Gå til innhold
Hundesonen.no

Strider og Shy


TonjeM
 Share

Recommended Posts

  • Svar 572
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og her kommer Shy - Maiskis Obsidia! Da er Shy på norsk jord, trygt forvart i Casa DeepEyes og jeg aner en medeier som kommer å ha tungt for å gi slipp.. Hun virker vanvittig fin - uredd,nysgjerrig,

Begynner å bli stor gutt Strider nå, muligens verste fjortis-alder. Han har markert inne en gang (fikk øyeblikkelig veldig negativ respons på det, og så langt, har det ikke gjentatt seg). Og så har vi

Idag har vi hatt med kamera på tur, så da må det jo inn i tråden her! Men starter med litt utenomsnakk. Vi har begynt å kalle Strider for Psykopaten (!) Han savner visst ikke Tomsingen i det hele t

Posted Images

Avdeling for elendige bilder fortsetter. Nå må gubben virkelig lære seg å bruke det kameraet altså.. HUMF! Vi skal besøke den andre eieren imorgen, håper hun er edru nok ( :P ) til å ta et par bilder av Shy!

I alle tilfelle, idag har Shy blitt vaksinert og lille nussevalpen veide hele 7 kg! Hun sjarmerte dyrlegen til døde omtrent, og tok siden er sjarm-turne i dyrebutikken.

Og så har vi vært på skitur. Hun er så flink i skogen, men litt vanskelig med skiene for av og til får hun for seg at hun skal ta skituppene, eller hun kommer og bare setter seg foran på skiene og så kan man stå der og blomstre. Gubben tok masse masse bilder idag, og de 2 nedenfor er de beste liksom.. :gaah:

Da jeg la dem inn i photobucket så jeg de andre bildene av Shy, og himmel som hun har vokst de siste ukene!

Jeg synes hun begynner å se ut som en lemur :blink:

shy1-1.jpg

shy2-1.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om lørdagen var vi innom Jeanette, Shy og jeg. Og hun er slets ikke så lett å ta bilde av nei.. men dog det ble bedre bilder enn lemur-bildene over!

Pen ung dame!

shy5_j.jpg

Og så det skjønne skjønne fjeset..

shy4_j.jpg

Hun var løs hos Jeanette, gikk rundt og var så nysgjerrig og veldig grei.. inntil en nabo nedi rekka kom hjem og laget interessante lyder i det fjerne. Da forsvant den lille sorte som dugg for solskinn, bort og sjekke opp om det var noe action igang. Jeg etter, og møtte hyggelig dame med Shy på armen - "fanget den først som sist jeg" sa hun, takk og lov for det. Langline-langline-langline..

Turen til Jeanette tar ca 1 time hver vei, og det var første gangen Shy dro i bilen uten Strider. Videre måtte hun ligge alene i bil mens jeg var innom butikk og etterpå innom for å beundre akvarier etc. Og det så ut å gå utmerket - det ble jeg så kjempeglad for hun har vært bilsyk i Pajeroen og vi har hatt en periode hvor bilkjøring ikke var kult. Diskuterte det med Jeanette som foreslo at kanskje gi henne noe godt når hun skulle i bil. Hørtes litt perverst ut, for man er jo ganske uvel når man er bilsyk.. men det har fungert så godt som gull altså. Litt pølsebiter og en dentastix og korte korte bilturer i en uke eller 2, og nå vil hun veldig gjerne i bil og har sluttet med skriking, gulping og klaging!

En kjip ting har vært at Strider har vært uforholdsmessig sinna på henne - Strider vokter gubben han - Shyer har ingenting med å nærme seg gubben til Strider altså. Jeg har slått ned på det - han fikk ikke lov å fly på valpen da. Så toppet det seg lørdag kveld, jeg lekte med Strider og Shy så på - plutselig avbryter Strider leken og går virkelig løs på valpen. Da ble jeg helt rasende på han, brølte til han hev han vekk og jaget han rundt huset. Han endte opp i biabedden sin og lå der og sturet og ville ikke ha med meg å gjøre... :( Strider-gutten min.. Jeg ble lei meg for å ha blitt så sint på han, holder jo med et "ØØØØj" egentlig for å få han til å gi seg. På den annen side, det har ikke vært flere utfall mot Shy siden den runden. Det har vært et par stygge blikk i ressursforsvar-situasjoner, men et "Nei Strider" i vanlig stemme og han slutter. Er ikke så lett å være bortskjemt Strider-gutt om dagen tenker jeg, hun får veldig mye oppmerksomhet Shy. Strider får selvfølgelig også oppmerksomhet, og da får ikke Shy være med på det, men det er jo ikke i nærheten av hva det var.

Ellers leker de jo mye sammen, og Strider har begynt å godta at Shy sover rundt han og oppå han, han flytter seg ikke.

Shy har ikke "så mye å gjøre, så mye å føre" som Strider men hun gjør da sitt allikevel.. i forrige uke da jeg fløy rundt og skulle gjøre rent, var hun med meg på badet. Mens jeg sto på hue og vasket vaskemaskinen, så Shy sitt snitt til å sjekke hva som var inni sluket i dusjen.. hun dro opp det lokket som vi aldri vil løfte på før vi må.. :x Jeg skal ikke gå i detaljer, men vi har nå et ufrivillig rent sluk..

Ellers ser det ut til at tennene begynner å lage tøys for henne. Hun sliter med å spise tørrforet (hun liker forøvrig ikke V&H!), så jeg har måttet begynne å bløte det opp. Men oppbløtt tørrfor er ikke så godt da.. jaja, skal bli fint når hun får de der voksen-tennene!

De siste dagene har det vært mye familiebesøk her. Sønn og svigerdatter, og resten av familien idag. Hun sjarmerer jo folk til døde, unntatt svigerdatter som fortsatt synes at Strider er best.. Idag hadde broren min med seg sin kleiner-tispe Bliss. Og Shy var helt helt betatt, fulgte etter Bliss overalt, når Bliss la seg, la Shy seg ved siden av henne,når Bliss satt, så satt Shy, når Bliss gikk, så fulgte Shy etter.. Strider var også helt betatt av Bliss, men av helt andre grunner - er grisegutt blitt han. Inntil Bliss ga han en kraftig korreks, da var Strider plutselig gentleman...

Ikveld har bikkjene vært aldeles utslitte av all familielivet, men nå kvikner de til her - godt man har fri, for det kan bli en sen kveld ja!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir mye posting er om dagen..

Idag har vi vært på skitur, dvs vi har vært på ski hver eneste dag i det siste, men idag hadde vi med kamera også. Masse bilder ble bare mos, men jeg ser til min glede at jeg kan få illustrert opp til flere problemstillinger vedr dette med å gå på ski med nåværende klientell.

Jeg bekymrer meg evig for Striders baller nå om vinteren.. Idag var det -13 men Strider heiste ikke opp juvelene - lot dem derimot henge eller hva jeg skal si. Resultatet ser dere her (forhåpentligvis god fargereproduksjon her):

ballegutten.jpg

Han er som en slags enøyd Rudolf bakfra liksom.. ballene blir så friskt røde i kulda! Men det gikk bra i dag også, tiltross for den røde baklykta..

Og så har vi Shy da. Strider var kun litt interessert i stavene våre da vi begynte å ha med han på skitur i sin tid. Shy derimot, hun har litt mer på lager.

Av og til kommer hun og bare setter seg foran på en ski. Og så sitter hun der.. lenge... det nytter ikke å bevege seg fremover med en kelpie sittende på skien, om hun er aldri så liten og søt. Ikke vil hun flytte seg ved tilrop heller, da får man faktisk se henne fantastiske døve-imitasjon. Så enden på visa er at man simpelthen må tippe henne av skien :lol: :

just_sitting.jpg

Og synes hun at skitupper som beveger seg like under snøen er dritkult. De skal jages ja!! (Men legg merke til den brune veloppdragne kelpien som oppfører seg så eksemplarisk bak der.. ikke i all verden om han vil drive med sånt tull&tøys nei!)

jakt_ski.jpg

Ikke for det, ikke alltid lett å være liten valp ute på tur med store kelpiegutter som har det travelt. Flytter man seg ikke fort nok så blir man simpelthen hoppet over:

flyttdeg.jpg

Men Shy elsker å være ute og løpe i snøen.. se dette lille lykketrollet da :wub:

maybe3.jpg

Og hun kan løpe fort fort fort altså!

maybe4.jpg

Men det kan sannelig skjønne Strider-gutter også:

maybe1.jpg

Sukk... de er så herlige små kelpier altså!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spammer fortsatt med bilder her jeg.. vi hadde med kamera på tur igår også. Gubben eksperimenterer og står i verre, bildene blir fortsatt ikke suverene men men

Shy begynner å forstå at ball er faktisk ganske gøy, så nå har Strider en liten konkurrent om ballen. Det er en vesentlig forskjell i deres forhold til ball: Strider gjeter ball mens Shy leker med ball. Kaster man ball til Strider, tar han den med seg og legger seg ned og lusker på den. Kaster man ball til Shy, så løper hun og kommer tilbake med den :heart:

Tror du at du kan få ballen du lille fnutt?

nytt1_zps1094e3a4.jpg

Den tar jeg!!

nytt3_zps3286b7dc.jpg

Revenge of the puppy.. :lol:

nytt4_zps94fa9343.jpg

Og så til slutt, Shy med sneipen i munnviken..

nytt5_zpsd792cde8.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Dette skrev jeg egentlig AN-tråden, men jeg vil ha det med i "ekorn-bloggen" min her.. (siden jeg ikke har noen blogg mener jeg)

Jeg har vært syk med sånne basiller som gjør at man råstyrte på do. Det er ikke så gøy, så fremt man ikke er kelpie da.. Kelpiene syntes det har vært festlig, de levde visst i troen at det hele gikk ut på "førstemann til badet, sistemann er et råttent egg". Ingen av dem er råtne egg, jeg derimot var et råttent egg hver enste gang. Og siden jeg ble syk i natt, så hadde vi kappløp med innlagt hindring - komme seg ut av senga først. Vanvittig god kelpieunderholdning!Nå sitter de her og ser forhåpningsfullt på meg - skal vi løpe snart? Nå? Ikke nå? Nå da? Nå? Nå? Nå? :lol: Egentlig hyggelig da, måtte jo bare smile av dem selv i all elendigheten..

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare legge disse bildene et eller annet sted.. så det blir her.

Kelpien Shy er på mystisk vis blitt forvandlet til den tannspyttende selen Tante Sofie..

Vi har begynt å kalle henne tante Sofie fordi de eneste gangene hun voffer er når hun kjefter på stakkars Strider. For Strider får ikke lov å gire seg opp han - da kommer tante Sofie med en gang og kjefter og smeller og biter han i nakkeskinnet :lol:

Og så har hun den underligste pelsen, tett tett og tjukk - rene selpelsen simpelthen.. og så lurer jeg på om hun er litt tjukk men det er liksom ikke godt å si med den pelsen utenpå. Og det detter ut tenner her nå, tannånden er på plass. Nye tenner foran oppe og nede titter frem nå, og de ser ihvertfall veldig bra ut - tror jeg.

Nå er jeg glad for at Jeanette har vært på utstilling med kelpielømmel idag.. hun skal få reprise på det neste lørdag! Jeg har ikke trent Shy noe særlig i bånd så lenge det har vært holke og jeg har brukt brodder - ikke søren om jeg tør det, fort gjort å mose små hoppeloppe-poter da og det kan man ikke ta sjansen på nei. Så igår var første gang på lenge - og Shy er kjempeflink i bånd når hun får lov å strene foran - men da får man ikke akkurat styrt retningen. Forsøk på styring av retning eller ha henne ved siden av seg - og plutselig har man sveve-kelpie - skal nok godt gjøres å vurdere ganglaget der i gården ja!

Idag har vi vært ute i 3-4 timer. Gubben lever ut sine Monsen-sider.. han kjøpte jo pulk slik at Shy skulle kunne sitte i den hvis hun ble sliten.. det virket som en god ide da hun var 8 uker gammel, men vi har aldri hatt bruk for pulk til det formålet .. hun har jo ingen problemer med å holde følge på skitur, og bare vi passer på å stoppe litt nå og da, så blir hun jo ikke sliten heller. Men pulken er jo med for det. Gubben pakker allverdens utstyr oppi der.. ved, øks, sag, mat, underlag, nomesele til Strider, langline, apportbukk (!) etc osv. Kamera var også med.. som vanlig.. haugesvis av elendige bilder og så noen bilder som forsåvidt er elendige de også men det beste av utvalget. Idag ble det ikke greie på et eneste bilde av Strider :( , vakre vakre Strider. Men et par bilder av tante Sofie:

Her står hun stille et lite sekund..

shy_2k.jpg

Og her oppdager hun at fotografen har satt seg på huk for å ta bilde - da blir man lykkelig og glad da!! :wub:

shy_3k.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha! Så søt hun er. Gleder meg til å møte henne på lørdag. :) Men stakkars lille jente, bruker hun Striders gamle valpehalsbånd eller? Søte jenter må da ha råååsa!! Eller i alle fall ikke camofarget. :aww:

Åååå det halsbåndet der er et klenodium altså.. Hexe, Talli og Strider har brukt det (for det er vel det halsbåndet tror jeg, så det brukes med andakt!!) Forresten er hun en skogens sel.. øh prinsesse .. så cameo it is for tøffe små jenter!

Ja, gleder meg til lørdag og hilse på Geo altså!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå det halsbåndet der er et klenodium altså.. Hexe, Talli og Strider har brukt det (for det er vel det halsbåndet tror jeg, så det brukes med andakt!!) Forresten er hun en skogens sel.. øh prinsesse .. så cameo it is for tøffe små jenter!

Ja, gleder meg til lørdag og hilse på Geo altså!

Jupp stemmer det. Så det halsbåndet er faktisk nesten 9 år gammelt.

Måtte forresten stjele det øverste bilde, syns det var bra jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...