Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva fôrer du din brukshund med?


L.M.
 Share

Recommended Posts

Ja, overskriften sier vel det meste, lurer på hva (merke, type, kanskje også mengde?) folk her inne med brukshund bruker som hovedfôr til hunden? Kjekt om dere skriver hva slags hund dere har og/eller hvorfor dere bruker nettopp dette fôret, og om dere er fornøyd :)

På forhånd takk for svar! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alaskan Huskytispa mi fôres på V&H og rått kjøtt. Alt fra høne, fisk, lammeribbein, koteletter, hare/kanin, hval, kyllingvinger. Alt etter hva jeg kommerover i butikken.

Vet ikke nøyaktig mengde men varierer nok fra 1,5 kg - 0,8 kg per dag. Kommer helt an på dagshumøret og hvordan vi trener. Trener trekk med kickbike og kjetting, kløving og ellers lange turer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jakthunder

Bruker tørrfor fra Pro Plan. Normal varianten på vår og sommer, Perfomance på høsten og vintern når det er jakt/trening/konkurranser.

Veldig fornøyd.

Foret 1 år 100% på VH og merket ikke noe forskjell.

Synes tørrfor er lettere så derfor bruker vi det.

Hender de får litt kjøtt (VH eller NP) innimellom for variasjon, men tørrfor er basis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Border collie. Er ikke særlig aktiv, men vi har problemer med å holde henne i tilfredsstilende hold. Så selv om hun ikke er intens jobb, gir vi Eukanuba Working and endurance. Hun får litt forskjellig mengde, mellom en halv til en kvart liter pr. dag tror jeg.

Ellers får hun fiskeolje over maten.

PS: Hvorfor får jeg alle disse rare tegnene? Skriver fra pc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, "brukshund" og brukshund fru blom. De blir brukt og trent med.. Vi har Collies, der de forskjellige trener agility, blodspor, lydighet innimellom, itillegg til at de jogger med mannen min mellom 2-3 mil hver dag, eller sykler + mine turer med dem som er alt etter dagsformen og bekkenet mitt.

En får høyenergi får Eukanuba (working and endurance) + v&h eller norwegian polar + middagsrester + selolje. Han spiser svært lite og det gjelder å få i han så mye som mulig.

Resten får vom og hundemat + selolje, og frossent kjøtt/bein alt ettersom hva vi har i fryseren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke brukshunder, men hvis de en gang skal trenes for konkurranse kommer jeg til å fore på samme måte: Råforing, hvor jeg forsøker å følge "prey model", men supplerer med V&H. I perioder forer jeg med V&H og supplerer med annet rått. Jeg ville kanskje gitt mer proteiner opp mot konkurranse (minst 4-6 uker før konkurranse, parallelt med eget, mer intensivt treningsprogram).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei altså, mine er soffahunder MEN de blir föra på ditten og datten :lol: Sorry ot, men synes det bare er litt morsomt at alle svarer selv om de ikke har brukshunder :lol: Og ja, innlegget mitt har veldig mye med det tråden her handler om :icecream:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Strihåret Vorsteh fores på vom og hundemat nr 33.

Brukes, ser ut som hun nå kan brukes på jakt vil vel øke litt på menge og kraftighet når hun jobber på det meste men virker som hun tar godt vare på maten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Hva mener du med brukshund da?

Har en tervueren hannhund (4 år) som brukes i lydighet og NBF-bruks (mest rundering, noe spor) og som turkompis. Fores på V&H og High energy (tørrfor). Mest V&H, fri tilgang på tørrfor. Vil tippe det blir ca 2/3 v&h, kanskje litt mer og 1/3 tørrfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med brukshund da?

Har en tervueren hannhund (4 år) som brukes i lydighet og NBF-bruks (mest rundering, noe spor) og som turkompis. Fores på V&H og High energy (tørrfor). Mest V&H, fri tilgang på tørrfor. Vil tippe det blir ca 2/3 v&h, kanskje litt mer og 1/3 tørrfor.

Er ikke så kresen på hva som kalles brukshund egentlig, så har du en hund som brukes noenlunde aktivt i noen form for fysisk trening så kjør på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har jo en whipse som brukes i lydighet, agility, trekking, LC, og går i skæven stort sett hver dag. Og pointerblandingen min brukes til jakt og agility.

Det går i V&H 2 ganger om dagen, ca 200g per måltid, og fri tilgang på tørrfor (Sportsman Pride høyenergifor, + annet som jeg får innimellom). Og så bruker de å få kylling og annet greier jeg kommer over innimellom. De må ha V&H i tillegg, rett og slett for å holde vekta.

Valpisen blir jo ikke brukt no særlig ennå, annet å enn å få løpe fritt i skæven osv, men han får det samme som de voksne, bare valpefor istedet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ivo (flat coated retriever) får 1 kg vom og hundemat til dagen når han trenes hardt. Han trenes som redninshund, konkurranse hund i lydighet og agility for morro skyld. Nå er han svært lite aktiv pga. sykdom hos meg så nå har han noen kilo for mye men får fortsatt vom og hundemat en i mye mindre mengde. I de hardeste periodene har han også fått høyenergi tørrfôr i tillegg til de kiloen med vom og hundemat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine to kelpiser får V&H, trenes i bruks og lydighet. Magen er stabil, pelsen er fin og de liker det begge to. Bedre enn da eldstemann gikk på tørrfôr, drev med jevnlige gassutslipp og jeg lurte på om jeg faktisk ville våkne opp morgenen etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To schäferhunder tisper, en sterilisert tispe på 8.5 år som er skadet, og en valp på 9 månder. Begge får V&H. Noomi valpefôret, og får vel 600-700 gram om dagen, alt etter hvor aktive vi er. Vida får den som ikke er fisk i (husker ikke nummer), og får vel ikke mer enn 3-400 gram om dagen nå, pluss grønnsaker. I tillegg får de Dr Baddaky i maten, og Vida får både glucosamin og et annet kosttilskudd vi kjøpte på Re-Dog.

Hundene trenes i NBF programmet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to shibaer (brukshunder mtp treningsmengden de utsettes for :P ), trener lydighet, spor (bruks og blod), trekk, kløv og veldig mye fysisk. Den yngste er jakthund på sin hals, og har en vanvittig motor.

Fôrer med vom og hundemat sprint og kylling, høyenergitørrfôr fra ProPlan eller Royal Canin til den yngste, og Brit Care adult all breeds (den oransje i alle fall) til den eldste. I tillegg får de fiskeolje, SuperFuel (kosttilskudd for muskelbygging, bevaring av ledd og ekstra proteiner) og den yngste får også ShowStopper (kosttilskudd for pelsen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi trener lydighet og konkurrerer, og er ellers veldig aktive med sykling, trekk og fjellturer :-) Gir RC maxi adult og lakseolje, litt rått inniblant. Vi skal skifte til hills nå, blir nok hills natures best :-)

Hvor mye han får varierer, men får ca 1 1/2 fult beger pr måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...