Gå til innhold
Hundesonen.no

Din rase anno 1915


Guest Bølla
 Share

Recommended Posts

Corded-Poodle.jpg

Puddel med dreads :wub:

Det ekstreme var tydeligvis populært på begynnelsen av 1900-tallet også. Det er det som er.. selv om hundene i stor grad kanskje var bedre/sunnere, så har ikke folk forandret seg mye på 100+ år :hmm:

En digresjon ... når jeg ser bilder av den "sunne" engelske bulldogen slik den så ut for 100 år siden, så tenker jeg fortsatt freak. Det er bare at den er enda mer ekstrem nå, og det sier ganske mye.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 102
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kunne vært dagens borzoi. 2014 i farger 1915 sort/hvitt

Første golden retrieveren som ble champion. Født 1912, så noe senere:

Just sayin'

Posted Images

er (sånn jeg har skjønt det) ikke en egen pelstype, bare ett valg på hvordan man steller pelsen. Og rent trendmessig er det ut, vet ikke om det er akseptabelt i utstilling og lignende, mens det tidligere var like vanlig som krøllepelsen.

Nei, det er ikke alle pelstyper som kan snore, så det er ikke bare snakk om hvordan man steller pelsen :) Dette står i rasestandarden:

Ullpuddel:

Rikelig fin, ullaktig og godt kruset pels, elastisk og som gjør motstand mot håndens trykk. Tykk, fyldig, ensartet lengde, danner regelmessige og ensartede krøller.

Snorpuddel:

Rikelig pels av fin, ullaktig tett struktur. Danner karakteristiske snorer av lik lengde, som bør være minst 20 cm lange.

11431d1279971606-cording-dsc_0029_2.jpg

Tror det er en oppdretter som har snorpudler i Finland, men så vidt jeg veit så er det ingen i Norge eller Sverige :)

(Og dette med fjollete klovnefrisyrer er tydeligvis ikke en nymotens greie, i og med at de hadde de samme fjollete klovnefrisyrene for 100 år siden.. :aww: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg synes jo om man først skal poste bilder av belgere må ta med hunden som regnes som stamfar på de sorte (og til dels også røde langhårede) Duc de Groenendael. Rett nok en tegning, men dette er altså far og sønn. Og sønnen regnes som stamfar til groenendaelen slik vi kjenner den i dag.

post-530-0-10478700-1411031789.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salukien er en veldig mye eldre rase enn boxeren og har ikke forandret seg mye på 100 år.

Jeg syns salukiene til frøken Amherst, som bidro med bilder og tekst til delen om mynder i denne boken, er noe for seg selv. Syns moderne salukier ofte minner mer om Sarona-linjene enn Amherst sine hunder.

Whippet fra boken:

Whippet.jpg

De ørene der hadde vel ikke fått særlig gode kritikker i ringen i dag :P

Kunne vært dagens borzoi. 2014 i farger 1915 sort/hvitt

10551056_912348598778677_146139367114232

Dette var vel like før borzoi nærmest ble utryddet? De hadde vel ikke veldig gode kår under kommunistene, siden de ble sett på som adelens hunder?

Endret av Marjan
Lenke til kommentar
Del på andre sider

er (sånn jeg har skjønt det) ikke en egen pelstype, bare ett valg på hvordan man steller pelsen. Og rent trendmessig er det ut, vet ikke om det er akseptabelt i utstilling og lignende, mens det tidligere var like vanlig som krøllepelsen.

Snorer kommer av seg selv hos snorraser :) ?

En korrekt puli-pels får ikke floker og matter, men snorer. Jeg tipper det er det samme med snorpudler.

Man kan holde snorpels kort og børstet, men det innebærer ofte mer jobb enn å la den snore seg siden ALT fester seg i pelsen og pelsen gjerne vil snore seg. .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må dele denne: Det er liste over AKIHO ("THE thing i Japan for akitapreservering) vinnere fra 1953 og til 2014. Morsomt å se hvordan de har forandret seg fra å se mer ut som de en mellomting mellom am. akita og akita til å se mer og mer ut som akita - altså formen synes jeg er veldig japansk, mens fargene er amerikanske fram til ca. 60-tallet, da blir de pluselig bare røde, hvite og tigrete.

http://akitainu-hozonkai.com/award/award_all.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det en dverg eller mellom-snuser på det bildet? Synes den så mer rektangulær ut men samtidig lengre til beins, ergo uten dverg-preget?

Ifølge størrelsesangivelsen i boka vil det der være en liten mellomsnuser (18 inches) hvis man sammenligner med dagens standard :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det en dverg eller mellom-snuser på det bildet? Synes den så mer rektangulær ut men samtidig lengre til beins, ergo uten dverg-preget?

Jeg tenkte også at den så mer rektangulær ut.

Det er en mellom.

Hvis dere ser for dere Smula uten beinhår og magehår så hadde hun sett ca lik ut (hun har veldig mye pels på det bildet). Dvergen skal ikke ha dvergpreg, bare være en forminsket utgave. Tilnærmet kvadratisk er målet uansett størrelsesvariant.

Dverg, usikker på dato

10645175_10152426781946985_1558518418791

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

10600637_10152426738661985_1050705981703

Litt mer pels, litt mer hale og ører og litt mer velstelt i pelsen (på utstillingshundene) i dag, ellers så er det liten endring. Det er en tendens til at mange strekker dem mye bak når de stiller dem da, men naturlig så er det liten forskjell.

10628164_10152377333226985_5239440925613

Til sammenligning, Smula.

Det er ganske store forskjeller på den og dagens rase da. Spesielt i hvor vinkla de er. Helt uavhengig av oppstilling er det mye vinkler på dagens (og litt vel lite på den gamle). Du får ikke den gamle varianten til å stå sånn som rasen står på utstilling, uansett hvordan du stiller den. Ganske stor forskjell i pelsmengde og lengre bein på den gamle og dagens også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...