Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, mai


mokken
 Share

Recommended Posts

Startlistene for gjeterhundprøven er kommet, plutselig var det en realitet :|:frantics:
Nest sist, så mistenker at vi blir å få et heidundrende trekk den veien vi absolutt ikke vil ha det... Jaja, vi får prøve vårt beste, men å satse på at liggen holder på prøva er bortimot utopi :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 4.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

....Nuff said    

Si hei til Yumi  

Jeg så på bilder fra i fjor sommer: ...og oppdaget at lillegutt jammen meg har vokst inn i ørene sine: De var jo mange nummer for store!  

Posted Images

5 minutter siden, 2ne skrev:

Er Mimi paret? Eller er det Bert-berts siste eventyr du venter på? Drektigmage kommer rundt 4-6 uker, alt ettersom hva slags hold tispa er i fra før av og hvor mange valper hun venter :) 

Bertebebismage :wub: Er jo så spennende og leter utålmodig etter tegn . Jeg har jo egentlig litt lyst å gjemme ho, så vi kan ha ho her og følge utviklingen :P men ho er nok savnet tror jeg og drar hjem etter hvert .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Turb skrev:

@SFX tror det heter Ascension Day :P så ikke så langt unna...

Opp er opp :D 

1 time siden, Siri skrev:

Ja, det er jo ikke akkurat gratis å arrangere slike ting nei. Vi går vel ikke direkte i overskudd, vi heller, men så lenge vi går stort sett i null er det greit :)

Vi går faktisk i underskudd hver eneste pinse, fordi vi prioriterer mye premier og rosetter, byr på tilbehør når det er fellesgrilling på lørdagen, og generelt forsøker å ha et godt tilbud med lave priser, og ulike familievennlige aktiviteter. Vi har for eksempel LP-dommeren der hele helga, så han dømmer offisiell LP på lørdag, og på søndag dømmer han bronsemerke og en aktivitetsbane for barn med hund. Det koster mer, men da trenger vi ikke lete etter folk fra egne rekker. I år har vi invitert en instruktør i RL for å ha frokostmøte og deretter demonstrasjon resten av lørdagen. I fjor hadde vi to svensker på besøk som demonstrerte deres "arbetsprov" (bane/løype for sennenhundraser hvor de trekker "melkekjerre", en offisiell gren i grannelandet). Alt i forsøk på å gjøre pinsa til mer enn jakten på storcertet. Men vi har Letohallen som gir oss overskudd og finansierer pinsemoro.  

1 time siden, Siri skrev:

Før du fjerner den må du sørge for å klippe av en del av de nye  skuddene slik at du kan lage neslesuppe :D. Det er kjempegodt - smaker omtrent som spinatsuppe men er litt kraftigere i smaken! Jeg har tenkt å høste masse brennesle nå når de er unge og friske :) 

Jeg aner ikke hvordan spinatsuppe smaker, men jeg er sikker på at jeg ikke gidder lage neslesuppe :P Ikke er det så store mengder enda heller, så det skal DØ først som sist.

1 time siden, Siri skrev:

Ååå, er det ikke bra deilig? Jeg elsker å bare sitte sånn og høre på alt og ingenting - høre roen liksom :D 

Jeg elsker hammocken min, jeg må bare finne noen puter som passer. Også vil jeg ha en liten kabeltrommel som bord ved siden av, hvor jeg kan ha et glass med drikke og ei god bok.

1 time siden, Siri skrev:

Har jeg raket litt i hagen, skravlet litt med noen som stakk innom, børstet Yasmine, intimklippet henne - og greid å holde meg fra å spise enda et stykke av Pavlovakaken jeg laget *veldig stolt*. 

Hva er poenget med å lage kake som ikke skal spises?

1 time siden, Raksha skrev:

klart de har gullsko :D Og bringer ekstra mye lykke!

Nemlig!

1 time siden, Raksha skrev:

Det har kommet omtent 40 kaninunger det siste døgnet, fordelt på 4 hunner. Er vanvittig store kull i år. :o  

Wow!

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Nå er det en fabelaktig kveld ute, med orange himmel og orange fjord. Jeg har lest 230 sider sakspapirer i kveld, nå må jeg hoppe i seng. Møte i Areal og samfunnsplanlegging i hele morgen. Heidi må passe på at matjord ikke blir nedbygd og at schtøgge funkishus ikke blir bygd i søte småhusområder. Funkishusene kan stå for seg selv, kan de. 

Nå måtte jeg nynne på In the Ghetto. 

54 minutter siden, mokken skrev:

Hahaha, herlig! :lol: Takk for en god latter, den trengte jeg :ahappy:

Bare hyggelig :D

36 minutter siden, mokken skrev:

Er det noen her med god erfaring fra verv i hundeklubb som jeg kan få spørre om noen ting på pm? 

Mener du å ha positive, gode erfaringer med det å være tillitsvalgt - eller mener du å ha lang erfaring med verv? :P 

Nei, finne senga, det er ny arbeidsdag i morgen, og jeg håpte å få gjort litt først, siden jeg begynner sent. Som å beise terrassen. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

53 minutter siden, mokken skrev:

Er det noen her med god erfaring fra verv i hundeklubb som jeg kan få spørre om noen ting på pm? 

Bare send pm, så skal jeg svare så godt jeg kan :) 

 

----- 

ellers så må jeg si at jeg skal egentlig være fornøyd at jeg har klart å prute ned renta på boliglånet mitt at hvis jeg skal nedbetale det helt, så ville jeg ha sparet minst 1,2 millioner kroner.. Det er litt penger det :aww: 

allikevel kjenner jeg at jeg er litt furten fordi jeg skal muligens kjøpe ny bil.. Bare fordi jeg kjenner jeg ikke liker lån :lol: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saga klør og slikker seg som en gal! Kan det komme av vaksinen?  Eller kanskje en stressreaksjon på at vi er borte hjemmfra et par dager? 

Blir nesten litt gal jeg. Jeg klør og får ikke sove på grunn av smertestillende jeg tar, mens hun ligger her ved siden og klør enda mer. ? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når kl er 6 om morgenen, så er det faktisk ikke så mye tegnefilm som har startet på tvn.. Mulig Disney Channel, men den begynner vi å bli litt lei av..

men det er jo litt merkelig.. Siden det er jo en kjent sak at unger er morgenfugler.. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Krutsi skrev:

Når kl er 6 om morgenen, så er det faktisk ikke så mye tegnefilm som har startet på tvn.. Mulig Disney Channel, men den begynner vi å bli litt lei av..

men det er jo litt merkelig.. Siden det er jo en kjent sak at unger er morgenfugler.. 

 

Derfor streamer man :aww:

Nrk Super kan sees hele døgnet og If all else fails finnes YouTube :aww:

Morgenen er eneste tiden på døgnet kidden gidder å se på tv mer enn 10 min av gangen , det er han nemlig  grundig oppdratt til. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Teserere skrev:

Ja min og! Hater win10, vil ha tilbake 7, men har ventet for lenge :( 

Det blir jo ikke helt riktig å si da... Påmeldingstallene på utstillingen er jo bedre enn ifjor, mens på uoff. stevner er de lavere.

Ja siden medlemmene klaget over at open showet var så stor kostnad ble det avgjort å avlyse de uoffisielle stevnene pga få påmeldte og store utgifter. Men det er jo fortsatt 2 dagers da ;) 

Hva skjer dag 2? Jeg skjønner at det er mange påmeldte til utstillingen, som også er uoffisielt.Tenkte selvfølgelig på at det er rart at en så stor rase ikke klarer å samle nok påmeldte til agility og slikt.

1 time siden, Mud skrev:

Sov:( 

Hvilket program?  

Den nye legeserien :)

Da skal Vigdis og jeg gå for å streike litt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 timer siden, Debbie skrev:

Det er en japanske hunderase som jeg ser du har fått svar på. Men ditt svar var jo mye bedre. Hvordan ser den ut?

Sol, sol og strålende sol. Og jeg ønsker og trenger meg en ligge under sofan dag. 

Men kanskje dagen idag er dagen for å gjøre ting man ikke hadde tenkt å gjøre?

PS: er det noen som vet hvordan det er med folk og kø på Langedrag Ulvepark i tidsrommet 16-20 juli?

Ser for meg at det er mye folk, det orker jeg ikke.

Ligge under sofaen hørtes litt ukomfortabelt ut :lol:    

17 timer siden, rosinbolle skrev:

Kjemikeren i meg synes det gjør vondt i øynene når folk skriver alkohyler, men vanligvis prøver jeg å ikke kommentere det. Jeg framstår jo som den besserwisseren da :P Det skal jo liksom bare være morsomt.

Jeg synes også at det er unødvendig at alle høytider hele tida skal være barnas. Jeg synes nemlig at både jul, påske og 17. mai tilhører - og skal være kjekt- for alle, ikke bare barna. Uten å koble det til alkohol, forresten. Bare i seg selv

Jeg er enig.

14 timer siden, Ingvild skrev:

Jeg syns det er kjekt å bli minnet på at siste sjans til å få kjøpt en flaske prosecco til 17. mai er på fredag, jeg. Jeg skal feire med andre studenter fra morgen til langt på natt, skal ikke ha noe med barn å gjøre i det hele tatt, hvorfor er det da så ille at jeg gjerne vil få kjøpt alkohol til denne festdagen? Jeg syns prosecco til 17. mai-frokosten er stas, jeg syns det er godt med øl og jeg liker å bli litt brisen på 17. mai. Fordi det er sånn min feiring er nå i midten av tjueåra. Og når åpningstidene på polet er annerledes enn de pleier å være er det da kjekt å få en påminnelse om det. Skål da dere! (Sitter ikke og drikker nå altså, må bare påpeke det fordi man er tydeligvis alkoholiker om man har lyst på øl på Norges fineste festdag.)

Amen! Jeg går ikke rundt å husker på helligdager for jeg er student og hver dag er lik, så det var digg at mamma (!!) sa til meg tre ganger denne uken at jeg måtte huske polet. 

10 timer siden, Wednesday skrev:

Hvert år må jeg google hva pinse er for noe, og hver gang er det akkurat som om jeg leser det for første gang. Virker som hjernen min bare avviser det, akkurat som den gjør med offside i fotball. Vil ikke lære. 

Hahaha, samme her. Har endelig lært meg offside regelen,  men det tok meg ca 13 år..... Pinsen aner jeg fortsatt ikke.

--

Har hatt noen utrolig deilige dager i Sydentemperatur her i Bergen. Har vært ute hele dagen fra morgen til kveld. Drukket øl i parken,  grillet, solt meg, lest bøker, gått på fjellet...  Rett og slett hatt en miniferie. Nå skal jeg hive meg i bilen og dra ned til Haugesund for å levere inn produkt (3D printet ventil) og plakat til bacheloroppgaven som ble levert 4. Mai. Så gjenstår bare muntlig fremføring 9. Juni før jeg kan kalle meg ingeniør gitt!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Ikke skjønner jeg at det er mulig å være så morgenfriske såpass tidlig...

Timmiansen er egentlig B-hund, som elsker å ligge lenge. Han ser sjelden noen grunn til å stå opp før han må.

Bizi er oppe lenge før meg, og smitter tydeligvis junior med sin morgen-entusiasme.

For nå har de begynt med at hun hopper opp i senga til han, og de starter dagen med å turne i senga.

Og han som egentlig pleier å blåse seg opp når hun kommer opp i senga, og liker å ligge nedgravd under dyna i timevis, glemmer visst alt det der når solstrålen inviterer til en dans på morgenkvisten.:) De er søte sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, tmp skrev:

Bertebebismage :wub: Er jo så spennende og leter utålmodig etter tegn . Jeg har jo egentlig litt lyst å gjemme ho, så vi kan ha ho her og følge utviklingen :P men ho er nok savnet tror jeg og drar hjem etter hvert .

Ja, det blir spennende! Men du må nok vente noen uker enda før noe syns. Har du flaks blir det tatt ultralyd etter 30 dagers tid, så får dere bekrefta om det er noe der eller ikke, men det kan jo hende oppdretteren ikke syns hun trenger det :P De har vel litt erfaring med drektige tisper, liksom :) 

--

Veit dere hva? Jeg har sovet 5 og 6 timer i strekk nesten hver natt denne uka, jeg! Jeg tar det som et tegn på at jeg er friskere, selv om det fortsatt er sånn at jeg må sove litt når jeg har gjort noe "anstrengende" (som å rydde ut og inn av oppvaskmaskin *flir*). 

Jeg håper at dette er sommeren jeg føler jeg får litt overskudd igjen :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine ah..Den kommer jeg sannsynligvis aldri til å få med meg :P

 

Apropos Puli så bestemte sambo seg for å vaske vår i går kveld etter at jeg hadde lagt meg.  Desverre mener hun at jeg er fantastisk å tørke og varme seg på :(

Jeg har kranglet med en våt mopp i hele natt...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, 2ne skrev:

Ja, det blir spennende! Men du må nok vente noen uker enda før noe syns. Har du flaks blir det tatt ultralyd etter 30 dagers tid, så får dere bekrefta om det er noe der eller ikke, men det kan jo hende oppdretteren ikke syns hun trenger det :P De har vel litt erfaring med drektige tisper, liksom :) 

--

Veit dere hva? Jeg har sovet 5 og 6 timer i strekk nesten hver natt denne uka, jeg! Jeg tar det som et tegn på at jeg er friskere, selv om det fortsatt er sånn at jeg må sove litt når jeg har gjort noe "anstrengende" (som å rydde ut og inn av oppvaskmaskin *flir*). 

Jeg håper at dette er sommeren jeg føler jeg får litt overskudd igjen :aww: 

Man må glede seg over disse små tingene :D At man må ta en dupp etter noe så basalt snakker vi ikke om :aww: (Du er altså ikke alene om å måtte sove etter å ha tatt ut av oppvaskmaskinen :P

Krysser fingrene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

36 minutter siden, Mud skrev:

Derfor streamer man :aww:

Nrk Super kan sees hele døgnet og If all else fails finnes YouTube :aww:

Morgenen er eneste tiden på døgnet kidden gidder å se på tv mer enn 10 min av gangen , det er han nemlig  grundig oppdratt til. 

Jeg har streaming, men da vet hun også at hun kan bestemme hva hun kan se og endrer mening veldig ofte.. På tvn blir det naturlig blandet og mye mindre mas på mamman som dør i sofaen :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, Snoffe skrev:

Man må glede seg over disse små tingene :D At man må ta en dupp etter noe så basalt snakker vi ikke om :aww: (Du er altså ikke alene om å måtte sove etter å ha tatt ut av oppvaskmaskinen :P

Krysser fingrene!

Jeg gjør det! Det er deilig å ikke være oppe 2 og 3 ganger om natta :ahappy: 

Datterbarnet fikk forøvrig igjen kofferten sin i går, så vi er inne i en god steam, tydeligvis :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Krutsi skrev:

Jeg har streaming, men da vet hun også at hun kan bestemme hva hun kan se og endrer mening veldig ofte.. På tvn blir det naturlig blandet og mye mindre mas på mamman som dør i sofaen :P 

Kidden klarer seg heldigvis selv nå :lol:

Jeg bare skrur på og legger meg igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, Mud skrev:

Kidden klarer seg heldigvis selv nå :lol:

Jeg bare skrur på og legger meg igjen...

vel.. Ho mi har bare meninger og viljen til å klare seg selv :P 

men jeg vil jo meg selv vondt.. For når M klarer seg selv, har jeg en ny som ikke gjør det :lol::lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Skikkelig gøy å våkne med et øre med en svær flått på foran seg. Så da må jeg til dyrlege og få tak i Bravecto. Skulle gjort det for lengst, men jeg henger tydeligvis for langt etter i kalenderen :P 

Må jeg møte opp, eller holder det å ringe for å få de tablettene? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

56 minutter siden, 2ne skrev:

Ja, det blir spennende! Men du må nok vente noen uker enda før noe syns. Har du flaks blir det tatt ultralyd etter 30 dagers tid, så får dere bekrefta om det er noe der eller ikke, men det kan jo hende oppdretteren ikke syns hun trenger det :P De har vel litt erfaring med drektige tisper, liksom :) 

--

Veit dere hva? Jeg har sovet 5 og 6 timer i strekk nesten hver natt denne uka, jeg! Jeg tar det som et tegn på at jeg er friskere, selv om det fortsatt er sånn at jeg må sove litt når jeg har gjort noe "anstrengende" (som å rydde ut og inn av oppvaskmaskin *flir*). 

Jeg håper at dette er sommeren jeg føler jeg får litt overskudd igjen :aww: 

Innser at jeg er litt vel utålmodig...Er ikke gått to uker siden liksom :P 

Krysser fingrene for en sommer full av overskudd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...