Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå mai!


Anette
 Share

Recommended Posts

Tror jeg har fått feil på lønningen. Hadde vært veldig fint om det viste seg at jeg faktisk skulle hatt mer penger. Dette er andre måneden jeg faktisk gidder å sjekke lønningen noenlunde riktig, og forrige måned mente jeg også det var noe feil, men da var det ikke det :lol: Kanskje jeg bare bør tro på at de gjør jobben sin riktig med lønningen?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 6.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå må jeg bare SKRYTE litt altså! Døde nesten i går av stress og frustrasjon over eksamen i salgsfaget i dag. Men det gikk helt sinnsykt bra. Jeg var ufattelig nervøs og usikker. Jeg vet jo jeg kan j

Vi har blitt mor og far:D

Ååååhh På sykehjemmet i dag ble jeg vitne til et fantastisk øyeblikk! En av våre faste pasienten sliter voldsomt med smerter, men vil alltid hilse på Thorvald, samme hvor syk han er, så karrer han se

Posted Images

Jammen er det rart med bare en hund i hus. Mocca er så stille og rar inne, ikke noe sutring om at det skal skje noe hele tiden. Og på tur titter hun rundt seg, kanskje Indiana kommer etter? Og ikke har hun spist siden Indiana forlot oss heller. Tror virkelig hun sørger.

Rart, veldig rart, er det her nå...

:console:

X'en lette etter Even da han ble borte - og Even bodde jo hos pappa, men de første gangene vi var der etterpå var det tydelig at hun syntes noe manglet.

Ah, ok, bra, da fikk jeg "det ut av hodet" :P Men når jeg tenker meg om virker det jo som navnebyttet ligger bakover i tid, ergo er kanskje ikke Nirm så logisk :P

Snur meg titt og ofte når noen bruker navnet på bikkja mi i butikker, etter Harry Potter har jo Luna eksplodert som navn på småjenter :P

Jeg har adlydet både Emma og SFX, jeg - og jeg har stått på Vikingskipet og hauket etter Femidotten da jeg ikke husket hva hun het...

Mitt andre forumnavn tror jeg dog ikke jeg ville reagert på, for det er ikke like etablert hos meg som meg. Dog er det en eller annen reaksjonen i refleksen min hvis jeg leser det i en annen sammenheg, så kanskje jeg identifiserer meg litt med det likevel.

Har hoppet over masse sider, for det går ikke an å følge med her om man er uten nett i noen dager. Ice virker nemlig ikke i Tønsberg av en eller annen grunn. De skryter jo av at de har dekning langt til sjøs, til fjells og langt inni skauen, men Tønsberg sentrum virker det ikke. Uansett har vi kost oss. Ikke det beste været, men det gjør ikke så mye når man har hyggelig selskap :D Gleder meg allerede til helgen igjen :)

Hvis det er noen trøst, så fungerer det ikke langt inni skogen hos pappa heller.

Laaaang helg og dag...!

Familiebesøk med opplegg torsdag, fredag og lørdag, og i dag var det opp kl 0615 for å dra på LP-stevne. Jeg og malamuten møtte opp i goood tid. Veldig god tid, stevnet begynte ikke før 1000, vi trodde det var 0900 :lol: Så jadda..

Jeg sa det til malamuten i går kveld, at Thorvald er dritsliten allerede for et par dager sida, og han er jo ikke den med mest futt i fra før av, så det ble spennende dette :P I tillegg er bilen vår syk og kan ikke dra på langtur, så jeg fikk sitte på med malamuten, men det ble jo en ekstra stressfaktor for Thorvaldsen som istedenfor å sove som han gjør i vår bil satt han pesa og stressa i baksetet nesten hele veien til Levanger :/ Og når vi da var en time for tidlig var det jo dråpen :lol:

Jaja. Selve konkurransen. Tannvisning gikk supert, topp poeng der. Fellesdekk var jeg spent på, han brøyt i selbu, men lå på cupen tirsdag, oog lå i dag :D Litt snusete og urolig, og hjertet gikk i halsen når den ene hunden reiste seg og spurta til eier, men Thorvald lå så vi fikk tilslutt 8 :D

...resten trenger vi ikke snakke om :lol: Neida. Men han var rett og slett sliten, og ikke bare litt heller. Og jeg må lære meg å rett og slett nesten ikke ta ham ut før vi skal inn, for jeg sliter ham helt ut :/ Lineføring ok, dekk fra holdt 0 (pga knot og rot i starten, men selve momentet gjorde han fint), fin innkalling (dobbeltkommando, ellers knall øvelse sa dommer), stå under marsj ok (stoppet litt tregt, ellers bra), hopp over hinder og avstand ble null. Kjipt :( Men han skrudde seg helt av, helt pumpet stakkar :/

Thorvald mente at dette kunne bli ny utgangsstilling:

321300_10152861978650341_1372243692_n.jp

Så ja... Dette er illustrasjonsfoto fra etterpå, men han gjorde dette i ringen og. Godt han er søt :lol:

Totalen ble 98 poeng, hadde håpet i det lengste å komme over 100 før vi startet, men etterpå ble 98 mer enn jeg trodde :P Jaja. Kjipt å være sååå nære da, men da får det bli neste gangs mål :)

Vi ble ikke sist i klassen heller, så da er dagen godkjent, hihi :D

Jeg er ingen erfaren og rutinert lydighetsdeltager, men jeg har i hvert fall mye erfaring i å gjøre feil. X'en og jeg har trengt massevis av stevner på å finne en rutine som fungerer for oss; hva slags oppkjøring og oppvarming fungerer for oss? Hunder og ekvipasjer er forskjellige, og vi har i hvert fall måttet prøve oss fram, feile en del, og ta med oss det som fungerer. Når en får en viss ro og rutine, kommer poengene også. Er du trygg på hva du kan og ikke kan gjøre i ringen, blir du en bedre fører også.

Da vi startet for en uke siden klarte jeg å puste gjennom hele programmet - det er framgang for meg, og jaggu fikk vi rekordpoengsum for oss også.

Er det noen som har vært på utstillingen i Sandefjord i juni før? Er dette det første året det arrangeres offisiell utstilling der? Vet at det har vært valpeshow der tidligere.

Det var utstilling der i fjor, Toril og jeg var der.

I dag har vært en effektiv dag: Legetime for å få kortisonsprøyte i betennelsen i foten, apoteket for smertestillende, NAV for å printe noen papirer, kjørte Jessheim rundt for å lete etter en skredder (uten hell, og google var heller ingen venn), kjøpte diverse småting jeg trengte på Europris, før hundene fikk sitt.

Jeg la ut et spor til X'en, og trente deretter lydighet med en X som syntes det var jvlig unødvendig når det lå et spor og ventet, så hun fikk brynt seg på konsentrasjonen. Jeg tror jeg var flink til å sette krav til dyret også, og ikke akseptere susing, snusing og sluntring (du skulle sett meg, JeanetteH!) - så til slutt fikk vi til en foranjoggende i line som begynner å ligne på noe. Deretter fikk hun gå sporet - et 150 meters spor med vinkel halvveis og to pinner + sporslutt (kattemat!), for å sjekke hva hun husker fra i fjor. Hun husker alt, hun! Kanskje jeg skal begynne å tro at hun kan mer enn jeg lar henne vise, og gi henne mer prøvelser i skogen. Hun har da gått 700 meters spor med fem pinner og tusen vinkler før. OK, hun trengte femti meter på å sette seg på sporet, men resten var ypperlig - hun gikk vinkelen så presist at jeg tror hun fikk et kuleledd midt på lendepartiet, hun plukket begge pinnene, og var overklar for mer da vi kom til slutten. Men da er i hvert fall årets sporsesong i gang.

For moro skyld satte jeg Foenix på det samme sporet - og til hennes forsvar har hun gått to korte slepespor i september i fjor med masse, masse påvirkning, så jeg hadde egentlig ikke tro på at dette skulle gå. Men jeg tenkte en må jo bare prøve, og om ikke annet kunne hun få en 150 meters skogstur.

Jeg viste henne fertgropa, så der satte hun seg ned for å drite. Hun soset rundt på de samme første femti metrene som X'en, løp i spinn rundt seg selv og syntes det var dritkult å komme i skogen! Jeg lot henne virre rundt, men plutselig satte hun nesa i bakken og dura bortover. Hun hadde mye høyt hode etter det, men hun gikk der sporet lå, så jeg er ganske sikker på at hun gikk spor - så må jeg bare lære henne bedre søksmetodikk. Vi galloperte oss for øvrig gjennom dette sporet, for det var SÅ kult å få komme ut i skogen i dag. Den hunden er lett å glede... Hun slet litt da sporet gikk over en tømmerstokk, og søkte massivt i begge retninger foran, men så spratt hun over og fes videre som en ojoj. Vinkelen tok hun like vakkert som mora (og da ble jeg så stolt, så stolt, for hun har aldri møtt en vinkel før, hun!). På et eller annet tidspunkt mistet hun sporet. Jeg husket ikke nøyaktig hvor det gikk heller, så jeg kunne ikke sette henne på det på nytt. Men jeg tenkte at det var ikke så nøye, siden det ikke var noen sporslutt å finne likevel, så jeg bare kneppet av henne sporlina og tuslet tilbake til bilen, mens hun børna av seg resten av overskuddsenergien. Den hunden skal få et skikkelig spor med sporslutt og merking neste gang vi er i skogen, for jeg tror hun også kan mer enn jeg tror. Og siden hun skjønte så mye av seg selv, kan jeg sikkert sette krav med en gang til å ha nesa i bakken og GÅ sporet, ikke fly i lav høyde som et annet jegerfly.

Det er så GØY når en har slike dager! Det beste er at det småregnet hele dagen, så jeg slapp å være redd for hoggormen. Etter treningen ble det en fin tur, hvor de absorberte alt av sølevann i pelsene sine. Moro, jo, sa de!

Nå verker dustebeinet, da, og jeg heier på kortisonet at det skal virke fortere.

Det interessante er at jeg begynner å kjenne smerter i det beinet som har vært frisk lenge, siden jeg tenderer til å avlaste på det... Fåkkings nice!

En hund hadde for øvrig aldri fått halte i månedsvis her i heimen :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag fikk jeg forresten telefon fra megleren min. Han hadde fått epost fra kjøper med krav om å holde tilbake deler av kjøpesummen. Grunnen var at det ikke var ryddet godt nok utenfor huset.

Det ligger to planker og en bordplate under terrassen som jeg ikke fikk ut når jeg hold på med rydding og kasting i fjor sommer!

I tillegg har han fått masse materialer av meg, og jeg ga beskjed om at jeg ikke fikk ut alt under terrassen. Tenkte jeg skulle foreslå at han bestilte seg en time hos seg selv - han er psykolog.

Heldigvis er megler en fornuftig fyr som bare konstaterte at her var det fravær av sunn fornuft, og bare ba meg om å la saken ligge. Jeg skjønner fryktelig godt at han fyren som kjøpte huset er singel altså...

Kan man gjøre sånt? Visste ikke det, jeg. Nå er jo jeg kjøper og må da kunne finne på noe krøll. Glemt å lukke soveromsvinduet, eller noe. Må dessverre holde tilbake en halv million :devilbanana:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg har fått feil på lønningen. Hadde vært veldig fint om det viste seg at jeg faktisk skulle hatt mer penger. Dette er andre måneden jeg faktisk gidder å sjekke lønningen noenlunde riktig, og forrige måned mente jeg også det var noe feil, men da var det ikke det :lol: Kanskje jeg bare bør tro på at de gjør jobben sin riktig med lønningen?

Jeg har lært at det er veldig viktig å følge med selv også. :) Ta kopi av timelistene dine om du har det. Og regn ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herre min for en fjomp. Ubehagelig når slikt skjer, men dette er jo bare dumt.

Han trenger sikkert psykiater i stedet. Kraftig medisinering må til :aww:

Jeg trenger jo heldigvis ikke å forholde meg til han mer, men jeg sier stakkars unger og stakkars ekskone...

Kan man gjøre sånt? Visste ikke det, jeg. Nå er jo jeg kjøper og må da kunne finne på noe krøll. Glemt å lukke soveromsvinduet, eller noe. Må dessverre holde tilbake en halv million :devilbanana:

Sorry, man kan ikke det. Man kan prøve da, og fremstå som en komplett idiot :lol:

Nå er Freya badet, klipt og fornærmet, Smula er nappet litt og like blid. Tur har de fått, og begge ligger og sover. Da er det vel på tide å fikse litt mat..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lært at det er veldig viktig å følge med selv også. :) Ta kopi av timelistene dine om du har det. Og regn ut.

Ja, det er det jo. Har hørt om mange saker oppe hos oss hvor folk ikke har fått pengene de skulle ha. Men jeg har bare ikke orket før :P Det er så mye helligdagstillegg, lørdagstillegg, helgetillegg, blabla som gjør meg helt tullete i hodet. Så før har jeg bare vist hvor mange timer jeg har jobbet, og sett pengene som kom inn på kontoen om de stod i stil med timene jeg hadde jobbet :P Nå gjorde faktisk lønningen det, men det står 126 timer på lønnslippen, men jeg jobbet 146. Jeg har fått masse rare tillegg denne måneden også, så det kan være derfor lønningen ser fin ut, tiltross for at jeg mangler masse timer.

Forøvrig så savner jeg baby-Kamar :wub:

6090397136_6c72bf6fa0_z.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er det jo. Har hørt om mange saker oppe hos oss hvor folk ikke har fått pengene de skulle ha. Men jeg har bare ikke orket før :P Det er så mye helligdagstillegg, lørdagstillegg, helgetillegg, blabla som gjør meg helt tullete i hodet. Så før har jeg bare vist hvor mange timer jeg har jobbet, og sett pengene som kom inn på kontoen om de stod i stil med timene jeg hadde jobbet :P Nå gjorde faktisk lønningen det, men det står 126 timer på lønnslippen, men jeg jobbet 146. Jeg har fått masse rare tillegg denne måneden også, så det kan være derfor lønningen ser fin ut, tiltross for at jeg mangler masse timer.

Timer blir jo regnet uavhengig av tillegg. Du får timelønnen på en lønnsart (såfremt du ikke har fastlønn), så tillegg på en annen lønnsart. Men jeg har sett noen lønnsarter som regner sammen timene + helgetillegg, f. eks, men det er som regel greit å følge med selv og regne det ut. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepps :)

Ble han halt? Det er jo kjedelig da.. Mistenker du bare en strekk eller?

Håper vi møtes på flere treninger ja :) Bea fungerer jo som bare det, så jeg blir litt hekta :lol: ikke for det da; lykkepinnen (Hippy) funker jo også da :lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Han er haltefri i dag heldigvis, så det var nok bare en liten strekk ja :)

Akkurat nå sliter jeg med å holde hverdager godtefri... Hvorfor skal sjokolade være så usunt?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Timer blir jo regnet uavhengig av tillegg. Du får timelønnen på en lønnsart (såfremt du ikke har fastlønn), så tillegg på en annen lønnsart. Men jeg har sett noen lønnsarter som regner sammen timene + helgetillegg, f. eks, men det er som regel greit å følge med selv og regne det ut. :P

Jeg skjønte ikke så mye av dette. Men jeg mener de gjør det slik at du får betalt for antall timer du har jobber, det står oppskrevet for seg selv. Utenom dette kommer tilleggene. Ergo, mangler jeg 20 timer på denne lønningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er noen trøst, så fungerer det ikke langt inni skogen hos pappa heller.

Tja, så mye trøst er det vel egentlig ikke :P Men det er ganske teit at det virker langt til havs, men ikke midt i sentrum av en by :getlost: Men jeg overlevde uten denne helgen også - følte bare behov for å klage litt :aww::lol:

Jeg trenger jo heldigvis ikke å forholde meg til han mer, men jeg sier stakkars unger og stakkars ekskone...

Sikkert en grunn til at hun er x...
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå pauser jeg meg i bachelorskriving igjen. Herregud jeg er så håpløs. Nå har jeg 5968 ord, så det begynner å nærme seg. Jeg må ha minst 7500, maks 8000. :gaah:

Skulle ønske det bare var muntlig jeg, det er utrolig nervepirrende, men det er så mye bedre. Da får man liksom forklart alt man mener uten at det trenger å høres så himla fint ut :P Når jeg leser oppgaven min nå så ser det ut som en 16 åring har skrevet den :P Jeg er så dårlig til å skriveeeee :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er haltefri i dag heldigvis, så det var nok bare en liten strekk ja :)

Akkurat nå sliter jeg med å holde hverdager godtefri... Hvorfor skal sjokolade være så usunt?

Det er da enda godt :)

ellers så kan jeg vel konkludere me at vaktmesteren min er veldig vaktmester i dag.. Ikke hver dag et lite nurk har mulighet til å sitte oppi vinduskarmen :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

850 ord, det får holde for i dag :P Minimalt med søvn kombinert med lang biltur tidligere i dag og hodepine gir ikke det beste utgangspunktet for å skrive oppgave kjenner jeg, så nå har jeg brukt over tre timer på det lille jeg har fått skrevet. Mye av tiden har riktignok godt med til å lese og sortere informasjon, men jeg føler meg vel ikke direkte effektiv her jeg sitter. Jeg har i det minste jobbet hele tiden uten min vanlige 30 min pause, 10 min jobbing-strategi. Nå har jeg et greit utgangspunkt for resten av oppgaven i alle fall, og den viste seg å være veldig lite omfattende.

ut og lufte hund og så kjøre hjem. Oh joy, enda flere timer i bil...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hah! Skolissene på turskoene røk i dag, så nå har jeg kjøpt nye på eBay. Etter Siris skolisse-fadese tidligere i år, bestilte jeg to pakker, da jeg var usikker på om det var en eller to lisser i hver pakke. Det kom på 12 kroner for to pakker med lilla skolisser.

I HEART eBay!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlighet, den stakkars nabo-ungen har gått bersherk med øks i tre dager nå. Har hogd i stykker taket på garasjen, døren og veggene er fulle av hull, han har hogd i stykker hele lekestativet sitt og nå gikk han rundt og ødela alt annet som lå der.. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlighet, den stakkars nabo-ungen har gått bersherk med øks i tre dager nå. Har hogd i stykker taket på garasjen, døren og veggene er fulle av hull, han har hogd i stykker hele lekestativet sitt og nå gikk han rundt og ødela alt annet som lå der.. :(

Hvor gammel er ungen og hvorfor er det ingen som tar fra ham øksa?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel er ungen og hvorfor er det ingen som tar fra ham øksa?

Jeg veit ikke hvorfor ingen gjør det. Huseieren hadde vært å snakket med foreldrene i dag. Jeg viste ikke om det før i dag.

Han er vel 6-7-8år gammel.

Får skrekkelig vondt av han, virker ikke som om han har det så greit. :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Jeg la ut et spor til X'en, og trente deretter lydighet med en X som syntes det var jvlig unødvendig når det lå et spor og ventet, så hun fikk brynt seg på konsentrasjonen. Jeg tror jeg var flink til å sette krav til dyret også, og ikke akseptere susing, snusing og sluntring (du skulle sett meg, JeanetteH!) - så til slutt fikk vi til en foranjoggende i line som begynner å ligne på noe. D

Vi er garantert stolte av dere :D

Og nå er det sånne nattevakter igjen. Men 17.mai har jeg ikke noe bedre å gjøre enn å trene skulle du også være så patriotisk litt slik ut på dagen :teehe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg veit ikke hvorfor ingen gjør det. Huseieren hadde vært å snakket med foreldrene i dag. Jeg viste ikke om det før i dag.

Han er vel 6-7-8år gammel.

Får skrekkelig vondt av han, virker ikke som om han har det så greit. :/

Da er dere som sitter på utsiden og ser på faktisk pliktig til å gripe inn.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er dere som sitter på utsiden og ser på faktisk pliktig til å gripe inn.

Hva tenker du på? Å snakke til han? Møtte huseier som fortalte meg det rett etter hun hadde pratet med foreldrene, og vi så om de hentet han eller ikke. Like etterpå gikk ungen inn.

Men jeg kommer garantert til å melde i fra hvis jeg ser han ute med øks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg veit ikke hvorfor ingen gjør det. Huseieren hadde vært å snakket med foreldrene i dag. Jeg viste ikke om det før i dag.

Han er vel 6-7-8år gammel.

Får skrekkelig vondt av han, virker ikke som om han har det så greit. :/

Barnevernet ....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva tenker du på? Å snakke til han? Møtte huseier som fortalte meg det rett etter hun hadde pratet med foreldrene, og vi så om de hentet han eller ikke. Like etterpå gikk ungen inn.

Men jeg kommer garantert til å melde i fra hvis jeg ser han ute med øks.

Du kan enten snakke med ungen, ta fra ham øksa, eller ringe barnevernet. Om han ikke har det bra hjemme så er det rette instans.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...