Raksha Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg sliter altså sånn med å finne lunsj som frister. Jeg blir tullete. Laget modifisert variant av kylling karrisalat sist, men den smakte egentlig ikke noe godt på jobb... Syns ikke det er noe som frister. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zitka Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg sliter altså sånn med å finne lunsj som frister. Jeg blir tullete. Laget modifisert variant av kylling karrisalat sist, men den smakte egentlig ikke noe godt på jobb... Syns ikke det er noe som frister. Den sliter jeg også med.. Frokost og lunsj er hat! Sent from my iPhone using Tapatalk Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg hadde en sjukt god lunsj med meg i dag!!- En kyllingfilet stekt i biter med sitronpepper, litt chilipulver og hvitløkspulver. - En liten avocado. - En pose byggris (kokt).- En stor ss fetaost (apetina Feta sun dried tomatoes, snack pack).Alt blandes sammen og røres godt. Krydre med sitronpepper og annet godt avhengig av hva du liker. Ganske kaloririkt (550kcal), men skikkelig mettende og vanvittig god smak!!- Maria 2 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandyEyeCandy Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg spiser mager vaniljekesam, mager hytteost og en nektarin på toppen, jeg. Hvis jeg skal være spennende, tar jeg noen flak med gresskarfrø og drysser over. Og ja, jeg gleder til jeg får lønn på fredag. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg prøver alltid å få til å ha middagsrester på jobb. Ellers har jeg frokostblanding (en mager en) og biola, eller gresk yoghurt, stående og spiser det hvis jeg ikke har noe annet. Jeg er heller ikke noe glad i lunsj, så jeg må bare ta det jeg kommer på. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Kan tipse dere om gårsdagens kveldsmat også, som var kjempegod! - 200 g mild vaniljeyoghurt fra Tine - 100 g tinte frosne bringebær - 50 g all bran regular Suuuperdigg - litt surt, litt søtt og litt crunchy! Mener å huske at det inneholder om lag 250 kcal (førte det rett inn i LifeSum). Med meg har det for øvrig gått ræva siden jeg begynte å jobbe igjen etter ferien, men NÅ er jeg på gli igjen. Jeg skal fortsatt ned de siste 5, men hovedmålet er å gjenoppta gode rutiner og å føle meg vel. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Hovedsaken for min del er å få byttet ut ingredienser og måltider til ting jeg ikke syntes er veldig godt. Selvfølgelig kutte ut snop og ned i porsjoner, men likevel er det så mye sunt som jeg rett og slett heller lar være å spise fordi det ikke er noe godt. For all del, jeg spiser det meste, er ikke nødvendigvis kresen, men det er ikke slik at man gleder seg til mat. Jeg er glad i grønne epler, kiwi, grønsaksdipp, salat, cottage cheese, frokostblanding osv, innimellom! Jeg liker dog ikke smaken av feks røde epler, sitrusfrukt, fisk, yoghurt osv, men jeg kan spise det, jeg vil bare ikke fordi jeg ikke syntes det er noe stas. Det hjelper ikke akkurat på å være stuck in old habits Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zitka Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Yoghurt ekke lunsj blir jo sulten med en gang.. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandyEyeCandy Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Hovedsaken for min del er å få byttet ut ingredienser og måltider til ting jeg ikke syntes er veldig godt. Selvfølgelig kutte ut snop og ned i porsjoner, men likevel er det så mye sunt som jeg rett og slett heller lar være å spise fordi det ikke er noe godt. For all del, jeg spiser det meste, er ikke nødvendigvis kresen, men det er ikke slik at man gleder seg til mat. Jeg er glad i grønne epler, kiwi, grønsaksdipp, salat, cottage cheese, frokostblanding osv, innimellom! Jeg liker dog ikke smaken av feks røde epler, sitrusfrukt, fisk, yoghurt osv, men jeg kan spise det, jeg vil bare ikke fordi jeg ikke syntes det er noe stas. Det hjelper ikke akkurat på å være stuck in old habits Men om du ikke liker det så innmari godt, så går du jo i alle fall ned i vekt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg er ikke glad i youghurt ol. Med bær eller sånt. Spiser glutenfritt så da er utvalget også mindre. Prøvd meg på matmuffins, men de blir harde som stein. Desverre ikke glad i egg i det heletatt, så omelett og sånt utgår. Vurdere å lage glutefrie nanbrød og tandorikylling med salat og ris, eller noe sånt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Men om du ikke liker det så innmari godt, så går du jo i alle fall ned i vekt. Gangen mellom å ikke orke spise overhodet og tippe over til det man liker veldig godt og som ikke er like sunt er veeeeldig fin. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
laikamor Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Lagde meg en omelett av to egg og litt skinke til lunch idag, det var veldig godt Hadde også med to brødskiver, en banan og litt grønnsaker. To små gulrøtter, noe agurk og noen plommetomater. Enda ikke spist bananen og grønnsakene, da, men syntes det funket bra til lunch jeg. (Dvs mat fra klokka 6/8-17/18, så litt mer enn bare lunch). Men jeg sliter også med noe som er enkelt, sunt og metter godt. Bør være litt billig også. Alltid hatt brødmat som lunch, men jeg kjenner at jeg ikke er så lenge mett av det.. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandyEyeCandy Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Gangen mellom å ikke orke spise overhodet og tippe over til det man liker veldig godt og som ikke er like sunt er veeeeldig fin. Men helt alvorlig, og ikke bare ment til deg, men som en generell betraktning (som jeg trur jeg har nevnt før): Om en skal ned i vekt, så må en jo være villig til å gi opp noe? Alt kan ikke smake bacon og ostepop hele tida? Jeg er i alle fall villig til å droppe bernaisesausen en periode for å bli strammere i fisken, og sjøl om jeg ikke akkurat synes at spinat er det diggeste i verden, så putter jeg det i maten jeg steiker for å fylle den opp litt med gode ting. Skjønner ikke helt den retorikken med at det er så viktig å unne seg alt mulig, å tillate seg sjøl sprekker, og ikke minst den som står i alle ukeblader: "Gå ned 50 kg ved å spise akkurat det du vil og ikke røre på deg i hele tatt!" (satt bittelitt på spissen). Om en har spist alt for mye alt for lenge, så må en tåle å være litt sulten i en overgangsfase mens kroppen vender seg til den nye hverdagen og bytte ut det digge med noe som er bedre for deg, sjøl om det ikke får smaksløkene til å surkle sånn med en gang, mener nå jeg. 8 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Men helt alvorlig, og ikke bare ment til deg, men som en generell betraktning (som jeg trur jeg har nevnt før): Om en skal ned i vekt, så må en jo være villig til å gi opp noe? Alt kan ikke smake bacon og ostepop hele tida? Jeg er i alle fall villig til å droppe bernaisesausen en periode for å bli strammere i fisken, og sjøl om jeg ikke akkurat synes at spinat er det diggeste i verden, så putter jeg det i maten jeg steiker for å fylle den opp litt med gode ting. Skjønner ikke helt den retorikken med at det er så viktig å unne seg alt mulig, å tillate seg sjøl sprekker, og ikke minst den som står i alle ukeblader: "Gå ned 50 kg ved å spise akkurat det du vil og ikke røre på deg i hele tatt!" (satt bittelitt på spissen). Om en har spist alt for mye alt for lenge, så må en tåle å være litt sulten i en overgangsfase mens kroppen vender seg til den nye hverdagen og bytte ut det digge med noe som er bedre for deg, sjøl om det ikke får smaksløkene til å surkle sånn med en gang, mener nå jeg. Dette er jeg helt enig i! Det er bare den utfordringen jeg står oppi som gjør det hele litt vanskeligere. Jeg er mer enn villig til å endre kostholdet, det gir bare en ekstra spiss til det hele å ikke syntes om hva man burde spise 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 For min del så er det lettere å sprekke og kjøpe noe "dritt" når jeg er sulten og lunta er kort. Jobber med ungdommer, da er det greit om lunta er på plussiden også etter lunsj Samtidig så orker jeg gjerne ikke spise om ting ikke frister litt hvertfall. Da går jeg gjerne uten og så sprekker jeg på butikken mens jeg handler middag. Derav jakten på en god lunsj, den trenger ikke være så grusomt sunn for min del, akkurat lunsjen er smaken viktigere enn kalorier. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Grete Roede har skjønt det - det er det jeg alltid har sagt. Man skal ikke sulte seg slank. Men bytter man ut grillet kylling med egenstekt kyllingfilet, rømme med kesam, Jarlsberg med lett gulost, steking med smør med steking uten smør osv. er man sååå langt på vei! Det trenger ikke bety at maten ikke er god. Jeg tror det er mye større sannsynlighet for å sprekke om man spiser sunt bare fordi det er sunt. Elsker man smør på skiva så går det på bekostning av andre kalorier, men det betyr ikke at man må droppe det smøret likevel. Når alt kommer til alt er det kalori-totalen som teller. Og jeg sier det igjen - å veie/registrere maten er nøkkelen til suksess. Veie alt, til og med potetgull. - Maria 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandyEyeCandy Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg er helt enig i at en ikke skal sulte seg slank, @Maria, men når det er så vanskelig for mange å lage seg sunnere alternativer fordi de verken liker ditten eller datten, i tillegg til å være lite oppfinnsomme, da er det kanskje greit å innse at en må ta et valg om å endre spisevaner (hvor ikke alt er det beste en veit i hele verden) og dermed være nødt til å lære seg å like ting? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Og jeg sier det igjen - å veie/registrere maten er nøkkelen til suksess. Veie alt, til og med potetgull. - Maria For noen, kanskje... Skulle jeg veid all maten jeg spiste hadde jeg ikke giddet å lage meg mat. Det tar da jammen meg lang nok tid å lage mat om man ikke skal drive og veie opp alt også? Jeg blir egentlig mest bekymret over at det synes som om folk har et veldig anstrengt forhold til mat, jeg, og at det er så mye normal mat folk ikke greier å spise. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 For noen, kanskje... Skulle jeg veid all maten jeg spiste hadde jeg ikke giddet å lage meg mat. Det tar da jammen meg lang nok tid å lage mat om man ikke skal drive og veie opp alt også? Jeg blir egentlig mest bekymret over at det synes som om folk har et veldig anstrengt forhold til mat, jeg, og at det er så mye normal mat folk ikke greier å spise. Jeg mener ikke at man SKAL veie alt, men for å si det på en annen måte: har man prøvd alt, og man ikke går ned i vekt, er det inntaket man må vite mer om. Og den eneste måten å faktisk vite om man spiser nok/for mye/for lite er å veie og registrere maten. De fleste kommer langt med å endre vaner, noen kommer også i mål ved å gjøre det. Men mange skjønner ikke hva de gjør galt, hvorfor det stopper opp osv. Og jeg tror mange vil bli overrasket over hvor mye kalorier det er i ulike typer mat, at en brødskive ikke er en brødskive osv. Mange tror de greier å se alt på øyemålet, men sliter man med vekta og ikke ser resultater spiser man trolig mer enn man må for å gå i underskudd tross alt. Så fremt det ikke ligger andre medisinske årsaker bak, da. Til det siste så har jeg vært den første til å innrømme at jeg har et forskudd forhold til mat. De gangene jeg har det best er de gangene jeg faktisk veier og vet at jeg har spist riktig. Hvis ikke er det tut og kjør, og påfølgende depping. Jeg vet jeg har et problem, og at jeg vil ha det resten av livet, men har funnet måter å håndtere det på som sikkert virker teit og snålt for andre. Men det veldig trist at så mange har det som meg, for det er tidvis ****** slitsomt og en skikkelig energi-tyv. - Maria 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Jeg er helt enig i at en ikke skal sulte seg slank, @Maria, men når det er så vanskelig for mange å lage seg sunnere alternativer fordi de verken liker ditten eller datten, i tillegg til å være lite oppfinnsomme, da er det kanskje greit å innse at en må ta et valg om å endre spisevaner (hvor ikke alt er det beste en veit i hele verden) og dermed være nødt til å lære seg å like ting? Så ikke denne. Helt enig i det - det er viktig å innse at et sunt kosthold også betyr en viss grad av variasjon. Og det meste smaker godt om man vet hvordan man kan tilberede det. Eksempelvis hater jeg paprika, spesielt rå. Likevel har jeg lært meg å bake det inn i annen mat, f.eks. i gryter, slik at det faktisk ikke smaker ekkel paprika. På kjøpet får jeg lite kalorier, mer smak og masse vitaminer. Slike valg kan man velge å ta. Men jeg vet godt hvor vanskelig det er å bare "ta seg sammen". Mat er ofte knyttet til masse følelser, og jeg kan bare snakke for meg selv, men på de verste dagene mine, når jeg bare har lyst på sukker, kan dem som sier at frukt er godteri bare ta seg en bolle. Sånn føler jeg det da. Det er en evig kamp å få kontroll på slike følelser og tanker. Og det jeg tror mange vil føle, om de er som meg, er at selv noen få gode dager, der man tar riktige valg og utfordrer seg selv, er skikkelig motiverende. Så alt er en balansegang mellom fornuft og følelser, utfordringer og svakheter. For å si det litt poetisk - Maria 3 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Yoghurt ekke lunsj blir jo sulten med en gang.. Sent from my iPhone using Tapatalk Ikke hvis du har oppi ting! Jeg spiser med rugsprø, eller frokostblanding, eller alt mulig rart av andre ting man kan putte oppi. Gresk yoghurt har mer proteiner og er dermed mer mettende - bland med syltetøy eller bær eller honning eller hva som helst hvis det blir for syrlig. Jeg er ikke glad i youghurt ol. Med bær eller sånt. Spiser glutenfritt så da er utvalget også mindre. Prøvd meg på matmuffins, men de blir harde som stein. Desverre ikke glad i egg i det heletatt, så omelett og sånt utgår. Vurdere å lage glutefrie nanbrød og tandorikylling med salat og ris, eller noe sånt. Det kan ikke være et alternativ å lage litt ekstra middag, og så sette bort lunsjporsjonen med én gang? Jeg spiser middagsrester til lunsj hver dag, hvis jeg har mulighet - og vi spiser som oftest sunne middager; hvis ikke så skjærer jeg opp agurk og tomat og hiver oppi sammen med det for å drøye det ut litt og samtidig gjøre det sunnere. For noen, kanskje... Skulle jeg veid all maten jeg spiste hadde jeg ikke giddet å lage meg mat. Det tar da jammen meg lang nok tid å lage mat om man ikke skal drive og veie opp alt også? Jeg blir egentlig mest bekymret over at det synes som om folk har et veldig anstrengt forhold til mat, jeg, og at det er så mye normal mat folk ikke greier å spise. Jeg hadde blitt syk om jeg skulle talt kalorier nøyaktig og veid all mat. Én uke med det, og så ville jeg brukt et år på å ikke få dårlig samvittighet for absolutt alt jeg spiste. Så det gjelder å finne den middelveien som passer en selv. For meg, i tillegg til å tenke på et litt sunnere alternativ hver gang, er det lureste å fylle all maten min med sunne ting. Litt mer brokkoli, litt mer spinat, litt mer tomat, litt mer av alt med lav kaloritetthet. Enten ved siden av, eller spise en gulrot før middag, eller mose og ha oppi sausen, eller eller eller. Har dere tenkt på at sellerirot kan kokes og moses sammen med poteter i potetmos, for eksempel? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zitka Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Ikke hvis du har oppi ting! Jeg spiser med rugsprø, eller frokostblanding, eller alt mulig rart av andre ting man kan putte oppi. Gresk yoghurt har mer proteiner og er dermed mer mettende - bland med syltetøy eller bær eller honning eller hva som helst hvis det blir for syrlig. Det kan ikke være et alternativ å lage litt ekstra middag, og så sette bort lunsjporsjonen med én gang? Jeg spiser middagsrester til lunsj hver dag, hvis jeg har mulighet - og vi spiser som oftest sunne middager; hvis ikke så skjærer jeg opp agurk og tomat og hiver oppi sammen med det for å drøye det ut litt og samtidig gjøre det sunnere. Jeg hadde blitt syk om jeg skulle talt kalorier nøyaktig og veid all mat. Én uke med det, og så ville jeg brukt et år på å ikke få dårlig samvittighet for absolutt alt jeg spiste. Så det gjelder å finne den middelveien som passer en selv. For meg, i tillegg til å tenke på et litt sunnere alternativ hver gang, er det lureste å fylle all maten min med sunne ting. Litt mer brokkoli, litt mer spinat, litt mer tomat, litt mer av alt med lav kaloritetthet. Enten ved siden av, eller spise en gulrot før middag, eller mose og ha oppi sausen, eller eller eller. Har dere tenkt på at sellerirot kan kokes og moses sammen med poteter i potetmos, for eksempel? Synes ikke det metter noe særlig hvis man putter ting oppi.. Det er greit som lett kveldsmat liksom.. Sent from my iPhone using Tapatalk Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Synes ikke det metter noe særlig hvis man putter ting oppi.. Det er greit som lett kveldsmat liksom.. Sent from my iPhone using Tapatalk Hm. Jeg skjønner hva du mener, jeg følte sånn selv før. Men jeg husker ikke hva som gjorde at det endret seg... Før ble jeg ikke mett av frokostblanding heller, men det blir jeg nå. Det varierer fra person til person hva man føler størst metthetsfølelse av. Hvis du klarer å identifisere din type (for meg er det mat med mye proteiner, litt karbohydrater og litt fett), kan det være lettere å identifisere hva som kan funke Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Min standardlunsj: 1 beger blåbær, 3 ss hjemmelaget granola og 3 ss kesam (den med pasjonsfrukt er fantastisk digg). Det holder meg gående til jeg kommer hjem uten problem. Når jeg må spise med elevene så tar jeg med matpakke med 2 skiver nøttebrød, med masse pålegg på Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mushi Skrevet 8. September 2015 Rapporter Share Skrevet 8. September 2015 Synes ikke det metter noe særlig hvis man putter ting oppi.. Det er greit som lett kveldsmat liksom.. Sent from my iPhone using Tapatalk Har du prøvd kjøleskapgrøt? Jeg lager det og har oppi cottage cheese og topper med frosne bær før jeg setter i kjøleskapet. Har på litt hjemmelaget granola før jeg spiser det. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts