Jump to content
Hundesonen.no

Ingridhw

Medlemmer
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ingridhw

 1. Har også ei som utredes for allergi og som elsker å tygge. Tar ut litt for fra frokosten, bløter opp i 15-20 min og stapper det i kongen og fryser den.
 2. Specific dyrlegen vår også har. Men da har jeg litt flere fremgangsmåter om det ikke løser seg. Tusen takk for svar. ?
 3. Gjelder det alle omega-3 oljer? Det var jeg ikke klar over. Tusen takk for tips! Veterinær er jeg i kontakt med. Var de som ga tips om å ha vann i fôret. Synes ikke det har hjulpet, men har bare gitt to måltid etter det. ? Synes jo synd i henne.
 4. Valpen utredes for allergi og går for tiden på en veldig streng diett av allergifôr. Jeg kan ikke gi henne noe annet. Problemet er at fôret gir henne veldig hard mage. Hun har startet med å pipe og klage at hun må ut, uten at hun går på do når jeg lufter henne. Hva annet kan jeg gjøre enn å ha vann i fôret og sørge for at hun alltid har tilgang på vann?
 5. Før jeg fikk valpen i hus trålet jeg finn og salgssider på Facebook for brukt utstyr. Kjøpte sele, bånd, skåler og diverse leker brukt. Ting som enten blir for lite eller ødelagt kjøpte jeg ikke nytt. Det meste var brukt av valper og nesten helt nytt til en brøkdel av prisen. Min valp har gått fra 5kg til 23kg på 5 måneder, så det er ikke lenge hver ting kan brukes. Bur, seng, klotang og børste kjøpte jeg nytt. Det skal holde litt lengre og må være riktig størrelse og kvalitet. Med klotang er det viktig at den ikke klemmer kloen for mye og at du kan klippe veldig lite om gangen. Tr
 6. Tusen takk for svar! ? Hun klarer det samme som med stor kasse, går rett til min venstre side med begge frampoter på boken. Er derfor jeg blir litt frustrert når hunden plutselig ikke får til det hun gjorde for 20 sekunder siden. Jeg har til nå alltid startet med stor kasse og så byttet. Kanskje jeg bare skal starte med den lille? I tilfelle det er at det "koker over" for valpen? Skal se om jeg finner noe annet lurt å bruke enn boka. Den virker ikke for glatt, men kan jo være valpen synes det.
 7. Trenger litt tips til videre trening av utgangsstilling ved hjelp av kassemetoden. Er første gang jeg lærer inn dette med kassemetoden og er usikker på om jeg går for fort eller for tregt frem. Stor kasse går veldig bra nå. Valpen skjønner at hun skal være inntil beinet mitt på venstre side. Hun stiller seg slik med en gang kassen kommer på gulvet og følger etter meg om jeg beveger meg. Det tok laaaang tid før hun skjønte dette. Når jeg da bytter den store kassen med en mindre en (bruker en tykk bok) klarer hun to-tre repetisjoner før hun legger seg ned og bare tuller eller b
 8. Startet også med å bare lukke døra til badet o.l. og gikk gradvis videre til å gå ut og hente posten, gå på butikken osv. Hva med å gå fra valpen mens den er opptatt med noe annet? Maten sin, en kong eller noe annet spennende. Da merker den ikke så godt at du går fra den. Viktig at du ikke gjør noe stor greie av at du går eller kommer tilbake. Det er ikke for sent å starte treningen! Bare husk å gå rolig fremover.
 9. Hvor mange ganger i løpet av dagen gir du henne mat? Jeg hadde nok ikke latt maten stå i en hel time om hun ikke spiser den. Ikke vent mer enn en 15-20 min. Ikke gi henne alternativer om hun ikke spiser. Hun dør ikke av å gå en dag eller to uten å spise. Får hun enda mat tre ganger til dagen hadde jeg kuttet ned til to. Så finnes det jo mer kreative løsninger. Vet noen legger maten inn i stekeovnen et par min (med bare lys) for å lure hunden til å tro det er deilig menneskemat.
 10. Er det japansk spisshund du har fra før? Hva savner du i den hunden? Hva mener du med mer hund? Mer aktiv, førerorientert, større eller lettlært? Det er jo (dessverre) slik at de rasene som er mer lettlærte også er rasene som er aktive og trenger en del mental stimuli. Min toller gikk fint løs på eiendommen da hun var yngre, men hun kunne finne på mye tull om hun var understimulert. Da kom hun ofte inn med helt svart snute og labber etter å ha gravd etter ett eller annet. Det finnes allikevel noen oppdrettere av tollere som selger hunder som rene familiehunder til tur og kos o
 11. Hvordan har du gått frem med foringen til nå? Fjerner du foret etter en stund eller lar du det stå fremme? Er hun interessert i din mat, godbiter, ting hun finner ute?
 12. Tusen takk for svar! ? Blir nok ikke championat før fylte to år her, men med forrige hund måtte så mye læres om igjen og følte ting ble lært inn i «feil» rekkefølge slik at det ble mye ekstra frustrasjon for både meg og hunden. Det er enklere å korrigere småting før kommandoen sitter 100%. Det er jo også forskjell på trening og hverdag. ? Valpen setter seg med låste bakben og legger seg med låste fremben, så må nok tenke litt på hvordan jeg gjør det.
 13. Takk for svar! Da starter vi med en gang. ?
 14. Hvordan trener dere inn låste ben? Er det lurt å gjøre helt fra start, eller øve inn stå, sitt og dekk uten å tenke på låste ben i starten? Noen som har videoer eller steg-for-steg fremgangsmåte? Vi øver foreløpig bare på stå og litt øvelser for bakpartkontroll. Valp på 11 uker.
 15. Den eneste som helt sikkert visste noe om Jon Snow sin slekt er Ned Stark, som døde før han fikk fortelle det til Jon. En fanteori (som jeg tror på!) er at han er sønnen til Lyanna Stark og Rhaegar Targaryan.
 16. Nå står den i et vindu i stua, hvor den får lys, men ikke direkte sollys. Hvor ofte bør jeg ha den i vannbad? Planten og potta ser slik ut. Noe trist altså.
 17. Kanskje ikke helt riktig tråd, men det er da en blomst. Trenger litt hjelp med orkideen min. Fikk den i januar/februar av min bestemor som sa jeg skulle vanne den med et eggeglass vann i uken. Bladene på den ble noe slitne og hang bare daft fra potta etter noen uker, begynte å vanne den oftere (2-3 ganger i uken) uten hell. For 2-3 uker siden begynte den å miste blomstene sine, så etter tips fra en kollega hadde jeg den i vannbad for to dager siden i ca. 5 minutt. Nå er bladene friske igjen, men alle blomstene ser ut til å falle ut snart. Hva gjør jeg, og hva er egentlig riktig når en van
 18. Noe så grusomt! Kan være lurt å legge bildet i en spoiler, ikke alle som vil se slike bilder. Synes det er så mange saker som dette hvert år og flere hendelser det ikke skrives om i avisene. Her jeg bor finnes det områder det ikke er lov med hund i det hele tatt i sommerhalvåret fordi det har vært så mange hendelser med hund og sau.
 19. Klikkertrening for din hund har veldig mye god info. Om du er glad i å lese teoribøker anbefaler jeg Lydighetstrening i teori og praksis over den, men den er mye tyngre å lese.
 20. Hva i all verden? Dumt å bli tatt med kniv på offentlig sted pga. dette. I beste fall tar de bare kniven fra henne. Ser den er delt på flere facebookgrupper jeg er medlem i, til og med en lokal gruppe, flere timers kjøring fra der bilen er observert. Det orginale bildet som ble delt for noen uker siden på facebook var jo bare tull. Som nevnt tidligere i tråden har bildet blitt brukt flere steder før det var hundenapping i norge det gjaldt. Blir nok ikke til at jeg drar med meg kniv på tur med det første.
 21. Tenker på golder retriever. I barndommen var Den Utrolige Reisen filmen jeg kunne se om og om igjen uten å gå lei, så det er en golden som Shadow jeg tenker på. Bilde fra: http://barkpost.com/top-movie-dogs/
 22. Hunden er blir sluppet ut en gang i døgnet fordi den sier ifra, det er på kvelden før hun legger seg. (Legger seg mye tidligere enn oss. ) Ellers er hun ute så mye med oss at det ikke er noe behov for å gå ut i hagen for å tisse.
 23. Ikke at jeg vet noen ting, men jeg tipper hun har lagt ut noen bilder på facebook eller lignende hvor journalisten har sett dem og kontaktet henne.
 24. Håper virkelig ikke det er meningen å ha en hel hvitløk i denne! Blander man bechamelsausen inn i tomatsausen i denne? For å ikke gå helt OT så anbefaler jeg virkelig å gå til innkjøp av en stavmixer. Billig, enkelt og raskt å lage supper.
×
×
 • Create New...