Går det ikke å reise UT av byen de gangene han må løpe løs? Ev begynn å sykle med han, så han får mer fart i bena. Gå tidligere/senere en vanlig. Jeg har hatt bøllehund selv, og selv i veldig hundetett område klarte vi stort sett å gå tur uten å treffe på andre hunder. Min gikk aldri løs da, men han var meget veltrent fordet.
 14. Enkelt, slutt å ha han løs med hunder du ikke VET er greie med andre hunder, uansett kjønn.
 15. Og jeg tror sokkene ville blitt for små til dine.. Jeg bestilte største str for endel år siden i håp om at de passet på bakbeina til mine GD, og det var såvidt de passet en dobertispe!! Kvaliteten var topp da, de holdt 3 vintre før sømmene begynte å ryke ?
×
×
 • Create New...