Jump to content
Hundesonen.no

Fremgangsmåte og progresjon av tegning (Amiga)


Recommended Posts

Krutsi spurte, så da lager jeg tråd :lol: .

Det meste ved å tegne digitalt er prøving og feiling, og å finne ut hva man liker. Jeg bruker selv både Painter og Photoshop alt ettersom hva jeg ønsker å gjøre, siden jeg ikke vet hvordan man gjør ALT i Painter enda.

Har begynt på en A3 av Amiga for AnetteH her inne, så jeg skal prøve å huske å legge ut litt innimellom.

Skisse er først. Deretter kommer en veldig grov fargelegging.

Skisser med en penn på 1pixel i størrelse med 100% opacity. Velger enten svart eller en farge som vil synes mot de fargene hunden skal fargelegges med (eks. om det er en svart hund er det ikke så lurt med svart farge på skissen, siden så fort du begynner å farge da så ser du jo ikke skissestrekene!).

Skissen kan være veldig enkel, men siden Amiga er brindle så er det greit å legge inn litt flere landemerker.

amigac1.jpg

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Håper det er greit at jeg slenger ut litt av min progresjon? Hvis ikke så skal jeg fjerne det :)

Har planer om å lage en skikkelig nøye tutorial når jeg tegner neste bilde.

Her har jeg jo allerede begynt, men dere ser streken jeg går etter, for å få rette proporsjoner osv. WIP_babydoll_outline.jpg

Når man tegner så er det jo ofte forskjellige "lag" i bildet. På den måten at klær ligger oppå kroppen. Da kan man om man vil, og det passer seg, tegne klærne før man tegner kroppem på et nytt layer under klærne.

babydoll_wip2.jpg

Nesten helt ferdig, mangler bare bakgrunn.

babydoll_wip3.jpg

Og når bakgrunnen er plotta inn så tar man smådetaljer og ting og tan som ser merkelig ut.

babydoll_finalWIP.jpg

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Nyere bilder.

Bruker gradvis mindre kost for å legge inn smalere strøk og mindre detaljer. Alt er fremdeles veldig grovt.

amigac3_zpsf91910d1.jpg

Så tok jeg en runde med "grainy water" som den heter i Painter, for å smøre det hele sammen. Vil tro at om man bruker Photoshop så kan man bruke smudge tool til en VISS grad om man leker rundt med innstillingene der. Det er ikke meningen at det skal se skarpt eller ferdig ut enda. Dette er mer en bakgrunn jeg skal jobbe videre oppå.

Tunga er allerede ganske skarp da den er mye enklere å lage enn f. eks et område med pels.

amigac4_zpsab966b48.jpg

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Oppskrift for å få en mer Painter lignende smudge-tool eller til bruk for brushes i photoshop: Bruk en rund brush, sett spacing til et ganske høyt tall, f.eks 40-80%. Så går man inn og stiller Size-jitter til omtrent 50% men uten at pennen kontrollerer det (control: off. under)

Minimum diameter: 0%

Angle Jitter: 100% (control: off)

Scatter: rundt 50% (control: off)

Også stiller man bare opiacity/flow slik man liker det best. (jeg har som regel alltid 100% opiacity og stiller heller ned flow'en)

Link to post
Share on other sites
 • 9 years later...
On 9/22/2012 at 1:17 AM, Zitka said:

Hvilket program bruker dere når dere tegner ?

Mange måter å gjøre det på: https://www.storexppen.eu/articles/12-beste-gratis-tegneprogram-for-maling-og-Illustrasjon.html

 Selv bruker jeg både Photoshop og Paint tool SAI til å tegne, og noen foretrekker å bruke tegnebrett fremfor mus. Det krever litt tilvenning da men.

Om du ikke ønsker å bruke veldig masse penger på photoshop med en gang(og ikke vil ta det ned ulovlig), så kan du prøve Krita. Gratis program og ganske likt photoshop.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Men chihuahua trenger vel gjerne litt stimuli for å ikke ende opp som ufordragelige gneldrebikkjer? Jeg kjenner et par supertrivelige chier, men fellesnevneren er at de brukes i hundesport og får mye tur.
  • Du kan virkelig aldri få nok kong/slikkematter etc når de er små. Utrolig greit å ha klart i frysen med vom etc.   Tyggebein! Kaninører, oksemuskler etc. Ang leker, så anbefaler jeg virkelig noe med "stille" pip. OM du får en som liker pip kan det bli ganske så slitsomt etterhvert.  Og som nevnt over, navneskilt! Om du er lydsensitiv så får du kjøpt med sånn gummikant på så det ikke klirrer så fælt!  
  • Søker andres erfaringer med hundeførerjakken fra Canelana.  Har hørt den er ganske varm? Hvilken årstid passer den best til?   Input på for og imot den jakken generelt mottas med takk
  • Jeg tenkte nok det egentlig😊
  • Det er vanskelig å anbefale noe bastant, da det er så individuelt hva man vil trives med. Hadde i utgangspunktet tittet på gruppe 9 hundene og lest litt om dem. Gjerne tatt noen rasevelgere, f.eks NKK sin. Ville også fulgt med på finn.no det dukker jo stadig opp hunder ser som kanskje kan være aktuelle! Eller ta kontakt med oppdrettere som kanskje har voksne hunder som er ferdig i avlen eller lignende som de ønsker skal få bo alene.  Eneste lille hunden jeg har erfaring med noenlunde selv er Chihuahua og da bare via venninne som hadde en kort periode. Ufattelig trivelig hund det er mye selskap i. Masse glede i liten kropp, og så sant de har god mentalitet, er avlet godt og oppdratt som hund så vil jeg tro det kan være et godt alternativ for deg. Jeg falt hvert fall pladask for rasen via den jeg kjente. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...