Jump to content
Hundesonen.no

Busann

Medlemmer
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Busann last won the day on December 20 2020

Busann had the most liked content!

Community Reputation

490 Excellent

About Busann

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday 08/21/1988

Contact Methods

 • MSN
  busann@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.sherloki.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Lierfoss.
 • Hunderase
  Sheltie
 • Mine dyr
  Har også 4 katter, og 7 chinchillaer.

Recent Profile Visitors

5347 profile views
 1. Forrige hunden het også Odin ser det ut som.
 2. Nei han lever ennå. Iallefall ilfg. instan hans. Du tenker ikke på Nico? Fra serie 1?
 3. Som sagt kjente jeg bare 2, men de var veldig reserverte (sånn ikke rør meg, ikke se på meg type), og den ene var veldig uoppdragen i tillegg. Det er jo ikke rasen, men påvirket synet mitt negativt uansett. De fleste sheltiene jeg kjenner nå er ganske sosiale, spesielt når man treffer dem mer enn 1 gang. De er jo også samarbeidsvillige og lettrente og det er jo ett pluss synes jeg. Det er jo ett ganske overflatisk blikk på en rase men...
 4. Søster min ville ha Sheltie og overbeviste de 2 andre at Sheltie var rett hund for familen. Jeg var sikker på at jeg IKKE like Sheltie da jeg kjente 2 som hadde det og som jeg ikke likte i det hele tatt. Jeg ble nedstemt, og sånn fikk vi vår første Sheltie. Sheltie nr 2 kom fordi Sheltie nr 1 beviste for meg at de Sheltiene jeg hadde møtt før ikke var normen og Sheltier faktisk var ganske kule og fine hunder. Gjennom han møtte jeg flere Sheltier som var med på å bevise det. Nå kan jeg ikke tenke meg å ikke ha Sheltie.
 5. Tror det var det det het. Ble bare nevnt i forbifarten når jeg var hos veterinæren sist, siden hunden det kunne vært aktuelt for døde før det ble godkjent.
 6. I tillegg til Cartophen har det kommet noe nytt til hund nå nylig. Husker ikke navnet nå, men veterinæren vet det sikkert. Ville også anbefalt hundefysioterapaut/Kiropraktor.
 7. Vi syklet ikke så fort mesteparten av tiden, men han kunne fint løpe ved siden av ett stykke. Kunne sikkert vært trent opp til å løpe lengre, men vi syklet mest på asfalt. Mine bjeffet mest når noen kom. Siste bjeffe mer, men det var antagelig fordi vi hadde flere hunder. Hun gjorde ett lite "prøve bjeff" når hun hørte noe, for å sjekke ut om det var noe og da begynte de andre hundene å bjeffe, og hun ble selvfølgelig med. Men det var ikke for den minste lyd. Men var mindre når vi kun hadde 1 hund. Hvor lett det er å ha dem med på en effektiv lydighetstrening kommer ann på lett det e
 8. Ja det kan fint bli med på både langtur og joggetur. Første min var gjerne med på sykkelturer også. Den andre var skadet når vi overtok henne, så hun var ikke med på sånt. Det kan godt trenes i lydighet og agility, men de kan være litt vanskeligere å motivere enn f.eks gjeterhunder og retrievere. Men det er ingen regel her, siste min var veldig matmotivert. Trente agility med første min, siste hadde nok blitt trent og startet om hun ikke hadde vært skadet, men pga det ville jeg ikke utsette henne for den fysiske belastningen. Hun startet noen blåbærkonkurranser, men siden hun ikke trene v
 9. Fra hva jeg har hørt, så er det endel oppdrettere som napper ut feilstilte øyehår før øyelysning. Så det kan være en mulig forklaring på forskjellene der. Dessuten kommer feilstilte øyehår i grader, så viktig å ta det inn i beregningen også. Min har ett mikroskopisk feilstilt øyehår, og når jeg snakket med øyelyseren om avl videre (siden det var grunnen til øyelysningen) sa hun at så lenge partneren var fri, var det lite sannsynlig at valpene skulle bli (veldig) påvirket av det, og alle ble øyelyst frie som valper.
 10. Pøblusen er 3 år i dag. Begynner å bli voksen gutten.
 11. Det ser ut til å være ett vanlig problem hos FK hos oss. Har også opplevd det flere ganger når vi har kjøpt MUSH her. Kjøper jeg det i Oslo er det aldri noe problem med noe av det. En av hovedgrunnene til at vi ikke bruker MUSH lengre, er ikke så ofte i Oslo nå.
 12. Busann

  Running contacts

  Oppfeltsdømming blir vel fjernet når de nye reglene kommer? Skulle ha kommet i år, men blir utsatt, så forhåpentligvis neste år. Så om du ikke bryr deg så mye om de har det, ville jeg sjekket ut det nye regelverksforslaget. Elles har jeg ikke noe tips dessverre.
 13. Pyntet til jul i dag, tidligere enn vanlig med vært ett uvanlig år så greit å kunne kose seg litt lengre. Max er ikke helt sikker på hva han synes om det.
 14. Ville prøvd massasje eller kiropraktor/fysio. Mine får det ca hver 1 1/2mnd, gamle hunden hadde HD, hoftebrudd og forkalkninger + følges stivheter foran, og det ga henne mange gode ekstra år. De jeg har nå får det forebyggende. Svømming kan også hjelpe. Men ville sjekket med massør/behandler først. BOT eller ull kan også hjelpe, pass på at han ikke blir kald. Og smertestillende kan også hjelpe mye om det er stivhet/artrose, mange muligheter der så snakk med veterinær.
 15. Det spørs om du skal ha løpene eller stående. For de som skal ha stående pleier jeg å sette den sånn at den står der hunden skal stoppe. (Sånn at den har 2 av og 2 på og treffer maskinen med munnen). Ved løpende er det like mange veier som det er hunder, så der anbefaler jeg å se deg rundt og se hva du føler passer best for deg og hunden din. Jeg har bare satt den ett lite stykke unna slutten og begynt innlæringen på bunn av stigen, sånn at han garantert treffer feltet før jeg har flyttet ham lenger og lenger opp. Tilslutt kjørte jeg full stige. Etter hvert har jeg flyttet maskinen le
×
×
 • Create New...