Jump to content
Hundesonen.no

Fremgangsmåte og progresjon av tegning (Amiga)


Recommended Posts

Krutsi spurte, så da lager jeg tråd :lol: .

Det meste ved å tegne digitalt er prøving og feiling, og å finne ut hva man liker. Jeg bruker selv både Painter og Photoshop alt ettersom hva jeg ønsker å gjøre, siden jeg ikke vet hvordan man gjør ALT i Painter enda.

Har begynt på en A3 av Amiga for AnetteH her inne, så jeg skal prøve å huske å legge ut litt innimellom.

Skisse er først. Deretter kommer en veldig grov fargelegging.

Skisser med en penn på 1pixel i størrelse med 100% opacity. Velger enten svart eller en farge som vil synes mot de fargene hunden skal fargelegges med (eks. om det er en svart hund er det ikke så lurt med svart farge på skissen, siden så fort du begynner å farge da så ser du jo ikke skissestrekene!).

Skissen kan være veldig enkel, men siden Amiga er brindle så er det greit å legge inn litt flere landemerker.

amigac1.jpg

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Håper det er greit at jeg slenger ut litt av min progresjon? Hvis ikke så skal jeg fjerne det :)

Har planer om å lage en skikkelig nøye tutorial når jeg tegner neste bilde.

Her har jeg jo allerede begynt, men dere ser streken jeg går etter, for å få rette proporsjoner osv. WIP_babydoll_outline.jpg

Når man tegner så er det jo ofte forskjellige "lag" i bildet. På den måten at klær ligger oppå kroppen. Da kan man om man vil, og det passer seg, tegne klærne før man tegner kroppem på et nytt layer under klærne.

babydoll_wip2.jpg

Nesten helt ferdig, mangler bare bakgrunn.

babydoll_wip3.jpg

Og når bakgrunnen er plotta inn så tar man smådetaljer og ting og tan som ser merkelig ut.

babydoll_finalWIP.jpg

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Nyere bilder.

Bruker gradvis mindre kost for å legge inn smalere strøk og mindre detaljer. Alt er fremdeles veldig grovt.

amigac3_zpsf91910d1.jpg

Så tok jeg en runde med "grainy water" som den heter i Painter, for å smøre det hele sammen. Vil tro at om man bruker Photoshop så kan man bruke smudge tool til en VISS grad om man leker rundt med innstillingene der. Det er ikke meningen at det skal se skarpt eller ferdig ut enda. Dette er mer en bakgrunn jeg skal jobbe videre oppå.

Tunga er allerede ganske skarp da den er mye enklere å lage enn f. eks et område med pels.

amigac4_zpsab966b48.jpg

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Oppskrift for å få en mer Painter lignende smudge-tool eller til bruk for brushes i photoshop: Bruk en rund brush, sett spacing til et ganske høyt tall, f.eks 40-80%. Så går man inn og stiller Size-jitter til omtrent 50% men uten at pennen kontrollerer det (control: off. under)

Minimum diameter: 0%

Angle Jitter: 100% (control: off)

Scatter: rundt 50% (control: off)

Også stiller man bare opiacity/flow slik man liker det best. (jeg har som regel alltid 100% opiacity og stiller heller ned flow'en)

Link to post
Share on other sites
 • 9 years later...
On 9/22/2012 at 1:17 AM, Zitka said:

Hvilket program bruker dere når dere tegner ?

Mange måter å gjøre det på: https://www.storexppen.eu/articles/12-beste-gratis-tegneprogram-for-maling-og-Illustrasjon.html

 Selv bruker jeg både Photoshop og Paint tool SAI til å tegne, og noen foretrekker å bruke tegnebrett fremfor mus. Det krever litt tilvenning da men.

Om du ikke ønsker å bruke veldig masse penger på photoshop med en gang(og ikke vil ta det ned ulovlig), så kan du prøve Krita. Gratis program og ganske likt photoshop.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Borzoi. Hvis det ikke hadde vært for pelsen. Er ikke særlig glad i hår overalt... Og så er de en snute litt for fjerne for min smak. Skotsk hjortehund. Har alltid elsket store mynder (eide greyhounder tidligere). Men helsa til hjortehunden gjør at jeg aldri kommer til å eie en hjortehund desverre. Shetland Sheepdog... hvis det ikke hadde vært for den pelsen da....  Berner Sennenhund... om det ikke hadde vært for pelsen og helsen... Bichon Havanaise... men DEN har også masse pels som må stelles 😄 Tibetansk Terrier... igjen...pels   Haha, ser at jeg kunne ha tenkt meg å eie en haug med pelsdyr...hvis det ikke var for pelsstellet. Jeg har null glede av å eie pelshund og stelle og klippe osv osv... Så blir vel med de korthåra myndene mine...  
  • Jeg har litt samme opplevelse faktisk. Min ble operert for korsbåndskade (tplo) i 2020, men har aldri blitt bra. Jeg trodde selv lenge at det var foten som skapte problemene. Han halter av og på (både foran og bak forsåvidt, men senest denne uka har han haltet markant på bakben) alt etter aktivitet etc. Jeg bestilte CT av ryggen hans og det viste instabilitet i korsryggen. Han har også issues mellom/bak skulderbladene. Og beskrivelsene er ganske like også, min er skikkelig eksplosiv og ligger høyt i stress. Kaster seg utfor kanter, hopper over gjerder, opp og ned fra bord og er generelt helt ellevilt gal. Hatt mer knall og fall i sitt liv enn jeg kan telle dessverre.   Min teori er at han fikk denne korsbåndskaden av et eller annet (enten over tid eller akutt skade, hvem vet med galingen) og at operasjon gjorde ryggen verre siden han avlastet i flere måneder. Men at ryggen var et problem allerede før tplo, det er jeg ikke i tvil om. Min får fysio hver 2-3 uke + kiro litt sånn når det er behov for det. Og han står også på onsior og blir sikkert å prøve en annen smertestillende etterhvert, fordi onsior i mine øyne ikke har helt topp effekt. Med dette lever han et godt liv som turhund enn så lenge. Vi både telter og går relativt lange turer fremdeles. Ikke så langt som vi pleide og vi holder oss unna altfor mye myr og heftig terreng. Jeg prøver også å begrense hopping opp og ned fra sofa/seng, men det er ikke lett altså. Men forøvrig får han være hund. Han hadde blitt ulykkelig hvis livet hans besto av små rusleturer i nabolaget. Han må ha mer enn det for å være tilfreds. Så da får jeg heller skjære av noen år av livet hans og gjøre et greit innhugg i kontoen månedlig i behandling mot at han er lykkelig. Min er eldre da, han blir 8 år om en mnd. Hjerteskjærende når det er en så ung hund ❤️ 
  • Nei enig, noe endring burde du sett og måten han går på er unormal... Lita ble jo henvist ned til Sissener for operasjon siden jeg uansett skulle sørover noen uker, og hadde bare rehab der oppe, og det er vel ikke så mange andre med mer kompetanse der enn der du allerede har vært - verken på rehab eller veterinær...
  • Det er helt fortvilt, han var bare 2,5 år når han skadet seg, nå er han 4. Jeg har vist flere videoer og beskrevet min opplevelse av hvordan han beveger seg. Vi hadde håpet at fjerning av platen skulle hjelpe. Det er forventet at det kan gå 2-3 mnd før man ser det ferdige resultatet av fjerningen, men jeg ser absolutt ingen endring i positiv forstand. Jeg er enig i at det kan være noe annet som har skjedd her som gjør at han belaster helt feil. Han tråkker ned på innsiden av poten, går i en rar vinkel med beinet og av og til så vrir kneet seg som at det er lealøst på en måte. Dette må jo også gjøre vondt andre steder etterhvert. Jeg skal kontakte de igjen og be de om å kontakte den veterinæren du nevnte. Det er ingen andre i området her som har mer kompetanse på dette enn der jeg har vært så vidt jeg vet.    Håper virkelig det er noe mer som kan gjøres for han, for det er ikke holdbart at han skal ha det sånn. Han er veldig positiv, men det tærer jo på å aldri få løpe ordentlig og at jeg kommanderer han til å være rolig hver gang han har lyst til å frese fra seg. 
  • Mistenker skiveprolaps eller Degenerativ lumbusakral stenose på hund. Har en hund med en rygg som (seiler nedover midt i ryggraden) den er ikke rett , men ryggen synker ned mellom korsrygg og nakke. Symptomer på hunden er : Litt halt på begge bakbeina, sjangler litt når hun går i bakbeina, sjangler detter lett  til siden om man tar henne på sidene, utrygg i høyder (skjelver), kvier seg ved og hoppe opp og ned i bil, gå opp trapper osv. Hun hopper opp nå noenganger i bil selv, men trenger ofte også hjelp. Biter seg på ryggen, kramper/spasmer i rygg når hun ligger.. Ene bakbeinet blir sparket ut til siden når man berører henne på korsryggen. Setter seg fort ned når man klapper henne og vrir seg til side til side, akk som om hun vil bli massert? Reiser seg opp hvis man kommer borti et spesielt punkt på ryggen. Har lav nakke og bærer nakken lavt Reagerer på andre hunder ETTER tur aldri før turer, vil ligge for seg selv. Hun går på smertestillende idag og skal gjøre det frem til mr timen, hun har ikke reagert på hundene i huset nå ettersom hun går på smertestillende. Fant ikke noe på røntgen annet enn noe uklart ved siste halevirvler. Når dyrlegen berørte langs ryggen hennes fikk hun noe som så ut som kramper/spasmer der han berørte langs hele ryggen.   Bildene er før og nå , 1 års mellomrom . 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...