Jump to content
Hundesonen.no
 • Velkommen til Hundesonen!

  Velkommen til vårt forum, kanskje norges triveligste hundesone!?

  Bli med i debatten, del bilder og still spørsmål. Registrer deg om du ønsker å delta, det er selvfølgelig helt gratis!

  Registrer deg     eller     Logg inn

 1. Drift og utvikling

  1. Informasjon fra ledelsen!

   Her informerer vi om hva som skjer på Hundesonen.no!

   101
   posts
  2. Spørsmål og Tilbakemeldinger til Administrasjonen

   Still spørsmål om funksjoner i forumet eller gi tilbakemelding om Hundesonen

   18.9k
   posts
 2. Hundesonen.no

  1. Hundeprat

   Generell snakk om hunder her!

   249.7k
   posts
  2. Valpeprat

   Generell prat om valper.

   69.7k
   posts
  3. Fôring og ernæring

   Her kan du diskutere alt innen hundefór, godbiter og annen som man gir hunden å spise.

   36.3k
   posts
  4. Hundens helse og sykdommer

   Diskuter sykdom, behandling og helse.

   60.1k
   posts
  5. Utstyr og tilbehør til hund

   Diskuter og del erfaringer av utstyr og tilbehør.

   53k
   posts
  6. Trening og adferd

   Spør om og diskutér trening, hverdagslydighet, treningsmetodikk og adferd her

   55k
   posts
  7. Bildeforum

   Her kan du poste bilder av hunden din, turer, treff ol!

   46.7k
   posts
  8. Hundesport

   Her kan du stille spørsmål og diskutere innen diverse hundesport.

   133.9k
   posts
  9. 33.6k
   posts
  10. Debattkjelleren

   Her er det forventet at man kan diskusjonsetikette.
   Diskusjonene her er tøffere og rett på sak. Her kan du noen ganger få krasse svar tilbake. Tåler du ikke det, så anbefales du ikke å bruke dette forumet.

   47.3k
   posts
  11. Finstuen

   Forumet for snille diskusjoner, her tar vi pause fra ironi, sarkasme, spisse albuer og herkseteknikker. Debattkjellerns rake motsetning.

   1.2k
   posts
  12. Avl og oppdrett

   Her kan du spørre om og diskutere alt innen avl og oppdrett av hund.

   54.4k
   posts
  13. Min hund

   Her kan du fortelle om hunden din, og legge ut bilder. ( NB! Les reglene for posting av bilder )

   94.4k
   posts
  14. Rasevalg

   Her kan du få hjelp og ideer til valg av hunderase

   34.9k
   posts
  15. Raseleksikon

   Her kan du se og poste bilder av de forskjellige rasene

   7.4k
   posts
  16. Hundens minnelund

   Her kan du dele minnet om din avdøde hund!

   253
   posts
  17. Dyresaker i media

   Engasjerende saker om dyr i media.

   55.7k
   posts
 3. Generelt

  1. Presenter deg selv!

   La oss bli kjent med deg! Her kan du presentere deg selv og kjæledyret ditt!

   23.9k
   posts
  2. Alt mulig

   Snakk om alt mulig her!

   382k
   posts
  3. Samfunn og forbrukerdebatt

   Velkommen til samfunn og forbrukerdebatt. Her diskuterer vi aktuelle ting som berører vår hverdag, som dyrevelferd, miljø, menneskerettigheter og annen samfunnsproblematikk.

   7.3k
   posts
  4. Andre dyr

   Her kan du snakke om allverdens dyr

   39.1k
   posts
  5. Kjøp & Salg - Privatpersoner

   Her kan du kjøpe / selge. Kun for privatpersoner!

   10.7k
   posts
  6. Kjøp & Salg - Næringsdrivende

   Hobbynæring og brukere med eget firma poster her. Vi tillater at næringsdrivende oppretter opprette én tråd for å kommunisere med våre brukere. Misbruk (spam, unormalt høy frekvens av innlegg/reklame/tilbud, bumping, og liknende) vil bli slått ned på. Advarsel vil bli gitt og tråden kan bli stengt. Kontakt post@hundesonen.no for priser/avtale om du ønsker å annonsere på Hundesonen.

   2.9k
   posts
  7. Foto og Tilbehør

   Lurer du på hva slags kamera du skal kjøpe? Trenger du tips til hvordan du tar bilder? Få hjelp her inne.

   12k
   posts
  8. Teknikk

   Alt av teknikk her, spill, pc, mobil etc :)

   7.6k
   posts
  9. Webutvikling, grafikk og foto

   Her kan du vise frem din hjemmeside heller få hjelp til ting du lurer på med din hjemmeside.

   27.2k
   posts
  10. Testforum

   Her kan du teste signatur, prøve og sette inn bilder osv. Emner som blir postet her blir automatisk slettet etter 7 dager.

   320
   posts


 • Nye Innlegg

  • Jeg har sett en del på denne: https://www.petxl.no/ruffwear-front-range-harness-sele?fbclid=IwAR0G8cCMm_CJGKFnVihYbNeP1IfCYM6tmnOyWEYdDQx-MWnlwPdVn1seFj4  Det står: Størrelse    Bredeste delen av brystkassen XXS              33-43 cm  XS                 43-56 cm  S                    56-69 cm M                   69-81 cm L/XL              81-107 cm   Men føler ikke valpen er i nærheten av 33cm på bredeste delen av brystkassen. 107 cm virker jo sykt stort. passer xxs da?  For dere som kanskje vet mer om størrelser. Engelsk setter valp på 8 uker.   Har vært innom 3 butikker i Kristiansand uten mye hell, virka ikke så kompetente, er bare 2-3 igjen, så får se
  • Hvorfor skulle hun ikke ville ha de mest attraktive ressursene? Hunder er egoistiske og grabber til seg det de kan. Og bikkjer generelt, og spesielt i den alderen, vil gjerne ha det som andre hunder har, helt normalt. Hva slags adferd er det dere observerer når du skriver sjalu? Jeg mener at ingen tisper skal måtte lære seg å si i fra til innpåslitne hannhunder. Det gir deres hund ingenting positivt å være sosial med hormonelle hannhunder som kun vil stikke trynet i ræva på henne eller jukke på henne. Det er ikke din hunds ansvar å oppdra andres ufyselige hannhunder. Mine unge hannhunder får beskjed fra meg om at slik oppførsel er uakseptabelt, dersom eierne til hannhundene dere kjenner er så tafatte at de ikke griper inn selv, så unngå å slippe din hund løs sammen med dem. Jeg vil også si at å slippe hunder, og spesielt en usikker hund, i hundeparker er en svært dårlig idé, du ikke aner noe om de hundene eller eierne dere kan møte der. Det er mye bedre at hunden ikke får erfaringer i det hele tatt, enn at den får flere negative erfaringer med hunder. Få deg heller noen faste lekekammerater dere møter, og dropp møter i hundepark med hunder du ikke kjenner godt.
  • Hei, Jeg har en valp på 7 mnd, og i det siste synes jeg at jeg har sett litt tendenser til at hun er "dominant" (eller hva man skal kalle det...). Hun hopper opp på andre hunder, skal alltid ta de mest attraktive ressursene (leker, pinner, mat), og hun vil alltid "ta fra" andre hunder det de evt. har fått tak i (kan være hva som helst). Hun kan også bli sjalu om en annen hund får mer oppmerksomhet enn henne. Hun var veldig usikker og redd som liten, så vi har tatt henne med mye til hundeparker o.l. hvor hun kunne sosialiseres. Der ble hun veldig populær blant andre hunder (spesielt hanner, unghunder). Det førte til at de ofte var veldig pågående og at hun lærte seg å "si fra". Kan det ha noe med saken å gjøre? Bør vi gjøre noe med dette? Hva kan vi evt. gjøre? Ønsker jo en harmonisk hund som går godt overens med andre. Er redd for at det skal bli et problem sammen med andre hunder som også er slik. Til info: Hun leker ofte og godt med andre hunder, og har ikke hatt noen spesielle uheldige episoder. Men 2 ganger har andre større hannhunder "sagt" fra VELDIG tydelig til henne, dette har sannsynligvis vært pga. sjalusi, da begge gangene har vært ifbm lek med en annen hund som hannhunden har kjent godt.  Takk på forhånd!
  • Sele som passer noen måneder med valp kommer du nok ikke til å finne, de første månedene er de i enorm vekst.  Jeg bruker kjøpe Dogman sine H-seler, gjerne på Coop Obs, for valper frem til de begynner å bli ferdig utvokst. Har holdt med to forskjellige størrelser til mine BC. De kan stilles i både hals, bryst, øvre og nedre stolpe. Ergo god justeringsmulighet og noe å vokse inn i. De er dog ikke polstret, som noen foretrekker.  Om du er helt ukjent med seler, så slenger jeg meg på anbefaling om å oppsøke kompetent utstyrsbutikk. Der finnes også informasjon fra en rekke produsenter på nett hvordan sele burde tilpasses Når hundene her er voksne og finner ut at å trekke er gøy, så får de nye, ordentlige seler som passer dem godt. Glad i Zero DC Short til tur, samt får de nome-/kombisele som sitter som støpt på dem til ski, spark, sykkel osv. 
  • Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
 • Blogginnlegg

 • Nylig opprettede emner

 • Member Statistics

  • Total Members
   13053
  • Most Online
   1836

  Newest Member
  morlyn
  Joined
×
×
 • Create New...