Jump to content
Hundesonen.no

Fremgangsmåte og progresjon av tegning (Amiga)


Mirai
 Share

Recommended Posts

Krutsi spurte, så da lager jeg tråd :lol: .

Det meste ved å tegne digitalt er prøving og feiling, og å finne ut hva man liker. Jeg bruker selv både Painter og Photoshop alt ettersom hva jeg ønsker å gjøre, siden jeg ikke vet hvordan man gjør ALT i Painter enda.

Har begynt på en A3 av Amiga for AnetteH her inne, så jeg skal prøve å huske å legge ut litt innimellom.

Skisse er først. Deretter kommer en veldig grov fargelegging.

Skisser med en penn på 1pixel i størrelse med 100% opacity. Velger enten svart eller en farge som vil synes mot de fargene hunden skal fargelegges med (eks. om det er en svart hund er det ikke så lurt med svart farge på skissen, siden så fort du begynner å farge da så ser du jo ikke skissestrekene!).

Skissen kan være veldig enkel, men siden Amiga er brindle så er det greit å legge inn litt flere landemerker.

amigac1.jpg

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Håper det er greit at jeg slenger ut litt av min progresjon? Hvis ikke så skal jeg fjerne det :)

Har planer om å lage en skikkelig nøye tutorial når jeg tegner neste bilde.

Her har jeg jo allerede begynt, men dere ser streken jeg går etter, for å få rette proporsjoner osv. WIP_babydoll_outline.jpg

Når man tegner så er det jo ofte forskjellige "lag" i bildet. På den måten at klær ligger oppå kroppen. Da kan man om man vil, og det passer seg, tegne klærne før man tegner kroppem på et nytt layer under klærne.

babydoll_wip2.jpg

Nesten helt ferdig, mangler bare bakgrunn.

babydoll_wip3.jpg

Og når bakgrunnen er plotta inn så tar man smådetaljer og ting og tan som ser merkelig ut.

babydoll_finalWIP.jpg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nyere bilder.

Bruker gradvis mindre kost for å legge inn smalere strøk og mindre detaljer. Alt er fremdeles veldig grovt.

amigac3_zpsf91910d1.jpg

Så tok jeg en runde med "grainy water" som den heter i Painter, for å smøre det hele sammen. Vil tro at om man bruker Photoshop så kan man bruke smudge tool til en VISS grad om man leker rundt med innstillingene der. Det er ikke meningen at det skal se skarpt eller ferdig ut enda. Dette er mer en bakgrunn jeg skal jobbe videre oppå.

Tunga er allerede ganske skarp da den er mye enklere å lage enn f. eks et område med pels.

amigac4_zpsab966b48.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oppskrift for å få en mer Painter lignende smudge-tool eller til bruk for brushes i photoshop: Bruk en rund brush, sett spacing til et ganske høyt tall, f.eks 40-80%. Så går man inn og stiller Size-jitter til omtrent 50% men uten at pennen kontrollerer det (control: off. under)

Minimum diameter: 0%

Angle Jitter: 100% (control: off)

Scatter: rundt 50% (control: off)

Også stiller man bare opiacity/flow slik man liker det best. (jeg har som regel alltid 100% opiacity og stiller heller ned flow'en)

Link to comment
Share on other sites

 • 9 years later...
On 9/22/2012 at 1:17 AM, Zitka said:

Hvilket program bruker dere når dere tegner ?

Mange måter å gjøre det på: https://www.storexppen.eu/articles/12-beste-gratis-tegneprogram-for-maling-og-Illustrasjon.html

 Selv bruker jeg både Photoshop og Paint tool SAI til å tegne, og noen foretrekker å bruke tegnebrett fremfor mus. Det krever litt tilvenning da men.

Om du ikke ønsker å bruke veldig masse penger på photoshop med en gang(og ikke vil ta det ned ulovlig), så kan du prøve Krita. Gratis program og ganske likt photoshop.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...