Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingen kritikk på Dogs4All


Sasha&Kiara
 Share

Recommended Posts

Det stemmer at det ikke blir kritikker på DOGS4ALL i år, dette som et ledd i at vi trener på EDS2015 som skal foregå etter FCI-regler (og dermed uten kritikker). Alle deltakere får i stedet utdelt et diplom med en forenklet kvalitets- og konkurransebedømmelse (og en liten hyggelig overraskelse på kjøpet :-)).

Mail ifra NKK

Hva tenker folket om at det ikke kommer kritikk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 104
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kult at NKK bryter sitt eget utstillingsreglement. Under punkt 9 på side 9: «Bedømmelsen er delt i en kvalitetsdel og en konkurransedel. Ved kvalitetdsbedømmelsen vurderer dommeren hunden opp mo

Jeg tenker at når man betaler ørtogførtikroner for å stille ut hunden, så bør man også få en ordentlig kvalitetsvurdering av hunden i form av en kritikk.

Snakket med NKK nå, CK deles ut på Nordisk og D4A i følge hun jeg snakket med. Hun trodde nok ryktet var kommet fordi det ikke deles ut på Verdensutstillinger og EDS. En annen av grunnene til ry

Jeg syns jo det er grådig dårlig at dette ikke er blitt opplyst om.

Grunnen til at jeg fant ut av dette, var at en i klubben kjenner en ringsekretær som hadde fått beskjed i helgen av NKK.

Og hun sendte da en mail, og fikk da det bekreftet. Men de har jo ikke opplyst om det noe sted.

Skuffendes.

Jeg skal stille en "ny" hund, og hadde jo sett frem til kritikken på hun. :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og poenget med utstilling falt med ett bort...vurderte melde på fredagen (dansk dommer), men nå dropper jeg det. Det finnes bedre ting å bruke pengene på. :D

...det finnes jo andre utstillinger å stille på for å få en kritikk på hunden, men jeg synes at med dette tar NKK virkelig bort poenget med utstilling og det som står igjen er en skjønnhetskonkurranse der du ikke får vite hvorfor din hund blir plassert som den gjør, du får ikke vite hva dommeren legger til grunn. Og "hundeutstilling er viktig for å bedømme resultatet av avlen", skriver NKK så flott. Vel, dogs4all blir ikke annet enn en skjønnhetskonkurranse og pengeinntjening.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kult at NKK bryter sitt eget utstillingsreglement. :D

Under punkt 9 på side 9:

«Bedømmelsen er delt i en kvalitetsdel og en konkurransedel. Ved kvalitetdsbedømmelsen vurderer dommeren hunden opp mot rasebeskrivelsen, og gir skriftlig kritikk med kopi til utstilleren og raseklubben. Kritikken skal skrives på et av de skandinaviske språk eller et av de fire FCI språk (engelsk, fransk, tysk, spansk).»

http://viewer.zmags.com/publication/94e986af#/94e986af/8

  • Like 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har det stått noe som helst sted at det ikke blir kritikker på NV og NORDV?
Jeg ser NKK beklager at de "ikke har vært flinke nok til å informere om dette ennå."

Det er kanskje LITT seint å komme med slik informasjon NÅ? Eller - de har vel strengt tatt ikke informert særlig om det over hodet?

En annen liten ting: når man klikker på banneret for Dogs4All så kommer all info på engelsk. Ikke noe problem for min del, men er det ikke litt merkelig at man kun har engelsk info og ikke norsk i tillegg?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg syns er trist er at normalt får raseklubbene kritikkene, og de brukes gjerne til å samle og se om det er noen hunder med eksteriøre feil (feks tannmangel, måling av høyde o.l.)

Jeg kunne forstått om de ønsket prøve det EN av dagene, men utstilling som evaluering av egen avl faller helt bort. JEG liker iallefall se om dommeren har påpekt samme delen på mine avlete hunder, hva de mener er svakhet o.l. Man KAN se ting selv, men det er også godt å få bekreftet/avkreftet ting.

Jeg føler liksom at NKK undergraver seg selv og deres ønske om å ha utstilling som evaluering av avkom, nå er det en ren konkurranse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har det stått noe som helst sted at det ikke blir kritikker på NV og NORDV?

Jeg ser NKK beklager at de "ikke har vært flinke nok til å informere om dette ennå."

Det er kanskje LITT seint å komme med slik informasjon NÅ? Eller - de har vel strengt tatt ikke informert særlig om det over hodet?

En annen liten ting: når man klikker på banneret for Dogs4All så kommer all info på engelsk. Ikke noe problem for min del, men er det ikke litt merkelig at man kun har engelsk info og ikke norsk i tillegg?

Det har kommet "ut" da det ble sagt på ringsekeritær kurs i helgen. Ellers tviler jeg på at det noen gang hadde blitt nevnt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Velkommen til fremtiden?

De taper vel enda mer penger på om man skal ha flere funksjonærer og dommere som dømmer veldig mange færre hunder. Hvor lang tid bruker en dommer på en hund uten å diktere kritikk? 1 min? Det blir noen hunder iløpet av en dag.

Det handler bare om økonomi, som vanlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står nederst på denne siden nå: http://web2.nkk.no/no/arrangor+_frivillig/utstilling/dogs4all/

Men jeg vet ikke hvor lenge det har stått der. Siden ble sist oppdatert i går, så det ble vel kanskje lagt til da.

«NKK gjør oppmerksom på at det på Dogs4All 2014 ikke vil skrives kritikker, da dette arrangementet skal være en generalprøve til European Dog Show 2015. Kritikken erstattes av diplom hvor premiering angis.»

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

" Hei igjen. Det handler om at vi må trene på å ha nesten dobbelt så mange hunder på en dag. For eksempel skal vi avholde en norsk vinnerutstilling på fredagen, en utstilling som vanligvis (med kritikker) strekkes over to dager. Det er mye logistikk som må på plass for å få til det, derfor må vi trene på det.

Når systemene våre er oppe igjen til slutten av uka, er det planlagt å sende ut et nyhetsbrev til alle medlemmer med all nødvendig informasjon."

Slik jeg ser det så duger "unnskyldningen" deres kun i forhold til fredagen :-/

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står i utstillingsreglene at hovedstyret kan gi disp for reglene. Så da er det bare å gå å lese referater, kanskje... :)

Jeg synes det er en trist utvikling. Det hjelper ikke å ha fokus på helse og alt slikt, når man nå enda sterkere enn noen gang understreker at utstilling er en konkurranse, og bare det- for avlsverktøy blir det virkelig ikke. En sløyfe og en diplom sier ikke så mye...

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

... jeg er vel egentlig mest bekymret for parkeringskapasiteten på fredag, jeg da... :aww:. Når man vet hvor kaotisk det er på en todagers - hvordan skal man få plass til det dobbelte den ene dagen?

https://www.nsb.no/

3 minutter å gå fra en av de mest trafikkerte togstasjonene i landet. :D

(Ok, jeg innser at jeg kjemper en litt forgjeves kamp når jeg prøver å pushe utstillere til å reise kollektivt... Men det er faktisk mulig så lenge man ikke har fjorten pelshunder!)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...