Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

I dag blir det tandoori-kylling med ris og nanbrød. :ahappy: Jeg har fått øynene opp for indisk mat, men foreløpig er jeg redd for å prøve noe annet enn ferdige sauser blandet med kylling og ris ved siden av. Hvis noen har oppskrifter/tips, setter jeg pris på det! :)

Namnam! Indisk er kjempegodt, spesielt tandori. Det er en av mine favoritter :)

I dag blir det Toros mexicanske gryte med kyllingkjøttdeig. Tilsetter en boks med røde bønner, en liten hermetikkboks med tomatpure, en liten boks ananasbiter inkl juicen, fire opphakkede fedd hvitløk, en halv opphakket rødløk og en solid dæsj med chilipulver og fire hele piripiri. Rasper masse parmesan over, nam nam :)

Det spiste Sandra og jeg på fredag også, så vet du det :P

Pinnekjøtt og kålrabistappe :D

Pinnekjøtt har jeg aldri lært meg å like... Men kålrabistappe er kjempedigg!

I dag skal jeg ha kjedelig Fjorland, fordi jeg har igjen fra helgen hvor jeg trodde det lønte seg å ha noe superenkelt tilgjengelig. Men etter Ingvilds tandoritips så blir det det til helgen kjenner jeg :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Hehe, i går spiste jeg noe så himla ekkelt at jeg vurderte å ta bilde av det og legge ut her.

3 kyllingfileter med en liten kjele bernaisesaus (altså hele Knorr-posen). Masse krydder. Nesten en halv kg med smør (jeg kan nærmest føle konturene av smørblokka inni magen min i dag), og fordi det blei for flytende, måtte jeg lage litt couscous i tillegg. Snakker om murstein, fytti katta. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant denne på nett, den skal jeg lage i dag:

Ingredienser:

300 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)

1 rødløk i båter

1 stor gulrot i lange staver

½ purre i biter

1/2 brokkoli delt i små buketter

1/2 pk sukkerterter

1/2 rød paprika - strimlet

1 boks hermetiske tomater

1/2 dl grønnsak- eller fiskebuljong

1/2 finhakket rød chili (fjern frø)

1 fedd finhakket hvitløk

1 dl matfløte

2-3 ss lettrømme

1 ts basilikum

Noen dråper saft fra en sitron

Olje, salt og sitronpepper

Server med poteter eller ris til.

Fremgangsmåte:

Her skal alt i én kjele! Skjær først opp løken og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.

Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på poteter i mens).

Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går grillet vi, to sommerkoteletter, to kalkunmedaljonger. Fullkornsris og salat + en bakt løk. Nam. I dag skulle vi egentlig hatt kyllingsalat, men det blir lasagne hos svigers istedet. Sutrer litt over det, men da blir det kyllingsalat i morgen heller! Lørdag blir det laks med kokte poteter og grønnsaker bakt i ovn, og søndag hjemmelagde kjøttkaker med alt det tilbehøret som skal være til. Nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går spiste jeg middag på Shell på vei til siste kurskveld - baconpølse i brød, cola og troika.

Men så kom jeg til pappa 2330 for å være her noen dager, og da hadde han middagen klar, søte pappa'n min! Så da ble det svenske köttbullar, potetstappe, brun saus og grønnsaker.

I dag har vi hatt koteletter, kålstuing, poteter og bretagne kyllingsaus - min favorittsaus!

Og i morgen skal vi trolig ha pannekaker og masse bacon til.

Jeg er sååååå mett, og det er sååååå godt å spise skikkelig mat for noen dager :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehmm.. Jeg har da hatt gourmetmat i dag, nemlig prior ostegrill av kylling og kalkun med speltlompe. Sånn er det når innlevering av semesteroppgaven nærmer seg - rask mat er gull verdt!

Om det var godt? Ikke sånn spesielt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld blir det mexicansk salat her i huset, altså: Tortillachips med tacokrydret kjøttdeig toppet med ost, samt frist salat rundt, toppet med rømmedressing, guacomole (feilstavet kanskje, men NAM! :whistle: ) og salsa. NAMNAM - det er fredag! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Å, nå fikk jeg skikkelig lyst på kjøttsupper som mamma laget den - med auka og perra (kjøttboller og melboller).

I dag var menyen følgende:

Fiskepinner og potetbåter med maldonsalt og nykvernet pepper - stekt i ovnen, samt smørdampet brokkoli. Servert sammen med gulrotstrimler og minitomater - og en "liten" dæsj remulade :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri? Hvordan lager du melboller?

Husker jeg spiste det som barn, men husker ikke hvordan de lages.. Det er vel ikke bare mel og vann?

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Å, en sånn mann skulle man hatt rundt ringen i dag også :). Jeg har aldri fått mine boller til å smake helt som dem mamma laget - jeg gadd jo aldri å følge med på det DEN gangen liksom - så jeg har på en måte komponert mine egne :). De smaker godt da :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
    • Dette albumet har flere låter han liker. Artisten har gitt ut flere: https://music.youtube.com/playlist?list=PLQKkIV10JKf_ZFZxjvkB-LUc00Kyiifhz&si=Hc2-qFcJVQEsqZ_G
    • Om økonomien er stram låner man bøker på biblioteket. 100% positiv hverdagslydiget (eller Hverdagslydighet fra valp til voksen som den nye versjonen heter), På talefot med hunden, eller andre gode hundebøker. Men ta en titt på fra Bølle til bestevenn-seriene, Maren bruker mye metoden der med å få hunden til å legge seg og være trygg i sengen sin.
    • Jeg har ikke lyst til å beskrive metode å trene inn ro med tekst på internett. Kroppspråk, toneleie, timing og ikke minst følelser. Jeg anbefaler å leie inn en instruktør. Det er alltid det beste, fordi de ser en utenifra. En ser ikke sitt eget kroppsspråk, og når en har fokus på hunden og barna så er det fort gjort å glemme eget kroppsspråk. Alternativt, om økonomien er veldig stram: Dunbar Academy abonnement? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...