Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå august


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Se på den søtsaken da!

Jeg er på vei hjem med valp  Han er bitteliten. Og veldig trøtt. 

Det er jo virkelig ikke noe stress med denne valpen. Den pisser og driter inne, men det er heller ikke noe stress. Eneste er at jeg gleder meg til tenna faller ut og den blir større og mer robust  Den

Posted Images

2 timer siden, Siri skrev:

Jeg tror jeg har hatt den alderen siden jeg var et parogtredve... kan våkne klissvåt i senga om natta, selv om det ikke er spesielt varmt, og bare en liten luftetur med hundene medfører søkkvåte klær... når tar det slutt???? Det burde vel strengt tatt enn å ikke ha begynt, men... 

Jeg lurer også på når det tar slutt. Det ække no artig! 

2 timer siden, Siri skrev:

Det er faktisk ganske mye som spres utover stuegulv... Bare et par timer etter mopping, støvsuging og vask her i heimen, måtte jeg dra fram kosten for å ta opp sand og greier som hadde falt ut av de nydusja hundene... *sukk*

Overraskende mye. Spre på med litt hår fra røytehund også, så blir det så fint atte :gaah: 

--

AN har jeg hatt besøk av lillebror, så han har sussa litt på valper og vi har (som vanlig) hatt en ørliten diskusjon om politikk og penger og sånt. Vi slutta mens leken var god da :thumbs: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Hvordan fungerer det å skrike/klynke når valpen biter? Er det ikke det andre dyr ville gjort? Vil den da forstå at det er vondt sånn at det stimulerer utviklingen av bitehemming? Itte vet je, for je vet itte.

Her i huset funker det veldig bra, heldigvis :) Vi har jo bare hatt vår i hus tre dager, og jeg  var veldig spent på hvordan dette med biting skulle bli. Vi hadde jo hele kullet hos forrige helg og da var det litt kaos da seks valper hang i buksebena på oss :P Med bare Bob derimot, er det ikke veldig mye og han responderer veldig bra når vi "knurrer" til han når han biter hardt. Oppdretter har jobbet på samme måte, så tror han har lært av mamma'n og oppdretter parallelt ☺

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

 

Man blir rett og slett et kjempestort, morsomt pipedyr? :lol:

 

Eller et kjempestort og morsomt byttedyr? :lol: Han knurrer når han henger i buksebena mine, og den ene buksa er helt fillete nederst :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Hvordan fungerer det å skrike/klynke når valpen biter? Er det ikke det andre dyr ville gjort? Vil den da forstå at det er vondt sånn at det stimulerer utviklingen av bitehemming? Itte vet je, for je vet itte.

Det spørs veldig på hunden.. Det funka fjell på ene rottisen her.. Jeg hyla høyt og lyst, og det satt ganske så preg første gangen hun beit. Det stoppet ikke henne for å prøve, men hun ga seg da jeg hylte.. Etterhvert skrek jeg au, så med henne kunne jeg si au og hun trekte seg unna.. 

Whippeten derimot trodde hylingen var en lek.. 

58 minutter siden, Wednesday skrev:

Hvordan korrigerer du da? Hittil har jeg bare forvist han fra sofaen, noe som har gitt minimalt inntrykk på han :lol: Må instruere ungene til å holde bena sine oppi sofaen, for han klarer ikke hoppe opp ennå. Håper veldig på at melketenna detter ut før han klarer å hoppe opp i sofaen :aww: 

Ganske klart egentlig :P jeg begynner ganske pedagogisk riktig med en valp, og prøver det meste først, og så går jeg lei og klapper tak i de og forteller hva jeg mener :whistle: 

ene whippeten var slik som din. Og min sambo gikk hele tiden og minnet meg på at jeg måtte huske hun ikke var en rottis.. Så skulle jeg knyte skoene mine, bøyde meg ned og hun skulle fange smykket mitt.. Plutselig beit hun meg rett i strupen.. Og ganske så instinktivt tok jeg tak i den søte valpen, rundt den passende halsen, så den rett i øya og sa "kutt ut" Noget bestemt, kort og kontant.. 

Hun beit ikke meg mer for å si sånn :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå er jeg spent på om vognkortet til den nye bilen ligger i postkassa. Hvis ikke må jeg ta en gåhjemmefra-tur, for samboern ble oppringt av den gamle sjefen som lurte på om han hadde mulighet til å jobbe, så han stakk avgårde med forden på ubestemt tid (Regner med han blir borte resten av uka for han fikk beskjed om å ta med sengetøy).

Må i hvert fall gå en skikkelig god tur, for resten av uka er det stort sett meldt skikkelig pissregn...Å da utgår toppturer med høye kneløft. 

Nå skal jeg sykle hjem :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rota meg inn i lydbokverden igjen, det er skumle greier :aww:  Men da får jeg gjort mer enn om jeg leser bok, passer uroen min utmerket. Så jeg har ordnet gakker, turet hunder, foret og vannet kaniner, satt opp litt vegg, skrudd opp litt småting og foret hester med Jojo Moyes på øret. Klarer dog ikke lese nettaviser og skrive på forum mens jeg lytter på lydbok da. Det er eneste feilen :lol:

 

Sette på en klesvask og rydde frem kjøkken og lage middag kanskje ? Gått i slow motion i hele dag, men ingen migrene så langt. Wohoo! :D

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Hvordan fungerer det å skrike/klynke når valpen biter? Er det ikke det andre dyr ville gjort? Vil den da forstå at det er vondt sånn at det stimulerer utviklingen av bitehemming? Itte vet je, for je vet itte.

Funket her, men ikke når det bites i klær. Når det derimot bites i tær så kommer lyden automatisk fordi det gjør vøndt, og da responderes det :lol: 

Yum-Bum hoppet plutselig opp i den andre sofaen her. Så tuslet hun rundt og visste ikke helt hva hun holdt på med. Freya hoppet opp og prøvde å flørte (tøsen), men da ble lillemor litt småsinna :lol: Kjefta på gamlingen gjorde hun, sånt skulle man da ha seg frabedt! Etterhvert så ble det litt ensomt i den sofaen alene så hun kom hit - på veien så glemte hun hvordan man hopper opp :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Wednesday skrev:

Så, valpebiting... Hva gjør man med den? Korrigerer, eller ignorerer til det går over? Han er helt ekstrem altså, verste jeg har sett :aww: Ungene blir redde og mamma vil ikke være på besøk :aww: Han er verdens søteste på alle andre måter, og jeg er helt sikker på at han blir en super hund når han blir stor :lol: Men au :cry: 

Har meldt oss på valpekurs da. Begynner neste uke :) 

Pøbel heter ikke Pøbel for ingenting. :lol: Han ga seg ganske raskt med valpebiting på meg siden jeg kom med en high pitch IH og ros da han sluttet å bite. Men han ga seg ikke like raskt med de andre. Det har noe med timing og erfaring å gjøre, tenker jeg.

Egentlig er det lett å si, men det er noe annet i praksis, hehe.

6 timer siden, LØJ skrev:

Hahaha..du veit dyra er værsjuke når det er over en time siden vi var ute og frøken valp nå ligger halvveis på fangen og grøsser ved hver innpust...akkompagnert av en svak klagelyd :D Ja, det regner ute...

Haha, hun altså. Klagesang når hun sover, klagesang som værsjuk. :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Bitehemming med hyling fungerte ikke på Sjef. Han stoppet opp, ble vill i blikket, og hoppet på meg og trodde det ar invitasjon til røff herjelek :lol: 

Det jeg begynte å gjøre var å dytte ham bort. Få ham ned av sofaen, og overse. 
Hvis det absolutt ikke fungerte så holdt jeg et fast grep rundt snusten og sa strengt NEI! Holdt bare rundt, klemte ikke til eller noe. Dette fikk jeg beskjed om på kurs for de tilfellene hvor absolutt ingenting fungerte. 
Det gikk en uke eller to så roet han seg kraftig ned. Nå er han litt på 'an igjen med unghundbiting, men det kan beskrives mer som kosebiting. I den grad man kan kalle det kos så klart :aww: 


Har vært ute på tur halvannen time i dag. Passeringer begynner å bli ganske bra. Bortsett fra når vi faktisk er i fart. Han er under mer kontroll når jeg får ham til å sette seg. Bare det fungerer og han ikke plutselig er rett foran beina mine fordi han vil bort til den andre så er jeg fornøyd. Det har vært et par AFV-øyeblikk pga den dårlige impulskontrollen hans :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Voksen hund som ikke liker ny valp...hva er deres erfaring? Hvordan håndterte dere det og hvor lang tid tok det før ting var greit og valpen ble akseptert? Albert kjenner ikke til begrepet valpelisens og synes lille baby Bob er kjempeekkel og han er veldig usikker på han. Om valpen er veldig direkte og for nær han, løfter han på leppa og om han kommer til og hopper mot/på han setter han ordentlig i han og Bob hyler høyt. Han er flink å trekke seg unna, men han er jo typen borrelåshund og vil jo så gjerne være med også, så ikke så lett bare heller. Vi løser det med å kun ha de sammen når valpen sover/ er helt rolig eller under kontroll av oss. Ellers deles rommet i to og de er på hver side av grinden. Albert får altså ikke "oppdra" han på sin måte. Jeg er ikke bekymret for at de ikke skal bli kompiser, mere spent på hvor fort eventuelt lang tid det tar. Håper han lærer å aksepter/ like valpeleken snart, men frykter at han venter til Bob blir mer "voksen" i språket for da blir det lenge :P

Dagens fedre altså :sleep:

Edit: bare for å poengtere, det har bare gått tre dager så vi har fremdeles god dit :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var det jeg som hadde den ulydige hunden.. Lille Linni smatt ut av bilburet hos dyrlegen. Woohoo! Sa Linni og jogget bort til første potensielle nye kompisen sin (en liten mops). Linni sto rolig, snuset litt før hun begynte litt forsiktig å yppe opp til lek, og momsen var helt med på motene.. Eierene til momsen derimot begynte å diskutere seg imellom om det var best å slippe båndet eller ikke, for det lønte seg vistnok om stemningen av anspent mellom hundene.. Og der gikk jeg, prøvde å oppføre meg rolig og normalt slik at Linni kom til meg (og kanskje ikke skjønte at jeg egentlig ville drepe henne), mens jeg så for meg at mopsefolka slapp bikkja si og vi fikk to bikkjer i ordentlig lek her på parkeringsplassen :-| 

og før noen sier at vi bør trene på vent mens buret åpner.. DET har vi trent på i 2 år nå :aww: 

***** shithund :lol: 

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

...når hunden man har vært litt bekymra for, og analysert i hjel den siste tiden, hiver en dentastikk rundt i stua, kaster seg over den igjen, og avslutter med å komme til meg med den mens hun logrer og har verdens mest fjollete uttrykk og sier "brrrrrrr"  :wub:

  • Like 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rørlegger'n dro for å gjøre rørleggerting så jeg så om jeg fant en film han garantert ikke vil se. Endte med Black Beauty,  har vel sett den tusen ganger på VHS men noen filmer kan man ikke se nok :wub:

 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I lys av dyrlegepriser tidligere, så kan jeg fortelle dere at i dag har jeg betalt ca 950kr for 2 vaksiner inkl helsesjekk, fjerning av sting på scarface, og en litt grundigere helsesjekk på rottisen. Jo, og så to griseører.. Eller kanskje det er okseører? 

Synes prisen er i alle fall helt innenfor :aww::P 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, tmp skrev:

Voksen hund som ikke liker ny valp...hva er deres erfaring? Hvordan håndterte dere det og hvor lang tid tok det før ting var greit og valpen ble akseptert? Albert kjenner ikke til begrepet valpelisens og synes lille baby Bob er kjempeekkel og han er veldig usikker på han. Om valpen er veldig direkte og for nær han, løfter han på leppa og om han kommer til og hopper mot/på han setter han ordentlig i han og Bob hyler høyt. Han er flink å trekke seg unna, men han er jo typen borrelåshund og vil jo så gjerne være med også, så ikke så lett bare heller. Vi løser det med å kun ha de sammen når valpen sover/ er helt rolig eller under kontroll av oss. Ellers deles rommet i to og de er på hver side av grinden. Albert får altså ikke "oppdra" han på sin måte. Jeg er ikke bekymret for at de ikke skal bli kompiser, mere spent på hvor fort eventuelt lang tid det tar. Håper han lærer å aksepter/ like valpeleken snart, men frykter at han venter til Bob blir mer "voksen" i språket for da blir det lenge :P

Dagens fedre altså :sleep:

Edit: bare for å poengtere, det har bare gått tre dager så vi har fremdeles god dit :)

Det er ikke helt uvanlig at hunder uten erfaring med valper syns de er ekle, særlig når valpene er så små. Tipper det går seg til etterhvert, bare la Albert få det rommet han trenger, og ta bort Bob om han blir for nærgående. At Bob hyler når Albert setter han på plass er gjerne en forsvarsmekanisme, de overdramatiserer litt for at den voksne skal synes synd på de, eller hvordan jeg skal forklare det. Det er sjeldent så alvorlig som det høres ut som. Jeg vil tippe at det kanskje tar noen uker :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Hvordan fungerer det å skrike/klynke når valpen biter? Er det ikke det andre dyr ville gjort? Vil den da forstå at det er vondt sånn at det stimulerer utviklingen av bitehemming? Itte vet je, for je vet itte.

Det har fungert bra her, men hos noen fungerer det gjerne ikke :)

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Toddy hentet seg tydeligvis raskt inn etter 4 dagers turen, så i dag ble det et par timers tur i sentrum.. 

Det går skummelt greit å la hundene ha tilgang på hele huset på dagtid.  Kan han ha blitt voksen?  *bank i bordet*

Han har ikke åpnet et skap eller ødelagt noe hverken hos oss eller andre på mange måneder.  Xn lot han være helt alene i rotete hus i 5 timer. Her har han vært i "ryddet " hus  ( tilgang til gangen med sko, Og tilgang til skap og skuffer uten sikring)  i 8,5 t... Det var utenkelig for et år siden. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Sbtlita skrev:

Iben ble BIR i Backamo i helga og dermed svensk og Nordisk Champion ♡♡6c732c0a3bc3540b4a8f4d68aaab2f1f.jpg

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk

Gratulerer! :D 

_______

Skills er meldt på sine to første valpeshow! Er vel på tide å ha på han et halsbånd snart, han har kun gått i sele eller løs :lol: neste uke starter vi også på valpekurs hos canis :) 

Aron kommer seg ikke på sporkurs i høst heller.. Sånn går det når de ofte starter på helg og har en gang i uka noen ganger etter. Vi er opptatt hver bidige helg..

har vært fullt opp de 4 siste helgene, med familiebesøk, arbeidshelg og bryllup. Framover er det slektstreff, utstilling, tur til Polen, arbeidshelg osv. Har ikke ei ledig helg før uti oktober en gang :P 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...