Jump to content
Hundesonen.no

"Gnager" på Monti


soelvd
 Share

Recommended Posts

Vet ikke hvordan jeg skal forklare det.. Monti har noen ganger "knaget" feks nedover beina med fortennene. Trodde det var fordi det klødde feks. Men nå har lillevalpen kommet i hus og de ligger oppå hverandre hele tiden. Og han kan ligge i evigheter og gjøre det samme på Monti? Hvorfor?

Edit: Det er altså ikke i lekesituasjon, men ser mer ut som "kos"?

Link to comment
Share on other sites

Gnager? Min gjør det innimellom både på seg selv og meg, er vel en form for kjærtegn regner jeg med. :)

Gnager ja. Ser nesten ut som en bever som gnager over pinner :P Men det er jo det samme som han gjør på seg selv også. Koser virkelig hunder med hverandre sånn? Det er nytt for meg, aldri sett.

Link to comment
Share on other sites

Ymse gjør det alltid på seg selv etter han har spist, vaske seg kanskje ? :P

Men hvorfor skulle valpen føle et behov for å vaske Monti? Hinter han om at han er skitten? :lol:

Mine har aldri kost sånn på hverandre (der går det utelukkende i vasking), men de "grer" beina på den måten.

Hvordan i alle dager grer de hverandre?

Asti gjør det og jeg ser på det som kos jeg og "lysking" jeg. En måte å stelle seg eller andre på

Ja, det er vel kanskje det jeg også ser på det som. Mest nærliggende i alle fall. Syntes bare det var så rart at det plutselig dukket opp, vi har jo hunder inn og ut her med jevne mellomrom men ingen som har gjort sånt før :P

Monti svarer forøvrig med å slikke lille knotten noe veldig, så de ser jo ut som de har det fryktelig koselig :lol:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

DSGen til mamma og pappa har alltid gjort det på andre hjemmeboende hunder. Hun gjorde det på gamlingen (som er borte nå), på Aro da de passet han i en mnd og nå på Felix :P hun gjør det rundt hodet og halsen hun da. Holder de fast med frambeina og gnager i veg. De blir jo så fine og myke i pelsen av det! :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ymse gjør det fordi han sikkert har sølt mat (smaker godt) :P

:lol: Heeeelt naturlig

DSGen til mamma og pappa har alltid gjort det på andre hjemmeboende hunder. Hun gjorde det på gamlingen (som er borte nå), på Aro da de passet han i en mnd og nå på Felix :P hun gjør det rundt hodet og halsen hun da. Holder de fast med frambeina og gnager i veg. De blir jo så fine og myke i pelsen av det! :D

Forklarte litt dårlig i åpningsinnlegget. Dill gnager også på ansikt, ører, rundt halsen, etc. Men jeg har bare sett Monti gjøre det på beina tidligere (derfor jeg har tenkt det er fordi han klør, siden det er vanskelig å klø seg der på andre måter).

Fascinerende :lol:

Link to comment
Share on other sites

Keo gjør det veldig ofte på Bonnie hvis hun gjør det på seg selv først eller vi klør på henne, men har aldri lagt merke til at det er i sammenheng med snadder i pelsen. De kan gjøre det når de slapper av, på labbene, hodet, ryggen, lysken og halen av alle steder :lol:

Link to comment
Share on other sites

Minion og Koios gjør dette veldig ofte, både på seg selv og hverandre. Kiwi gjør det bare på seg selv. :P
Spesielt hvis jeg klapper på Koios så SKAL han gjøre dette på Minion samtidig, sikkert fordi han har funnet ut at jeg syns det er vondt og behovet for å gjøre dette er veldig stort. Sånn "rensing" av pels.

Khal var også sånn som måtte gjøre dette på folk hvis de klødde han ved haleroten. :lol:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mine gjør sånn på hverandre og noen ganger også på oss. Mer da de var valper enn nå som de er litt større. De gjør det ikke på så mange mennesker, men på meg, mannen og faren min. Faren min sa at den siste vorstehhunden han hadde også gjorde sånn i "kosesituasjoner". Jeg synes det er veldig koselig når de gjør sånn :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Min gjør slikt på seg selv når jeg klør ham, blir spesielt intens om jeg klør ham på plasser han selv ikke rekker skikkelig :P Han har aldri prøvd å gjøre det på meg da, men vil veldig gjerne slikke meg på armen etc istedenfor.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Jeg har en som gjør det på både seg selv og andre og en som bare gjør det på seg selv. Ymse er en kjærlig fyr som både slikkevasker og gnagevasker på både den andre hunden min og kattene. Jeg ser på det som både en praktisk vask og kjærlig/kos. Ingen dyr her i huset unnslipper ørevask :lol: De blir holdt hardt fast under en labb til han syns de er rene nok. Men de syns det er godt da, så de andre dyra tar det helt klart som kos.

Den andre hunden min gjør det aldri på noen andre (har vel gjort det på meg et par ganger, men har aldri sett han gjøre det på andre dyr), men han bruker det effektivt som pelsstell. Han gjør det om han er våt eller møkkete. Kan nok også gjøre det for å klø seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...