Gå til innhold
Hundesonen.no

Aymee

Medlemmer
  • Innholdsteller

    441
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Finnmark
  • Hunderase
    BC og AH

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Aymee's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

548

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis man absolutt skal mene så jæklig mye om Iditarod så kan man gjerne lese litt mer om det enn BARE regelverket, så bokstavlig som man klarer. Som for eksempel hva veterinærer som har jobbet der mener.
  2. Hvis man vil lese litt mer nyansert tenking rundt Seavey og dopinga kan man for eksempel lese denne: https://www.outsideonline.com/2255276/iditarod-doping-and-gag-rule-conflict-dallas-seavey Ang filmen av Fern Levitt er det ikke bare fordi damen er kritisk til hundekjøring at mange er "såre og vonbroten", men måten hun gikk fram mens hun lagde filmen. Det er lett nok å oppdrive kilder til dette altså - så kan man selv vurdere om man tror på Levitt eller hundekjørerne. Det sagt: måten hun blander sammen en del saker i filmen undergraver tilliten jeg har til en del av kritikken hun kommer med. Det blir litt som å bruke hun oppdrettern av Ovcharka som fikk forbud mot å ha dyr igjen som den store grunnen til at NKK ikke skal ha utstillinger...litt søkt, litt langt ute. Forferdelig hendelse, ingen skal noensinne påstå noe annet, men det bør ikke være hovedargumentet ditt. Når det gjelder krav til hundehold: ja, de skal ha skikkelige hus. Det er minimumsgrenser for hvor mye plass de skal ha, både i kjetting og i hundegård. Mattilsynet har ett større prosjekt hvor de jevnlig sjekker trekkhundkenneler med mer enn 6 hunder boende ute for å kartlegge forhold, og videreutvikle både kunnskap og krav til dette. (Sidenotat: Mange, mange hundekjørere som har hatt hunder både i hundegårder og på kjetting forteller at det oppstår lettere mer stress i en kennel hvor hundene står i hundegårder enn når de står på kjetting. Det foreligger ingen direkte forskning på dette (så vidt jeg vet), men det ble bl.a. pratet en del om under symposiumet i Kiruna i 2015 av noen av foredragsholderne.)
  3. Jeg begynte på en genser for...eh. To år siden? og nå ser jeg på fargevalget og bare "herregud, hva tenkte jeg egentlig". Så. Hva gjør jeg med verdens største lass av burgunderfarga rubin-garn fra sparkjøp? Gønner på og gjør ferdig verdens kjedeligste genser, eller...? :/
  4. Aymee

    Skam P3

    Jeg kommer til å bli råskuffa om Skam går i fella med å drepe skeive karakterer, selv om det blir gjort med ett "det er så vanskelig å være skeiv"-tema. Satser på de holder seg for god for det. Men, åh. Isak da. Jeg tror den kommentaren gjorde vondt å høre for Even
  5. Aymee

    Vw Caddy

    Gammelt emne men siden jeg er dypt skada av mine år som Caddy-eier føler jeg for å skyte inn noe her: Sjekk for guds skyld den helsikes girkassa. Både jeg og @Mailin har måtte bytte girkasse på våre caddier, og det er IKKE billig.
  6. Martin har jo retta kritikk mot dette selv også, i intervjuer. Så ja, det er MANGE som er enige med deg. (feks meg!) Nå har jeg endelig sett meg opp på serien, og dermed tusla tilbake inn hit. Hvem var den der unge karakteren som er i bøkene men ikke i tvserien enda, som det ble teoretisert om kanskje er en dragerytter? Skyt meg en pm eller noe?
  7. Dette skjedde forøvrig igjen for ett par dager siden, med nye hunder. Vi skal krysse veien, jeg, Kopp og Aliy. Gee sier jeg. Okei, sier Aliy, springer over veien, og videre inn i skauen. "JAMMEN I HELVETTE DA" I det minste var det ingen einebærbusk denne gangen... Vi jobber mye med lederhundtrening på sommeren, og bor fint til for akkurat dette. Kopp henger bare på foreløpig, Guhzzu trenes mye alene for å trygges med ansvaret, og Aliy trenger mengdetrening. Aliy tar meg litt for bokstavelig, av og til. Vi jobba en del med å gå uspora på vårparten, samt at om jeg ikke sier noe i ett kryss skal hun rett fram. Dette resulterer i at eiern må følge litt med nå: Veien svinger nitti grader til høyre, Aliy springer rett fram ut på jordet fordi det var jo ingen annen kommando som kom bakfra? Lederhundtrening, altså. Det er skikkelig morro, det. Man møter sine egne korttenkte kommandoer i døra av og til.
  8. Aymee

    Skam P3

    Jeg liker William og sånt, jeg, men merker at jeg egt driter i romanse-delen så lenge de ALDRI føkker opp vennskapet mellom jentene.
  9. Aymee

    Skam P3

    Noora altså, den jenta kan ta over verden. Men nå har jeg sett nyeste klippet og jeg TROR JEG DØR SNART.
  10. Jeg har det veldig bra som singel, og er virkelig ikke redd for å bli det igjen. Hvis jeg over tid trives mindre i ett forhold enn jeg gjør alene, går jeg. Livet er for kort. (jada, jobbe for det osv, derfor jeg skriver "over tid" - men jeg gidder ikke flere år med ustemthet igjen.) Interessant det med utdannelse - jeg har ikke noe krav til høyere utdannelse, MEN jeg har en krav til at kjæresten min har vært gjennom en dannelsesreise. Om den skjer gjennom uni eller hva er ikke viktig, men jeg vil ikke date noen som ikke ser sosiale strukturer osv. Evnen til å reflektere er viktig! Jeg trenger ikke noen som står på barrikadene med meg, men vedkommende bør heie på meg når jeg drar dit, og støtte meg når jeg kommer hjem igjen. Total dealbreaker er sånne folk som ser ned på andre. Folk som prater dritt om dem på gulvet, som gjør narr av folk som jobber som renholder, tror at eldreomsorg består av å tørke folk bak, fnyser av mannen på gata som selger Virkelig, osv. Og seff rusmisbruk, vold (fysisk eller psykisk), osv. Og så den siste da, som gjør det litt vanskeligere: Vedkommende må være inneforstått med at jeg er mye ute i forbindelse med hundene, og at jeg på sikt planlegger en litt større hundespann enn det jeg har per dags dato. At vinteren er hellig for meg og at alle pengene går rett til bikkjene. Noen som blir sjalu over tida jeg bruker i skauen og med andre treningsvenner funker dårlig!
  11. Aymee

    Skam P3

    HErregud de to nyeste klippene. Sana! Vilde! Åååååå <3 <3 <3 Mvh litt over middels engasjert.
  12. La meg fortelle deg en historie som tok plass en oktober morgen etter en grusvei i Neiden. Jeg (Anne) var ute med kickbike, Delta (gal bc) og Garm (stoisk og tålmodig huskypensjonist.) "Hold høyre!" sier Anne som nettopp fikk øye på en bil på vei mot dem. "Hæ" sier Delta, og fortsetter å springe midt i veien. Garm holder høyresida på grusveien som en helt, så klart. Man er da oppdratt. "HOLD HØYRE FOR SVARTE!" kommer det fra en mildt sagt stressa Anne. "Hahahahahhahanei" sier Delta. Garm holder alltid høyresida. Han er da en trekkhund, må vite. "***** i helvette ***** bikkjefaen Æ SA HØYRE!!" roper Anne, veldig pedagogisk. "Åh! Høyre! Okeihurrawhiiiiii" sier kommandoleder Garm og trekker hele bøtteballetten av veien og rett inn i skauen. Man skal være forsiktig hvordan man ordlegger seg rundt lederhunder... (Det tar tid å få to hunder, ett menneske og en sparkesykkel ut av skikkelig einebusk. Hvis noen lurte.) ((Vi bruker enda "hold høyre" om å holde høyresida, men har skifta fra høyre/venstre til gee/haw. ))
  13. Jeg synes helt ærlig at jeg opplevde mer drital holdning til hundeoppdragelse i Tromsø by enn i Finnmark generelt, men det er som du sier, det er jo bare de folka en sjøl møter. At det er ett behov for mer kunnskap hos mange eiere, uavhengig av etnisitet og fylke, er veldig sant. Word. Forøvrig er ikke alle samer fra Finnmark. Bare sånn at det er nevnt.
  14. Eller så kan alle jevnt over ta avstand fra usunne holdninger når det gjelder andre etnisiteter/kulturer, og ikke gi ansvaret for å oppdra folk over på medlemmene.
  15. Men herregud, det er jo ikke enten eller! Det er faktisk fullt mulig å ha en mutte man aktiviserer tilstrekkelig, men samtidig også forstå hvordan korrigering fungerer, uten å gjømme hodet i sanda og si "lalala jeg gidder ikke lese meg opp på dette fagfeltet fordi jeg vet best på tross av at jeg er ung og uerfaren med hund", og ikke minst: uten å pisse oppover ryggen til en minoritet som strengt tatt blir utsatt for nok hverdagsrasisme og fetishisering allerede.
×
×
  • Opprett ny...