Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, januar 2017


SaraS
 Share

Recommended Posts

Jeg har sånn antiskli-tape fra Jula eller en av disse. Det er litt som et slags fint sandpapir, og hjalp veldig for hundene. Hver stripe er vel cirka 5 cm, så jeg har to striper ytterst på hvert trinn. 10 cm holdt for dem. X'en slet på slutten med trappa, mistet vel både muskler og balanse, for hun sklei på trinnene. Men med den tapen kom hun seg fint opp og ned.
Akkurat nå er jeg forbanna på "kundeservicen" til V&H. Dere skal få hele historien når historien er slutt, og da tror jeg faktisk de har mistet meg som kunde, for det de holder på med nå er så imponerende rotete og slurvete. 

Takk for tips, da svinger jeg innom jula i dag og titter :D
Trappa er malt, og litt bratt/små trinn, så litt ekkelt for hundebasser med dårlig rygg og kroppskontroll. Den går heldigvis i vinkel da, den hadd vært enda skumlere om det bare var en rett trapp tror jeg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.9k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Han bestod både praktisk og teoretisk eksamen,  flinkeste Bonden min!

Gjett hvem sin lille fineste Fettergutt som har A-hofter og 0-albuer?  

Iskaldt her i dag! Ikke så mange kuldegradene, men sterk og sur vind. Brrr!! Noen som har lyst å se bilde av mitt kommende gull? Synes det er lenge å vente og glede seg "alene", så det må da gå b

Posted Images

33 minutter siden, Turb skrev:

En fundering... 

Er det sånn at det er bare hundefolk som vet om problemene med doodlene? At det bare er de som er innsatt i miljøet som vet hvilken rovdrift Drøbak hundehotell driver?

Jeg har nemlig flere jeg studerte sammen med som har doodle - dette er mennesker med biologiutdannelse, en til og med atferdsutdannet. Og jeg mister liksom litt respekten for dem når de kjøper seg doodle - for all del, søte hunder, men *slå hodet i bordet* 

Men da tenker jeg, siden jeg stort sett har sett på disse som vettige mennesker i andre sammenhenger, at de ikke vet bedre? Er det da sånn at det bare er de som allerde er i hundemiljøet som vet om dette?

Jeg dømmer folk utfra oppdretter de velger, innimellom, så jeg er neppe riktig person å svare på dette :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såå sliten idag.. Lite engasjert, men kanskje det er ok siste dagene i praksis? :P Skulle virkelig ønske dette var siste dagen, men jeg må nok i morgen også. Har det veldig kjekt, men jeg har så hjemlengsel nå at alt bare blir tungt.. Får bare se frem til i morgen kveld, da er jeg hjemme igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

43 minutter siden, Turb skrev:

Vi er en gjeng som skal bestille fra Stensaas nå, vil du være med? De tar 200 kr for frakt uansett hvor mye du bestiller - kommer 15 kgs sekker med reinavskjær eller storfeavskjær. Tenkte å teste iallefall. For min del er det greit med variasjon. De leverer på Nebbenes sørgående.

Jeg sender deg PM for å få mer info - takk for tilbudet! Nå fikk jeg levert mat nå, men herrefriden så lite koselig.

35 minutter siden, Lola Pagola skrev:


Takk for tips, da svinger jeg innom jula i dag og titter :D
Trappa er malt, og litt bratt/små trinn, så litt ekkelt for hundebasser med dårlig rygg og kroppskontroll. Den går heldigvis i vinkel da, den hadd vært enda skumlere om det bare var en rett trapp tror jeg.

Jeg har ei slik trapp:

12235105_10156135935125136_5099891338922

Grønn og skjønn, glatt maling, passe bratt og ikke så altfor dype trappetrinn, og X'en seilte rett ned den en gang. Jeg er ikke alltid så stødig i trapper jeg heller, men bank i bordet - den der har jeg aldri ramlet ned.

Jeg la trappetrinnstepper, sånne halvmåner, i kjellertrappa der jeg bodde før, og de hadde så tykk kant at jeg kunne snuble i dem. Ikke helt hensikten...

Okay, sagaen om isblokkene.
30. desember satt jeg og fikset på praktiske ting i livet, og foretok en opptelling som viste at jeg hadde hundemat cirka ut januar, og tenkte det var på tide å bestille ny forsyning, jeg får jo sjelden levert samme dag som jeg bestiller, så greit å legge inn litt god tid. Jeg spurte også i mailen om det var mulig å få levering siste halvdel av januar, fordi jeg nettopp hadde lagt igjen en god del penger hos veterinæren, og måtte ha igjen på forsikringsoppgjøret for å kunne betale storlevering av vom. 
Jeg nevnte vel her inne at nå har jeg fått bestilt mat til hundene, så nå må jeg finne på en middag til meg selv, eller noe sånt. Så forteller noen at prisene skal gå opp fra 2017, så jeg ringer med en gang til V&H for å høre om jeg får 2016-priser, og hvis ikke - hva er 2017-prisene? Og er bestillingen registrert? Jeg får til svar at jeg har vel fått en epostbekreftelse? Joda, jeg har fått en standard epost om at bestillingen er registrert, men ikke noe om når det blir levert. Så vi avtaler onsdag 25. januar, for da har de kjøring i mitt nærområde. Flott, supert - og jeg blir garantert 2016-priser.
Så går det et par dager, og det kommer en faktura. Jeg svarer på denne og sier som sant er at hittil har jeg alltid fått levert maten først og fått faktura etterpå, og at jeg hadde bestilt levering senere i januar pga litt stram økonomi etter en del veterinærutgifter i desember, så om det var mulig å få utsatt regningen? Ikke noe problem, slett eposten du har fått, så sender jeg deg ny med forfallsdato etter levering, er svaret jeg får. Så jeg gjør det.
Det kommer ingen ny epost med faktura, men jeg har opplevd at faktura kommer flere uker etter levering, så jeg stresser ikke med det.
Så går ukene, og jeg skal ha veterinærtime til Foenix ondag 25. januar, samme dag som det er levering av mat. Vanligvis har de kommet ganske tidlig på morgenen, så jeg bestiller time så sent som mulig, men for å få den veterinæren jeg vil må jeg ta en time klokka 1100. Jaja, tenker jeg, om de leverer etter at jeg har dratt kan de jo bare sette igjen maten på gårdsplassen, det har de gjort før - for eksempel den gangen de kom to dager før avtalt og jeg satt og spiste frokost med min far i Østfold da de ringte for å si at de var framme.
Så glemmer jeg litt det med levering i går mens jeg er hos veterinær, Foenix må dopes ned, så treffer jeg ei venninne, og timene går. Men når jeg kjører inn på gårdsplassen hjemme ser jeg at her har intet skjedd, og jeg ringer til Trøgstad for å høre hva som har skjedd.
Damen jeg snakker med kan ikke finne min bestilling, og jeg sier at det er jo rart når jeg har bekreftelse på at den er mottatt. Hun spør når jeg bestilte, jeg svarer 30. desember, og da får jeg høre hvor dumt det er å bestille vom så langt i forveien. Jeg svarer litt matt at jeg som regel uansett har fått levering et par uker etter bestilling, siden de ikke kjører ut hver dag, og at det uansett var DE som foreslo den datoen. Og årsaken til at min bestilling var borte? De byttet datasystem i år, og da tar en åpenbart ikke med seg bestillinger og eposter som er sendt sent i 2016. Flott.
Så blir jeg konfrontert med at fakturaen ikke er betalt, så da er ikke bestillingen tatt hensyn til. Så jeg henviser til epostkorrespondanse med navngitt person og avtale om ny forfallsdato. Da vet ikke damen hva mer hun kan si, og ber meg sende en epost til denne navngitte personen - for hun har gått for dagen, men er tilbake på jobb klokka syv. Jeg skriver en høflig mail hvor jeg gir et kort sammendrag av hva som har skjedd, og at jeg forventer å få min bestilling som avtalt, til 2016-priser.

Når jeg står opp i dag har jeg ikke fått noe svar på eposten, men det kan jo være mye å gjøre på en morgen og post å gå gjennom, så det plager meg ikke. Jeg suller litt rundt med morgenrutiner og styr, og er litt opptatt når jeg hører telefonen ringe. Jeg rekker ikke å ta den, og den ringer på nytt med en gang til ringetonen er spilt ferdig, men når den ringer for tredje gang like tett  rekker jeg å ta telefonen. Det er da en engelsktalende person som lurer på om jeg kan møte ham i Storgata i Hamar for å hente hundemat? Nei, det kan jeg ikke, det skal leveres hos meg. Men han har Storgata i Hamar på en lapp, og han har kjørt forbi Espa, han er kanskje 20 minutter unna Hamar. Vel, jeg er hjemme, jeg klarer ikke å ta ham igjen på E6, jeg har blitt lovet levering hjem - og jeg visste ikke at det kom mat i dag. Han virker litt sur, og sier han må tenke ut hva han skal gjøre, og avslutter samtalen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Raksha skrev:

Jeg har bare smakt afrikansk villsvin, men det var knallgodt :D

 

Får håpe svensk villsvin smaker nesten like godt da :D

14 timer siden, Pixie skrev:

Er det noen av dere som har Dolce Gusto kapselmaskin? Er kaffen skikkelig varm? Har tassimo, er fornøyd med smak og alt sånt men syns kaffen blir fort kald...

Jeg har DG, den blir skikkelig varm den. Jeg er utålmodig så hiver alltid oppi en dert vann fra kjøleskapet så den blir drikkendes :lol:  

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe skjedde, men her fortsetter historien:

Sjåføren ringer en drøy halvtime etterpå, og spør om jeg bor i et rødt hus. Jeg svarer litt nølende at nei, det er oransje. Om jeg har en oransje garasje også? Ja. Okay, jeg står i en svart bil i oppkjørselen din, og you are in very big trouble.

Så da er det jo bare å tre på seg muckboots og fleecejakke, og gå ut med litt klump i halsen :P 

Jeg ser ingen bil, for han står i bunnen av bakken til meg bak noen trær, men han ser meg og begynner å kjefte på meg - for det var ikke plass for ham å snu, og jeg var så heldig, for det skulle egentlig kommet en semitrailer (?). Jeg svarer at dere ("you") har vært her før og vet hvordan plassen er, og det har alltid kommet kassebil som har klart seg fint. Jeg har ikke vært her før, freser sjåføren og hopper ut av bilen, og jeg skynder meg å forklare at jeg mente firmaet, de har levert her mange ganger. Han insisterer fremdeles på at han skulle møte meg i Hamar, og dette er bare rot. Jeg sier rolig at dette er ikke min skyld, så du kan ikke kjefte på meg, jeg visste ikke en gang at du skulle komme i dag, jeg ventet levering i går. Da ser han rart på meg - de kjører da ikke ut mat på onsdager!

Så åpner han døra til tilhengeren og sukker og klager, fordi min levering er innerst i tilhengeren (min feil det også, sikkert) - og timing over all timing, da ringer et Østfoldnummer, så jeg tar telefonen og er så glad for å høre fra V&H. Hun beklager at det har vært forvekslinger og at de har glemt bestillingen, men at de skal få rettet opp i dette. Så jeg svarer litt tørt at jeg får levert mat i denne stund, av en sjåfør som har gitt meg kjeft, og det var i grunnen ubehagelig nok. Så jeg snakker med dama, mens sjåføren pælmer en og en blokk ut av hengeren, før han stabler de pent i to ranker. Jeg dobbeltsjekker at jeg har fått riktig type, og damen beklager at han er så sur, og det skal hun selvfølgelig ta opp med fraktselskapet deres. Men hun er overrasket over at jeg har fått levering i dag, så noen må ha fått ordnet det på morgenen uten at hun vet det. Tillitsvekkende. Så sier hun at jeg ikke kan forvente å få levering hjem, det er ikke alltid gjennomførbart, noen ganger må en hente på et møtested. Jeg svarer at det er greit, men denne gangen var det avtalt levering hjem, på en dato de foreslo, og om jeg skal møte noen må jeg ha mer enn 15 minutters varsel for å kjøre fire mil. Hun forsto den, og det var vel blitt forvirring med beskjeden om sted for forrige levering. Men jeg har fått levert på døra en eller to ganger i høst, og en gang i Hamar i sommer, for da var det så varmt at jeg heller ville ha vommen i bilen i kjølig p-hus mens jeg var fire timer på jobb enn at den skulle stå på gårdsplassen i sola. Så det er veldig rot å hente inn leveringsadresser for et halvt år siden, og jeg har i bestillingen understreket at jeg vil ha levering på min privatadresse.
Så snakker vi om fakturaen, som hun kan fortelle meg at vil havne hos inkasso om den ikke blir betalt, så hun skal få lagt en nota på den om at jeg betaler snart, for hun hadde glemt å endre forfallsdato, og hun får ikke skrevet ny faktura til meg fordi det er 2017-priser nå. Så jeg skal betale den regningen jeg fikk beskjed om å slette (som ligger i søpla på eposten), det er jo greit. 
Så kommer sjåføren bort for å få signatur på at varer er utlevert, og freser at han er en time forsinket og vifter lappen med Hamaradressen som levering, og jeg sier kaldt til ham at jeg snakker med Trøgstad nå, og de sier at dette er deres rot, og slutt å kjefte på meg. Jeg signerer, avslutter telefonen med V&H med å gjenta hvor ubehagelig dette var, og går inn. Jeg gadd ikke en gang forsøke å hjelpe sjåføren å snu eller rygge med tilhengeren, ikke når han var på det humøret.

Kundeservice, altså <3 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi sitter leser om en Aussie som er mishandlet hos navngitt handler i usa. Og det kommer også fram at det er samme person som hadde Aussien det var innsamling for å behandle en Aussie som hadde fått ivomec via å ha spist sauebæsj. Viser seg at det var hun selv som hadde overdosert og gitt feil eller noe, og pengene gikk ikke til noe ekstra behandling :o 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@SFX for noen sjarmtroll :o:o  

 

Hipp hurra for meg i dag. Elsker fb på bursdager :lol: Sååå mange som gidder å ofre bittelitt tid på lille ubetydelige meg. :ahappy:  Skal rydde og ordne hus, bake horn og kanelboller, har ikke noe annet å servere, og regner med svigers kommer ramlende inn om noen timer og forventer kaffe og servering. :ahappy: Og møte med en nabo i dag, jeg sa i et svakt øyeblikk ja til å revidere årsregnskapet til meninghetsrådet. Damen jeg skal jobbe med er bankdame, så regner med det går fint. Jeg har knapt sett et regnskap i mitt liv. :lol:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Raksha skrev:

@SFX for noen sjarmtroll :o:o  

 

Hipp hurra for meg i dag. Elsker fb på bursdager :lol: Sååå mange som gidder å ofre bittelitt tid på lille ubetydelige meg. :ahappy:  Skal rydde og ordne hus, bake horn og kanelboller, har ikke noe annet å servere, og regner med svigers kommer ramlende inn om noen timer og forventer kaffe og servering. :ahappy: Og møte med en nabo i dag, jeg sa i et svakt øyeblikk ja til å revidere årsregnskapet til meninghetsrådet. Damen jeg skal jobbe med er bankdame, så regner med det går fint. Jeg har knapt sett et regnskap i mitt liv. :lol:

 

Gratulerer med dagen! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med dagen @Raksha :flowers:

AN er jeg glad jeg har en hund som er vennlig. I dag har vi først hatt feier på besøk og så leveranse fra DHL, begge gangene starter Uno bjeffekoret med en gang det ringer på døra. Men det er bare å ta på kobbel, åpne døra og slippe inn/ta imot, for så snart jeg hilser på den som kommer er alt greit. Feieren kom jo inn for tilsyn, han sa hei til bikkja og lot Uno snuse litt på hånda hans og da var alt greit. Jeg kunne fint slippe bikkja, han tusla rundt for seg selv. Henta tilogmed en leke og inviterte feieren på drakamp :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Siri skrev:

 

Det kan hende det er motsatt... at de har flere hannhunder, men lar den beste og mest meritterte slippe til for å få et "godt rykte" på de mindre meritterte hannhundene også? Kanskje? 

Jo, det er jo mer forståelig, misforstå meg rett :P men @Line nevnte andre veien rundt, og det kan jeg ikke skjønne greia med :P 

 

@Raksha Gratulerer med dagen! :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, JeanetteH skrev:

Oi sitter leser om en Aussie som er mishandlet hos navngitt handler i usa. Og det kommer også fram at det er samme person som hadde Aussien det var innsamling for å behandle en Aussie som hadde fått ivomec via å ha spist sauebæsj. Viser seg at det var hun selv som hadde overdosert og gitt feil eller noe, og pengene gikk ikke til noe ekstra behandling :o 

Det er så mye kyniske mennesker :no:

6 minutter siden, Raksha skrev:

@SFX for noen sjarmtroll :o:o  

Veldig, de sjarmerte meg rett ut av kunderekka, faktisk. Det hjelper ikke at damen som ringte i dag var veldig trivelig - de avslører at de er et firma med enormt rot, og det er ikke tillitsvekkende at de ikke en gang kan bli enig internt om hvilke rutiner og ordninger de kan tilby. Jeg kunne svelget prisøkningen, men jeg betaler ikke for å få kjeft mens jeg må gjette når og hvor maten blir levert neste gang.

6 minutter siden, Raksha skrev:

 

Hipp hurra for meg i dag. Elsker fb på bursdager :lol: Sååå mange som gidder å ofre bittelitt tid på lille ubetydelige meg. :ahappy:  Skal rydde og ordne hus, bake horn og kanelboller, har ikke noe annet å servere, og regner med svigers kommer ramlende inn om noen timer og forventer kaffe og servering. :ahappy: Og møte med en nabo i dag, jeg sa i et svakt øyeblikk ja til å revidere årsregnskapet til meninghetsrådet. Damen jeg skal jobbe med er bankdame, så regner med det går fint. Jeg har knapt sett et regnskap i mitt liv. :lol:

 

Gratulerer med dagen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe skjedde, men her fortsetter historien:
Sjåføren ringer en drøy halvtime etterpå, og spør om jeg bor i et rødt hus. Jeg svarer litt nølende at nei, det er oransje. Om jeg har en oransje garasje også? Ja. Okay, jeg står i en svart bil i oppkjørselen din, og you are in very big trouble.
Så da er det jo bare å tre på seg muckboots og fleecejakke, og gå ut med litt klump i halsen [emoji14] 
Jeg ser ingen bil, for han står i bunnen av bakken til meg bak noen trær, men han ser meg og begynner å kjefte på meg - for det var ikke plass for ham å snu, og jeg var så heldig, for det skulle egentlig kommet en semitrailer (?). Jeg svarer at dere ("you") har vært her før og vet hvordan plassen er, og det har alltid kommet kassebil som har klart seg fint. Jeg har ikke vært her før, freser sjåføren og hopper ut av bilen, og jeg skynder meg å forklare at jeg mente firmaet, de har levert her mange ganger. Han insisterer fremdeles på at han skulle møte meg i Hamar, og dette er bare rot. Jeg sier rolig at dette er ikke min skyld, så du kan ikke kjefte på meg, jeg visste ikke en gang at du skulle komme i dag, jeg ventet levering i går. Da ser han rart på meg - de kjører da ikke ut mat på onsdager!
Så åpner han døra til tilhengeren og sukker og klager, fordi min levering er innerst i tilhengeren (min feil det også, sikkert) - og timing over all timing, da ringer et Østfoldnummer, så jeg tar telefonen og er så glad for å høre fra V&H. Hun beklager at det har vært forvekslinger og at de har glemt bestillingen, men at de skal få rettet opp i dette. Så jeg svarer litt tørt at jeg får levert mat i denne stund, av en sjåfør som har gitt meg kjeft, og det var i grunnen ubehagelig nok. Så jeg snakker med dama, mens sjåføren pælmer en og en blokk ut av hengeren, før han stabler de pent i to ranker. Jeg dobbeltsjekker at jeg har fått riktig type, og damen beklager at han er så sur, og det skal hun selvfølgelig ta opp med fraktselskapet deres. Men hun er overrasket over at jeg har fått levering i dag, så noen må ha fått ordnet det på morgenen uten at hun vet det. Tillitsvekkende. Så sier hun at jeg ikke kan forvente å få levering hjem, det er ikke alltid gjennomførbart, noen ganger må en hente på et møtested. Jeg svarer at det er greit, men denne gangen var det avtalt levering hjem, på en dato de foreslo, og om jeg skal møte noen må jeg ha mer enn 15 minutters varsel for å kjøre fire mil. Hun forsto den, og det var vel blitt forvirring med beskjeden om sted for forrige levering. Men jeg har fått levert på døra en eller to ganger i høst, og en gang i Hamar i sommer, for da var det så varmt at jeg heller ville ha vommen i bilen i kjølig p-hus mens jeg var fire timer på jobb enn at den skulle stå på gårdsplassen i sola. Så det er veldig rot å hente inn leveringsadresser for et halvt år siden, og jeg har i bestillingen understreket at jeg vil ha levering på min privatadresse.
Så snakker vi om fakturaen, som hun kan fortelle meg at vil havne hos inkasso om den ikke blir betalt, så hun skal få lagt en nota på den om at jeg betaler snart, for hun hadde glemt å endre forfallsdato, og hun får ikke skrevet ny faktura til meg fordi det er 2017-priser nå. Så jeg skal betale den regningen jeg fikk beskjed om å slette (som ligger i søpla på eposten), det er jo greit. 
Så kommer sjåføren bort for å få signatur på at varer er utlevert, og freser at han er en time forsinket og vifter lappen med Hamaradressen som levering, og jeg sier kaldt til ham at jeg snakker med Trøgstad nå, og de sier at dette er deres rot, og slutt å kjefte på meg. Jeg signerer, avslutter telefonen med V&H med å gjenta hvor ubehagelig dette var, og går inn. Jeg gadd ikke en gang forsøke å hjelpe sjåføren å snu eller rygge med tilhengeren, ikke når han var på det humøret.
Kundeservice, altså

Oj din trapp ser hakket verre ut enn min, tror nesten ikke den hadde funket med Casper om den er så bratt som den ser ut til. Har måttet si nei til en ellers perfekt leilighet pga en bratt trapp faktisk..

Æsj for et styr da!! Og for en dritt av en sjåfør, ærlig talt. Håper han får så hatten passer av vom og hundemat, men tror jeg ville ringt/kontaktet selskapet hans direkte og?

Men, i det minste ordner vogh-folka opp etter rotet sitt da, så da kan du jo kanskje gi dem en sjanse til :D

Jeg er litt fristet iblant til å bestille hundemat levert hjem, men etter alle skrekk-historene i denne tråden har jeg liksom aldri turt, mye greiere å bare hente på posten selv når det passer (for det er jo bare snakk om en sekk liksom, ikke en million kg vom [emoji14] )
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Monikawt skrev:

Jo, det er jo mer forståelig, misforstå meg rett :P men @Line nevnte andre veien rundt, og det kan jeg ikke skjønne greia med :P 

Jeg ser på min rase at enkelte utenlandske oppdrettere lar alt som har livmor få slippe til på tispene sine, så for noen tror jeg ikke at det er så viktig hva slags avkom hannhunden får, men hvilke penger han kan gi inn - så kan de stille enda mer, sikkert, få flere titler, han blir enda mer synlig som en flott hannhund, og folk bruker ham. Titler overgår en del, og har du mange nok valper må jo noe bli bra, så kan du vise til de ti valpene som har blitt championer i sine land og ignorere de 143 som ikke er utstilt. Jeg innbiller meg at det å tenke helhet av og til virker som et mer nordisk fenomen - jeg er jo vant til fra min raseklubb at vi for eksempel ser på røntgenresultat til alle helsøsken av et avlsdyr, mens i mange land er det kun avlsdyrets resultat som er avgjørende. I Norge røntges rundt 80 prosent på rasen, mens i mange land er det kun de som er tenkt til avl som røntges - og om det er noe så blir det ikke avlest, og hunden bare fades bort. Men derfor er også norske hunder og oppdrettere ettertraktet, fordi du VET hva som ligger bak. Du VET at det er to med HD i kullet på åtte, og resten er fritt. I en del andre land vet du bare at den fri hannhunden du vurderer å bruke har fem søsken. Og noen oppdrettere forteller heller ikke hvor mange som er født i et kull, men presenterer kun de som er fri eller har titler.

Jeg har for eksempel tittet på en hannhund som bor i Polen, og grøsset meg over noen av avkommene hans - men han har jo også parret sub par-tisper, og det er jo grenser for hvor mye han kan kompensere for. Så ser jeg at han parrer bra tisper, og det blir bra valper. Så det er faktisk vanskelig å vite hva han gir, når han slipper til på alt. Men den polske damen er notorisk kjent for å si ja til alt som puster, så sånn sett trenger jeg jo ikke å være nervøs for å spørre om lov, jeg får garantert ja :P Men jeg tror ikke eieren har oversikt over hva han har gitt, så om jeg noen gang velger ham er det i så fall mer på grunn av stamtavle og hans fenotype, fordi det er så innmari spekter på hva han har gitt - og hva han har parret. Nå har jeg ingen tispe jeg trenger hannhund til før i 2019, så da rekker jeg i hvert fall å kartlegge mer. For han er lekker på bilder, det kan ingen ta fra ham...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå lurer jeg på om jeg 1. skal gå en god tur med begge hundene, eller 2. gå en kortere tur med begge to og trene litt jakt med Bris i dagslyset. Innebærer da å gå en ekstra tur i ettermiddag/kveld med begge to/ eller bare Decoy. Har jeg overskudd? Kan ev. sende TJ ut på tur også om jeg ikke har energien til det. Tror frøkna har litt behov for å bruke de små grå litt, så heller mot alternativ 2. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Turb skrev:

Men da tenker jeg, siden jeg stort sett har sett på disse som vettige mennesker i andre sammenhenger, at de ikke vet bedre? Er det da sånn at det bare er de som allerde er i hundemiljøet som vet om dette?

Jeg tror rett og slett at de ikke vet bedre... og jeg tror faktisk det stort sett bare er de innerste kretser i hundemiljøet som reagerer på produksjonen hos Drøbak Hundehotell også. Andre folk reflekterer neppe særlig over det, merkelig  nok. De skal ha hund, og kjøper der de får tak i en. Enkelt og greit... :aww: Og ja, jeg kjenner at jeg dømmer folk både ut fra hvor de kjøper hund og hvile raser de kjøper.... 

8 minutter siden, Monikawt skrev:

Jo, det er jo mer forståelig, misforstå meg rett :P men @Line nevnte andre veien rundt, og det kan jeg ikke skjønne greia med :P 

Nei, det er liksom veldig teit den veien :D 

29 minutter siden, JeanetteH skrev:

Oi sitter leser om en Aussie som er mishandlet hos navngitt handler i usa. Og det kommer også fram at det er samme person som hadde Aussien det var innsamling for å behandle en Aussie som hadde fått ivomec via å ha spist sauebæsj. Viser seg at det var hun selv som hadde overdosert og gitt feil eller noe, og pengene gikk ikke til noe ekstra behandling :o 

:o 

3 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Jeg er litt fristet iblant til å bestille hundemat levert hjem, men etter alle skrekk-historene i denne tråden har jeg liksom aldri turt, mye greiere å bare hente på posten selv når det passer (for det er jo bare snakk om en sekk liksom, ikke en million kg vom emoji14.png )

Jeg kan melde om at jeg IKKE har hatt problemer med leveringene etter det styret med PostNord den gangen i forfjor (eller når det var). Men det har da også vært Posten som har kommet med leveringene de siste gangene :) Har fungert utmerket det altså :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Æsj for et styr da!! Og for en dritt av en sjåfør, ærlig talt. Håper han får så hatten passer av vom og hundemat, men tror jeg ville ringt/kontaktet selskapet hans direkte og?

Jeg vet ikke hvilket firma han jobber for, det var ingen merker på bil eller henger, han kom i en fet, sort SUV og en anonym tilhenger. Men jeg fikk i hvert fall gjentatt for V&H at det var svært ubehagelig å få så mye kjeft for noe jeg umulig kan klandres for.

5 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Men, i det minste ordner vogh-folka opp etter rotet sitt da, så da kan du jo kanskje gi dem en sjanse til :D

Jeg er litt fristet iblant til å bestille hundemat levert hjem, men etter alle skrekk-historene i denne tråden har jeg liksom aldri turt, mye greiere å bare hente på posten selv når det passer (for det er jo bare snakk om en sekk liksom, ikke en million kg vom emoji14.png )

Jeg vet ikke om jeg synes de har "ordnet opp", når damen som ringte ikke var klar over at det var sendt ut vom til meg i dag. Hadde jeg vært mer snartenkt, kunne jeg kanskje fått ordnet meg dobbel levering :D

Det har gått greit en stund, men de to siste gangene var det rot - forrige gang kom de to dager før avtalt, fordi de endret kjørerutene uten å informere kundene etter at jeg bestilte, også er det denne gangen, som jeg synes er drøy.

2 minutter siden, WelshenNemi skrev:

 

@SFX for et sjarmtroll av en fyr :blink: håper han får som hatten passer og at de ordner opp i rotet sitt. Nesten glad jeg "må" bruke tørrfôr nå :blink:

Jeg vet ikke hvor god han var i engelsk - men uansett ordforråd så går det ikke an å være så rasende på meg for at han har fått feil adresse fra sin arbeidsgiver. Men nå har jeg mat i syv uker, og jeg tenker jeg prøver noe annet neste gang. Det passer bare så ****** dårlig å bytte fôr akkurat nå. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Monikawt skrev:

Jo, det er jo mer forståelig, misforstå meg rett :P men @Line nevnte andre veien rundt, og det kan jeg ikke skjønne greia med :P 

 

@Raksha Gratulerer med dagen! :D 

Det kan være et triks for å selge valper. Den pene er kanskje ikke like god på å produsere store kull eller få kull i det hele tatt, så da er det lett å bruke en liten spirrevipp og si at det er den pene som far. Mange klarer ikke å se om en valp er pen eller ikke, men titler klarer de å telle opp :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

36 minutter siden, Martine skrev:

Gratulerer med dagen! 

Takk :D

35 minutter siden, Pixie skrev:

Gratulerer med dagen @Raksha :flowers:

AN er jeg glad jeg har en hund som er vennlig. I dag har vi først hatt feier på besøk og så leveranse fra DHL, begge gangene starter Uno bjeffekoret med en gang det ringer på døra. Men det er bare å ta på kobbel, åpne døra og slippe inn/ta imot, for så snart jeg hilser på den som kommer er alt greit. Feieren kom jo inn for tilsyn, han sa hei til bikkja og lot Uno snuse litt på hånda hans og da var alt greit. Jeg kunne fint slippe bikkja, han tusla rundt for seg selv. Henta tilogmed en leke og inviterte feieren på drakamp :P

Takk :D Og flink Uno! (og eier) 

33 minutter siden, Monikawt skrev:

Jo, det er jo mer forståelig, misforstå meg rett :P men @Line nevnte andre veien rundt, og det kan jeg ikke skjønne greia med :P 

 

@Raksha Gratulerer med dagen! :D 

Takk :D

31 minutter siden, SFX skrev:

Det er så mye kyniske mennesker :no:

Veldig, de sjarmerte meg rett ut av kunderekka, faktisk. Det hjelper ikke at damen som ringte i dag var veldig trivelig - de avslører at de er et firma med enormt rot, og det er ikke tillitsvekkende at de ikke en gang kan bli enig internt om hvilke rutiner og ordninger de kan tilby. Jeg kunne svelget prisøkningen, men jeg betaler ikke for å få kjeft mens jeg må gjette når og hvor maten blir levert neste gang.

Gratulerer med dagen!

Takk! Og skjønner godt du ikke gidder å bli værende der som kunde. For et opplegg.

28 minutter siden, Poter skrev:

Gratulerer med dagen @Raksha !

Det er så trivelig når eier av vår kommende husky sender bilder av ham i fin samhandling med katt, kosende i sofaen og avslappet på gulvet :ahappy:

Takk :D  Og så kos da! 

25 minutter siden, WelshenNemi skrev:

Gratulerer med dagen!

Takk :D 

16 minutter siden, Kokospaniel skrev:

@Raksha Gratulerer med dagen!

 

Takk :D

 

Jeg burde gå og legge meg igjen tror jeg, for jeg snakker bare tull i dag. Strimla svinekjøtt ble til "svindla strimlekjøtt" :aww:  Bonden bare så dumt på meg :lol: 

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta
1 time siden, Raksha skrev:

@SFX for noen sjarmtroll :o:o  

 

Hipp hurra for meg i dag. Elsker fb på bursdager :lol: Sååå mange som gidder å ofre bittelitt tid på lille ubetydelige meg. :ahappy:  Skal rydde og ordne hus, bake horn og kanelboller, har ikke noe annet å servere, og regner med svigers kommer ramlende inn om noen timer og forventer kaffe og servering. :ahappy: Og møte med en nabo i dag, jeg sa i et svakt øyeblikk ja til å revidere årsregnskapet til meninghetsrådet. Damen jeg skal jobbe med er bankdame, så regner med det går fint. Jeg har knapt sett et regnskap i mitt liv. :lol:

 

Gratulere med dagen!

 

Å i dag er jeg ikke bakfull etter narkosen på tirsdag så dagen er i grunnen god

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...