Gå til innhold
Hundesonen.no

Djerve`s valpetråd nr 2


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Som flere vet, gikk valpeplanene mine i dass da tispen vi skulle få valp ifra, bare fikk 1 valp. Det var ganske surt, og vi måtte begynne på nytt igjen.

Helt på nytt ble det dog ikke, siden vi har hatt kontakt med en annen oppdretter en lengere periode. Denne oppdretteren så jeg på da jeg så etter greyhoundkull for første gang før jeg fikk Nitro, så denne oppdretteren er ikke ukjent for meg.

Jeg visste de skulle ha et kull samtidig som mitt førstevalgs kull så jeg har fulgt med på dette samtidig. Dette er ikke noe impuls kull, som det kan virke som, men noe som er vurdert opp og i mente og litt til, særlig nå når vi måtte finne ny valp. Oppdretteren til Nitro skulle ha nytt kull til neste år, men det var nå det passet oss best og nå vi føler oss klare.

Oppdrettet er Epic, en av Sveriges største greyhoundoppdrettere. De har drevet med rasen siden 1999 og har hunder som er høyt oppe innen utstilling verden rundt. Det er bare 1 epic hund i Norge fra før, mange eksporteres verden rundt.

Såh, etter mye vurdering om det ene og det andre har vi bestemt oss for at en av valpene skal bli vår. Dette er tispens første kull, så har ikke så mye å sammenligne med. Hannen har hatt et bra kull tidligere. Oppdretteren sier de begge er sosiale og trivelige hunder, og de har slekt som har levd lenge og med god helse.

Det ble født 4 tisper og 3 hanner og vi har fått tilbud om hannhund.

Som jeg har skrevet på forumet før, har jeg vært ganske lite til hannhundmenneske, men etter mye tenking og litt pushing fra samboer så føler jeg at det ikke er SÅ ille. De hannhundtingene jeg irriterer meg over, kan jeg leve med. (og være mer bevisst på fra starten av på nyhund) Det som hadde vært 10 ganger verre, hadde vært løptidsproblemer så kanskje like greit å slippe :P Greyhound hanner går veldig godt overens også.

Valpene er 4 uker nå. Venter spent på nye bilder som de skulle prøve å få tatt i helgen.

Hannene er brindle, hvit+brindle og fawn. Jeg håper en av de to siste blir min :) Det viktigste er uansett at valpen er tøff og frempå.

Kalde føtter har jeg fått allerede haha, jeg som tenker mye på problemer og alt som kan oppstå. Er litt teit sånn sett. Det går vel alltids bra tilslutt. ;)

Det som ikke er avklart enda er hvilken valp som blir vår, og nårtid vi får hentet valpen.

Lite bilder av foreldrene, men her er ett av hver.

MOR:

FAR (ung på bildet)

post-41-0-50018200-1373055656.jpg

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 100
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Oh lord, jeg hørte fra oppdretter i dag om at den hvite hannen kunne passe oss godt, men så kom hun med den overraskelsen om at vi kunne få tilbud om den røde tispen! ! ! ! Den røde t i s p a ! Jeg b

Som flere vet, gikk valpeplanene mine i dass da tispen vi skulle få valp ifra, bare fikk 1 valp. Det var ganske surt, og vi måtte begynne på nytt igjen. Helt på nytt ble det dog ikke, siden vi har ha

Fikk bilder av halen i dag og oppdretter sa at de ikke hadde lovet bort den hvite hannen før vi hadde fått sett på bildene av halen for så bestemme oss i tilfelle vi ikke likte det. Altså hallo, vi si

Posted Images

Krysser fingre for at alt går som smurt :D Hold oss oppdatert ;)

Må bare legge til dette med farge; hadde fargeønsker når jeg kjøpte valp nå - ønsket meg sååå en creme eller hvit valp. Men jeg har endt opp med en svart valp og nå kjenner jeg det at fargen hans spiller ingen rolle - det er den utrolig herlige personligheten hans som teller :ahappy: Og tenk at jeg kunne gått glipp av denne herligheten hvis jeg hadde valgt ut i fra farge? :wub:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk dere! :) Jeg er veldig spent på hvordan valpene blir, siden det er mors første kull, og spent på hvordan denne matchen blir, siden foreldrene er litt ulike i kroppsbygningen. (håper på noe litt imellom dem)

De sa at tispen var veldig flink til å ta vare på valpene, og etter helgen skulle de flyttes ut av valperommet og få mer sosial omgang med resten av hundene de har. Og få være litt utendørs også.

Dette er fra når de er nyfødt. De skulle ta nye bilder nå i helgen, så det gleder jeg meg masse til!

Tispene var 1 rød og 3 brindle. Så litt ulike farger i kullet, men mest rødbridle.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fawn heter det? ok.. jeg liker alltid grå.. synes dem er så fin:-) selv jeg liker ikke grå på siberian husky.. men andre hund ja.. whippe, og de andre er fin med fawn/grå... og igjen grattis at bli valp hos deg om noe uker da!:-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker :D Jeg må være verdens mest utålmodige valpekjøper, men har klart å ikke mase. Ingen nytt å høre, ting har gått så treigt med dem, siden de har vært opptatt med masse jobb greier. Jeg er vant til å få løpende oppdateringer og masse bilder fra tidligere kjøp, men denne gang var det veldig lite/ingenting. Så oppdrettere er veldig forskjellige tydeligvis. Forventer nå mer fortgang og oppdatering fremover, da vi tross alt skal hente valpen om ikke så mange uker.

*utålooooodiiiiiiig* :sweat:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig nye bilder på valpene! Jeg har fått meg en klar favoritt, den fawne. Den var flott i kroppen og virket velfødd og fin :) Den hvite så litt mer puskete ut, men den var veldig søt! :) Den brindle ser helt lik ut Nitro, så den er ikke like interessant :P

Åhhhhh tro nårtid man får vite???

Bilder på forsiden under bildet.

http://epic.nu/

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...