Gå til innhold
Hundesonen.no

Telefonnummer på hunden!


Recommended Posts

Jeg er pratesjuk i kveld, gitt... :)

Men i kveld gikk jeg altså på ski og kom over en flott golden retriever som satt forkommen på Ullevålseter klokka 23. Jeg hadde tenkt å ringe eier, men det var ingen telefonnumre å finne noe sted og politiet svarte ikke på ikke-nødtelefonen sin. Siden jeg flyr til England tidlig, tidlig på fredag og skal i begravelse og full pakke i morgen kunne jeg ikke ta den med så resultatet ble å snakke med på de seteren som lovet å holde et øye med'n - men som ikke ville slippe den inn. Den hadde visst vært der noen timer allerede. Han var litt kald uten at det sto om livet akkurat.

Men tenk så mye bekymringer eier og vi som finner forkomne hunder hadde sluppet om den bare hadde hatt en liten plate med nummer på!

Da jeg var liten hadde alle hundene jeg passet og alle streifhundene jeg fant nummerplate på seg. Er det microchip som gjør at folk er slappere nå eller finnes det noen god grunn for ikke å merke hunden med nummer?

Min hund kommer til å ha nummer og muligens en liten sak som sier at den er chippa på alt av halsbånd seler etc så ikke jeg går i fella med å bruke en annen sele enn vanlig en dag. Du kan banne på at bikkja blir borte den ene dagen den ikke har nummeret ditt på seg.... ;)

Hvis du er en hundeeier som bare ikke har tenkt så langt vil jeg minne deg på hvor viktig det kan være. Nå er det en golden der ute som får en kald natt som lett kunne vært unngått hvis den hadde en liten brikke med åtte siffer på..

Hvis de er dyre i Norge kan jeg kjøpe for dere i England og ta med hjem til påske og/eller sende i posten! =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 51
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Altså, jeg skjønner bare ikke hvorfor navnet skal gjøre det lettere for noen å stjele hunden. Hvis noen vil stjele hunden - så gjør de vel det uavhengig av den navnebrikka eller ikke (og for å se navn

Han er funnet!! Min søster takker deg så inderlig for at du la ut dette på nettet!! For hun hadde ikke tenkt Ullevålseter, det er jo helt motsatt vei av der de bor. Han har vært på damejakt han

*fniser* jeg er sånn med guttene og, selemerke/halsbåndsmerker er stygt.

Guest Yellow

Enig, veldig frustrerende at folk som har hunder de slipper løs, ikke har nr på hundene sine (iallefall om de vet de kan ha en tedens til å stikke av).

Brukte det på min hund tidligere, men helt ærlig så har jeg ikke giddet i det siste, siden jeg rett og slett "vet" han ikke stikker av, han er livredd for at jeg skal bli borte fra han, og har aldri noen sinne på 9 år sluppet meg av syne på tur, men man skal jo aldri si aldri, heller.

Har funnet hunder flere ganger tidligere uten synlig merking, når ikke eiere har dukket opp etter jeg har gått turer rundt med hunden i nabolaget og hunden har fått roet seg, har vi da har vi ringt Falcken, de må da ha døgnåpent på linjene?

Hadde det vært bare opp til meg hadde jeg alltid hatt hundene her hjemme og bare meldt ifra til politiet, gjerne overnattet, (eller for min glede i ei tispe jeg ble helt frelst av, ingen som savnet henne og hun fikk bli for alltid), men det er ikke like populært blant samboer/tidligere hos min mor. Rare folk, ikke sant? :D

Koster ikke mye, koster vel 30 kr for en ID-tube, så er ikke det, men viktigste er jo at hunden har chip ved slike tilfeller, eller i verstefall at hunden blir stjålet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt dere sa det! Jeg er megasløv på det. Bestilte id-brikker fra USA i høst, men de kom aldri fram. Skal merke halsbånd og seler godt! Den yngste hunden her har ikke chip enda heller.. Må få ordna med det.

Og den stakars goldenen da :( Håper eieren blir funnet/finner hunden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for påminnelsen. Bikkja mi har faktisk aldri stukket av, men egentlig så kan jo en slik situasjon dukke uventet opp likevel - og da er det som du sier veldig greit med et synlig telefonnummer. Id-chip er genialt, men for å lese den av så må ha utstyr til det ;) Så takk, dette var en påminner om å skaffe nummer til å feste på alle de forskjellige selene og halsbåndene jeg har.. hm.. kanskje det finnes en liten ring som er enkel å ta av og på til å feste i brikken istedet? (For å gjøre det enklere å bytte over nummerskiltet til forskjellige seler og bånd). Tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine går aldri med halsbånd, så jeg har en liten issue der. Navn og nr står på refleksvestene deres, men den går de jo bare med på vinterhalvåret.

Hvis de har sele på seg når de går løs kan du jo feste sånn navnedings på selen? Tilfelle de skulle forsvunnet på tur. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ene gangen mammadalten Loke ikke hadde telefonnummeret mitt på seg forsvant han. Han ble funnet av noen andre med en gang, men det tok over 2 nervepirrende timer før jeg fant ut hvor han var. De hadde lett etter telefonnr på bikkja, men når de ikke fant det gikk de rundt og lette etter meg før de gikk inn for å ringe politiet. Før de rakk det hørte de meg gaule Lokeeee på utsiden av huset dems. Kan Loke bli borte kan alle hunder bli borte, så skjerpings folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tia har også rømt en gang - en av de få gangene hun ikke hadde noe telefonnummer på seg. Porten i hagen stod åpen, og jeg fikk vite i ettertid at en mann hadde sett det og forsøkt å kommandere hundene tilbake til hagen. Cita hadde gjort det og blitt i hagen, men Tia hadde lukket ørene og tok seg en tur. Det tok en stund før jeg oppdaget at hun var borte, og løp rundt i gatene og var helt hysterisk mens jeg ropte på henne. Det jeg ikke tenkte på er at Tia er døv på ett øre, og dermed sliter med å høre hvor lyden kommer fra. Tia hadde funnet seg noen turgåere med hund å leke med, og når hun hadde hørt meg rope hadde hun stoppet for å prøve å høre hvor lyden kom fra og så sprintet avgårde i stikk motsatt retning. Fant henne til slutt, men hun er hvertfall en hund jeg burde ha telefonnummer på på grunn av hørselen hennes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig! Monti er chippa, men ikke alle gidder å gjøre så mye som å ta de med til dyrlegen. Vi tok jo selv inn en hund i fjor som ikke hadde noe merke på seg. Siden det var på ettermiddagen var eneste mulighet å ha hunden inne til dagen etter og få sjekka chippen da. At mennesker (som av en eller annen grunn) ikke er noen stor hundeentusiast ikke gidder det skjønner jeg. Så et navnskilt med navnet hans og nr til både samboer og jeg er et must og en selvfølge. I tillegg vil jeg VELDIG gjerne få vite det med en eneste gang noen finner hunden min - ikke når de endelig kommer seg til en dyrlege som kan sjekke chippen feks!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slipper aldri mine hunder løse uten at de har id brikke eller noe på seg. Ingen av de har blitt borte, men tenk om ....

Jeg har et sånt bånd, med id brikke festet på.

Setter hunden seg fast kommer den seg løs

Bj%2525C3%2525B8rkelangen%25252017des%252520043.jpg

Før dette så brukte jeg tynt refleksbånd (klippet av refleksen). Når jeg ikke hadde id brikke skrev jeg bare chip + mobilnummer med svart tusj på det orange

Funker veldig fint og billig

vinterferie10-10.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hjelper jo ikke med merket hund om ingen svarer tlf på den timen man prøver å ringe..

Det er sant

Jeg har alltid mobilen med meg, så ikke noe problem her.

Tenker at folk lettere gidder å ringe om hunden er merket, enn å ringe Politi eller evt bare lar den være

Jeg er så redd for hundene mine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil si at det første man gjør når hunden stikker av, er å informere politi, Falcken, NAF, Viking (alt ettersom hvem som har vakt i kommunen).

Det gjør at disse er på utkikk etter meldinger som kan matche din hund, og du blir oppringt, istedenfor at f.eks. NAF henter hunden din og det koster deg 1,000+ å hente den ut. Ikke koster det noe å ringe å si at hunden din har stukket av heller.

Da har man spart seg for mye. Og man burde jo være på telefonen dersom hunden er borte, men alternativer kan jo være at man er på hytte og tom for strøm f.eks. Så ikke alltid bare bare å ha på mobilen/telefonen.

Selv har jeg alltid merket hunden min, på Non-stop jakthalsbåndet hans, har jeg skrevet det med tusj i store tall. Fikk dette tipset i tilfelle man har hunder som ikke lar en komme innpå seg, da kan andre lese det på avstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forøvrig, er det bare mine hunder som mister halsbånd ute :P ? Har de på seg "klips" halsbånd så drar de det av med labben, og har de på seg halvstrup så rister de det av seg . (Nei, de er ikke vandt til å ha på seg halsbånd og synes nok det er ekkelt...) Godt jeg bor på lite sted og har hunder som aldri har stukket av! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ene gangen hunden min stakk av vrei hun seg først ut av halsbåndet (hadde akkurat tatt av henne selen og), så hun var ikke merket på noen som helst måte, men jeg ringte bare lokalpolitiet og informerte om hvordan hun så ut og tlf nr mitt, dermed hvis noen fant henne og ringte så fikk de nr mitt derifra :) Det var lurt! Ellers så er alle halsbånd/seler merket med tlfnr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt x antall idtubes og x antall navnebrikker! men på en eller annen måte mister han idtubene og idtag'ene etter å ha vært ute 5 minutter :P han er mye løs, har ikke stukket av så langt (har en hund på snart 10 år og en på snart 2 år).

Yngstemann suser rundt og vips er idtagene borte :P Begge hundene er chippet!

Flere som har problemet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, denne hunden tilhører min søster! Han hadde på seg refleksvest og lyseblå sele, og sort halsbånd. Han ble borte ved Heggehullet. Om noen ser denne hunden, kan dere ta han inn. Han heter Bosso og er verdens snilleste gutt. Ring meg på 90627888, om dere får tak i han, eller ser han. Han lar seg lett bestikke med mat!

Tusen takk for hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tenkt å skrive mobilnummeret mitt med STORE tall på refleksdekkenet til Pippin, sånn at folk kan se det selv om de ikke klarer å hanke han inn. For det klarer de nemlig ikke.

Det er det flere med uregjerlige munsterlandere som gjør, rampene lar seg ofte ikke fange.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er funnet!!

Jeg er pratesjuk i kveld, gitt... :)

Men i kveld gikk jeg altså på ski og kom over en flott golden retriever som satt forkommen på Ullevålseter klokka 23. Jeg hadde tenkt å ringe eier, men det var ingen telefonnumre å finne noe sted og politiet svarte ikke på ikke-nødtelefonen sin. Siden jeg flyr til England tidlig, tidlig på fredag og skal i begravelse og full pakke i morgen kunne jeg ikke ta den med så resultatet ble å snakke med på de seteren som lovet å holde et øye med'n - men som ikke ville slippe den inn. Den hadde visst vært der noen timer allerede. Han var litt kald uten at det sto om livet akkurat.

Min søster takker deg så inderlig for at du la ut dette på nettet!! For hun hadde ikke tenkt Ullevålseter, det er jo helt motsatt vei av der de bor. Han har vært på damejakt han :P Damen på seteren hadde tatt han inn til slutt, så han har ikke sittet ute å frosset.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...