Gå til innhold
Hundesonen.no

Er du kresen? Finnes det mat som er absolutt "no go" for deg?


Synnikken
 Share

Recommended Posts

Siden det er noen tråder om mat her og der på sonen. Så lurer jeg på er DU kresen?

Bare nysgjerrig..

Jeg har absolutt enkelte ting jeg bare ikke KLARER å spise.

Dressing (alle typer)

Majones

Rømme

Lammelår

Hvitløk

"blandet" mat, feks lasagne eller gryter med mat som ikke er lett å identifisere hva er :lol:

Har du noe du ikke spiser?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 135
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere tradisjonelle: Jeg er vokst opp i en tid der pizza var eksotisk, liksom Dere må nok spesifisere litt bedre hva dere ikke liker!

Hellstrøm hadde hatt en jobb med "lære sonen å spise litt av hvert".

Jeg vil heller ikke høres frekk eller fordømmende ut, men jeg må bare lure på dette med folkeskikk jeg og. Jeg er vokst opp med at om jeg fikk servert mat jeg ikke likte så skulle jeg forsyne meg med

Medisterkaker/pølser

Kjøttkaker

Helst ikke sau og lam (bortsett fra pinnekjøtt) men jeg klarer å spise det uten å vise ubehag :P

Red: Og innmat, bortsett fra leverpostei.

Og der kom jeg på flere :P Fiskepålegg.

Endret av Stine
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klarer ikke å smake på hverken muggoster, oliven, makrell i tomat eller kaviar for jeg synes det lukter så fælt.

Ellers så er jeg ganske altetende.

Er ikke så glad i komle og smalahove, men skulle klart å spise litt for høflighets skyld om jeg hadde fått det servert en plass :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser ikke:

Taco

Spaghetti

Lasagne

Mossaka (?)

Grønnsaker slik de kommer fra bakken

Fisk, bortsett fra brosme.

Vanlig, kokte poteter

Smør

Solsikkefrøbrød

Grøt

Brunost

Alt av medisterdeig

Prim

Viltkjøtt, bortsett fra reinsdyr

Sikkert en hel haug ting til, men kommer ikke på i farta.

Kresen? Jupp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Baccalao

Tunfisk

Lunge/lever

Er stort sett altetande trur eg, var meir kresen før. Gikk inn for å lære meg å ete tomat, oliven, løk og slike skumle ting for nokre år sidan, og no likar eg det godt og klarer å innta det meste utan å protestere. Men ikkje bacalao, då vert eg kvalm. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil ikke si jeg er kresen. Men jeg spiser ikke:

Rosiner

Banan godteri som man kjøper i løsvekt

utenom det så er det noen ting jeg ikke kjøper selv eller liker, men spiser hvis jeg er borte og får det servert:

Torsk

Lutefisk (som egentlig går innunder torsk)

Gu så kjedelig jeg er :P Er liksom nesten altetende, og klarer ikke å komme på hva meg jeg ikke er så glad i.. :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker jeg holder meg til: Ja jeg er kresen, veldig kresen! Jeg er oppvokst på veldig tradisjonell husmannskost og hadde aldri smakt noe "nytt" når jeg ble voksen. Alle de nye smakene likte jeg ikke så da ble det til at jeg ikke smaker på de lenger.

Eneste jeg virkelig blir kvalm av å spise er rosenkål. Jeg hadde ikke spist det hos kongen en gang, da hadde jeg "mistet" det på gulvet :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser ikke:

Taco

Spaghetti

Lasagne

Mossaka (?)

Grønnsaker slik de kommer fra bakken

Fisk, bortsett fra brosme.

Vanlig, kokte poteter

Smør

Solsikkefrøbrød

Grøt

Brunost

Alt av medisterdeig

Prim

Viltkjøtt, bortsett fra reinsdyr

Sikkert en hel haug ting til, men kommer ikke på i farta.

Kresen? Jupp.

Ikke for å være frekk altså, men hva spiser du? :icon_confused: Er bare nysgjerrig på hva kresne folk spiser. Føler at dere går glipp av så innmari mye god mat.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker jeg holder meg til: Ja jeg er kresen, veldig kresen! Jeg er oppvokst på veldig tradisjonell husmannskost og hadde aldri smakt noe "nytt" når jeg ble voksen. Alle de nye smakene likte jeg ikke så da ble det til at jeg ikke smaker på de lenger.

Eneste jeg virkelig blir kvalm av å spise er rosenkål. Jeg hadde ikke spist det hos kongen en gang, da hadde jeg "mistet" det på gulvet :P

Jeg vokste også opp med veldig begrenset meny, fordi moren min alltid har vært kresen. Det har på mange måter "ødelagt" mye for meg, og jeg vet at om jeg skulle få barn en dag så må jeg være veldig bevisst på at de ikke tar etter meg.

Et år på folkehøgskole hjalp riktignok veldig, for da hadde man ikke særlig mye valg.. Men det er fremdeles MYE jeg ikke liker - og det er mye jeg aldri heller kommer til å smake på (som blodpudding, lungemos, lutefisk, smalahove osv.).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har mer på listen altså :lol:

Kaviar

Fiskepålegg (makrell i tomat o likn)

Spagetti

Kjøttdeig med saus, altså dolmiosaus el likn

Prim

Tomat

Løk

Rå paprika

Fårepølse

Joikakaker

VÅRRULLER! - Aldri smakt, men det høres og ser funky ut. Samt Lill mener jeg ikke liker det :lol:

*tenke*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker jo ikke kjøtt, da. :P Jeg kan spise kylling om den er godt krydra, men har litt problemer med grilla feks, for da smaker det jo bare ... fuglekjøtt... Når det gjelder andre matvarer er det ikke så mye objektet i seg sjøl som er problemet, men konsistensen. Sammenblanding av konsistenser er veldig vanskelig. Feks kan jeg godt spise banan og havregrøt hver for seg, men jeg klarer bare ikke grøt og frukt sammen.

Skrekkopplevelsen var da jeg bodde i Ghana og spiste fufu (uttales "fofó", som er stampa kassava (diger rotfrukt) og plantain (matbana)) med gravy (rød, tjukk og kjempesterk saus) til og fisk. Da ligger fufu'en som et slags ustekt brød i midten av skåla med konsistens av ustekt trolldeig, med gravyen flytende rundt, og med fiskbiter (og øyne!) svømmende rundt i gravyen. Og så spiser du det med hendene. Det følte som å spise store, absurd sterke biter av snørr. Men i slummen i Afrika eter du det du får. Men jeg kan ikke huske at jeg hadde disse konsistensproblemene før denne erfaringa.

Akk, traumene.

Edit: Fant et bilde. Se for dere at det i midten her ligger en hvit bolle med deig, og at det i stedet for geitekjøttet heller svømmer udefinerbare biter av tørka fisk rundt:

Ghanaian_Fufuo_in_light_%28tomato%29_sou

Endret av SandyEyeCandy
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å være frekk altså, men hva spiser du? :icon_confused: Er bare nysgjerrig på hva kresne folk spiser. Føler at dere går glipp av så innmari mye god mat.

Å HERREGUD SÅ FREKT! Neida, det var kanskje det minst frekke spørsmålet jeg har fått i dag. Ikke at jeg har fått så mange spørsmål altså.

Mange som reagerer på matvanene mine, spesielt at jeg ikke liker taco. Ofte får folk en reaksjon som skulle tilsi at jeg akkurat har kommet ut som nekrofil eller noe, når de finner det ut. Nesten alle spør og sier det samme som deg.

Jeg spiser ganske godt. Det er tross alt mye mat som ikke er noen av de overnevnte. På brødskiva, som forøvrig kan være grov så lenge det ikke er solsikkefrø inni, har jeg ofte ost av ymse slag. Syns jarlsberg og typiske sveitseroster er meget gode. Skinke går jo veldig greit, så lenge det ikke er mye fett. Salami, syltetøy (jordbær helst) går det mye av.

Til middag går det oftest i pommes frites, fløtegratinerte poteter eller lignende. Det er bare kokte poteter jeg ikke takler, så alle andre slags potetretter er snasent. Ris går greit, så lenge det ikke er flere dager på rad. Nudler har jeg ikke noe problem med, så det går også an å ha ved siden. Ikke noe grønnsaker dog, annet enn vanlig salat. Av kjøtt glir det meste ned. Stor fan av indisk og asiatisk mat!

Det er bare de "vanlige" tingene jeg ikke liker sånn sett, og mange retter går fint uten enkelte ingredienser. Så i de fleste tilfeller spiser jeg jo normale ting, bortsett fra at jeg tar enkelte ting vekk. Som f.eks ananas på pizza eller sylteagurk på burgeren.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lever (selv om jeg greide trykke det i meg når jeg var i afrika i ett famillieselskap, greide t.o.m si Mmmmmm :x )

Tran og fisk med transmak.

Utenom det er det egentlig under "ikke glad i" katagorien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var veldig kresen før, men det satt vel mest i hodet. Turte ikke smake på noe nytt. Da likte jeg ikke ris, grovt brød, pizza, kjøttdeig osv. Husker egentlig ikke hva jeg spiste da engang :P

Nå smaker jeg på det meste. Ting jeg ikke liker:

Kokte grønnsaker

Pasta (kan spises, men får magetrøbbel av det)

Poteter, men spiser det av og til likevel

Rå løk

Solsikkefrø, det hater jeg virkelig!

Fiskepålegg som makrell i tomat (kanskje jeg liker, men brekker meg av lukta)

Kommer ikke på mer, men er sikkert mer jeg ikke liker :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det er helt vanlig at hunden trigges når eier kommer fram til dem. Det mest sannsynlige er at eier tolkes som "backup" og hunden får mer mot av det. Hvis man er rimelig sikker på at hunden ikke vil skade den andre så er ofte en bedre løsning faktisk å gå motsatt vei og rope, men det kommer selvfølgelig helt an på situasjonen om det er trygt eller ikke. Det er mange gode instruktører i Innlandet, bare sjekk at de har formelle kurs innen adferd og språk hos hund, og gjerne innen passering, og ikke bare har "20 års erfaring med hunder". Det er noe med å forstå den teoretiske bakgrunnen for hvordan hunden oppfører seg slik den gjør.
    • Takk   Skal sjekke de 2, fant allerede masse materialle om eller med dem på youtube.    Dersom din hund begynte på 100 meters avstand! wow da er det kanskje håp for min hund også. Hos oss er det når den andre er i nærheten.  Har også oppfattet det som om han vil "beskytte" oss. Har opplevd at i en hundepark sammen med hannhund har det gått greit, de holder avstand osv. Men så raskt jeg tar på båndet så er rullgardinen nede igjen...:)  Bøkene du nevnte skal jeg ta en titt på. Vi bor på innlandet og privattimer med instruktør er noe vi vurderer.  Takker...:)        
    • Synes frem til 6 mnd mtp de sylskarpe valpetennene. Valper blir også mye morsommere synes jeg når de er litt mer «brukbare» etter min mening. Men krevende er de lenge til. 
    • Frem til 6 mnd var verst her, for da var hun en piraya som hang fast i leggen min døgnet rundt 😅
    • Det finnes mange gode passeringskurs uten at man må på TV. Hvis du er i nærheten av Oslo vil jeg anbefale Hund i Fokus eller Lundqvist hundeskole, men det finnes helt sikkert flere jeg ikke er oppdatert på. Når det gjelder bøker så kan jeg på det sterkeste anbefale Control Unleashed av Leslie McDevitt og BAT 2.0 av Grisha Stewart. Treningen på noen av de beste passeringskursene jeg har gått har vært mye basert på disse. For å illustrere effekten så hadde jeg en hund som hang i båndet og brølte på 100 meters avstand som unghund, og etterhvert gikk løs i konkurranse på stevnested med flere hundre hunder. Her er det også viktig å tenke helhetlig, og ikke bare trene i passeringer eller "økter" med kontakt og innkalling, men å jobbe med samarbeid og kontakt i alt dere gjør. Jeg vil anbefale et godt kurs eller privattimer med instruktør for å få hjelp til et treningsopplegg som er best for dere. Du finner mange gode instruktører i hele landet på denne siden:https://www.atferdskonsulenter.no/  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...