Jump to content
Hundesonen.no

Hvis du ikke hadde hatt hund(er) , hadde du gått ( like mye) på tur da?


QUEST
 Share

Recommended Posts

Ja, som overskriften sier, hvis du ikke hadde hatt hund( er) , hadde du gått turer ( eventuellt like mye) da? For egen del vet jeg at det hadde blitt sterkt redusert.. Jeg hadde vel kanskje gått en og annen tur i riktig pent vær muligens..Jeg ser liksom ikke poenget med å gå tur, hvis ikke hundene er med :huh: De bidrar i høy grad med hele gleden med å gå tur i marka :) 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 54
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nope. Jeg hadde kanskje gått tur av og til, sammen med noen eller om vi skulle ut på noe spesielt, men ikke i samme grad som jeg gjør med hundene. I motsetning til flere andre her, så hadde jeg nok he

Ja, som overskriften sier, hvis du ikke hadde hatt hund( er) , hadde du gått turer ( eventuellt like mye) da? For egen del vet jeg at det hadde blitt sterkt redusert.. Jeg hadde vel kanskje gått en og

Nei, jeg hadde ikke vært mye ute av huset på generell basis heller. Jeg liker å gå tur, da for meg selv, å gå tur med andre er jeg ikke glad i. Det er en del av det som gjør det trivelig med å ko

Helt ærlig, nei, turgåingen hadde nok gått betraktelig ned. :P 

Har også blitt litt slik at når jeg går uten hund føles strekket langt, kjedelig og meningsløst å gå. Har jeg med hunden på samma streket går det fort og er koslig å ut å gå :lol:

 

Link to comment
Share on other sites

Etter Uno dro har jeg blitt skikkelig sedat. Jeg går til jobb, går endel på jobb og går hjem etterpå, kanskje en handletur i helga. Ellers er det alt for mye sofaliv. Å ha hund var definitivt det sparket i rompa jeg trenger for å komme meg ut, håper virkelig det ikke er så lenge til det blir mulig igjen.

Link to comment
Share on other sites

Nei jeg hadde aldri gått tur. Jeg var verdens lateste person før jeg fikk hund. Nå MÅ jeg ut, og jeg syns det er koselig å ha selskap på turen:) jeg hater fortsatt å gå tur i nabolaget så jeg kjører egentlig mest ut og går tur andre steder når vi skal gå langturen for dagen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg snakket med ei om dette i dag faktisk. Jeg er veldig glad i turgåing, men en stor del av den gleden er jo at jeg har noen å dele turen med og som jeg gir mye glede ved å ta de med, så det hadde nok blitt mye mindre uten hund. Derimot hadde det blitt flere besøk på treningssenter, det er jeg faktisk ganske sikker på. Evt flere, men kortere joggeturer langs vei. 

Edited by Tonje
Link to comment
Share on other sites

Det der er vel en av hundre grunner til at jeg har hund, man kommer seg jo ut i all slags vær og selv om man for eksempel er sliten etter arbeidsdagen. Det hadde nok stort sett begrenset seg til søndagsturer hvis jeg ikke hadde hund.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte også at jeg aldri i livet kom til gå turer uten hund. Føler det er bortkastet og rart. Men,da jeg mistet forrige hunden min i fjor greide jeg ialefall ikke dra hjem til en helt tom leilighet uten noen hund i rett etter jobb. Selv om jeg hadde mange hunder jeg kunne passe så ble det bare helt feil også var jo kjære Tara jeg ville gå sammen ❤️Så da gikk jeg nå lange turer som jeg var vant til etter jobb. Var fryktelig rart i starten men,så gikk det seg til. Var litt sløv med kveldsturene da ?Holdt på sånn de forferdelige 2 mnd jeg var helt uten hund...

Link to comment
Share on other sites

Etter at jeg ble uten hund går jeg DEFINITIVT ikke like mye tur. Nå bor jeg i en storby da så det er ikke akkurat fristende å gå så mye tur heller. Men da jeg bodde i Oslo uten hund så jeg liksom ikke helt poenget med å gå tur i ruskevær og minus 10 grader... Det er rett og slepp kjedelig uten hund... :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke vært like mye ute på tur nei!

For det første trenger jeg et mål med turen ut over det å gå eller å titte på blomster (om det er fiske, jakt, sopp, bær eller hva det nå måtte være) - å gå ut med hunden, enten for trening, tur eller kombo, er en slik grunn. For det andre påvirkes fisketurer og lignende av både vær og dagsform/lyst. Det gjør ikke turene med hund. Feks var jeg vel knapt utenfor døren (foruten daglige gjøremål) fra november til februar før hunden kom hit. I vinter har jeg vært ute hver dag og har faktisk hatt noen av mine fineste turer i marka i mørkeste mørketida og det blir fort minst et par timer daglig hvor jeg før aldri var ute. Det gjelder jo de fleste vanlige hverdager ellers i året også - før var jeg kanskje ute på «tur» (gå til et fiskevann  eller hva det måtte være) 2-4 ganger i uka på det meste når alt klaffet. Nå er det hver dag, hele året.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg hadde ikke vært mye ute av huset på generell basis heller.

Jeg liker å gå tur, da for meg selv, å gå tur med andre er jeg ikke glad i. Det er en del av det som gjør det trivelig med å komme seg ut med hund, de bryr seg filla om du puster og peser, de bryr seg filla hvilket tempo du går i eller hvor langt.

En annen ting er at selv om jeg liker å være i skogen, liker å traske i terreng osv., så hadde jeg rett og slett ikke hatt vilje eller ork til å komme meg ut på egenhånd.

De få dagene i året jeg eventuelt er hjemme uten hund tilbringes inne. Men er jeg på besøk hos andre kan jeg fint traske meg en tur til kvelds, med elller uten selvskap, fordi vanen om å måtte tømme hodet før kvelds er der og såppas aktivt når man er vekke, kontra hjemme.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg hadde ikke gått like mye tur uten hund.

Jeg får stadig kommentar fra de i klassen min at jeg er så flink til å komme meg ut. Det er jo fordi jeg må. Men jeg elsker at hundene gjør at jeg må ut ? Det er så deilig å være ute i naturen, de vakre tingene man får se der, frisk luft, aktivitet. Men jeg hadde helt klart ikke gjort det like mye uten dem. Tur uten hund føles litt meningsløst. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...