Gå til innhold
Hundesonen.no

Nyttårsaften for din hund?


Rocket
 Share

Recommended Posts

Det finnes også en rekke folk som ikke forstår hvilke hensyn som må tas, og dessuten alt for mange hunder som opplever en eller annen form for traume knyttet til fyrverkeri. Det samme gjelder jo mennesker også. For meg er det stor forskjell på en hund som reagerer med å bli passiv og på en hund som er redd, sikker og gjemmer seg f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 152
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

En av de kleine skrivefeilene, men det var ikke en skrivefeil.. DE FÅR fredskake á "hundeversjonen" (så jeg får reddet det inn som ikke-skrivefeil.... )

Nico ELSKER fyrverkeri... sitter i vinduskarmen og logrer faktisk.. Merkelig bikkje..

Nyttårsaften på Lade:

Posted Images

Det var heller aldri snakk om å avle på hunder som lider av sin redsel :)

En hund som går under bordet og legger seg har det ikke bra, og den avreagerer ikke. En stabil hund gjør alt annet, som regel snorksover en av den sorten på den tiden av døgnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I fjor var vi på ei øy med lite raketter og da ville Meesha ut for å se på dem (det fikk han ikke lov til). Blir hans andre nyttårsaften nå, og jeg regner med han kommer til å være litt sånn :huh: når det smeller som verst. I formiddag var han ute på lang tur og vi blir inne og hjemme hele kvelden. Var ute på luftetur for en times tid siden, og da var det noen som sendte opp kjempemasse raketter ikke langt unna, så det var lys og bråk og hele greia. Han kikket veldig etter lydkilden, men var ellers uberørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veik, lydredd hund (den eneste i kullet sitt for øvrig, sånn siden vi snakker avl) så vi sitter inne med lukkede vinduer og høy musikk. Og jeg kommer til å dille og trene mye fordi hun er en hund som trenger støtte.

Høres så langt ut som en mye roligere kveld enn foregående år, håper det fortsetter og vi ikke når stadiet "så redd at man ikke klarer å spise griseøret sitt" eller "så redd at man må bjeffe i ett sett med mindre mennesket synger svada kontinuerlig" (gjett om jeg var hes dagen etterpå!). Da får hun nok noe beroligende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å ikke like at det både høres og ser ut som om verden faller sammen én dag i året er en mental brist man burde unngå i avl :|

Nei jeg syntes faktisk ikke det.

Leste en artikkel, hvis jeg finner den igjen, hvor det ikke er 100% at skuddsikre hunder gir skuddsikre valper og omvendt.

Har selv sett et kull terv hvor mor hadde 5 på skudd og alle i kullet har 1-2 på skudd og ikke bryr seg om lyder og slikt.

Syntes mange oppdrettere henger seg altfor mye oppi dette skuddet og for lite på mye av det andre mentale.

Og jeg sier mange og IKKE alle.

90% av de bc'ene jeg har sett er skuddredde. Har et inntrykk av at hvis man sku tatt bort alle skuddredde BC'er så hadde genpolen vært redusert en gooood del.

Samme med mange andre raser.

Det er ihvertfall min mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv sett et kull terv hvor mor hadde 5 på skudd og alle i kullet har 1-2 på skudd og ikke bryr seg om lyder og slikt.

Det er som alt annet snakk om statistikk. Om moren er den eneste av foreldrene, foreldrenes søsken, besteforeldre og besteforeldrenes søsken som er skuddredd, så er sannsynligheten for at valpene blir skuddfaste større enn om mor, far, søsken, besteforeldre og besteforeldres søsken er skuddredde. Det er en håndfull oppdrettere på terv som tester så å si hele kull, derfor er det mye mørketall om hvorvidt det er lydredsler eller ikke på de forskjellige linjene.

Syntes mange oppdrettere henger seg altfor mye oppi dette skuddet og for lite på mye av det andre mentale.

Og jeg sier mange og IKKE alle.

Det er stort sett bare uerfarne som legger vekt på skuddet og ingenting annet. Dessverre er det mange uerfarne som tror de er erfarne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år er første året på noen år jeg har hund som ikke er livredd.

Vi har gått en lang skogtur tidligere på dagen i dag og fått ut all energi. Hun har boffet litt på raketter tidligere i kveld, men vi har på lyd på tv/musikk og persienner igjen.

I tillegg har jeg belønnet henne når hun er stille under smell. Akkurat nå ligger hun midt på stuegulvet og sover. Deilig! :)

Kl.00 i natt blir vi nok inne begge to og har litt lett triksetrening regner jeg med :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her smeller det allerede. Keo kunne ikke brydd seg mindre der han lånmidt på gulvet på ryggen og snorket, nå står han ute en stund før det virkelig braker løst :ahappy:

Den andre hunden i huset har trekt ned i kjelleren på et av soverommene, der skal han få være til han kommer opp selv. De skal få hver sin godisball etter middagstider :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her gjør vi ingenting i kveld. I fjor var hundene med mine foreldre, men i år er hundene og katten parkert foran tv'en med meg. Vi bor sentralt i Bergen så her smeller det. Venus som er skuddberørt stresser alltid litt når de første rakettene skytes opp. Men nå ligger hun og snorker i sofaen. Vanligvis pleier hun å sette seg i vinduet å se litt på rakettene utover kvelden. Til og med pus sover i vinduskarmen nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De to som er redde for raketter er på gangen sammen. Han som ikke er redd er inne med oss på stua :) Det blir ikke noe dikkedarier. Jo mer man styrer på, jo større grunn gir man dem for å være redd, føler jeg.

@ Unnskyld at jeg blander meg, men det synes jeg hørtes feil ut. En hund som er redd for for raketter og må være sammen med en annen som også er redd og være nødt til å være for seg selv istedenfor å være sammen med hund og mennesker som er trygge. Ditt valg, men det høres feil ut for meg. Mener ikke at man skal dille og dikke, men det holder jo at de er i samme rom sammen med de som er trygge.

Det er ihvertfall sånn jeg har praktisert det med mine hunder bestandig...uten at jeg kan påberope meg å ha sett Lyset.

Endret av madam mim
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her tas det ingen andre forhåndsregler enn at bikkjene IKKE luftes akkurat rundt midnatt. Vi har vært på to turer, morgen og tidlig ettermiddag, ellers kan de gå inn og ut som de vil. Ingen her som reagerer heldigvis, så ikke noe å egentlig ta hensyn til. Vi passer på at det alltid er folk i huset, men med 7 stk her, så er det ALLTID noen hjemme uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen som bryr seg her heller foreløpig. Shensi har aldri brydd seg, men pleier å henge i vinduet for å se på. Det gjør hun når det tordner og lyner også :wub: Tipper hennes ro vil smitte over på Banzai om han blir usikker, men til nå enser han det ikke en gang. Så mot der det smalt når vi var ute i stad, men så gikk han bare å tissa. Takk og pris! Jeg har hatt hund som var hysterisk redd og lite er så vondt som å ikke kunne hjelpe en stakkars liten som ikke vet hvor han skal gjøre av seg.
Bamse kan kjefte litt, men er ikke spesielt redd. Har reagert mer og mer med alderen, men det er fremdeles der at det bare er å si hysj, så legger han seg for å sove igjen :ahappy:

Vi har en katt som synes det er litt ekkelt, så hun skal få være på kjøkkenet, for da kan hun legge seg på kjøkkenskapene.

Men vi er alltid bare hjemme^^ Har og får besøk, så blir en fin kveld :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem kan vel bry seg om raketter når man har viktige ting å gjøre som å vaske et skjærebrett med andeblod på? Hilsen Thorvald :aww:

Foreløpig som forventet her, Thorvald er som vanlig. Bytter liggeplass mellom de faste stedene (sofa, seng, gulv) og sover, titter ut av vinduet når det smeller i nærheten, men bare nysgjerrig heldigvis :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nico ELSKER fyrverkeri...

sitter i vinduskarmen og logrer faktisk..

Merkelig bikkje..

Khal syns det er kjempe spennende han og!

Spessielt stjerneskudd! Der kommer det røyk fra han kan hoppe etter, og et lys som er super spennende! Elsker bevegelsene og lysene, lyden gir han en fin F i xD

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen av våre fire reagerer heller. Det smeller godt her med jevne mellomrom og selv om de er ute i hagen og det smeller, så ingen reaksjon. Den ene som kunne ha reagert har mistet hørselen så helt lungt og rolig her. Den forrige hunden min var livredd og det var ikke noe moro. Kjenner jeg blir irritert på alle som fyrer opp før kl 24. Mareritt for de med redde dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Vi er på hytta, og her hører vi kun smell fra en by noen mil unna. Feirer med stjerneskudd og røykbombe da jeg ikke syns noe om å smelle av fyrverkeri på fjellet med flust av ville dyr.

V bryr seg ikke stort om raketter(blir litt stressa), og T viser flukttendenser ved torden, så tar ingen sjanser. Uansett om de ikke hadde reagert så hadde vi nok dratt opp hit. Mye triveligere :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...