Gå til innhold
Hundesonen.no

Frisk og sunn - tråden for motivasjon, råd og selvskryt


Maria
 Share

Recommended Posts

Har noen av dere tips til kondisjonstrening? Sliter med motivasjonen til å løpe, men må bli bedre på det for å komme meg inn i Forsvaret :)

Spinning er fint :) Eller elipse! Eller ha kappløping for deg selv når du er ute å jogger! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 2.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Gått noen runder med meg selv om jeg skulle tørre å publisere disse bildene, først gjorde jeg det på den lukkede gruppen "vår" på FB, også på min egen FB side. Så da kan jeg vel like gjerne legge dem

I did it! På lørdag løp jeg 86 km på 12 timer og 13 minutter. En ganske sinnsyk opplevelse, med oppturer og noen drøye nedturer underveis. Endte på en strålende 334. plass av de 650 som start

Selvskryt coming up: Da har jeg fått makeover med ny stil, ny frisyre - og, ikke minst, ti kilo lettere!

Posted Images

Hva med å sette mål på 10 kilo til 1. juli og de 7 siste frem mot jul? Å miste vekt blir vanskeligere etterhvert som du har mindre å miste, spesielt hvis du får litt muskler på veien! 

Skjønner tankegangen, men jeg tror jeg skal holde på målsetningen inntil videre. Så får jeg heller endre om det viser seg å være uoppnåelig ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns mine piggsko er egentlig veldig gode å gå/jogge i jeg :) Men det er jo ikke joggesko da, joggesko er kanskje tynnere i sålen? Jeg syns i alle fall det var stivere og mer ubehagelig med sko med brodder sammenligna med piggsko :P

Jeg er også veldig fornøyd med mine piggsko. Har Icebugs og synes de er veldig gode å løpe i og også å gå tur i.

Har noen av dere tips til kondisjonstrening? Sliter med motivasjonen til å løpe, men må bli bedre på det for å komme meg inn i Forsvaret :)

Mitt best tips er å følge et løpeprogram + trene annen type kondisjon som f.eks spinning i tillegg. Jeg er heller ikke noe særlig glad i å løpe og synes fort det kan bli kjedelig. I starten fulgte jeg programmet til Iform.nu, men har også brukt dette fra Löplabbet. Jeg er mest fornøyd med sistnevnte og tror også de har mest peiling. Er flere typer program der inne.

Ellers har jeg løpt en del intervaller og synes det var det aller beste i starten. Er også det jeg synes er mest morsomt. Greit å variere med det værtfall, sånn at man får litt fart også. Jeg bruker å løpe mest 1 minutt og gå 1 minutt, men noen ganger 30 sek løping og 30 sek gange. 4x4 kan også være bra.

I tillegg er det for meg helt alfa og omega å ha god musikk på ørene! Det må være peppende og gjerne i passe takt. Jeg har en løpeliste for intervaller og en for litt lengre løping. Jeg har også prøvd å høre på podcast når jeg løp en litt lengre distanse og det fungerte sånn passelig.

Det anbefales jo også å bruke pulsklokke og mange finner det veldig motiverende.

Kult at du skal prøve å komme inn i Forsvaret!! Tror det kan bli veldig bra (leste tråden din).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Castella Tipper du kommer til og merke stor forskjell bare ved og spise bedre, garantert på energi nivå og hvordan du føler deg, og antagelig også på vekt/kropp.

Ang veiing, husk og vei deg på samme tidspunkt, det enkleste er og feks ta det på morgenen før man spiser eller drikker. Vekten kan variere ganske mye ila en dag etterhvert som man fyller magen med både mat og drikke, så det kan være dårlig motivasjon om man veier seg på tom mage en dag og neste veiing foregår med kanskje opp mot 1 kg mer i kroppen :P Samme gjelder med klær, om man veier seg uten, med litt eller med mye kan gjøre store utslag.

Har noen av dere tips til kondisjonstrening? Sliter med motivasjonen til å løpe, men må bli bedre på det for å komme meg inn i Forsvaret :)

For og bli god på feks løping over lengre distanser må du nødvendigvis løpe litt, men du trenger jo ikke bare løpe, du kan løpe litt og gjøre litt andre ting som også hjelper på kondisjon generelt.

Sykling eller ski er jo fine alternativer, løpe korte raske intervaller heller enn lange joggeturer, gå raskt hele eller deler av turer man er på også kan du jo gjøre det enda tyngre med sekk eller slike vekter man får kjøpt til og feste på føttene eller vest med vekter i, for og få mer effekt på kortere tid/distanse. Ting som gir økt styrke vil jo også hjelpe på.. Er du med på et treningssenter så har du jo gruppetimer med både step, spinning og andre ting med instruktør som pusher litt ekstra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Woohoo, fordelen med å være i elending form er at det kan bare gå oppover - og det går oppover hele tiden. :D

Jeg har en rute rundt et vann som er på 5,5-5,7 km. (RunKeeper klarer ikke bestemme seg for om det er 5,5 eller 5,7 km). Og rundetiden blir bare kortere og kortere:

Knappe to uker siden - 1:10

To dager siden (med deler av veien dekket av is og snø): 1:09

I dag: 1:08

:bananas::bananas:

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver på tastaturet med svette fingre! :P

Haha, dumme kroppen tror at hvis den får EN dags pause (eller, måking av hele oppkjørselen aleine, som det ble i går), så er den fri for alltid! Så det er så mye tyngre å trene igjen etter det.

Jeg har meldt meg ut av treningssenteret, og jeg angrer ikke ett sekund! Er så deilig å ha mitt eget rom, helt aleine, der jeg kan svette og stønne og se rar ut, uten at jeg trenger å tenke på om noen andre stirrer på meg. :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers har jeg kjøpt meg nye joggesko til gåturer ute. Salomon speedcross w3! Fytti for noen deilige sko å ha på! Og da tenkte jeg på dere som snakker om piggsko, de finnes nemlig med pigger også. Salomon spikecross. Kanskje de er noe å prøve?

Sverger til Salomon nå, blitt veldig glad i skoene mine. Tenkte å prøve noen par fra Inov-8 også, men foreløpig ingen grunn til det... :)

EDIT: Bruker forøvrig ikke pigger, så det kan jeg ikke si noe om. Vet mange er fornøyd.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

EDIT: Bruker forøvrig ikke pigger, så det kan jeg ikke si noe om. Vet mange er fornøyd.

Er også glad i Salomon - og har med pigg. Det føles mye tryggere for voksne kjerringer nå på det føret som har vært :D.

Jeg vedder ganske mye på at jeg IKKE hadde jogget/gått den runden vi gikk i kveld om jeg ikke hadde vært med på denne Challenge-saken altså. Herregud - konkurranseinstinkt er motiverende *ler*.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble en styrkeøkt på sats i dag. Dæven altså. Finnes knapt noe mer irriterende enn skravleklubbene som tar over alle apparatene der på en fredagskveld! Kø når man skal trene er så utrolig ikke min greie. Men ble en grei timesøkt allikevel. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går var jeg for første gang å trente på senteret som nylig har åpna med oss. Gikk de 1,6km bort og var med på en 60 minutters hard spinning intervall økt klokken 10 om morgenen og gikk tilbake 1,6km! Det er veldig bra for å være meg å komme meg opp så tidlig en lørdag for å trene!

Var drit tungt og tenkte jeg aldri skal på det igjen, men instruktøren var så grei, så under en samtale før jeg gikk, så ble jeg meldt på mandagens 75 minutters spinning. Drep meg! Haha :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke vært særlig sunn i helgen, men frisk har jeg vært :lol: Gått endel tur, men spist masse. Bursdag til vigermor igår, og da ble det jo kaker og snop + snop og brus når jeg kom hjem (måtte ha det til Twilight) og idag baker jeg boller med smørbukk sjokolade i :icon_redface: Men jeg er så nærme målet mitt (som er satt til sommeren :P ) så jeg føler ikke at det gjør noe egentlig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må du være total-avholds på godis da? Jeg synes det er enklere å være moderat, feks lov med en Hobby eller Melkerull på lørdag..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Men du skjønner for noen av oss så funker ikke det. Jeg er sånn alt eller ingenting. Jeg kan ikke ta en kjeks og kose meg med den...nei da må jeg stappe i meg hele pakka. Jeg har prøvd flere ganger og det er rett og slett mye vanskligere enn å holde seg helt unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...