Jump to content
Hundesonen.no

Ingen kritikk på Dogs4All


Sasha&Kiara
 Share

Recommended Posts

Det stemmer at det ikke blir kritikker på DOGS4ALL i år, dette som et ledd i at vi trener på EDS2015 som skal foregå etter FCI-regler (og dermed uten kritikker). Alle deltakere får i stedet utdelt et diplom med en forenklet kvalitets- og konkurransebedømmelse (og en liten hyggelig overraskelse på kjøpet :-)).

Mail ifra NKK

Hva tenker folket om at det ikke kommer kritikk?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 104
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kult at NKK bryter sitt eget utstillingsreglement. Under punkt 9 på side 9: «Bedømmelsen er delt i en kvalitetsdel og en konkurransedel. Ved kvalitetdsbedømmelsen vurderer dommeren hunden opp mo

Jeg tenker at når man betaler ørtogførtikroner for å stille ut hunden, så bør man også få en ordentlig kvalitetsvurdering av hunden i form av en kritikk.

Snakket med NKK nå, CK deles ut på Nordisk og D4A i følge hun jeg snakket med. Hun trodde nok ryktet var kommet fordi det ikke deles ut på Verdensutstillinger og EDS. En annen av grunnene til ry

Jeg syns jo det er grådig dårlig at dette ikke er blitt opplyst om.

Grunnen til at jeg fant ut av dette, var at en i klubben kjenner en ringsekretær som hadde fått beskjed i helgen av NKK.

Og hun sendte da en mail, og fikk da det bekreftet. Men de har jo ikke opplyst om det noe sted.

Skuffendes.

Jeg skal stille en "ny" hund, og hadde jo sett frem til kritikken på hun. :/

Link to comment
Share on other sites

Og poenget med utstilling falt med ett bort...vurderte melde på fredagen (dansk dommer), men nå dropper jeg det. Det finnes bedre ting å bruke pengene på. :D

...det finnes jo andre utstillinger å stille på for å få en kritikk på hunden, men jeg synes at med dette tar NKK virkelig bort poenget med utstilling og det som står igjen er en skjønnhetskonkurranse der du ikke får vite hvorfor din hund blir plassert som den gjør, du får ikke vite hva dommeren legger til grunn. Og "hundeutstilling er viktig for å bedømme resultatet av avlen", skriver NKK så flott. Vel, dogs4all blir ikke annet enn en skjønnhetskonkurranse og pengeinntjening.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Kult at NKK bryter sitt eget utstillingsreglement. :D

Under punkt 9 på side 9:

«Bedømmelsen er delt i en kvalitetsdel og en konkurransedel. Ved kvalitetdsbedømmelsen vurderer dommeren hunden opp mot rasebeskrivelsen, og gir skriftlig kritikk med kopi til utstilleren og raseklubben. Kritikken skal skrives på et av de skandinaviske språk eller et av de fire FCI språk (engelsk, fransk, tysk, spansk).»

http://viewer.zmags.com/publication/94e986af#/94e986af/8

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Har det stått noe som helst sted at det ikke blir kritikker på NV og NORDV?
Jeg ser NKK beklager at de "ikke har vært flinke nok til å informere om dette ennå."

Det er kanskje LITT seint å komme med slik informasjon NÅ? Eller - de har vel strengt tatt ikke informert særlig om det over hodet?

En annen liten ting: når man klikker på banneret for Dogs4All så kommer all info på engelsk. Ikke noe problem for min del, men er det ikke litt merkelig at man kun har engelsk info og ikke norsk i tillegg?

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Det jeg syns er trist er at normalt får raseklubbene kritikkene, og de brukes gjerne til å samle og se om det er noen hunder med eksteriøre feil (feks tannmangel, måling av høyde o.l.)

Jeg kunne forstått om de ønsket prøve det EN av dagene, men utstilling som evaluering av egen avl faller helt bort. JEG liker iallefall se om dommeren har påpekt samme delen på mine avlete hunder, hva de mener er svakhet o.l. Man KAN se ting selv, men det er også godt å få bekreftet/avkreftet ting.

Jeg føler liksom at NKK undergraver seg selv og deres ønske om å ha utstilling som evaluering av avkom, nå er det en ren konkurranse.

Link to comment
Share on other sites

Har det stått noe som helst sted at det ikke blir kritikker på NV og NORDV?

Jeg ser NKK beklager at de "ikke har vært flinke nok til å informere om dette ennå."

Det er kanskje LITT seint å komme med slik informasjon NÅ? Eller - de har vel strengt tatt ikke informert særlig om det over hodet?

En annen liten ting: når man klikker på banneret for Dogs4All så kommer all info på engelsk. Ikke noe problem for min del, men er det ikke litt merkelig at man kun har engelsk info og ikke norsk i tillegg?

Det har kommet "ut" da det ble sagt på ringsekeritær kurs i helgen. Ellers tviler jeg på at det noen gang hadde blitt nevnt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bølla

Velkommen til fremtiden?

De taper vel enda mer penger på om man skal ha flere funksjonærer og dommere som dømmer veldig mange færre hunder. Hvor lang tid bruker en dommer på en hund uten å diktere kritikk? 1 min? Det blir noen hunder iløpet av en dag.

Det handler bare om økonomi, som vanlig.

Link to comment
Share on other sites

Det står nederst på denne siden nå: http://web2.nkk.no/no/arrangor+_frivillig/utstilling/dogs4all/

Men jeg vet ikke hvor lenge det har stått der. Siden ble sist oppdatert i går, så det ble vel kanskje lagt til da.

«NKK gjør oppmerksom på at det på Dogs4All 2014 ikke vil skrives kritikker, da dette arrangementet skal være en generalprøve til European Dog Show 2015. Kritikken erstattes av diplom hvor premiering angis.»

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vurderer å la Jäger være hjemme,for meg er kritikken viktig. Jeg vil vite hva dommer mener om hunden,ikke bare en eventuell plassering.Diplomet kan de bare beholde...

Mye penger spart i tilfelle :D .

Link to comment
Share on other sites

" Hei igjen. Det handler om at vi må trene på å ha nesten dobbelt så mange hunder på en dag. For eksempel skal vi avholde en norsk vinnerutstilling på fredagen, en utstilling som vanligvis (med kritikker) strekkes over to dager. Det er mye logistikk som må på plass for å få til det, derfor må vi trene på det.

Når systemene våre er oppe igjen til slutten av uka, er det planlagt å sende ut et nyhetsbrev til alle medlemmer med all nødvendig informasjon."

Slik jeg ser det så duger "unnskyldningen" deres kun i forhold til fredagen :-/

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det står i utstillingsreglene at hovedstyret kan gi disp for reglene. Så da er det bare å gå å lese referater, kanskje... :)

Jeg synes det er en trist utvikling. Det hjelper ikke å ha fokus på helse og alt slikt, når man nå enda sterkere enn noen gang understreker at utstilling er en konkurranse, og bare det- for avlsverktøy blir det virkelig ikke. En sløyfe og en diplom sier ikke så mye...

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

... jeg er vel egentlig mest bekymret for parkeringskapasiteten på fredag, jeg da... :aww:. Når man vet hvor kaotisk det er på en todagers - hvordan skal man få plass til det dobbelte den ene dagen?

https://www.nsb.no/

3 minutter å gå fra en av de mest trafikkerte togstasjonene i landet. :D

(Ok, jeg innser at jeg kjemper en litt forgjeves kamp når jeg prøver å pushe utstillere til å reise kollektivt... Men det er faktisk mulig så lenge man ikke har fjorten pelshunder!)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...