Gå til innhold
Hundesonen.no

Marked for valper på din rase


xxx12345
 Share

Recommended Posts

Jeg får støtt henvendelser fra folk som vil ha valp, og mange vil gjerne ha den leveringsklar nå til sommeren. Etterspørselen etter valper på dvergschnauzer ser ut til å være stor, og det er mange som blir skuffet.

Hvordan er det på din rase? Er tilgjengeligheten så stor at man kan forvente å få oppfylt sine ønsker lett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svarer her også jeg. :P

Jeg følger hovedsaklig med på valpemarked på golden og curly. På curly er det relativt få kull i Skandinavia, så det skal vel kanskje noe til at valpen er leveringsklar akkurat når man vil. Men rasen får som regel store kull, og etterspørselen etter valper er såpass lav at det ikke er sånn veldig rift om valpene.

På golden florerer det av kull. Skal man ha jaktgolden fra en av de store skandinaviske må man kanskje vente litt, men jeg tror ikke det er noe problem å finne en ålreit valp fra en helt grei kennel omtrent akkurat når man måtte ønske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

relativt mange SH-kull. Men ikke såå mange der foreldredyr har gått løp, er stilt ut og øyelyst...

Fortsatt ikke så vanlig å øyelyse SH. Andelen "ikke testa i selen annet enn tur"-hunder øker dessverre... :(

Fått mange henvendelser i år (men vi har ikke kull i år), men regner med de finner valp andre steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle badenjivslper er leveringsklare i februar (more or less), vil man ikke ha da får man finne seg en annen rase (eller importere fra Australia eller andre m sommervalper)

Det fører jo til et boom på den tiden. På nyåret får nok alle som vil tak i valp, men kanskje ikke fra linjene som helst var ønsket. Om man tar kontakt på vårparten må man nok vite en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dårlig marked for hollenderkjøpere ihvertfall, men det er jo ikke så rart med bare en oppdretter i landet. Noe bedre i sverige, men også her er kull ganske sporadisk. Utvider man horisonten kan man derimot velge å vrake når man vil stort sett. Tror ikke at markedet er mettet nødvendigvis, selv om det er en spesiell rase med litt begrenset antall interesserte så tror jeg nok det hadde vært flere hollendere om det hadde vært større/enklere tilgang og mer og se til rasen rundt om på stevner osv. Men det gjør ikke noe egentlig at det ikke er flere enn det er :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hvor kresen man er, såklart, men det er en god håndfull dsg-kull i løpet av året, og jeg har ikke inntrykk av at det er noe problem å få solgt valpene. Noen må kanskje vente et par måneder, særlig mer tror jeg ikke. Ridgeback har jeg ikke fulgt så mye de siste par årene, men har inntrykk av at det er jevnt med kull der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et lite marked. Det er 1-2 kull i året i Norge. Også 1-2 i Sverige. Markedet blir fort mettet, vet om noen oppdrettere som har sittet igjen med valper en stund og sendt ut i verden. Det er en stor grunn for at jeg velger å ikke satse på oppdrett.

Oj, er det så få altså? Visste jo at greyhounden ikke er like utbredt om whippeten, men trodde nå det var en god del av de. Men de er vel ikke like mye "for alle" som whippeten så ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BC-valper finner man i heng og fleng til enhver tid, både uregistrerte, sports- og gjeterhundvariant. Utstillingsvalper er generelt lite av, selv om der kommer flere slike fremover.

Jeg er spent på hvordan ståa blir etter de eventuelle nye registreringskravene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Null stress.. Alt er avhengig hvor kresen man er..

Sent from my iPhone using Tapatalk

På finsk lapphund er det slik også. Har man spesifikke ønsker og krav kan det ta litt tid, men tar man "hva som helst" er det relativt enkelt. Enkelte oppdrettere kunne solgt kullet 3-4 ganger, mens andre igjen sitter kanskje igjen med 1-2, men sjeldent mye utover 8-9 uker da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange kull på sheltien så her kan man egentlig få valp når som helst, og stort sett ende opp med et helt greit individ. Virker som det er en ganske grei balanse mellom tilbud og etterspørsel, ser noen ganger at oppdrettere sitter med 1-2 valper igjen men sjelden de blir igjen lenge, sånn etter mitt inntrykk. Men setter man krav om HD-røngta foreldredyr minker alternativene dine rimelig kjapt. Enda mindre får man å velge mellom dersom man ønsker etter amerikanske linjer. Så det kommer ann på hvor kresen man er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Collie Korthår er ikke enkel å få tak i, men det har jo vært noen kull de siste årene. Men, jeg føler dette er en raser der man må slå til når det er kull, eller se over landegrensa.


Aussie har hatt en periode når hvor den har vært veldig populær, ser heldigvis ut som at dette har roet seg litt. Men, den er langt mellom de gode aussiene og stødige linjene, om man er kresen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Collie Korthår er ikke enkel å få tak i, men det har jo vært noen kull de siste årene. Men, jeg føler dette er en raser der man må slå til når det er kull, eller se over landegrensa.

Tenker samme som deg, vil man ha hund nå må man nesten se over landegrensene.

Men jeg er så opptatt av kombinasjon og slikt selv at det hadde for meg vært mye viktigere enn tid og sted. Derfor er det litt vanskelig å se for seg hvordan det er for en hvermansen i gata som bare skal ha seg en kortis.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både ja og nei. Det er ikke vanskelig å selge AK, men er ett stykke mellom de jeg vil selge til :P

(Og det gjør jo de vanskelg å selge liksom)

Hvis man vil ha en god AK (i mine øyner) så kan det ta tid å finne den rette. Er man villig til å se i Europa så får man alltid tak på en. Spørsmålet er jo om det er en bra hund eller ikke. Men en bra hund kommer jo også Ann på øyet som ser ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man vil ha kooiker fra Norge (født i Norge), så er det få muligheter. Det er per i dag 5 oppdrettere, av disse har et oppdrett ikke hatt kull enda, et oppdrett har hatt 1 kull (i fjor) men ingen på vei, et annet oppdrett har hatt 1 kull (3 år siden) - men skal hvertfall ha kull om 1-3 år. De to siste oppdretterne har kull ca med 1-2 års mellomrom (en oppdretter hadde kull i 11,13,14 og den andre hadde 07,09,10,10,12,13,14. Oppdretterne får solgt valpene sine fort, og så vidt jeg vet har de bare annonsert 1 gang på finn.no, for å finne et hjem (en valp som ikke var bortbestilt), og den fikk et hjem på et øyeblikk.

Utenfor Norge (bla. Sverige), så er det mange flere oppdrettere, og flere av disse har 1-6 kull i året. Alle valpene blir som regel bortbestilt innen 8 uker (mange er på liste en stund før valpen er født). I Nederland derimot er det enda flere oppdrettere, og om man er helt ukritisk på linjer og mentalitet, så kan du sikkert få en valp til den tiden du vil.

Så det er ikke et kjempestort marked, men i Norge er etterspørselen større enn tilbudet, for mange importerer (blant annet gjorde vi det). I de svenske kullene er det ikke uvanlig at minst 1 valp (eller halve kullet) skal til Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Labrador får man tak i overalt.. Er man kresen så er det vanskeligere, men skal man "bare" ha hund så er det virkelig ikke noe problem å få tak i Labbe.

Terv har jeg faktisk inntrykk av at ikke er så vanskelig å få tak i den heller. Ser at det ligger annonser ute på finn nesten hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...