Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er anbefalt valpepris på "din" rase?


Mikke
 Share

Recommended Posts

Men akkurat det med meritter er like viktig for hannhund eier som tispeeier, så skal det telles med burde hannhundene fått mer også

Men det gjør det jo. En kan betale en hel del mer i sprangavgift for en godt merittert hannhund enn en som aldri har vist seg fram på noen arenaer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 190
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Skjønner ikke hvorfor folk klager på mopsen når belgeren ligger på 120 000!

Ja, og det slår deg ikke at det kanskje muligens er litt grådig og uetisk å presse opp prisene bare fordi en kan? Mye mulig det er jeg som er for naiv og godtruende her, men jeg synes det er en skumme

Det å avle på raser som ikke klarer å føde sjøl er selvsagt en helt egen diskusjon, men jeg finner det høyst besynderlig om oppdrettere kan forsvare høye valpepriser med at valpene BØR være dyre fordi

Ånei du. Noen tar rundt 20.000 også, fra "vinnerlinjene".

Jeg er heller ikke vant til at shibaoppdrettere tar seg fri, og jeg trur ikke det er så vanlig at noen er hjemme med valpene i 8 samfulle uker. Det er vel bare lærere som har så lang ferie uansett.

Hmm, ja - men det skal klaffe ganske godt om man får til fødsel og levering i løpet av den perioden :lol:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det gjør det jo. En kan betale en hel del mer i sprangavgift for en godt merittert hannhund enn en som aldri har vist seg fram på noen arenaer.

Men er det vanlig?

Vi har ikke sprangavgift. Hannhund får valpeprisen. Såvidt jeg vet skilles det ikke på hvor godt premiert hannhunden er, så prisen er lik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er det vanlig?

Vi har ikke sprangavgift. Hannhund får valpeprisen. Såvidt jeg vet skilles det ikke på hvor godt premiert hannhunden er, så prisen er lik.

Jeg er ikke oppdretter og kjenner ikke til andre rasemiljøer enn shibamiljøet, men ja, hos oss er det helt vanlig å betale mer for en japansk import (uavhengig av utstillingspremieringer) enn for en norsk hund som ikke har blitt stilt eller brukt til noe som helst. Fordi tispene jevnt over får så små kull er det heller ikke vanlig å gi prisen av en valp, men sprangavgift og deretter feks 1000 kr pr levende valp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg hadde enkelt og greit ikke brukt en hannhund dersom eier mente han var så bra merittert at de skulle ha mer i sprangavgift.

Selv kjører jeg på 1500 ved spranget og deretter er det enkelt og greit 1-3 valper halv valpepris (altså 6000 minus selvsagt det de betalte ved spranget) 4 eller fler - en valpepris - pr. dags dato kr 12 000,-.

Nå er ikke han all verdens merittert, men faren hans var og det var det samme der. Og seriøst, jeg ville i alle fall ikke betalt ekstra for at bikkja var fin i forhold til standarden - ene og alene fordi jeg forventer at en hund jeg skal bruke i avl er iht. standarden og litt til, og det er jo neppe eiers fortjeneste at bikkja er pen, skulle det være sånn så måtte vi jo begynt som i travsporten - en viss del av inntekten går til oppdretter av avlsdyret for det er jo de som fortjener betalt da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og seriøst, jeg ville i alle fall ikke betalt ekstra for at bikkja var fin i forhold til standarden - ene og alene fordi jeg forventer at en hund jeg skal bruke i avl er iht. standarden og litt til, og det er jo neppe eiers fortjeneste at bikkja er pen[...]

Dette er jeg helt enig med deg i! Men når en person bruker tusenvis med kroner for å importere en voksen hannhund fra et land langt borte, så synes jeg ikke det er så drøyt å ønske seg litt ekstra i sprang bare pga linjene, jeg da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Er antakelig noen her som har litt mer sikkerhet bak sitt svar og vet hva som er 'anbefalt', men border collie fra god oppdretter ligger vell mellom 8000kr til 11000kr(?)

Border collier koster fra 6000kr - 18.000kr avhengig av hvem som selger dem. De dyreste er som regel fra oppdrettere som fokuserer på farger fremfor egenskaper.

Border Collie: 6000-10 000. Ganske stor variasjon, uavhengig av meritter/kvalitet. Gode gjeterhunder selges normalt for 6000-8000. Valper etter hunder brukt i lydighet/agility osv selges ofte dyrere enn gjeterhunder, av en eller annen motstridende grunn.

Det er ikke rart det sykdommer og mentalitetsproblemer holdes skjult når det er såpass mye penger å tjene på hver valp man selger. Særlig for hannhundeier. Jada, det er ikke lønnsomt tidsmessig osv, men disse småhundene som ikke krever noen helseundersøkelser, trening (for å oppnå bruksmeritter) eller andre store utgiftsposter ligger drøyt høyt i pris. Har man en fleksibel jobb er det uten tvil mye svarte penger å dra inn på oppdrett av dyre hunderaser som ikke krever bruksmeritter (da jeg mener dette er det mest tids- og pengekrevende).

De prisene du referer til av gjeterhunder som selges av bønder er + mva da. Det er ikke svarte penger å ha valpekull, bare for å ha poengtert det. Da jeg skulle ha kull, ringte jeg til skattekontoret og spurte om jeg skulle skatte av evt. overskudd og fikk beskjed om at et lite oppdrett regnes som hobbyinntekt og man kan ha inntil 50.000kr i fortjeneste pr år før det anses som skattepliktig.

Hva er grunnen til at oppdrettere av border collies får økonomien i oppdrett til å gå rundt når de selger valper til 7000 kroner? De tjener ikke penger på det, men det er ikke noe problem. Hundene blir trent, godkjent som gjeterhunder, undersøkt for HD, øyenlyses, DNA-testes for øyensykdommer og valpene får veterinærattest, vaksiner og blir registrert hos NKK. I tillegg får hannhundeier prisen av en valp. Når valper selges for det dobbelte "for å få økonomien til å gå rundt" må jeg si at jeg stusser litt. Er det fordi border collie er den eneste rasen som ikke krever oppsyn 24/7 for å holde valpene i live? Det er nemlig vanlig at tispa tar jeg av valpene og at ingen trenger å ta seg fri fra jobb i 8 uker for å ta over tispemors rolle…

Tja, dette var vel tidenes kamskjæring. Men ja noen oppdrettere får det til å gå rundt fordi de produserer så mange valper at de dekker opp for de økonomiske tapene i de andre kullene. Andre oppdrettere går med underskudd, noen helsetester minimalt, andre tester i "hue og rævva" . For øvrig er det vel akkurat like stor variasjon der som i alle andre raser om hvor mye man tar fri under valpingen.

Bare for å illustrere et eksempel så har jeg hatt to kull.

Kull1:

5 valper salgspris 8000kr = 40.000

Hannhund eier = - 8000

Kostnader ifb parring = 3500

Helseattest og vaksine= -5000

Registrering= (husker ikke eksakt pris, men tror det var 430,- pr valp) = 2150

Utstyr, økt strøm forbruk etc = 6000

For og markkurer = 1500

Total sum= 13850 Kr overskudd.

Jeg beholdt en valp selv, så jeg fikk en hund og tjente 5850kr på dette kullet. Da har jeg ikke tatt med det jeg har hatt i inntektstap. Jeg brukte en hannhund innenfor rimelig kjøreavstand.

Kull 2:

6 valper a 8000kr = 48.000 kr

hannhundeier = - 8000 kr

kostnader ifb med paring`= - 3500kr

Helseattest + vaksine = - 6000kr

Chip = - 2700kr

Veterinærbehandling av syke valper = -10 500 kr

registrering (pris økt til 450,-) = - 2700kr

Utstyr, økt strøm = - 6000 kr

For og markkurer = - 3600

Totalt overskudd = 5000kr, men så beholdt jeg en valp selv, så i teorien gikk kullet med 3000,- underskudd.

I tillegg så har jeg to ganger hatt alle forberedelser og utgifter til parring uten å få valper, så om det regnestykket skal inn i det totale bildet så gir det et underskudd på 11.600kr i tillegg.

Så kr 13.850 + 5000 - 11.600 = 7250 kr i overskudd. Og skulle jeg kjøpt de to hundene jeg beholdt så hadde regnestykket blitt

- 8750 kr på to kull.

Dette uten å regne en krone på hva det har kostet å få frem en avlstispe. Så heldigvis så setter de færreste oppdrettere opp regnestykke for seg selv, for det er dårlig butikk for de aller fleste som driver i liten skala med brukshunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Papillon, som nevnt, 12 000. Tror de er billigere enn f.eks. chihuahua fordi de ikke er like etterspurt og fordi det produseres for mange valper i forhold til etterspørselen. Er ofte hannhunder på finn til redusert pris. Men rasen får ofte også få valper, så sånn sett er det lite sannsynlig at man tjener stort på å ha et papillonkull. Si Leja skal ha valper og får 2 stk = 24 000. Det er ikke mye som skal til av uheldige hendelser (f.eks. keisersnitt) før man er i minus her. Portugisisk vannhund 15 000. Da jeg kjøpte portis for 8,5 år siden kostet de 9000. Stor prisvekst kan du si! Absolutt maks av hva jeg synes man skal ta. Samtidig er det ok å kunne bruke prisen til å sortere vekk kjøpere som skal ha "Obama-hund" og som ikke egentlig kan noe om eller er særlig interessert i rasen. Dessverre ble dette med president-hund et problem synes jeg. Så kanskje prisen er med på å holde det litt tilbake?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ånei du. Noen tar rundt 20.000 også, fra "vinnerlinjene".

Jeg er heller ikke vant til at shibaoppdrettere tar seg fri, og jeg trur ikke det er så vanlig at noen er hjedene med valpene i 8 samfulle uker. Det er vel bare lærere som har så lang ferie uansett.

Ja, jeg vet, men han (Frederich og kanskje Lisa, vet ikke prisene hennes, mener hun ligger på 14-15000kr) som tar mest i Norge har alltid full valpe liste og de selges nesten ikke til folk som ikke er interessert i utstilling.

Crepidas i Sverige mener jeg tar 13000kr for valp.

Det er ikke vanlig med 20000kr i valpe pris i Am Anita rasen, heller 13-15000kr.

Venninen som hadde Turbo før venter valp fra det siste kullet til Ølenskjold nå, dette er BRA stamme og de betaler hun 15000kr.

Da Else kjøpte Turbo for nesten 8år siden så betalte hun 10000kr, fra Intervivos, kullet til Turbo gikk for 12000kr, de er straks 6år ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BelgerPia fint oppsett, men du glemte:

Reiseutgifter til hannhund (som blir mye om man tar fly og overnatter!)
Transport og moms (ja, man må betale moms til staten når man tar inn sperm, 25 % av antatt salgsverdi) dersom man tar inn sperm.
Valpepakker som følger med (för får man jo ofte fra produsenten, men de fleste sender med mer. Skåler, leker, halsbånd, tepper etc)


De siste to årene har jeg både hatt import av sperm, flyturer til hannhund, overnattinger og keisersnitt jeg IKKE fikk utbetalt på forsikringen (fordi den hadde en ukes opphold for et 360 dager siden og man fikk kun dekket keisersnitt om man hadde hatt forsikring 365 dager sammenhengende...) I tillegg har jeg kun fått to valper noen år på rad nå.
Needless to say at vi har gått med titusener i underskudd.
Og nei, da har jeg ikke tatt med innkjøp av tispe, utstillingsutgifter, helsetester m.m m.m.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det skal da ikke gå utover valpekjøpere at oppdretter er uheldig eller bruker hannhunder langt unna?

Jeg tok 13000 for valpen jeg solgte, fordi jeg ikke ville legge meg under hva de andre tok. Men da betaler vi påmeldinga til MH og betaler tilbake 500 kr når HD/AD er gjort. Da var også valpen øyelyst + at vi betaler ekstra for blodprøve og blodprøveoppbevaring, det slipper andre raser unna.

Og at noen oppdrettere velger å ta mer betalt for valpen pga valpepakke? Man må jo ikke ha en kjempepakke. Men da skulle jeg tatt mer fordi vi sendte med to leker, halsbånd, lenke og 12.5 (eller er det 13 kg i posene?) TOTW? Det kunne da ikke falle meg inn, jeg kjøpte jo alt det frivillig.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får god BC helt ned i 6500,-

Har ikke sett dem for mer enn 7500,- faktisk.

Jeg fikk min for 10000kr, vips og svosj :P

Forresten en pris jeg er komfortabel med, selv om det er litt høyere enn flere andre kanskje er. Vi får utrolig god oppfølging, ikke bare med oppdretter selv, men også kullkjøperne og alle valpekjøpere fra tidligere kull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk min for 10000kr, vips og svosj :P

Forresten en pris jeg er komfortabel med, selv om det er litt høyere enn flere andre kanskje er. Vi får utrolig god oppfølging, ikke bare med oppdretter selv, men også kullkjøperne og alle valpekjøpere fra tidligere kull.

Det får jeg også.. Det er vel ikke ekstra kostnad for å få oppfølging vel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det får jeg også.. Det er vel ikke ekstra kostnad for å få oppfølging vel?

Neineinei, og det burde det slett ikke være! Men så mye oppdretter stiller opp for oss, inkludert som trener innenfor gjeting og evt pensjon med trening hvis vi ønsker uten kostnad, og mye annet enn bare kontakt over Internett og telefon. Begge foreldrene er importert fra rasens hjemland med fine stamtavler. Med det i tanke så syntes jeg ikke 10000kr er noe skremmende, for meg og min valp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det skal da ikke gå utover valpekjøpere at oppdretter er uheldig eller bruker hannhunder langt unna?

Helt ærlig? Synes du at det bør være samme pris om man bruker naboens bikkje (for å få det billig?) eller om man importerer sperm fra Australia?

Det er jo som oftest slik det fungerer, samme pris uansett. Men er det riktig?

Bør man ikke også ta høyde for at det under drektighet og valping kan komme uforutsette høye veterinærutgifter? (En bør det, ikke at det i stor grad skal gå ut over valpekjøperne, men det er noe en bør være klar over).

Bør valper av høyt premiterte hunder, som har gjort alt som tenkes kan av helsetester og bruker en hannhund langt borte (sperm eller flytur dit) koste like mye som mannen som parrer med den nærmeste av samme rase, ikke har gjort mer enn strengt nødvendig av helsetester og synes utstillinger er tull- men har stamtavle på valpene- ta samme pris?

Er ikke det noe valpekjøperne er villige til å betale for? Eller er det utgifter oppdretter utelukkende må ta på egen kappe?

Tenker bare høyt her.

Valpepakkene kjøper man jo det man vil av selv, riktig det, men det er da fortsatt en del av regnskapet? Det er ingen som sier at an belaster ekstra for det, det er inkludert, Hvor mye man velger å gjøre ut av det velger man jo selv. Jeg synes det er hyggelig med litt fyldige pakker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Yodel - jeg er ikke uenig med deg at prisen kanskje burde differensieres, og jeg sier ikke at man går i overskudd når man driver oppdrett - uten å ta med reisekostnader osv. så har jeg på 8 kull hatt ett overskudd på rett under ti-tusen kroner, så jeg vet jo at det ikke er spesielt lukrativt. Og jovisst skal oppdrettere som bruker tid og krefter på å finne gode hannhunder ha kreditt for det - men det er jo også ofte de som får solgt sine valper raskt, andre sitter ofte igjen med valper og må selge de til redusert pris.

Jeg synes at om det skulle differensieres så burde det være nedover, at taket ligger på 12-14000 og så får man differensiere nedover. Ikke oppover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yodel - jeg er ikke uenig med deg at prisen kanskje burde differensieres, og jeg sier ikke at man går i overskudd når man driver oppdrett - uten å ta med reisekostnader osv. så har jeg på 8 kull hatt ett overskudd på rett under ti-tusen kroner, så jeg vet jo at det ikke er spesielt lukrativt. Og jovisst skal oppdrettere som bruker tid og krefter på å finne gode hannhunder ha kreditt for det - men det er jo også ofte de som får solgt sine valper raskt, andre sitter ofte igjen med valper og må selge de til redusert pris.

Jeg synes at om det skulle differensieres så burde det være nedover, at taket ligger på 12-14000 og så får man differensiere nedover. Ikke oppover.

Helt enig! Men for å få til slik i det lange løp merker iallefall jeg at 12.000 i valpepris faktisk holder hardt for å få til det jeg ønsker innen oppdrettet. I lengden tar det hardt på sparepengene å gå med så saftig underskudd noen år på rad, og man har rett og slett ikke råd til å fortsette på den måten man helst skulle ønske som oppdretter.

Alt av penger inn går rett inn på "hundekonto" til nye prosjekter innen avlen, men i det siste har den kontoen vært helt avhengig av regelmessig overføring fra sparekontoer (og her har jeg ikke med utstillinger o.a.)

Ved større kull har jeg også klart å gå med overskudd noen ganger, og det gir en fin buffer til senere år, der ikke alt flyter like lett, mer utgifter, mindre valper etc.

Det gir en også mulighet til innkjøp av nytt avlsmateriale, enten i form av hunder eller sperm.

Men at de som år etter år bruker naboens eller sin egen hannhund igjen og igjen, tar 12.000-15.000 synes jeg ikke lar seg forsvare.

Det virker dog på meg som om iallefall mange valpelkøpere er seg mere bevisst på hvor de kjøper valp, og gjør mer research før de går til anskaffelse.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De overdrevne valpeprisene på miniatyrhunder er grobunn for useriøs avl. Min kjære storesøster feks, kommer til å parre 2 miniaryrblandinger som ikke er helsetestet og tjene rått på å selge de for høyere pris enn en renvaset stor hund av god avstamming og helse.

Jeg får ikke stoppet henne, og tenker litt at miniaryrhundmiljøet kan takke seg selv.

Jeg har ikke kjøpt en hund i Norge til fullpris siden jeg kjøpte Pan. Han kostet 9 tusen. Damn, snakk om prisstigning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en hund jeg skulle satset på innen utstilling så ville jeg betalt mer for en god og "spennende" stamme.

Jeg hadde ikke hatt så lyst til å betale det samme for en hobby hund.

I hesteverden er det sånn at man får mer for en hest med god stamme, men der er det liksom kun et individ som kommer i hvert "kull" i året på ei hoppe.

Dersom man skal selge valper til høyere pris pga god stamme, så tenker jeg at markedet må også være der, kanskje man må mer ut å "promotere" rasen man har, stille opp på events osv der det er mye hundefolk og få dem til å få øyene mer opp for rasen.

Dette tar endel tid, men man må jobbe for suksess :)

Det er vel flere av de som kun vil ha hobby hund og ikke bryr seg om gullrammet stamme, som ikke vil betale ekstra for en god stamme.

Og da tenker jeg at man må ut blandt allerede hundeinteresserte folk for å få solgt hundene med god stamme for høyere pris.

Hvermansen som kun skal ha familiehund som leter feks på finn.no vil se på prisene, naturlig nok, og velge bort de som er en del dyrere, fordi de trenger ikke den gode stammen for å få en god familiehund, da holder det med to foreldre dyr fra Norge.

Vet ikke om jeg får frem det jeg mener, vanskelig å forklare, med har iallefall prøvd ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...