Gå til innhold
Hundesonen.no

laikamor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,346
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    33

Alt skrevet av laikamor

  1. Boxer. Elsker generelt rasen, og en vakker dag skal jeg ha boxer igjen! Ellers er det utrolig mange pene raser, men på hver sine måter. Malamuter er nydelige, men jeg trekkes stort sett mer mot mer korthårete, gjerne litt muskuløse hunder. Boxer, bullmastiff, dalmatiner.
  2. Tusen takk, det går foreløpig over all forventning! ?
  3. Fødte for en uke siden, og Radii har vært hos foreldrene mine siden. Idag kommer hun hjem, og jeg er veldig spent på hvordan der går! Hun er veldig glad i barn, men hun blir veldig stressa og skjønner ikke at hun må være forsiktig. Også vil hun helst stjele alt som kan stjeles (smokker, sokker osv). Håper det går seg raskt til ?
  4. laikamor

    Valp 2022

    Så gøy! Kjenner veldig på boxersavnet. Hvor skal du ha fra? Håper du deler bilder etterhvert ?
  5. Har sendt Radii med foreldrene mine på lang heietur idag. Veldig glad for at de gjerne tar henne med seg innimellom. Blir mye korte turer her for tiden ? Utrolig nok takler hun det veldig fint! Ene katten vår kom inn med en andunge her isted. Har sett at hun jakter på de fra land, mens endene er i vannet, men hadde ikke trodd hun faktisk klarte å fange de. Den så tilsynelatende hel ut, så gubben tok den med seg ned til vannet igjen. Fant ikke resten av familien, og aner ikke om ender tar til seg ungene igjen etter en slik hendelse? Den er hvertfall satt ut, så spørs det om den overlever eller ikke.
  6. Jeg har en vilter og ulydig hund som ikke kan gå løs. For oss er flexibånd helt supert. Da får hun litt mer frihet på tur, og hun løper mye frem og tilbake i båndets lengde. Hun blir mer sliten av disse turene, enn av de turene vi har i kort bånd. Jeg er ikke den sprekeste og raskeste, så i kort bånd blir ikke tempoet høyt nok for henne. Bruker dog kun flexi på oversiktlige veier, og korter inn båndet før svinger og når vi møter folk
  7. Er en del jakthunder rundt her, både drevere, elghunder og diverse fuglehunder. Har flere naboer med tervueren. Ikke så mange vi møter på tur utenom det, og en finsk lapphund som jevnlig går tur i området. Border collie vet jeg også at det er en del av, selv om vi sjelden møter de på tur. Møter generelt ikke så mange på tur, da vi bor litt landlig til.
  8. Nei, men har også vurdert å kjøpe det. Hun tygger på leken sin også altså, men det er jo mye mer spennende med alt annet ?
  9. Ja, kan prøve med en annen leke ? Virker som hun har litt tyggebehov synes jeg. Hun er veldig overbitt, vet ikke om det kan gjøre at hun klør ekstra i tennene? Hun har nå kun et lekebein liggende fremme, fordi jeg føler at hun kanskje har behov for noe å tygge på. Hun blir ikke stresset av det slik som av ball. Vi gjorde klart gjesterommet, slik at det nå kun er et par hundesenger, en vannskål og en leke. Så der har hun vært denne uken mens jeg har vært på jobb. Hun bjeffer når jeg drar, men er stille når jeg kommer igjen. Kun tygd litt på ene sengen sin, men det er jo ikke noe særlig å tygge på heller. Hadde kamera tidligere så jeg kunne se hvordan hun oppførte seg, men hun har jo selvfølgelig tygd på den ledningen så jeg får ikke kontrollert hvordan hun har det. Men hun virker hvertfall ikke stresset når jeg kommer hjem, og hun løper ned på gjesterommet med stor glede på morgenen ? På natten sover hun fortsatt i stua uten problemer.
  10. Vi er ute en kort lufterunde om morgenen, bare rundt 10min. Så får hun somregel mat servert i kong wobbler, strødd utover gulvet eller bare i matskålen. Ofte får hun en kong eller lickimat med leverpostei når jeg drar. Så er hun alene mens jeg er på jobb (gubben jobber skift og er hjemme lengre perioder om gangen, samt at foreldrene mine passer noen dager innimellom når mamma har fri). Så får hun hovedturen sin når jeg kommer hjem, eller litt senere på kvelden. Denne har dessverre blitt mye langs vei i hele vinter pga vanskelig føre i skogen (snø og is). Hun går da i flexibånd så hun kan få snuse og løpe litt mer fritt enn vanlig kobbel. Lengden varierer litt, men rundt 1time er det mest vanlige på hverdagene. Også blir det somregel 2-3 korte lufteturer igjen iløpet av dagen. Prøver å ha hvertfall en liten økt hver dag med trening. Helt enkle øvelser så hun må bruke hodet sitt. Merker at hun slapper mer av inne når vi gjemmer ballen hennes. Har hun tilgang til den så maser hun om å kaste den konstant. Hun maser mest på gubben, men han kaster også mer ball med henne. Jeg prøver å begrense det til belønning i treningssammenheng, men ser jo at hun blir stressa da også. Blir også litt ballkasting ute i ny og ne, med langline på. Veldig usikker om det er en dårlig idé mtp stress, eller om det er greit så lenge det begrenses. Føler det en en veldig grei måte for henne å få ut litt steam på, siden turene blir ganske rolige. Synes ikke hun virker urolig etter en slik økt heller, men kan jo alltids droppe det helt (ikke ofte vi kaster ball sånn, maks 1 gang i uka tenker jeg). Jeg håper jo at det bare er en periode. Jeg forventet en aktiv hund, og jeg har ingenting mot at hun vil være med på alt som skjer. Men den siste tiden har hun kun slappet av på nattestid, selv om vi slapper av på sofaen og hun har fått langtur og hjernetrim. Mens de siste par dagene bare så har hun slappet mye mer av igjen. Så mulig det hjalp bare å skrive det innlegget her ? Det største problemet nå er egentlig at hun har begynt å tygge på alt mulig. Passer på at hun har leker tilgjengelig, men de frister jo ikke når hun heller kan tygge på noe pynt eller bilder på veggen... Må nok bare være litt mer bevisst på hvilke aktiviteter vi gjør. Ballen inne er gjemt bort, så hun har bare noen tyggeleker tilgjengelig. Får noen krydderglass i posten i morgen, så da er tanken å begynne med noe som kan ligne på smeller på amatørnivå ? Kunne nok fint ha startet uten de beholderne, men tror det blir en ekstra motivasjon når jeg får de. Så håper jeg litt mer nesearbeid kan gjøre henne mer fornøyd.
  11. Radii har begynt å bli mer og mer hyper de siste ukene/kanskje 1,5mnd. Finner ikke roen (har slitt med det siden hun kom til oss), og nå har hun begynt å tygge på diverse når hun er alene. Nettene går fint, men om hun er noe alene på dagtid så tygger hun på ting. I går var vi og handlet, og når vi kom hjem hadde hun tygget på en bilderamme (på et bilde som henger på veggen over sofaen), og makulert en telysholder i glass. Tenker det kan jo være livsfarlig om hun spiser glasskår. Trodde vi hadde ryddet bort alt hun kunne få tak i, men tydeligvis ikke godt nok. Når vi er hjemme sliter hun også veldig med å finne roen, så hun maser og styrer hele tiden. Det er utrolig slitsomt! Hun er rundt 1,5år. Jeg håper det bare er en ekstra aktiv periode eller noe. Blir så rådvill. Denne uka må hun være alene mens jeg er på jobb, så jeg gruer meg veldig til det. Jeg passer på at hun har flere ulike leker tilgjengelig når jeg går, også pleier hun å få en fylt kong eller noe. Hun stresser ikke over at jeg går, så det er bare veldig mye energi og kjedsomhet. Vurderer å rydde ut av gjesterommet og ha henne der når vi er borte, men ser for meg at hun kanskje vil stresse mye der siden hun ikke er vandt med å være der. Bur er uaktuelt. Noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne å finne roen? Få ut litt ekstra energi uten å bli mer stressa? Jeg er gravid, så jeg klarer ikke veldig krevende aktiviteter. Hun får selvfølgelig daglige turer. Har henne da stort sett i fleksibånd, da hun ikke kan gå løs. Så hun har 8meter å løpe på, selv om jeg skulle ønske hun kunne løpe løs. Har også langline så hun kan løpe mer løs, men det funker bare på store åpne områder siden hun surrer seg rundt alt som kan surres rundt. Har tenkt at sykkel må være midt i blinken for henne, men jeg har ikke sykkel, og jeg tror ikke det er tiden for å friske opp sykkelkunnskapene mens jeg er gravid. Søksøvelser er kanskje lurt å starte med? Hun er ballgal, så jeg har gjemt ballen litt ute og latt henne lete etter den. Men føler bare hun blir mer stressa så lenge det er ball... Når hun stresser rundt inne på kvelden, etter dagens aktiviteter er unnagjort så har jeg ofte bare holdt henne ved siden av meg i sofaen. Da sovner hun til slutt, men spretter opp igjen ved den minste lille lyd utenfor. Alt av tips og råd mottas med stor takk! Hun er en helt annen type hund enn jeg er vant med, og jeg finner liksom ikke ut hvordan jeg får aktivisert henne godt nok. Turer i flexi er ikke godt nok hvertfall... Godbitsøk ute har jeg prøvd, men hun blir lett distrahert og lite interessert i maten. Og ellers hvordan trener man ro på best mulig måte? Har ikke hatt så veldig behov for å trene aktivt på det heller med tidligere hunder.
  12. Dette er svaret jeg fikk da jeg kontakter raseklubben for å forhøre meg angående helse: Corgirasene er generelt friske hunder uten spesielle problemområder som vi arbeider spesielt med. HD er ikke et problem på corgi og derfor ikke noe vi bekymrer oss spesielt mye om. Det finnes grader på corgi som på andre raser, men det blir sjeldent oppdaget fordi de ikke plages av det. Vi har en holdning om at våre hunder blir testet og sjekket dersom de har et problem, ikke fordi det finnes en test. Corgirasene er «skrudd sammen» litt anderledes på grunn av dvergveksten i bena. I spørsmålet om avl vurderer oppdretterne hele hunden. Hunden skal være frisk, sunn og rasetypisk for å gå i avl. Det er selvfølgelig ingen garantier noen gang. Det finnes individer som blir syke, men corgien som rase er en sunn og frisk rase. Jeg tok kontakt med en oppdretter i Sverige, stenviksgarden kennel. Det virket som de har fokus på hofter i avlen, selv om det finnes HD i alle grader på hundene derfra også. Men de virker hvertfall til å røngte avlsdyrene sine. Utover det kan jeg ikke si noe om dem, da det aldri ble corgi på meg.
  13. Jeg fant hvertfall noen oppdrettere i Sverige som røntger hundene sine. I Norge tror jeg ikke det er mulig, hvertfall ikke med kjent HD-status noen linjer bakover.
  14. Radii fikk demonstrert at innkallinga ikke funker i det hele tatt. Hun løp innover i skogen og enset ikke at jeg ropte på henne. Med båndet hengende slep, var ikke meningen at hun skulle få gå "løs". Var litt stressa noen minutter der. Heldigvis fortsatte hun rett frem i skogen, istedenfor å svinge opp der vi pleier å gå tur. Rett frem er det en grind før ene hytten, og der kom hun ikke gjennom. Så da rakk jeg å hente henne inn der. Rakk å tenke det verste da. Er folk på neste hytte igjen, og de har høner. Så jeg så for meg at hun kom seg inn til de. Og jeg så for meg at jeg ikke fikk tak i henne på flere timer (er rundt 15- her nå). Gikk heldigvis greit, men jeg skal holde ekstra godt i båndet fremover!
  15. Noen dager er savnet etter Gira utrolig stort.. Da ser jeg på bilder og videoer av henne. Og for hver gang jeg ser på de siste bildene jeg har av henne, så blir jeg bare mer og mer sikker på at det var riktig valg å la henne slippe. Den kulen på leppa vokste veldig fort, og hun korte hull på den flere ganger daglig (med masse blodsøl). Håper jeg en gang får ha en boxer igjen, uten alle skavankene. Savner rasen (mest Gira da, men hele rasen er liksom min). Nå har jeg jo Radii, JRT. Føler ingen tilknytning til rasen egentlig. Er blitt veldig glad i Radii altså, men det er liksom bare på individnivå, ikke forelsket meg i rasen.
  16. Jeg får kikke litt ekstra når jeg handler. Har ikke noen større dagligvarebutikker her, men mulig de har halal likevel ?
  17. Ikke sikkert hun forventer tilpasset mat. Kan hende hun ville spist det uansett av ren høflighet, men så lenge jeg vet om det så tenkte jeg det var greit å tilpasse litt. Enig i at man ikke alltid skal måtte tilpasse altså, spesielt slike ting som faktisk er et aktivt valg. Vurderer å se på veganske alternativer, er vel kommet mye erstatningsprodukter der.
  18. Noen her som har erfaring med halalkjøtt i Norge? Skal ha noen kollegaer på besøk om et par uker, hvor hun ene er muslim og kun spiser halalkjøtt. Usikker på om de har det i vanlige dagligvarebutikker? Vi har noen asiatiske forretninger som sikkert selger, men er det vanlig at de selger norskslaktede dyr, eller importert? Jeg vil ikke støtte slakt uten bedøvelse. Hva gjør man ellers når man får besøk som av religiøse grunner ikke spiser det man serverer? Har tenkt å ha en kyllingform, så er ikke det greieste å bare kutte ut kyllingen i heller.
  19. Leste om boxeren, og hang meg opp i et par ting. Det blir skrevet at boxeren røyter lite, men det stemmer vel ikke? De er korthåret, men røyte gjør de. Synes bildene som blir brukt er veldig lite rasetypisk, og å bruke bilde av en halekupert boxer i presentasjonen synes jeg ikke noe om. Rasenavnet blir konsekvent skrevet med stor forbokstav, noe som vel ikke er helt korrekt? Og formuleringen med "vi boxere..." virker veldig useriøs synes jeg. Ellers forsåvidt grei info, veldig bra at helseproblemer blir nevnt.
  20. Drar opp denne igjen jeg. Jeg fikk meg symaskin i starten av dette året ? Veldig gøy å sy klær både til seg selv og til mine små tantebarn. Har blitt litt forskjellig. Kjøpte meg også overlock i sommer. Flere her inne som syr? Legger ved noen bilder av noe av det jeg har sydd. Foreløpig mest i jersey og andre stretch-stoffer.
  21. Gubben klarte å brekke ankelen før helga. Så nå er han sykemeldt frem til 19. desember. Foreløpig sofasliter, men vi krysser fingrene for at han klarer å bli litt mer mobil etter hvert som han blir vant med krykkene. Det som nesten er litt komisk er at mamma gjorde det samme i fjor, to dager senere enn gubben min nå. Dvs at hun fjernet gipsen 21. desember. Radii er veldig fornøyd, da. Hun slipper å være hjemme alene. Må bare passe på å få trent litt på det også innimellom, så ikke vi havner tilbake på scratch i den treningen.
  22. Ja, det går kjempebra. Blir mye bilder og videoer av de sammen ? Må hele tiden passe på da, for hun blir fort litt voldsom når de leker. Ho katten sier ifra når nok er nok, og går unna. Men hannkatten er så bedagelig og grei, så han legger seg bare ned og maler selv om Radii står og tygger på han ?❤️
  23. Det går bedre og bedre i hverdagen her synes jeg ? Hun har vært alene noen arbeidsdager, og det har stort sett gått veldig fint. Hun er flinkere til å slappe av, og hun begynner å høre mer etter på oss. Har kjøpt flexi bånd som vi nå går med på de fleste turer, og det funker veldig greit for oss. Aldri vært noe fan tidligere. Men nå får hun mye mer frihet, pluss at vi kan trene innkalling på de daglige turene, uten å måtte drasse på langlina. Merker at hun utnytter de 8 meterne også, så hun løpet frem og tilbake og får mye mer mosjon enn om hun måtte gå i kort bånd. Vi bor jo landlig til også, så det er ikke så mange vi møter på tur. Hun er stort sett flink på innkalling også, men jeg har ikke turt å slippe henne helt. Usikker på reaksjonen om vi f.eks hadde truffet på rådyr og hjort på nært hold. Ellers fikk vi besøk av en elghund på tur ene dagen. Hun har jo løpetid og lukter godt, også for jakthunder. Hun tok det fint, og han hunden var snill. Og eier dukket opp etter en liten stund. Neste løpetid så tror jeg nok vi prøver ut truse... Hun er ikke noe flink på å vaske seg, så det har vært mye blod rundt på gulvene og sofaen (har dekket til med tepper). Hadde håpet at hun ble bedre etter hvert ut i løpetid en, men hun er ikke så veldig opptatt av å vaske seg.
×
×
  • Opprett ny...