Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor lenge må man stå opp om natten?


teresemor

Recommended Posts

Jeg har aldri - og kommer aldri - til å stå opp med en valp om natta. Jeg legger frem aviser, valpesikrer soverommet og er utilgjengelig for valper frem til jeg velger å stå opp. Noen uhell har det vært de første par nettene men å kaste en avis er en billig pris å betale for å slippe å ha hunder som tror de kan vekke meg når de mener natta er over . Dessverre kan man ikke bruke den taktikken på barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært ut med begge mine opp til flere ganger de første par nettene, så minsker det gradvis og på slutten av den første uken så har de sovet til 9 på morningen uten en lyd.. Aldri hadt noe problem med det i ettertid. Men jeg venter som regel til de er stille før jeg går ut, også dryger jeg det litt lengre for hver gang, så lærer de rimelig kjapt at de klarer og holde seg litt, også øker den tiden automatisk etterhvert som de blir større og får bedre blærekontroll og større blære.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det anbefales å søke etter eldre tråder og fortsette på de, slik at vi holder forumet mest mulig oversiktlig, og ikke får et utall tråder om akkurat det samme ;)

Motsatte av det jeg er vant til på forum, altså. Takk for svar ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men når tråden er 4 år gammel bør det vel være ok å starte en ny en vel? :P

Uansett, jeg var ute en gang om natta til Blaze var omtrent 4 mnd jeg. Han vekket meg ved å tasse rundt/sutre litt eller så slapp jeg han ut i hagen med det samme jeg selv var oppe (er på do en gang om natta selv :P ). Litt vel lenge, men det ble nå bare sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var jeg som søkte dette på google, og fikke opp denne tråden :) I steden for å lage ny tråd, for regnet med det fantes noe om det der ute i forum verden :) Så da tenkte jeg å svare i denne tråden :)

Her var vi ute ved 12 tiden, da la vi oss. og hun sov igjen til kl 6, da var vi ute en tur, og sov igjen til kl 8 :) Så ser ut som hun sover 6 timer om natten uten stopp, Jeg hadde på vekkekl kl 4. Hun hadde nok kommet bort å maset på meg, hun sov hvertfall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg gidder ikke stå opp om natta for å lufte valp. Jeg gjør som Loke jeg, og slenger ut aviser så den kan tisse og bæsje på det. Så tar jeg heller med den ut når jeg står opp og passer på den som en hauk når jeg er våken :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har heller aldri våknet på natten for å gi valpen en dotur.

Hadde faktisk ikke hørt om å gjøre det før jeg ble medlem på sonen en stund etter valpen kom i hus.

Kan ikke huske det var et stort problem at hun tisset eller bæsjet inne på natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarer ikke sove i tisse/bæsjelukta, og sover lett jeg, så har alltid gått ut ved behov, så lenge det har vært behov. Eneste var snusern, hun fikk sånne tissepads å tisse på av den enkle grunn at jeg bodde i 10. etasje i blokk, og hun ble veldig giret av hele prosessen med turen ned og opp, så innen hun roet seg igjen etter en tur ut, så måtte hun jo ut igjen. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Labtispe (noe partisk her). Ønsker du ikke heftigheten til jaktlinjer har man jo dual, eller også linjer av standard som ikke er blant de tyngste. Finnes absolutt standard labs som er flotte med funksjonelle kropper (og hjelper jo når de holdes slanke og spreke).    Lagt til: Ellers gjelder de samme linjene golden også, med mindre pelsstell enn på springer.
    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...