Gå til innhold
Hundesonen.no

Marked for valper på din rase


xxx12345
 Share

Recommended Posts

Jeg får støtt henvendelser fra folk som vil ha valp, og mange vil gjerne ha den leveringsklar nå til sommeren. Etterspørselen etter valper på dvergschnauzer ser ut til å være stor, og det er mange som blir skuffet.

Hvordan er det på din rase? Er tilgjengeligheten så stor at man kan forvente å få oppfylt sine ønsker lett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svarer her også jeg. :P

Jeg følger hovedsaklig med på valpemarked på golden og curly. På curly er det relativt få kull i Skandinavia, så det skal vel kanskje noe til at valpen er leveringsklar akkurat når man vil. Men rasen får som regel store kull, og etterspørselen etter valper er såpass lav at det ikke er sånn veldig rift om valpene.

På golden florerer det av kull. Skal man ha jaktgolden fra en av de store skandinaviske må man kanskje vente litt, men jeg tror ikke det er noe problem å finne en ålreit valp fra en helt grei kennel omtrent akkurat når man måtte ønske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

relativt mange SH-kull. Men ikke såå mange der foreldredyr har gått løp, er stilt ut og øyelyst...

Fortsatt ikke så vanlig å øyelyse SH. Andelen "ikke testa i selen annet enn tur"-hunder øker dessverre... :(

Fått mange henvendelser i år (men vi har ikke kull i år), men regner med de finner valp andre steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle badenjivslper er leveringsklare i februar (more or less), vil man ikke ha da får man finne seg en annen rase (eller importere fra Australia eller andre m sommervalper)

Det fører jo til et boom på den tiden. På nyåret får nok alle som vil tak i valp, men kanskje ikke fra linjene som helst var ønsket. Om man tar kontakt på vårparten må man nok vite en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dårlig marked for hollenderkjøpere ihvertfall, men det er jo ikke så rart med bare en oppdretter i landet. Noe bedre i sverige, men også her er kull ganske sporadisk. Utvider man horisonten kan man derimot velge å vrake når man vil stort sett. Tror ikke at markedet er mettet nødvendigvis, selv om det er en spesiell rase med litt begrenset antall interesserte så tror jeg nok det hadde vært flere hollendere om det hadde vært større/enklere tilgang og mer og se til rasen rundt om på stevner osv. Men det gjør ikke noe egentlig at det ikke er flere enn det er :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hvor kresen man er, såklart, men det er en god håndfull dsg-kull i løpet av året, og jeg har ikke inntrykk av at det er noe problem å få solgt valpene. Noen må kanskje vente et par måneder, særlig mer tror jeg ikke. Ridgeback har jeg ikke fulgt så mye de siste par årene, men har inntrykk av at det er jevnt med kull der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et lite marked. Det er 1-2 kull i året i Norge. Også 1-2 i Sverige. Markedet blir fort mettet, vet om noen oppdrettere som har sittet igjen med valper en stund og sendt ut i verden. Det er en stor grunn for at jeg velger å ikke satse på oppdrett.

Oj, er det så få altså? Visste jo at greyhounden ikke er like utbredt om whippeten, men trodde nå det var en god del av de. Men de er vel ikke like mye "for alle" som whippeten så ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BC-valper finner man i heng og fleng til enhver tid, både uregistrerte, sports- og gjeterhundvariant. Utstillingsvalper er generelt lite av, selv om der kommer flere slike fremover.

Jeg er spent på hvordan ståa blir etter de eventuelle nye registreringskravene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Null stress.. Alt er avhengig hvor kresen man er..

Sent from my iPhone using Tapatalk

På finsk lapphund er det slik også. Har man spesifikke ønsker og krav kan det ta litt tid, men tar man "hva som helst" er det relativt enkelt. Enkelte oppdrettere kunne solgt kullet 3-4 ganger, mens andre igjen sitter kanskje igjen med 1-2, men sjeldent mye utover 8-9 uker da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange kull på sheltien så her kan man egentlig få valp når som helst, og stort sett ende opp med et helt greit individ. Virker som det er en ganske grei balanse mellom tilbud og etterspørsel, ser noen ganger at oppdrettere sitter med 1-2 valper igjen men sjelden de blir igjen lenge, sånn etter mitt inntrykk. Men setter man krav om HD-røngta foreldredyr minker alternativene dine rimelig kjapt. Enda mindre får man å velge mellom dersom man ønsker etter amerikanske linjer. Så det kommer ann på hvor kresen man er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Collie Korthår er ikke enkel å få tak i, men det har jo vært noen kull de siste årene. Men, jeg føler dette er en raser der man må slå til når det er kull, eller se over landegrensa.


Aussie har hatt en periode når hvor den har vært veldig populær, ser heldigvis ut som at dette har roet seg litt. Men, den er langt mellom de gode aussiene og stødige linjene, om man er kresen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Collie Korthår er ikke enkel å få tak i, men det har jo vært noen kull de siste årene. Men, jeg føler dette er en raser der man må slå til når det er kull, eller se over landegrensa.

Tenker samme som deg, vil man ha hund nå må man nesten se over landegrensene.

Men jeg er så opptatt av kombinasjon og slikt selv at det hadde for meg vært mye viktigere enn tid og sted. Derfor er det litt vanskelig å se for seg hvordan det er for en hvermansen i gata som bare skal ha seg en kortis.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både ja og nei. Det er ikke vanskelig å selge AK, men er ett stykke mellom de jeg vil selge til :P

(Og det gjør jo de vanskelg å selge liksom)

Hvis man vil ha en god AK (i mine øyner) så kan det ta tid å finne den rette. Er man villig til å se i Europa så får man alltid tak på en. Spørsmålet er jo om det er en bra hund eller ikke. Men en bra hund kommer jo også Ann på øyet som ser ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man vil ha kooiker fra Norge (født i Norge), så er det få muligheter. Det er per i dag 5 oppdrettere, av disse har et oppdrett ikke hatt kull enda, et oppdrett har hatt 1 kull (i fjor) men ingen på vei, et annet oppdrett har hatt 1 kull (3 år siden) - men skal hvertfall ha kull om 1-3 år. De to siste oppdretterne har kull ca med 1-2 års mellomrom (en oppdretter hadde kull i 11,13,14 og den andre hadde 07,09,10,10,12,13,14. Oppdretterne får solgt valpene sine fort, og så vidt jeg vet har de bare annonsert 1 gang på finn.no, for å finne et hjem (en valp som ikke var bortbestilt), og den fikk et hjem på et øyeblikk.

Utenfor Norge (bla. Sverige), så er det mange flere oppdrettere, og flere av disse har 1-6 kull i året. Alle valpene blir som regel bortbestilt innen 8 uker (mange er på liste en stund før valpen er født). I Nederland derimot er det enda flere oppdrettere, og om man er helt ukritisk på linjer og mentalitet, så kan du sikkert få en valp til den tiden du vil.

Så det er ikke et kjempestort marked, men i Norge er etterspørselen større enn tilbudet, for mange importerer (blant annet gjorde vi det). I de svenske kullene er det ikke uvanlig at minst 1 valp (eller halve kullet) skal til Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Labrador får man tak i overalt.. Er man kresen så er det vanskeligere, men skal man "bare" ha hund så er det virkelig ikke noe problem å få tak i Labbe.

Terv har jeg faktisk inntrykk av at ikke er så vanskelig å få tak i den heller. Ser at det ligger annonser ute på finn nesten hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...