Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Jeg prøver alltid å få til å ha middagsrester på jobb.

Ellers har jeg frokostblanding (en mager en) og biola, eller gresk yoghurt, stående og spiser det hvis jeg ikke har noe annet. Jeg er heller ikke noe glad i lunsj, så jeg må bare ta det jeg kommer på.

  • Svar 1.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

For å ta meg selv som eksempel - så var jeg av de med BMI på over 35. Med en startvekt på svimlende 145 kg! Og en livsstil som en ikke burde anbefale noen! Store og få måltider ( åt en gedigen midda

Tasser innom for å motivere litt jeg Klem til alle som vil ha og heia heia til de som skal starte på ny frisk! Desember 2013 - 145 kg Februar 2015 - 85 kg Sunt kosthold - og økt aktivit

Kikker litt igjennom bilder, og det er litt som har skjedd her de siste årene. 2010: 2015: Kjenner motivasjon for å gå ned de siste kiloene kommer snikende. Kom på noen kilo etter neders

Posted Images

Skrevet

Kan tipse dere om gårsdagens kveldsmat også, som var kjempegod!

- 200 g mild vaniljeyoghurt fra Tine

- 100 g tinte frosne bringebær

- 50 g all bran regular

Suuuperdigg - litt surt, litt søtt og litt crunchy! Mener å huske at det inneholder om lag 250 kcal (førte det rett inn i LifeSum).

Med meg har det for øvrig gått ræva siden jeg begynte å jobbe igjen etter ferien, men NÅ er jeg på gli igjen. :) Jeg skal fortsatt ned de siste 5, men hovedmålet er å gjenoppta gode rutiner og å føle meg vel.

Skrevet

Hovedsaken for min del er å få byttet ut ingredienser og måltider til ting jeg ikke syntes er veldig godt. Selvfølgelig kutte ut snop og ned i porsjoner, men likevel er det så mye sunt som jeg rett og slett heller lar være å spise fordi det ikke er noe godt. For all del, jeg spiser det meste, er ikke nødvendigvis kresen, men det er ikke slik at man gleder seg til mat.

Jeg er glad i grønne epler, kiwi, grønsaksdipp, salat, cottage cheese, frokostblanding osv, innimellom! Jeg liker dog ikke smaken av feks røde epler, sitrusfrukt, fisk, yoghurt osv, men jeg kan spise det, jeg vil bare ikke fordi jeg ikke syntes det er noe stas. Det hjelper ikke akkurat på å være stuck in old habits :lol:

Skrevet

Hovedsaken for min del er å få byttet ut ingredienser og måltider til ting jeg ikke syntes er veldig godt. Selvfølgelig kutte ut snop og ned i porsjoner, men likevel er det så mye sunt som jeg rett og slett heller lar være å spise fordi det ikke er noe godt. For all del, jeg spiser det meste, er ikke nødvendigvis kresen, men det er ikke slik at man gleder seg til mat.

Jeg er glad i grønne epler, kiwi, grønsaksdipp, salat, cottage cheese, frokostblanding osv, innimellom! Jeg liker dog ikke smaken av feks røde epler, sitrusfrukt, fisk, yoghurt osv, men jeg kan spise det, jeg vil bare ikke fordi jeg ikke syntes det er noe stas. Det hjelper ikke akkurat på å være stuck in old habits :lol:

Men om du ikke liker det så innmari godt, så går du jo i alle fall ned i vekt. :D

  • Like 1
Skrevet

Jeg er ikke glad i youghurt ol. Med bær eller sånt. Spiser glutenfritt så da er utvalget også mindre.

Prøvd meg på matmuffins, men de blir harde som stein. Desverre ikke glad i egg i det heletatt, så omelett og sånt utgår. Vurdere å lage glutefrie nanbrød og tandorikylling med salat og ris, eller noe sånt.

Skrevet

Men om du ikke liker det så innmari godt, så går du jo i alle fall ned i vekt. :D

:lol:

Gangen mellom å ikke orke spise overhodet og tippe over til det man liker veldig godt og som ikke er like sunt er veeeeldig fin.

  • Like 1
Skrevet

Lagde meg en omelett av to egg og litt skinke til lunch idag, det var veldig godt :) Hadde også med to brødskiver, en banan og litt grønnsaker. To små gulrøtter, noe agurk og noen plommetomater. Enda ikke spist bananen og grønnsakene, da, men syntes det funket bra til lunch jeg. (Dvs mat fra klokka 6/8-17/18, så litt mer enn bare lunch).

Men jeg sliter også med noe som er enkelt, sunt og metter godt. Bør være litt billig også. Alltid hatt brødmat som lunch, men jeg kjenner at jeg ikke er så lenge mett av det..

Skrevet

:lol:

Gangen mellom å ikke orke spise overhodet og tippe over til det man liker veldig godt og som ikke er like sunt er veeeeldig fin.

Men helt alvorlig, og ikke bare ment til deg, men som en generell betraktning (som jeg trur jeg har nevnt før): Om en skal ned i vekt, så må en jo være villig til å gi opp noe? Alt kan ikke smake bacon og ostepop hele tida? Jeg er i alle fall villig til å droppe bernaisesausen en periode for å bli strammere i fisken, og sjøl om jeg ikke akkurat synes at spinat er det diggeste i verden, så putter jeg det i maten jeg steiker for å fylle den opp litt med gode ting.

Skjønner ikke helt den retorikken med at det er så viktig å unne seg alt mulig, å tillate seg sjøl sprekker, og ikke minst den som står i alle ukeblader: "Gå ned 50 kg ved å spise akkurat det du vil og ikke røre på deg i hele tatt!" (satt bittelitt på spissen). Om en har spist alt for mye alt for lenge, så må en tåle å være litt sulten i en overgangsfase mens kroppen vender seg til den nye hverdagen og bytte ut det digge med noe som er bedre for deg, sjøl om det ikke får smaksløkene til å surkle sånn med en gang, mener nå jeg.

  • Like 8
Skrevet

Men helt alvorlig, og ikke bare ment til deg, men som en generell betraktning (som jeg trur jeg har nevnt før): Om en skal ned i vekt, så må en jo være villig til å gi opp noe? Alt kan ikke smake bacon og ostepop hele tida? Jeg er i alle fall villig til å droppe bernaisesausen en periode for å bli strammere i fisken, og sjøl om jeg ikke akkurat synes at spinat er det diggeste i verden, så putter jeg det i maten jeg steiker for å fylle den opp litt med gode ting.

Skjønner ikke helt den retorikken med at det er så viktig å unne seg alt mulig, å tillate seg sjøl sprekker, og ikke minst den som står i alle ukeblader: "Gå ned 50 kg ved å spise akkurat det du vil og ikke røre på deg i hele tatt!" (satt bittelitt på spissen). Om en har spist alt for mye alt for lenge, så må en tåle å være litt sulten i en overgangsfase mens kroppen vender seg til den nye hverdagen og bytte ut det digge med noe som er bedre for deg, sjøl om det ikke får smaksløkene til å surkle sånn med en gang, mener nå jeg.

Dette er jeg helt enig i! Det er bare den utfordringen jeg står oppi som gjør det hele litt vanskeligere. Jeg er mer enn villig til å endre kostholdet, det gir bare en ekstra spiss til det hele å ikke syntes om hva man burde spise :)

  • Like 1
Skrevet

For min del så er det lettere å sprekke og kjøpe noe "dritt" når jeg er sulten og lunta er kort. Jobber med ungdommer, da er det greit om lunta er på plussiden også etter lunsj :lol: Samtidig så orker jeg gjerne ikke spise om ting ikke frister litt hvertfall. Da går jeg gjerne uten og så sprekker jeg på butikken mens jeg handler middag. Derav jakten på en god lunsj, den trenger ikke være så grusomt sunn for min del, akkurat lunsjen er smaken viktigere enn kalorier.

  • Like 1
Skrevet

Grete Roede har skjønt det - det er det jeg alltid har sagt. Man skal ikke sulte seg slank. Men bytter man ut grillet kylling med egenstekt kyllingfilet, rømme med kesam, Jarlsberg med lett gulost, steking med smør med steking uten smør osv. er man sååå langt på vei! Det trenger ikke bety at maten ikke er god. Jeg tror det er mye større sannsynlighet for å sprekke om man spiser sunt bare fordi det er sunt. Elsker man smør på skiva så går det på bekostning av andre kalorier, men det betyr ikke at man må droppe det smøret likevel. Når alt kommer til alt er det kalori-totalen som teller.

Og jeg sier det igjen - å veie/registrere maten er nøkkelen til suksess. Veie alt, til og med potetgull. ;)

- Maria

  • Like 1
Skrevet

Jeg er helt enig i at en ikke skal sulte seg slank, @Maria, men når det er så vanskelig for mange å lage seg sunnere alternativer fordi de verken liker ditten eller datten, i tillegg til å være lite oppfinnsomme, da er det kanskje greit å innse at en må ta et valg om å endre spisevaner (hvor ikke alt er det beste en veit i hele verden) og dermed være nødt til å lære seg å like ting?

Skrevet

Og jeg sier det igjen - å veie/registrere maten er nøkkelen til suksess. Veie alt, til og med potetgull. ;)

- Maria

For noen, kanskje... Skulle jeg veid all maten jeg spiste hadde jeg ikke giddet å lage meg mat. Det tar da jammen meg lang nok tid å lage mat om man ikke skal drive og veie opp alt også?

Jeg blir egentlig mest bekymret over at det synes som om folk har et veldig anstrengt forhold til mat, jeg, og at det er så mye normal mat folk ikke greier å spise.

  • Like 1
Skrevet

For  noen, kanskje... Skulle jeg veid all maten jeg spiste hadde jeg ikke giddet å lage meg mat. Det tar da jammen meg lang nok tid å lage mat om man ikke skal drive og veie opp alt også? 

 

Jeg blir egentlig mest bekymret over at det synes som om folk har et veldig anstrengt forhold til mat, jeg, og at det er så mye normal mat folk ikke greier å spise. 

Jeg mener ikke at man SKAL veie alt, men for å si det på en annen måte: har man prøvd alt, og man ikke går ned i vekt, er det inntaket man må vite mer om. Og den eneste måten å faktisk vite om man spiser nok/for mye/for lite er å veie og registrere maten. De fleste kommer langt med å endre vaner, noen kommer også i mål ved å gjøre det. Men mange skjønner ikke hva de gjør galt, hvorfor det stopper opp osv. Og jeg tror mange vil bli overrasket over hvor mye kalorier det er i ulike typer mat, at en brødskive ikke er en brødskive osv. Mange tror de greier å se alt på øyemålet, men sliter man med vekta og ikke ser resultater spiser man trolig mer enn man må for å gå i underskudd tross alt. Så fremt det ikke ligger andre medisinske årsaker bak, da.

Til det siste så har jeg vært den første til å innrømme at jeg har et forskudd forhold til mat. De gangene jeg har det best er de gangene jeg faktisk veier og vet at jeg har spist riktig. Hvis ikke er det tut og kjør, og påfølgende depping. Jeg vet jeg har et problem, og at jeg vil ha det resten av livet, men har funnet måter å håndtere det på som sikkert virker teit og snålt for andre. Men det veldig trist at så mange har det som meg, for det er tidvis ****** slitsomt og en skikkelig energi-tyv.

- Maria

  • Like 1
Skrevet

Jeg er helt enig i at en ikke skal sulte seg slank, @Maria, men når det er så vanskelig for mange å lage seg sunnere alternativer fordi de verken liker ditten eller datten, i tillegg til å være lite oppfinnsomme, da er det kanskje greit å innse at en må ta et valg om å endre spisevaner (hvor ikke alt er det beste en veit i hele verden) og dermed være nødt til å lære seg å like ting?

Så ikke denne.

Helt enig i det - det er viktig å innse at et sunt kosthold også betyr en viss grad av variasjon. Og det meste smaker godt om man vet hvordan man kan tilberede det. Eksempelvis hater jeg paprika, spesielt rå. Likevel har jeg lært meg å bake det inn i annen mat, f.eks. i gryter, slik at det faktisk ikke smaker ekkel paprika. På kjøpet får jeg lite kalorier, mer smak og masse vitaminer. Slike valg kan man velge å ta.

Men jeg vet godt hvor vanskelig det er å bare "ta seg sammen". Mat er ofte knyttet til masse følelser, og jeg kan bare snakke for meg selv, men på de verste dagene mine, når jeg bare har lyst på sukker, kan dem som sier at frukt er godteri bare ta seg en bolle. Sånn føler jeg det da. Det er en evig kamp å få kontroll på slike følelser og tanker. Og det jeg tror mange vil føle, om de er som meg, er at selv noen få gode dager, der man tar riktige valg og utfordrer seg selv, er skikkelig motiverende. :) Så alt er en balansegang mellom fornuft og følelser, utfordringer og svakheter. For å si det litt poetisk :P

- Maria

  • Like 3
Skrevet

Yoghurt ekke lunsj :aww: blir jo sulten med en gang..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ikke hvis du har oppi ting! Jeg spiser med rugsprø, eller frokostblanding, eller alt mulig rart av andre ting man kan putte oppi. Gresk yoghurt har mer proteiner og er dermed mer mettende - bland med syltetøy eller bær eller honning eller hva som helst hvis det blir for syrlig.

Jeg er ikke glad i youghurt ol. Med bær eller sånt. Spiser glutenfritt så da er utvalget også mindre.

Prøvd meg på matmuffins, men de blir harde som stein. Desverre ikke glad i egg i det heletatt, så omelett og sånt utgår. Vurdere å lage glutefrie nanbrød og tandorikylling med salat og ris, eller noe sånt.

Det kan ikke være et alternativ å lage litt ekstra middag, og så sette bort lunsjporsjonen med én gang? Jeg spiser middagsrester til lunsj hver dag, hvis jeg har mulighet - og vi spiser som oftest sunne middager; hvis ikke så skjærer jeg opp agurk og tomat og hiver oppi sammen med det for å drøye det ut litt og samtidig gjøre det sunnere.

For noen, kanskje... Skulle jeg veid all maten jeg spiste hadde jeg ikke giddet å lage meg mat. Det tar da jammen meg lang nok tid å lage mat om man ikke skal drive og veie opp alt også?

Jeg blir egentlig mest bekymret over at det synes som om folk har et veldig anstrengt forhold til mat, jeg, og at det er så mye normal mat folk ikke greier å spise.

Jeg hadde blitt syk om jeg skulle talt kalorier nøyaktig og veid all mat. Én uke med det, og så ville jeg brukt et år på å ikke få dårlig samvittighet for absolutt alt jeg spiste. Så det gjelder å finne den middelveien som passer en selv.

For meg, i tillegg til å tenke på et litt sunnere alternativ hver gang, er det lureste å fylle all maten min med sunne ting. Litt mer brokkoli, litt mer spinat, litt mer tomat, litt mer av alt med lav kaloritetthet. Enten ved siden av, eller spise en gulrot før middag, eller mose og ha oppi sausen, eller eller eller.

Har dere tenkt på at sellerirot kan kokes og moses sammen med poteter i potetmos, for eksempel? :D

  • Like 2
Skrevet

 

Ikke hvis du har oppi ting! Jeg spiser med rugsprø, eller frokostblanding, eller alt mulig rart av andre ting man kan putte oppi. Gresk yoghurt har mer proteiner og er dermed mer mettende - bland med syltetøy eller bær eller honning eller hva som helst hvis det blir for syrlig.

 

 

Det kan ikke være et alternativ å lage litt ekstra middag, og så sette bort lunsjporsjonen med én gang? Jeg spiser middagsrester til lunsj hver dag, hvis jeg har mulighet - og vi spiser som oftest sunne middager; hvis ikke så skjærer jeg opp agurk og tomat og hiver oppi sammen med det for å drøye det ut litt og samtidig gjøre det sunnere.

 

 

Jeg hadde blitt syk om jeg skulle talt kalorier nøyaktig og veid all mat. Én uke med det, og så ville jeg brukt et år på å ikke få dårlig samvittighet for absolutt alt jeg spiste. Så det gjelder å finne den middelveien som passer en selv.

 

 

For meg, i tillegg til å tenke på et litt sunnere alternativ hver gang, er det lureste å fylle all maten min med sunne ting. Litt mer brokkoli, litt mer spinat, litt mer tomat, litt mer av alt med lav kaloritetthet. Enten ved siden av, eller spise en gulrot før middag, eller mose og ha oppi sausen, eller eller eller.

 

Har dere tenkt på at sellerirot kan kokes og moses sammen med poteter i potetmos, for eksempel? :D

Synes ikke det metter noe særlig hvis man putter ting oppi.. Det er greit som lett kveldsmat liksom..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Skrevet

Synes ikke det metter noe særlig hvis man putter ting oppi.. Det er greit som lett kveldsmat liksom..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hm. Jeg skjønner hva du mener, jeg følte sånn selv før. Men jeg husker ikke hva som gjorde at det endret seg... :lol: Før ble jeg ikke mett av frokostblanding heller, men det blir jeg nå.

Det varierer fra person til person hva man føler størst metthetsfølelse av. Hvis du klarer å identifisere din type (for meg er det mat med mye proteiner, litt karbohydrater og litt fett), kan det være lettere å identifisere hva som kan funke :)

Skrevet

Min standardlunsj: 1 beger blåbær, 3 ss hjemmelaget granola og 3 ss kesam (den med pasjonsfrukt er fantastisk digg). Det holder meg gående til jeg kommer hjem uten problem. Når jeg må spise med elevene så tar jeg med matpakke med 2 skiver nøttebrød, med masse pålegg på :)

Skrevet

Synes ikke det metter noe særlig hvis man putter ting oppi.. Det er greit som lett kveldsmat liksom..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Har du prøvd kjøleskapgrøt? Jeg lager det og har oppi cottage cheese og topper med frosne bær før jeg setter i kjøleskapet. Har på litt hjemmelaget granola før jeg spiser det.

Skrevet

Ikke hvis du har oppi ting! Jeg spiser med rugsprø, eller frokostblanding, eller alt mulig rart av andre ting man kan putte oppi. Gresk yoghurt har mer proteiner og er dermed mer mettende - bland med syltetøy eller bær eller honning eller hva som helst hvis det blir for syrlig.

Det kan ikke være et alternativ å lage litt ekstra middag, og så sette bort lunsjporsjonen med én gang? Jeg spiser middagsrester til lunsj hver dag, hvis jeg har mulighet - og vi spiser som oftest sunne middager; hvis ikke så skjærer jeg opp agurk og tomat og hiver oppi sammen med det for å drøye det ut litt og samtidig gjøre det sunnere.

Vi pleier i grunnen ikke ha noe særlig middagsrester, hvertfall ikke som jeg kan tenke meg å ha til lunsj dagen etter. middagsrester går i bikkjer eller blir middag dagen etter om vi har nok. Tro om vi spiser feil middager :lol:

Kjøpte bananer og druer til i morgen. Det får duge. :ahappy:

Skrevet

Men jeg vet godt hvor vanskelig det er å bare "ta seg sammen". Mat er ofte knyttet til masse følelser, og jeg kan bare snakke for meg selv, men på de verste dagene mine, når jeg bare har lyst på sukker, kan dem som sier at frukt er godteri bare ta seg en bolle. Sånn føler jeg det da. Det er en evig kamp å få kontroll på slike følelser og tanker. Og det jeg tror mange vil føle, om de er som meg, er at selv noen få gode dager, der man tar riktige valg og utfordrer seg selv, er skikkelig motiverende. :) Så alt er en balansegang mellom fornuft og følelser, utfordringer og svakheter. For å si det litt poetisk :P

- Maria

Og det er nettopp derfor jeg skreiv det jeg gjorde i går (?) om det å ta tak i det mentale aspektet også, gjerne før en setter i gang med tidenes slankekur og livsstilsendring. :heart:

  • Like 3
Skrevet

Og det er nettopp derfor jeg skreiv det jeg gjorde i går (?) om det å ta tak i det mentale aspektet også, gjerne før en setter i gang med tidenes slankekur og livsstilsendring. :heart:

Jeg er syk for tiden, og jeg satt faktisk på jobben og tenkte "Jeg vil ha maaat. Men ikke lunsjen min... Og ikke de sunne barene jeg har... Og ikke frokostblanding... Men FLØTEGRATINERTE POTETER, ja, det vil jeg ha." :lol: :lol: Comfort food er et begrep av en grunn!

  • Like 2
Skrevet

Adressa har en artikkel nå om at det i stor grad er småspising som er synderen for mange. En kaffe latte her, en kjeks der osv blir veldig mange kalorier når man summerer det sammen. Artikkelen er for abonnenter, så får ikke linket.

  • Like 1
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...