Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

19 timer siden, SFX skrev:

Jøss, det er jo suverent - tusen takk for hjelpen!

Jeg lurte deg visst litt, det var 8 i pakken :aww:

I dag har jeg bakt kakemenn til en bekjent som er syk og trengte hjelp med å få ordnet slike ting til jul. Så da har jeg fått testet tusjene litt mer enn i går, og jeg er enda mer fornøyd med de! :D

 

20161203_094410.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Annik skrev:

Jeg lurte deg visst litt, det var 8 i pakken :aww:

I dag har jeg bakt kakemenn til en bekjent som er syk og trengte hjelp med å få ordnet slike ting til jul. Så da har jeg fått testet tusjene litt mer enn i går, og jeg er enda mer fornøyd med de! :D

 

20161203_094410.jpg

Så fine de ble!

Jeg trenger egentlig bare en svart penn for å lage snømannfjes, men da har jeg et sted å starte letingen når jeg ikke fant på Rema.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Annik Karamelloppskrift? Jeg får virkelig ikke til de karamellene!

Og takk for tips om konditorfargetusj, det blir mase søl med konditorfarge og pensler når ungene her skal pynte!

I går laget jeg strull. I fjor ble de bare myke, så jeg laget sammen med bestemor for å lære hva jeg gjorde feil. I år ble de sprø med en gang, men så myke igjen ganske fort. Hva ER det jeg gjør galt!?

31025905590_9d6cb35fb5_b.jpg

I dag laget jeg peppernøtter med tante og samboeren hennes, og de ble akkurat slik de skulle. Det blir ikke jul uten peppernøtter!

30573581304_1cae510a92_b.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, SFX skrev:

Så fine de ble!

Jeg trenger egentlig bare en svart penn for å lage snømannfjes, men da har jeg et sted å starte letingen når jeg ikke fant på Rema.

Svart var det i den, så da burde det gå fint :D

2 timer siden, simira skrev:

@Annik Karamelloppskrift? Jeg får virkelig ikke til de karamellene!

Og takk for tips om konditorfargetusj, det blir mase søl med konditorfarge og pensler når ungene her skal pynte!

Jeg bruker denne, og er iallfall veldig fornøyd. Det viktigste er å følge med temperaturen. Heller bittelitt for varm, enn bittelitt for kald :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle lage sjokoladeplatekake no.. Godt fornøgd når all røra var fint fordelt utover langpanna... og på benken står det ei skål med smelta, avkjølt smør og smiler..... :) 

... ikkje anna å gjere enn å tømme røra tilbake i bakebollen, vri bakepapiret, tilsette smør og prøve igjen :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
7 timer siden, Annik skrev:

Fletteloff i går, horn med ost og skinke i dag :P

Snapchat-1041871540.jpg

20161228_063404.jpg

Jeg må bare si at jeg fikk helt vann i munnen av disse bildene... Horn var noe av det beste jeg visste da jeg var barn, og nå har jeg ikke spist skikkelig god gjærbakst på over seks år (tåler ikke gluten). Pleier normalt sett ikke å bli fristet av bilder, men dette så bare utrolig godt ut! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Tuvane skrev:

Jeg må bare si at jeg fikk helt vann i munnen av disse bildene... Horn var noe av det beste jeg visste da jeg var barn, og nå har jeg ikke spist skikkelig god gjærbakst på over seks år (tåler ikke gluten). Pleier normalt sett ikke å bli fristet av bilder, men dette så bare utrolig godt ut! :drool:

Det smakte akkurat like godt som det så ut :icon_redface: Men 6 år uten ordentlig gjærbakst, det hadde jeg aldri klart! Iallfall ikke uten et veldig, veldig godt alternativ! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Annik skrev:

Det smakte akkurat like godt som det så ut :icon_redface: Men 6 år uten ordentlig gjærbakst, det hadde jeg aldri klart! Iallfall ikke uten et veldig, veldig godt alternativ! :lol:

Altså, man kan bake godt glutenfritt også, det er ikke det, men det blir veldig fort tørt, så det bør helst spises med en gang. Har en supergod foccacia som jeg lager med jevne mellomrom, og den er rågod når den kommer ut av ovnen, og tørr som en stein dagen etterpå. :P Har endel spennende oppskrifter jeg har lyst til å prøve, men akkurat nå er jeg på diett, så da blir det lite baking.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
Noen som har peiling på Oreokake eller en god/enkel oppskrift til den? [emoji4] Skal testbake en i morgen. 

http://trinesmatblogg.no/2015/09/04/oreokake-2-0/

Jeg bruker ikke oppskrift, men gjør det omtrent som her! Har litt tykkere bunn og skraper ut det hvite fra kjeksene på omtent halvparten og har det i den lyse kremen.
Hadde to Oreokake med i bryllupet til fetteren min, de ble borte mens kakene fra Pascal var igjen så Oreokake er definitivt en hit :)

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg laget roti!

Fikk det i India i fjor, glemte helt av det, og så fikk vi det på Sri Lanka nettopp. Det er selvfølgelig en sånn greie med mange lokale varianter, men jeg sier meg ganske fornøyd med dagenspol-roti av kokosmasse og grovmel. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
Brukte du noen spesielle konditorfarger? Jeg har et prosjekt på blokka som vil se bedre ut med farger, men jeg har ikke tenkt lenger enn de standardflaskene med rødt og grønt [emoji14] Det er jo en jungel der ute av alternativ å boltre seg i.
Wilton, fåes på jernia kitchn tilbords blandt annet. Men den er drøy i bruk og du trenger ikke mye [emoji16]

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, SFX skrev:

Brukte du noen spesielle konditorfarger? Jeg har et prosjekt på blokka som vil se bedre ut med farger, men jeg har ikke tenkt lenger enn de standardflaskene med rødt og grønt :P Det er jo en jungel der ute av alternativ å boltre seg i.

Jeg bruker wilton. Slike fra dagligvare er ikke noe å skryte av :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

36 minutter siden, Annik skrev:

Jeg bruker wilton. Slike fra dagligvare er ikke noe å skryte av :)

Takk for tips, da skal jeg se etter de i morgen.

32 minutter siden, Annik skrev:

Cacas sine er også gode!

Men har de annet enn nettbutikk og butikk i Oslo? Jeg tenkte å ha et eksperimentelt juleverksted på onsdag, når jeg har fri fra jobb, og teste ut om noen ting skal bli en del av årets julebakst eller ei :D Altså rekker jeg ikke å bestille noe på nett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, SFX skrev:

Takk for tips, da skal jeg se etter de i morgen.

Men har de annet enn nettbutikk og butikk i Oslo? Jeg tenkte å ha et eksperimentelt juleverksted på onsdag, når jeg har fri fra jobb, og teste ut om noen ting skal bli en del av årets julebakst eller ei :D Altså rekker jeg ikke å bestille noe på nett.

Kitch'n er iallfall forhandler av cacas! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...