Gå til innhold
Hundesonen.no

Lar du hunden slikke deg i ansiktet?


MiO
 Share

Recommended Posts

  • Svar 61
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Er det de samme som har funnet ut at de som er vokst opp med kjæledyr har bedre immunsystem?

Ja, litt My slikker på haka og nesa når hun skal være søt og Emma slikker hvor som helst hun finner hud når hun vil ha kos... Om andre spør om å få drikke av vannflaska mi derimot, så merker jeg at

Lar og lar. It's a kelpie.... Tungen går konstant,spesielt på den ene.

Jeg har latt alle slags kjæledyr slikke meg i ansiktet siden jeg var et lite barn, og om det er gode gener eller bare et godt oppbygget immunforsvar vet jeg ikke, men jeg er aldri syk. Ikke engang når mine venninner er dødsforskjøla og vi deler vannflaske osv.

EDIT: Okei, jeg lar ikke Nemi rundsleike meg i hele ansiktet akkurat, men hun får definitivt lov til å gi meg et "suss" på kinnet og jeg er veldig glad i å kysse henne i ansiktet. :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, litt :icon_redface: My slikker på haka og nesa når hun skal være søt og Emma slikker hvor som helst hun finner hud når hun vil ha kos... Om andre spør om å få drikke av vannflaska mi derimot, så merker jeg at jeg ikke har så lyst å drikke av den selv etterpå :lol:

Meeeen så er jeg litt sånn her da;

252227_406519279422120_1664918386_n.jpg

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, de får ikke nislikke noen av oss i ansiktet, men en slikk på nesa er lov. Blir ikke engang hysterisk om ungen får en liten "suss" på nesa :P De deler leker (eller ungen rapper lekene til bikkjene) så bikkjebassilusker får vi uansett. Bare sunt, mener jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Men har ingen ekstreme slikkere da. Blir mer et suss ved hilsing :)

Jeg har nedsatt/dårlig immunforsvar, hatt det siden kyssesyken som 13-14 åring. Før det var jeg så og si aldri syk har mine foreldre sakt.

Er ikke noe mer syk nå som jeg har hund. Er mye syk, men altså ingen økning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri vært sjuk, og født og oppvokst med hund, og har delt mere enn jeg vil huske når jeg var liten. Blir fremdeles noen nuss i ansiktet fra tid til annen. Aldri vært nøie på håndvask når jeg drev med hest og akvarie heller så. Frisk som en fisk, aldri hatt noe særlig med sjukdom opp igjennom :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nja, det kan være vanskelig å unngå. Jeg liker å susse Linus i ansiktet og i blant slikker han meg tilbake, men sjeldent mer enn en gang eller to. Bilbo der i mot, han er ustoppelig - hud, samme hvor det er, er til for å slikkes på. Selv om han aldri får lov (gjør det så intenst, ikke som Linus sine ''suss'') går det altså ikke inn, han er meget bestemt. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, litt så. Oppfordrer ikke til det, men er ikke superstreng på at det aldri skal skje.

Jeg gidder ikke å gå rundt og være superstressa for basselusker, siden jeg ikke har nedsatt immunforsvar eller omgås noen med det for tiden.

Dessuten, studien er gjort i Canada, og samler sammen forskning derfra (og USA?), ett område som har en ganske annerledes forekomst av diverse smittsomme saker enn vi har her i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, innenfor visse rammer, han får ikke gå helt bananas liksom, men en suss nå og da er bare koselig :wub: De fleste hundene som er innom på jobben slikker meg i ansiktet når jeg setter meg ned for å hilse på de, litt lavere toleranse der enn med min egen hund, men de får nå legge igjen et par slikk de også :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men det er fordi jeg ikke liker det. Vi kan kose med hodene inntil hverandre uten slikking :wub:

Jeg reagerer også på at studien er gjort i Canada, hva ville utfallet blitt av en lignende studie i Norge? Jeg kommer aldri til å vaske hendene etter å ha kost med kjæledyrene mine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men som hos de fleste andre er det fordi jeg ikke liker det selv, det er jo litt ekkelt... Men ingen av mine har vært spesielt interessert i å gjøre det heller. Mopsen kan finne på å ville slikke i ansiktet når hun er glad og kosete, men det er ikke så vanskelig å nekte henne det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
    • Jeg har en hund på 11 måneder som er litt merkelig. planen er at vi skal stille han ut etterhvert . Men vi har et problem han er ikke glad i «dør listene» inn til nye bygninger eller rom.. Vanskelig å få han inn i rom, da han nekter å gå inn.. vanskelig å motivere og det har skjedd at han har kommet ut av båndet når vi har vært på vei «inn» . Andre steder igjen kan dette gå helt fint.. Vi trenger tips å råd til at han mestrer å gå gjennom døråpninger over dørlistene, hvordan gjøre dette på en god måte slik at det ikke blir noe verre .. vi har også perioder der han kommer inn i det nye rommet / bygningen , blir han usikker på underlaget og snuser på «parkett skillene» akkurat som han reagerer på lister og planke skillene i gulvet . Han går på det, men er ikke akkurat komfortabel. (han går som regel bare rett fram akkurat som han har en sti) Andre steder igjen kan dette gå helt fint. Vi har valgt å bare overse det , til han løser det selv og skjønner at det ikke er noe skummelt med tanke på «spøkelsesalderen» . Det som jeg ønsker råd om er hvordan få hunden til å mestre å gå inn i nye rom? Vi skal stille han ut etterhvert , og blir det innendørs er jeg redd for at han ikke vil trives da han ikke er komfortabel med å gå inn i nye rom eller å gå på ukjente underlag.. Vi har han med jevnlig på nye ting i nye miljøer, men ikke vært rundt på utstillinger enda.  noen som har vært borti dette ? han er veldig sta og litt vanskelig å motivere da staheten er sterkest😅 ingen av søskene har redsel på gulv, men de kan reagere på lister eller streker. Men det har gått over når de har blitt voksne på de andre kullene .. De har blitt godt sosialisert hos oppdretter og gått på ulike underlag og vært i forskjellige rom. 
    • Ingen fremgang på utgangsstilling. Han setter seg konsekvent ned i 90 graders vinkel mot meg om venstre hånd er tom. På den lyse siden er direkte levering av apportbukken konsekvent nå. ..for tiden. Kan belønnes med kampeleke eller et nytt kast. Gir håp om å få utgangsstilling på tom hånd en dag.  Den største utfordringen vi har er manglende IVER på tom hånd. Den viser seg i sitt og dekk, spin og twirl, hvor han er uengasjert og treg uten godisen i hånden. Trenger ikke være foran nesen hans, jeg kan stå på litt avstand med hendene i ro, men det MÅ være godis i dem - ikke i lommene, ikke på hylla, men i hånden - for å få IVER og fart i bevegelsene. Han er SÅ flink når jeg har godisen i hendene. Lineføring/fvf har vi mer fremgang med på tur. Her tilbyr han bedre og bedre posisjoner over lengre tid, med iver, fordi han har skjønt at godisen BLIR plukket opp fra lomma, eventually.  Det hele handler vel om å ha tillit til prosessen. Rome wasn't built in a day.  Han er forøvrig vokterhund med stor V. Ansvarsbevisst som få. Ble irritert av at jeg nettopp flyttet meg fra skrivebord til sofa i samme rom, for da "måtte" han også reise seg fra det harde gulvet han foretrekker ligge på, og flytte seg de to metrene etter meg. Han så hvor jeg satte meg, lenger inn i rommet uten mulighet for å stikke av uten å måtte passere ham, men avstanden.. Han sukket tungt og irritert over the inconvenience jeg påførte ham, før han motvillig - på eget initiativ - fulgte etter og la seg ned igjen. Max en meters avstand for god sikkerhet ser ut til å være regelen han har lagd for seg selv. 
    • Jeg har ingen evne til å forstå hvordan dere klarer å leve uten hund i hus, bare tanken gir et mareritt av et tomrom… Skjønner selvsagt at livet er livet, men hjelpes.
    • Jeg levde uten hund i fem år. Presterte flytte da jeg var hundeløs pga drittsekk "kjæreste" med egen allergi og allergisk datter. Da det var slutt satt jeg i situasjonen at huseier nektet meg å ha hund, og det var vanskelig å flytte fordi jeg bodde godt og sentralt til en rimelig penge, og fant ikke noe tilsvarende innen budsjettrammen. Planla neste hundehold så og si daglig, i fem lange år. Merker nå hvor mye lettere hverdagen var uten. Den ubegrensede friheten til å gjøre whatever når som helst uten å måtte planlegge for hunden. Samtidig var savnet der hele tiden. Det er fordeler og ulemper med og uten. For meg er hund er såpass berikende, jeg føler meg ikke hel uten, så jeg gir heller gir avkall på den friheten en har uten. Bare det å gå en tur uten hund er direkte smertefullt. Jeg gråt jevnlig i savn av hunder jeg har hatt.  Kjenner forøvrig på at det er pes å ha valp og jeg gleder meg til han er voksen. Når han er voksen vil jeg antakelig savne valpetiden 🤷🏼‍♀️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...