Jump to content
Hundesonen.no

Sona

Medlemmer
 • Posts

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Sona

 1. Hva med Orkanger? Går greit med buss, er mitt inntrykk. Kan også ta buss sørover derfra.
 2. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=197940675 "Stafferanien /// blanding av Pomeranian 44% og Staffordshire bullterrier 66%. Det er nå blitt 31 Stafferaniens i landet, og en etablert ny rase / eller en ny blanding om du heller vil kalle det det." Veletablert rase ja ?
 3. Ikke sant! Av bildene ser jo hunden grei og omgjengelig ut, fungerer fint løs, osv. Skal vel være rimelig heldig om polarhundblandingen er like lydhør som en gjeterhund, like grei løs og aldri stikker etter noe?
 4. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=178218995 Border collie/spisshund? Blir kanskje litt lotto med egenskaper der da?
 5. Dro dit da min var valp og det var ingen god opplevelse. Den på Lade er ikke flat så jeg så ikke at det var hunder på toppen av bakken da jeg gikk inn nederst, parken så tom ut fra der jeg stod. Etterhvert kom en gjeng store hunder løpende og min lille valp ble kjemperedd og løp, og de jaget henne en god stund. Hadde ikke sjans til å få tak i henne og ingen eiere ropte inn sine eller hjalp på noen måte. Men ikke sant, det kommer jo helt an på hundene og eierne som er der samtidig med deg Mange har nok ok opplevelser der også.
 6. Kjempesøt Er det vanlig å klippe dem helt ned også?
 7. Jaa, kanskje Kan jo bare svare for min egen, men hun har nok ikke potensiale til å bli agilitystjerne Kan hende det er mulig å finne en valp etter foreldre med riktig størrelse som brukes mer aktivt og som liker å jobbe selv om det er litt kaldt. Med mindre du faller for de andre kvalitetene italieneren har så er det kanskje sikrere å velge en annen rase.
 8. Vet at det er noen som trener agility med sine italienere, du kan jo sjekke ut f.eks kennelcurvy på Instagram. Litt usikker på hvor typisk for rasen min er, vi har bare gått ett helgekurs Min er generelt lett å motivere med godbiter, men har litt kort tålmodighet så hun kan bli frustrert hvis hun ikke skjønner greia med én gang og begynner å klage eller finner på andre ting å tilby istedet. For eksempel syntes hun tunnellen var ok i begynnelsen men da vanskelighetsgraden økte og den ble veldig lang og med vinkel så hun ikke kunne se hvor den endte så tilbød hun istedet å stille seg oppå den Andre hindre som møne, osv. var kult, egentlig alt hun kunne komme seg oppå. Ellers er det en utfordring at hun er en frysepinn som ikke liker å løpe når hun er kald. Hun lå i bur med dundyne og saueskinn i pausene, men måtte ha godt med klær på også i øktene (kurset var tidlig på våren så var nokså kaldt i treningshallen). Tror nok vi hadde hatt enda mer utbytte om kurset gikk på sommerhalvåret samt om det var en kveld i uken istedetfor to hele dager i løpet av en helg for hun virket sliten og lei på søndagen ? Så er det nok litt individuelt hvor lettmotiverte de er, om de gidder å terpe på ting, om de vil trene når det er kaldt og/eller surt vær, osv. Men de er jo veldig raske og spretne når de vil da Også litt usikkert hvilken størrelsesklasse de havner i kanskje, FCI standard er 32-38cm for begge kjønn men mange italienere er høyere.
 9. Sona

  Valpegjengen 2020

  Hva mener du? Tette kull på samme tispe eller at de ofte har jevngamle kull? Ofte synkroniserer jo tisper løpetidene så er vel ikke så rart om det noen ganger kommer mer enn ett kull i samme tidsrom?
 10. Som du skriver, det har nok mye med at det er du som stort sett er kilden til alt som er moro Men noen raser er kanskje mer "enmannshunder" enn andre, du kan jo spørre oppdretter eller andre som kjenner rasen om det er vanlig at de knytter seg veldig til én person. Er han slik om du ikke er hjemme at han bare venter på at du skal komme hjem eller tar han da mer kontakt med de andre?
 11. Sona

  Brannvarsling

  Hva slags brannvarslingssystem har dere? Vi har pleid å ha flere brannvarslere koblet sammen slik at går én av, går alle. Nå ønsker vi oss et litt mer sofistikert system. Det er greit at alarmen uler inne når vi er hjemme, men når vi er borte og hundene er alene hjemme, da er det jo ikke så mye vits. De blir bare veldig stressa og kan jo uansett ikke gjøre noe fra eller til om det er falsk alarm eller faktisk branntilløp. Så kanskje et system med flere moduser, der den uler når vi er hjemme mens når vi er ute så blir vi oppringt eller det uler utendørs så naboene hører det? Eller noe annet jeg ikke har tenkt på. Fortell meg hvilken løsning dere har valgt!
 12. Har du hørt om Jackson Galaxy? Han med programmet My Cat From Hell. Synes det virker som han har mye bra (uten at jeg er noen katteekspert). Finnes en del stoff og videoer, sikkert også om å introdusere hund og katt.
 13. Det er ikke gratis nå lenger, i alle fall? Har du hund under 40cm betaler du for kun ditt eget sete, som kan være minipris. Har du hund over 40cm kan du få minipris på ditt sete, men for hunden betaler du 50% av ordinær pris.
 14. Blir nok spennende Og så tenker jeg at da har du jo prøvd det, i alle fall Hvis du synes det går greit med valp så går det sikkert greit med voksen hund også, så har du det alternativet til senere. Med en liten valp er det jo ikke snakk om å gå langtur i Oslo akkurat. Håper den kommer til å sove mye underveis da, er jo mange inntrykk på en sånn reise. Jeg syntes det var mest styr å komme seg av og på toget med hund og bagasje, jeg hadde en hund i bånd, en i reisebur, veske + stor ryggsekk + handlepose. Så litt mange ting og for få hender samt en hund som hadde sååå lyst til å hilse på de andre hundene i vogna ? Hvis du ikke trenger å drasse med masse klær så har du jo en fordel der. Kanskje ta med tørkepapir og noe å tygge på? Jo, også var det styr å gå på do underveis pga. hunden må jo være med og man må ofte gå litt for å komme til toalettet. Typisk nok var det nærmeste toalettet ute av drift så måtte gå enda lenger og ut av hundevogna så i toalettkøen fikk jeg kjeft av allergikere slik at jeg gikk tilbake og bare holdt meg til vi kom frem ? Hvis det er flere hundefolk på toget evt. man kommer i snakk med noen så har vi av og til passet hverandres mens den andre gikk på do, men.. i utgangspunktet er man jo litt låst. Denne jula blir det nok å kjøre bil nedover siden vi er to mennesker og to hunder, det er jo styr men på en litt annen måte. Tar omtrent like lang tid da?
 15. Sørg for at du har grei overgangstid i Oslo så du får luftet godt da Har tatt tog Trondheim-Stavanger noen ganger, det er litt styr men det går. Sist hadde jeg med to hunder (begge voksne men den ene mye mer reisevant enn den andre), også det gikk ok men merkbart mer styr enn bare én ? Vet ikke hvor stor hunden din er da, er den over 40cm må du vel bestille to seter, det er greit å ha litt mer plass (pluss slippe andre hunder eller i verste fall en katt på setet rett ved siden av). + Kan være lurt å ikke pakke altfor mye bagasje, kan være nok å hanskes med en travel hund.
 16. Sona

  EFIT 1.oktober 2019

  Hehe, ene min flytter også på sko iblant når han er hjemme alene. Ikke ødelagt noen da, bare tygget bittebittelitt på noen lisser?
 17. Det finnes flere spennende retninger/filosofier/metoder du kan fordype deg i! F.eks Carolyn Resnicks Waterhole rituals, https://stinaherberg.com/ (noe liknende, tror hun var elev hos Resnick) og sikkert en haug andre i samme gate. Instagramkontoen Pantherflows ser spennende ut.
 18. Huff? Hender vel at det stormer i whippetmiljøet også?? Men ja, det er vel mange motstridende og sterke meninger som bare mååå uttrykkes og ikke alltid på diplomatisk vis og da blir de jo veldig synlige. Ja, jeg så det. Noen er bare rett frem utrivelige? Men jeg mener at de fleste er fine folk De bare (klokelig) lar være å kaste seg inn i slike diskusjoner ?
 19. Haha? Enkelte liker å lage litt rabalder, tror jeg? De aller fleste er heldigvis normale, oppegående mennesker.
 20. Vet ikke helt, men vår er turbo ute så vi gikk kun ganske korte turer for han ble veldig hostete om han la seg i selen. Det var også veldig kaldt den perioden så tok det ekstra rolig av den grunn. Han var nylig vaksinert.
 21. Så fine de er Får de noen gang snøklumper i pelsen?
 22. Whippetfolket virker ikke spesielt blide for at rasen har økt slik i popularitet. Whippet er oppe på 19.plass
 23. Ja, jeg ser de litt an. Og jeg kan fint snakke ned rasene mine til noen jeg tenker ikke hadde trivdes med den type hund.
 24. Tar fort litt av, ja Søstrene Grene har jo så mye kjekt! Jeg kan heller ikke tegne, men pynter med klistremerker og det blir så fint så
×
×
 • Create New...