Gå til innhold
Hundesonen.no

Hannhundmarkering, hva tolererer du?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Ja, nå har han begynt å balansere halvveis på tre bein og tisse mer rundt omkring, så jeg tenker å bestemme meg for regler FØR vi har det gående på alt som er høyere enn to cm opp av bakken. :) Vil ikke ha en hannhund som tror det er hans rett å tisse på alt mulig eller at han mååå markere over alt.

Hva er dine regler for markering? Sier dere bare "nei" og drar med hunden videre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 79
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja, men det skal jammen meg mer til enn pissing ,før jeg reagerer så voldsomt at krøllhalen ramler ned. I grunnen har jeg skjelden eller aldri behov for å korrigere hundene så de kryper sammen. Det få

Jeg konkluderer med ***** dårlig lakk på bilen

Jeg er en ganske sløv hundeeier for tida, og jeg gidder ikke å stresse og skjenne og styre så himla mye for å hindre min hannhund i å være hannhund - så han får pisse litt her og der når vi er på tur,

Geo har det travelt her i livet, så han har ikke tid til å tisse ut alt første gang han stopper opp etter at vi har kommet ut av døra. :lol: Han får tisse seg ferdig, tømme seg liksom. Det gjør han gjerne et par-tre ganger i starten av en tur. Det er nokså tydelig når han går over til ren markering, og det får han ikke lov til. Jeg sier bare "nei" og napper han med meg videre (kanskje litt lettere med 16 kg kelpie enn flere titalls kilo boerboel, men likevel). Det begynner han å skjønne nå, så hvis jeg ser at han er i ferd med å markere avbryter jeg han bare med et "nei" eller kremting. Håper det holder seg slik (dvs jeg sørger for å jobbe bra med det nå så han forhåpentligvis skjønner at sånn er verden) - jeg har ikke behov for å ha en hannhund som skal markere hver femte meter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han f岠ikke markere innen s嫬art, men ellers f岠han bare holde p宠Jeg trenger som regel ikke 堳toppe opp uansett. P堳park og sykkel f岠han ikke lov, bare n岠jeg bestemmer, f.eks tar noen rolige 500 meter innimellom, der han f崴 snuse og surre. Hva er galt med 堬a dem markere? Er jo hobbyen deres jo :-P Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marvin får gå på do, ellers skal vi gå tur. Ferdig med det :)

Men noen ganger later han som han skal på do da, mens alt han skulle var å snuse og ende opp med å markere. Nå vet jeg jo at han gjør det, men skulle jeg falle på limpinnen, så drar jeg han med meg videre. Jeg gidder ikke at han skal markere på ting når vi er ute.

(Ikke hadde vi kommet særlig langt på tur heller)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er han løs, så tisser han stort sett der han vil. Er han i bånd, får han ikke lov å tisse for hver meter, så da drar jeg han bare med meg. Orker ikke en hund som skal tisse masse ute, hele tiden, det har jeg ikke tålmodighet til... :)

Han får ikke lov å tisse på gjenstander(biler og søppelspann f.eks) eller pisse ned husvegger. Men han prøver seg ikke heller, da han vet det ikke er lov :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjotten skvetter jo en del om han får lov, men han har heldigvis aldri vaert sånn veldig på markeringen, og skvetting inne i haller o.l har aldri vaert et stort problem. Jeg har helt siden han var liten vaert obs på å avbryte forsøk på å markere på ting som ikke er lov, så nå prøver han seg stort sett ikke på å markere på alt mulig. Han får lov til å skvette litt gjennom hele turen, så fremt vi ikke er ute og går fordi vi skal noe/et sted, da går vi bare, og har ikke tid til å snuse og skvette utenom helt i begynnelsen av turen.

Om det ser ut til at han planlegger å markere på noe som ikke er lov, så holder det som oftest med en "ah-ah", eller evt jeg sier "kom så" og går videre, som er hans tegn på at "nå går vi". Om noe lukter kjempegodt må jeg kanskje dra han med meg, men rykking i båndet er jeg ikke noe fan av...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ozu tisser fra seg det meste (men antagelig ikke alt) i begynnelsen av turen, og han er generelt sett glad i å markere. Hadde det vært opp til ham så hadde vi stoppet for snusing og markering annenhver meter. Jeg lar ham snuse og markere innimellom, det er jo litt av kosen for ham. En tur er jo mer enn bare å trimme bena for ham. Men blir det for ofte så drar jeg ham med meg.

Hvis han går løs, så ordner det seg selv. Da svinser han rundt der han vil, og blir han stoppende et sted så går jeg bare videre - han kommer når han er ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lurer jeg også på. Jeg har alltid vært nøye med markeing og slikt og har god kontroll på dette. Men så er han jo en hannhund og tisser mer enn de tispene jeg har hatt. Trodde det var normalt for hanner jeg. Så at han har tisset kanskje 5-6 ganger på en tur har jeg ikke tenkt over så mye. I de siste årene har har han blitt veldig opptatt av lukter og slikking av flekker. Trodde det hørte til det også, men så vips ble man da plutselig en grisehannhund eier. ut ifra hva andre folk gir uttrykk for. Jeg lar han aldri få stå å slikke eller lukte, og vi går på tur uten å stoppe, sånn utenom når han bæsjer eller tisser mer enn skvetting. Men han er rask tl å ta seg et slikk i forbifarten, og når han er løs tisser han mer enn i bånd, kan jo ikke gå å rope og sjaue på han hele turen heller. Jeg lar han slippe å gå fot hele turen, så da kan det lett komme en skvett. På nye plasser blir han gjerne litt "borte" og trekker mer i båndet pga lukter. Så er ikke de fleste hunder "griser" da egentlig? Når jeg høre grisehund så tenker jeg på de som skvetter overalt også inne, på ALT, slikker og "voldtar" tisper og jokker på både folk og hunder..

Men hvis du er veldig streng på det IW, så finn ut hvor mange tiss du tolererer, så tillater du ikke noe mer enn det. Men da må du nok regne med å måtte ha han i kort bånd for å ha full kontroll på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvor går grensen mellom å la en hannhund få være hannhund på den ene siden og å være fullstendig slapp grisehundeier på den andre?

Tja. Jeg lar aldri mine hunder markere i hytt og pine når jeg går tur med dem i bånd. Går de løse så får de jo større frihet. Tror da ikke de lider noen nød selv om de må gå pent i bånd på tur? Går de løse så bruker de jo heller ikke noe særlig tid på å markere. Står heller ikke med nesen ned i en tisseflekk. Mye kjekkere å løpe fort fort fort. :D Jeg går jo heller ikke så mye tur med dem i bånd. Hvis de ikke løper løse så jogger og sykler vi gjerne, og da får de i alle fall ikke stoppe hele tiden. Ikke ser de ut til å ønske det heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pippin og Symra: slafsing, sikling og "låst snute" før man markerer på hver eneste snøfonn og lyktestolpe bortover.

Hannhundene mine får ikke lov til å oppføre seg slik som over. I bånd går vi, tøm deg en gang. Løs kan man gjøre som man vil, men jeg venter ikke på noen.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært for slapp på det, og det betaler jeg for nå :thumbsdown: Nå skal det sies at Pax begynte å løfte på beinet omtrent før han ble ordentlig husrein, så jeg ville ikke begrense tissingen for mye i starten. Ville jo at han skulle tisse seg tom, så jeg slapp å gå ut med han med en gang liksom. Så ble det en veldig glidende overgang hvor jeg var alt for sløv og/ eller usikker på hva som var hva, og nå har ejg en hannhund som er en skikkelig tissenisse. Ikke kult.

Altså, han tisser ikke inne, på tingene til folk og sånt. For all del. Men det er mye og ofte markering på tur, også i bånd, og han er veldig opptatt av tisseflekker. Han har aldri fått lov til å sleike og klapre på tisseflekker, jeg har sagt nei og dratt han videre. Men det har tydeligvis ikke vært nok. Så nå har jeg innført naziregime de siste ukene. Spesielt på slikking/grising, men har også strammet kraftig inn på markering. Og det hjelper. Sakte riktignok men det går i hvert fall riktig vei. Men herregud så kjedelig trening da gitt..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her slåes markering ned på :) Han får tisse et par ganger på starten av turen å så er det nok. Dette har jeg gjort helt siden han startet å markere ca og nå prøver han ikke å markere så veldig mye egentlig. På langturer så tisser han kanskje 1-2 ganger underveis, og dette gjelder når han er løs også. Tror det har blitt en "vane" hos han også at man ikke skal gå å markere i hytt å pine.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tillater meg å svare sjøl om jeg ikke har hannhund, da knertmonsteret her er helt på høyde med de verste grisene og tilogm løfter på beinet. :teehe: Hun får tisse ordentlig et par ganger, deretter tar jeg henne bare med meg videre. Ofte er hun lur og skynder seg å huke seg ned før jeg har passert, og det er greit. Det er denne stoppe, snuse, rigge seg til og deretter skvette litt som gjør meg helt gal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her får dyret tisse som han vil(bare ikke på menneskers gjenstander), så lenge han ikke strammer båndet for å få det til! Henger han etter drar jeg han med meg, drar han fremover må han gå fot. Etter passering av en annen hund, får han ikke markere før han har landet igjen:p

Han markerer ca hver 10-20m de første 3-5min av turen, etter det markerer han kanskje en gang på 100m. Men de 2-3 første gangene han tisser på tur, så tissetisser han, ikke bare markerer;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pippin og Symra: slafsing, sikling og "låst snute" før man markerer på hver eneste snøfonn og lyktestolpe bortover.

Hannhundene mine får ikke lov til å oppføre seg slik som over. I bånd går vi, tøm deg en gang. Løs kan man gjøre som man vil, men jeg venter ikke på noen.

Pippin og jeg går også tur når vi går tur, da bestemmer jeg tempoet. Men andre ganger synes jeg at han må få lov til å lese avisa og legge igjen hilsener her og der. Innen rimelige grenser synes jeg liksom han har fortjent den gleden, for å si det sånn.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke så streng på snusing når vi går rundt i nabolaget her, det er masse hunder og når vi går båndtur i nabolaget er det for hans del, og ikke så mye mosjon eller at vi er sosiale og går med andre. Så snusing syns jeg er greit, så lenge han kommer når jeg vil gå videre (hvis han begynner å nekte så skal jeg stramme inn på dette såklart).

Må jo få sjekke pee-mail ;) .

Men det høres jo hvertfall ut som det er fornuftig å være obs på dette allerede nå :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme regel for hannhunder som tisper:

Du har båndets lengde, itte noe mer. Går du løs får du gjøre som du vil, men de får ikke "bli borte" og henge seg på en flekk uten å henge med flokken. Da er det bånd.

Er du i sele "på jobb" er det kun ved kriser man har lov, snusing som ikke har med jobb å gjøre er strengt forbudt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det lett kan eskalere og hunden blir mer og mer overseksuell av å få ruse seg veldig på alt av lukter. Det hjelper jo ikke så mye på lydigheten heller. Jeg selv sliter med lydigheten nå som han er så opptatt av flekker. Før var han ikke så ille, men tror at når han har fått fri tilgang på en måte så har han bare blitt værre og værre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...