Jump to content
Hundesonen.no

Dogzone

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

Community Reputation

2 Neutral

About Dogzone

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Chihuahua

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kommer an på hva slags jobb, vedkommende jeg kjenner som ble bitt var selvstendig næringsdrivende. Man har ikke nødvendigvis noe skyld om ens hund forårsaker skader. Utenom egen bil, egne barn eller arbeidstagere har vi ikke objektiv skyld i Norge. Hvordan kan en privatperson bruke regress? I min bekjentes tilfelle ville ikke hundeeieren betale. Nektet også å avlive amstaffen som bet. Noen husker kanskje hva som skjedde i Mandal. Hundeeier erkjente intet ansvar, nektet å avlive hundene og stjal de fra varetekten hos politiet. Samme med eieren av rottweileren i den
 2. Unnskyld min uvitenhet, men hva er løsbitt? Har googlet uten å bli klokere.
 3. Nei, det jeg skrev ble uklart. Helsevesenet vil ta kostnaden for behandling av alvorlige skader på sykehus, men f.eks. egenandeler hos lege, tap av inntekt, ødelagte klær, kosmetisk behandling og medisiner må man dekke selv. Samme om man eier en hund som blir bitt, veterinær-regningen kan bli høy.
 4. Jeg vet at det har skjedd. Det er svært skremmene å se aggresjonen og kampviljen hos disse hundene. Vanlige hunder slipper taket når offeret ber om nåde, det gjør ikke kamphunder. Ja, 3 barn. Sammen med rottweileren de 4 saker jeg kjenner fra media selv om myndighetene hevder at 9 mennesker er drept de siste 20 år.
 5. Å slå sammen de negative egenskapene hos de rasene vil neppe føre til noe som vi vanlige hundeeiere anser som en drømmeblanding.... Siste bilde er fra denne artikkelen: Vokterhund dømt til døden
 6. Jeg la ved linken med spørmål om noen visste om de 9 drapene, nettopp fordi det ikke føres noen oversikt eller statistikk over disse tragiske sakene. Samfunnet betaler ikke for behandling av dyrebitt, det regnes det som hendelig uhell og den skadde må betale selv. Det være seg skader på hund eller menneske. Om ikke påtalemyndigheten anlegger straffesak da, men det skal mye til. Dyrepoliti er for å beskytte dyr mot mennesker og det er opplagt at dette må dekkes av det offentlige. Det endrer ingenting at ikke din hund, eller noen du kjente, skadet noen.
 7. De amstaff som fantes før raseforbudet kom rakk å skade flere mennesker og hunder alvorlig. Det er kun drapssakene folk husker, knapt nok det. Noen som kan nevne de 9 drapene på mennesker som har skjedd i Norge de siste 20 år?
 8. Hvem skal betale for utarbeidelse av lovverk, forskrifter, kurs og administrering av sertifikater for å nevne noe. Skal alt dekkes av de som vil ha hund eller av staten? Hva skal skje med de som ikke er lovlydige og, ikke minst, deres hunder? Skal det gjelde alle hunderaser? Hva med hunder som allerede finnes i landet, skal eierne av disse også pålegges å ta sertifikat? Du kan dokumentere at det ikke har fungert? Og det beste er da å: Forby presa canario, am. bulldog, rottweiler, staff osv.? Eller oppheve hundelovens raseforbud slik at alt er lov og de som absol
 9. Ja, mye bedre enn din udokumenterte påstand. Visste ikke at det finnes slike videoer med chihuahua, men nå meldte du deg også ut av diskusjonen.
 10. Siden du ber om fakta og saklig informasjon, hva om du setter standard og selv kommer opp med dette? Men nå har du og @Pan meldt dere ut av diskusjonen. Så selv om Pan sliter litt regner jeg med at vi ikke hører mer fra dere. Synd, men det er jo slik hersketeknikk man tyr til når man er tom for argumenter.
 11. Om du ikke har fått med deg hva som kjennetegner de forbudte rasene trenger du ikke dokumentasjon, men en realitetsorientering. Din Dansk/svensk gårdshund har ikke lyst til å sloss med pitbull. Se hva jma skriver over her: Vi som har vanlige hunder ønsker ikke å møte disse rasene.
 12. Vet mer om dette enn både deg og de fleste på forumet. Du og andre naive, og ikke minst deres hunder, kan være glade for at myndighetene tok ansvar og fikk fjernet disse rasene.
 13. Det du betegner som hundehatere er folk som bryr seg om hunder. Som ikke vil ha de skadet eller drept av hunderaser holdt av folk som ikke vet hva de driver med. Spørsmålene dine forteller at du ikke har brukt noe tid eller krefter på å sette deg inn i hva dette handler om. Ta konsekvensen av din beslutning og slutt å spre dine vrangforestillinger i denne tråden.
 14. Det norske raseforbudet er godt faglig begrunnet. Eller tror du det er "amatører" som har laget loven? Pitbull er, uten faglig uenighet, langt over gjennomsnittet aggressive ovenfor mennesker og hunder. Og, ikke minst, står for en uslåelig rekord i dødelige angrep på mennesker. Men at flere raser burde vært forbudt er ikke tvilsomt, bullterriere, store mastiffer og molossere kunne vi fint klart oss uten. Og rottweilere, om ikke de har tatt flest liv så har de dominert skader på mennesker siden starten av forrige århundre. Polarhunder burde også vært forbudt, men det er dessverre ikk
 15. Har jeg heller ikke sagt eller ment. Hvilket argument?. At andre raser kan være farlige er vel ingen grunn til å oppheve raseforbudet? Er her det kortslutter hos de fleste radeforbudmotstandere, dere setter ett onde opp mot et annet. Som eier av Hollandsk gjeterhund er det ikke i din interesse at den blir angrepet av de forbudte rasene. Skulle det, mot formodning, skje ville du fort skiftet mening...
×
×
 • Create New...