Leaderboard
Populært Innhold
Showing content with the highest reputation on 09/08/2015 i alle kategorier
-
Woho! Fått innvilga utdanningsstønad fra nav Da kan jeg eeeeendelig kjøpe den pcen jeg har ønska meg så altfor lenge Åh, som jeg gleder meg.13 points
-
F..ck... Jeg tok bilde av den fyren og hans kompanjong i standen deres på torsdag. Altså - jeg tok bilde av dem FOR dem liksom... Jeg synes man faktisk skal oppfordre klubbene til å IKKe invitere disse idiotene til å dømme i Norge mer. De er jo hyppige gjester her, noen av dem, og det er penger å tjene for dem på dette. Å ikke bli invitert mer svir nok litt faktisk.13 points
-
Jeg klarer ikke se for meg deg bittebittebitte litt sur engang. Du virker som den søteste og snilleste dama i verden. Bare mild og varm og god. Aldri sur og skarp. Fortalte jeg deg at H har fått plass på Rotvollskolen? Og at vi har takket ja? Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg hadde lyst til å fortelle det til deg. At du valgte skolen for barna dine gir meg en ekstra god magefølelse. Vi gleder oss skikkelig til høsten og skolestart. Akkurat nå sitter jeg i et rom på en institusjon og skal være her i tre uker. Jeg har reist fra mann og barn og er sentimental som bare f. Medisinsk rehabilitering. Blir helt sikkert bra på sikt, jeg tror dette er en fin plass. Men akkurat i dag føler jeg meg litt ensom og omringet av 70 åringer. Jaja. I morgen blir det sol, tur i nydelig natur og minst to besøk i bassenget. Jeg skal ikke klage, jeg er helt utrolig priviligert som bor i Norge og har muligheter som dette. Og til helgen kommer guttene mine på besøk.12 points
-
9 points
-
Jeg personlig bruker aller helst ikke uttrykket flyktning, da jeg synes det er dehumaniserende på norsk. Jeg liker derimot engelske refugee mye bedre, "en som søke beskyttelse". Her har jeg skrevet flyktning for å dekke alle dem som reiser fra en uholdbar, utrygg situasjon, og for å videreformidle informasjon fra Røde Kors, som bruker "flyktning". Jeg bryr meg ikke om hvorfor folk kommer til Norge. Jeg inviterer de som ønsker å praktisere norsk til middag fordi jeg mener at det viktigste integreringstiltaket vi har er "blandingsekteskap" og vennskap på tvers av nasjonalitet og etnisitet. Helt uavhengig av om de kommer hit fra Hellas og søker opphold fordi de ønsker en bedre økonomisk framtid, om de kommer fra Kongo og søker asyl fordi de har blitt kjeppjaga fra landsbyen sin fordi de har blitt voldtatt, eller fordi de har tatt seg gjennom Europa fra et Syria det ikke lenger er mulig å leve trygt i. Jeg vil ta med folk ut i naturen fordi jeg ikke trur at det er gunstig for mennesker å sitte innesperra sammen med andre som opplever framtida si som like usikker som en sjøl, i den trykkokeren det etter hvert må bli. Og her er det er naturlig at sånne tiltak og tilbud blir retta mot dem som trenger det mest. Og for meg er det heva over enhver tvil at ingen setter seg i en gummibåt med det kjæreste de har og risikerer både sitt eget og ungens liv fordi de har lyst på tannbehandling i Sverige. Jeg trenger ikke ta flere studiepoeng i kildekritikk for å skjønne det, føler jeg. Akkurat nå er både asylmottak og utlendingsmottaket hos politiet sterkt pressa på kapasitet, mens de normalt er ganske dyktige på å luke ut "lykkejegere" i forhold til andre som søker asyl og oppholdstillatelse pga reelle situasjoner der de kommer fra. Men en god, fornuftig holdning til hvordan og hva mediene dekker er alltid smart, jeg synes bare det er så skremmende at det for mange virker viktigere å peke på den promillen som kanskje ikke er hva de utgir seg for å være, enn å faktisk hjelpe. Som feks de der som boikotter restaurantene i Oslo som gir mat til politimottaket hvor folk registrerer seg. Hva **** er det for noe?!?9 points
-
Men helt alvorlig, og ikke bare ment til deg, men som en generell betraktning (som jeg trur jeg har nevnt før): Om en skal ned i vekt, så må en jo være villig til å gi opp noe? Alt kan ikke smake bacon og ostepop hele tida? Jeg er i alle fall villig til å droppe bernaisesausen en periode for å bli strammere i fisken, og sjøl om jeg ikke akkurat synes at spinat er det diggeste i verden, så putter jeg det i maten jeg steiker for å fylle den opp litt med gode ting. Skjønner ikke helt den retorikken med at det er så viktig å unne seg alt mulig, å tillate seg sjøl sprekker, og ikke minst den som står i alle ukeblader: "Gå ned 50 kg ved å spise akkurat det du vil og ikke røre på deg i hele tatt!" (satt bittelitt på spissen). Om en har spist alt for mye alt for lenge, så må en tåle å være litt sulten i en overgangsfase mens kroppen vender seg til den nye hverdagen og bytte ut det digge med noe som er bedre for deg, sjøl om det ikke får smaksløkene til å surkle sånn med en gang, mener nå jeg.7 points
-
det heter SNØRELØPING på norsk, og er en egen NM klasse som nevnt over Tror tilogmed Norge har VM og EM medaljer i grenen (Nm barmark hundekjøring 10 og 11 oktober 2015 - Elverum)7 points
-
7 points
-
Det gjorde ikke det Jeg tok det 10 minutter om gangen. De sto i ca 25 minutter, og ble NESTEN potetstappe, puh !!! Morro, jeg hadde akkurat det samme hvis du bytter ut brokkoli med poteter og slenger med en agurksalat! Så da var det visst ikke akkurat det samme allikevel , haha, men jeg hadde ovnsstekt laks med rømme på ! -- Nå har jeg jobbet litt med foreningsarbeid og endte med å sende ut rett under 1000 (TUSEN!!) eposter. Takk pris for at jeg kom over en formel slik at jeg kunne legge til ";" etter epostadresser i excel, så da bare kopierte jeg inn alle kolonnene med epostadresser. Puh! Vi prøver å sette fokus på å være tillitsvalgt på skolen for tiden, så i går postet jeg dette om meg selv: legg merke til nederste kommentar !!!!6 points
-
6 points
-
På fredag klinket Ani til og ble BEST IN SHOW på pinscherspesialen og det kan man ikke klage på På EDS lørdag, det såkalte "kuperingsmesterskapet" imponerte han de fleste med nr 2 i championklasse og til slutt R-CACIB bak en helkupert russer som også er 2 x WW. Så er mektig imponert over 6 åringen min (Det var 118 påmeldt i rasen og 20 championhanner)6 points
-
6 points
-
5 points
-
5 points
-
Så lenge NKK ikke står alene, men har med seg SKK og FKK så er det et betydelig økonomisk problem for FCI med utestenging. Det gjør nok noe med motivasjonen deres tipper jeg5 points
-
Grattis til alle fornøyde med og uten nye titler Jeg stilte kun min egen på spesialen lørdag, og med over 120 påmeldte ble det en slett excellent i champion, men det kan vi leve med.... Særlig siden halvbrorsan med oppdretteren tok hjem BIR og BIS på spesialen, samt BIR og BIG på EDS :D *banandans* Jeg fikk stille en av mine "faste" tisper, som til vår glede ble klassevinner, men dessverre ikke noe mer ellers, men hva skal man håpe på blant 180 påmeldte, hvor de fleste er av meget god kvalitet5 points
-
Kan noen forklare hvorfor det kan være flaut å pante flasker? Uansett om det er en liten pose eller 4 store søppelsekker... Ellers kjenner jeg skikkelig på savnet etter hund... det er stor trøst med Chico her, men det er ikke helt det samme, særlig når jeg vet det bare er midlertidig. Det virker heldigvis som at det har løst seg for Tetris noe som er både godt og litt vondt...4 points
-
4 points
-
4 points
-
Og det er nettopp derfor jeg skreiv det jeg gjorde i går (?) om det å ta tak i det mentale aspektet også, gjerne før en setter i gang med tidenes slankekur og livsstilsendring.4 points
-
4 points
-
Okei, da! Til sausen: 1 liten gul løk 2 bokser hakkede tomater 4-8 fedd hvitløk Tørket oregano 1/2 ts Nykvernet chili - type chili explosion kvern fra butikk går helt fint En liten klype sukker. Rasp løken og stek den i godt med olivenolje til den begynner å bli skinnende, hiv så i hvitløken og la det steke til det lukter hvitløk. Putt i tomatsaus, krydder og sukker, og la stå og putre mens du gjør klar kyllingen. Til kylling: 2,5 dl revet parmesan 1 klump Mozzarella 4 kyllingfileter 2,5 dl brødsmuler (knust kavring, griljermel, knust bruschetta, kapteinkjeks...) 2 egg Salt Bland brødsmuler med halvparten av parmesanen og litt salt. Slå kyllingfiletene flate (1-2 cm tykke overalt) (kjevle og plastfolie funker helt fint), dypp i egg og parmesanblanding. Putt sausen i bunnen av en ildfast form med plass til alle kyllingfiletene og sett ovnen på 200 grader. stek filetene 2 i slengen i en god mengde olje i 2-3 minutter på hver side til de er godt gyllenbrune, og putt i den ildfaste formen. Putt Mozzarella og resten av parmesanen oppå filetene og bak i ovnen i 10-12 minutter. Serveres med litt pasta.4 points
-
Hei alle soniser. Jeg tenkte å legge noen bilder fra EDS2015 her samt en link til flere. Jeg jobbet som frivillig assistent for fotograf på BIR stand og fikk en rekke candids fra arrangementet. Jeg aner ikke hvem sine hunder det er, dersom noen vet så tag/del gjerne! mange av de er BIR hunder da det var de jeg tok endel portretter av. Legger ut flere de nesten dagene også. Enjoy! for å se mer -> KLIKK HER3 points
-
Testet dårlige lysforhold i skogen med @mushi idag . Gikk en 1,5 times tur også!3 points
-
Hoppe i seng! Stå opp tidlig, forberede møte med ungdomspolitikere på skolen min, ikke glemme å minne en elev på at han har avtale med helsesøster, undervise i en dobbeltime samfunnsfag, lede det møtet med ungdomspolitikere, gjøre litt digitalt papirarbeid som jeg skulle gjort for lenge siden, dra hjem og spise litt og ture hunder, spionere litt på de som er på visning på nabohuset mitt, dra til byen for å treffe en venninne på kafé, gå på konsert med Joan Armatrading sammen samme venninne, dra hjem og besvime av utmattelse på stuegulvet, reise meg langsomt opp og gå kveldstur med hundene. Natta!3 points
-
Jeg liker noe som er et minne, om jeg har gjort det veldig bra - altså ikke et griseøre eller en godbitpose. CK trenger det dog ikke å være like mye affeksjon knyttet til. Jeg liker ikke leker, for det bruker ikke hundene. Jeg liker ikke håndklær, for jeg har altfor mange til hundene. Jeg liker ikke pledd, fordi jeg har mer enn nok av billigpledd, og dyre pledd er for dyre til å få i slik premie. Jeg trenger strengt tatt ikke flere krus og lysestaker heller, når en har passert 50 på begge varianter. Jeg liker ikke å vinne hundeutstyr, for enten er kvaliteten så dårlig at det ryker med en gang eller så er det tilpasset hunder av en helt annen størrelse enn mine. Refleksdekken som kan festes rundt snuta eller klotenger som ryker etter ei klo - stilig... Plukkebord er ofte urettferdig for oss med høye påmeldingstall og/eller sen oppmøtetid, for klokka er mye innen vi kan hente premiene, og da er det bare ræl igjen. Da er det bedre å ha en eller to varianter, og at det er CK-premien, take it or leave it. Vår klubb har fått en avtale med Hadeland, som gir gode rabatter. Vi har dermed de samme premiene flere år på rad, og folk kan for eksempel spare selv om de "bare" får et pent kjøkkenglass per CK. Da jeg stilte på 1990-tallet var det en arrangør som delte ut deler i et kjøkkenservice som premier, og det gjorde at en meldte kanskje på en ekstra hund for å få en fruktbolle ekstra i CK-premie, og en dro år etter år for å få flere deler. Det var ikke et dyrt service, men det var kvalitet, og det kunne brukes både isolert og som et sett. Jeg har derimot ikke mye blomstervaser, både for en enslig rose eller en større bukett, det kan være bra premie. Fine kubbelys eller en pose med telys er en grei CK-premie (men spar meg for duftlys!), men ikke for bedre premieringer når en vil ha et minne. Plutoduk er veldig velkomment, fordi de er så mye bedre enn håndklær. Sesongbetonte pynteting er også koselig - type julepynt med hundemotiv på romjulsutstillingen, eller høstpynt på en oktoberutstilling. Jeg liker pynteting... Jeg har opplevd å få spiselige premier, og det er greit for en CK, men får jeg cert eller BIR/BIM, vil jeg ha et minne som ikke mugner. Jeg har under denne forkjølelsen hatt stor glede av en krukke med honning jeg fikk på en rasespesial i fjor - riktignok som deltagerpremie, men det var en birøkter som donerte 100 glass mot å få ha stand. Så det kan jo finnes slike løsninger - lokale produsenter av syltetøy, honning, saft, sjokolade, ost, også videre. Jeg har to vitrineskap med premier, og det er alltid plass til mer - selv om jeg ikke er nybegynner, liker jeg å fylle hyllene mine med premier De fineste premiene har jeg fått på rasespesialer - håndmalte ting, spesialdesignede ting, osv. Den fineste premien på en nasjonal utstilling er trolig en håndblåst glass-sak som henger i silkebånd i vinduet og har ulike blåfarger alt ettersom lyset ute - men den var for gruppeplassering, så sikkert ikke i 30-kronersklassen. Det ER vanskelig å finne bra premier, som alle liker... Men det er viktig at en føler en får en ordentlig premie når en skal vurdere å legge igjen 350 kroner i påmeldingsavgift neste gang, og ikke et håndkle en VET koster 6 kroner på IKEA. Jeg synes ikke det er for mye forlangt at en CK-premie i oppfattet verdi bør ligge på cirka ti prosent av påmeldingsavgiften. Jeg fikk en cert-premie i fjor som var en skål med gullfolie som skapte et visst mønster, og folien skallet av før jeg var ute av utstillingsplassen. Det føles som om jeg fikk noe ræl som var kjøpt på et loppemarked eller fabrikkopphørssalg. Det hjelper ikke at det var en prislapp på som sa 69 kroner, for gaven så ut som og opplevdes som dårlig ræl.3 points
-
Så ikke denne. Helt enig i det - det er viktig å innse at et sunt kosthold også betyr en viss grad av variasjon. Og det meste smaker godt om man vet hvordan man kan tilberede det. Eksempelvis hater jeg paprika, spesielt rå. Likevel har jeg lært meg å bake det inn i annen mat, f.eks. i gryter, slik at det faktisk ikke smaker ekkel paprika. På kjøpet får jeg lite kalorier, mer smak og masse vitaminer. Slike valg kan man velge å ta. Men jeg vet godt hvor vanskelig det er å bare "ta seg sammen". Mat er ofte knyttet til masse følelser, og jeg kan bare snakke for meg selv, men på de verste dagene mine, når jeg bare har lyst på sukker, kan dem som sier at frukt er godteri bare ta seg en bolle. Sånn føler jeg det da. Det er en evig kamp å få kontroll på slike følelser og tanker. Og det jeg tror mange vil føle, om de er som meg, er at selv noen få gode dager, der man tar riktige valg og utfordrer seg selv, er skikkelig motiverende. Så alt er en balansegang mellom fornuft og følelser, utfordringer og svakheter. For å si det litt poetisk - Maria3 points
-
3 points
-
Nå begynner akvariet på jobben å bli fint! Vannverdiene har Vært stabile lenge, men begge de små ancistrusene døde uten at jeg skjønner hvorfor. Rasboraene har bodd der 1 måneds tid og ser ut til å trives. Plantene har fått masse skudd etter at jeg begynte med gjødsel. Så igår kjøpte jeg de siste fiskene jeg har ventet på: 3 bolivianske sommerfuglciklider og 8 algespisere. De har jeg glemt navnet på men er små og effektive, ser ut som en mini flying fox. Endelig får jeg en god følelse når jeg ser karet! Sent fra min SM-G850F via Tapatalk3 points
-
takk for utrolig hyggelig tilbakemelding. glad dere liker dem! her er et par til : masse mer HER3 points
-
3 points
-
Så mange flotte og søte hunder dere har! Jeg er fryktelig spent og glad, for i desember, rett etter eksamen får jeg min første hund! Det er av rasken Silken Windhound og jeg kan nesten ikke vente!3 points
-
2 points
-
Say whaat? Jeg synes det er skikkelig rart når noen synes det er flaut å pante flasker. Man rydder jo rett og slett bare opp etter seg (sparer miljøet) OG man får igjen litt penger også. I-landsproblem deluxe! Akkurat nå spiser jeg kyllingfilet, grønnsaker og rotmos. Gutta har fått en liten time med båndtur i sola, også skal vi ut på lengre tur litt senere2 points
-
Ikke hvis du har oppi ting! Jeg spiser med rugsprø, eller frokostblanding, eller alt mulig rart av andre ting man kan putte oppi. Gresk yoghurt har mer proteiner og er dermed mer mettende - bland med syltetøy eller bær eller honning eller hva som helst hvis det blir for syrlig. Det kan ikke være et alternativ å lage litt ekstra middag, og så sette bort lunsjporsjonen med én gang? Jeg spiser middagsrester til lunsj hver dag, hvis jeg har mulighet - og vi spiser som oftest sunne middager; hvis ikke så skjærer jeg opp agurk og tomat og hiver oppi sammen med det for å drøye det ut litt og samtidig gjøre det sunnere. Jeg hadde blitt syk om jeg skulle talt kalorier nøyaktig og veid all mat. Én uke med det, og så ville jeg brukt et år på å ikke få dårlig samvittighet for absolutt alt jeg spiste. Så det gjelder å finne den middelveien som passer en selv. For meg, i tillegg til å tenke på et litt sunnere alternativ hver gang, er det lureste å fylle all maten min med sunne ting. Litt mer brokkoli, litt mer spinat, litt mer tomat, litt mer av alt med lav kaloritetthet. Enten ved siden av, eller spise en gulrot før middag, eller mose og ha oppi sausen, eller eller eller. Har dere tenkt på at sellerirot kan kokes og moses sammen med poteter i potetmos, for eksempel?2 points
-
Vi og, gjerne flertall ja. NÅ syns jeg vi kan bli friske her. Bonden kom inn, han har jo knapt stemme. Han har vært syk i to uker nå... og vel så det.2 points
-
Lille valpis har begynt å skjønne dette med klikk og godbit når hun har gjort noe riktig, så da har hun demonstrativt løpt rundt med uglen sin og ventet på klikk fordi det ikke er en sko. Hun har selvsagt fått det. Jeg har endelig fått en matglad collie! De sier jo at fourth's A charm... Host. Krysser fingrene for Trym, @Stine!2 points
-
Det er så herlig å ta med ungene og trene litt Meldte oss på til "Mamma og mini" til påske, og da de ti ukene (trening mandag og onsdag) var over meldte vi oss på runde to som startet nå i august Kun seks plasser, så vi er en tett og trivelig gruppe, med verdens herligste trener Alt fra hard styrketrening, cardio, pilates og yoga For første gang i mitt liv har jeg fått god kjernemuskulatur, jeg har faktisk (litt) kroppskontroll nå2 points
-
De er nå 5 uker gamle og farlig søte. Jeg har gitt gutta deres navn, mens jentene har jeg ikke bestemt hvem som blir hvem ennå. Jeg vil nemmelig beholde Beringia og vet jo ikke om det blir tispe 1 eller tispe 2 Yukon er fortsatt til salgs. Hun som først vurderte ham har bytta kjønn. Herlig stor valp han her. Nesten så man har lyst til å beholde ham også selv, men en får begrense seg til en2 points
-
Jeg spiser mager vaniljekesam, mager hytteost og en nektarin på toppen, jeg. Hvis jeg skal være spennende, tar jeg noen flak med gresskarfrø og drysser over. Og ja, jeg gleder til jeg får lønn på fredag.2 points
-
Hallo, dette "løpet" x 3 foretar jo knertis og jeg flere ganger i uka, dette må vi jo være med på! Edit: Og der var knertis og jeg påmeldt på 7 km-løpet. Flere som vil være med?2 points
-
Jeg hadde en sjukt god lunsj med meg i dag!! - En kyllingfilet stekt i biter med sitronpepper, litt chilipulver og hvitløkspulver. - En liten avocado. - En pose byggris (kokt). - En stor ss fetaost (apetina Feta sun dried tomatoes, snack pack). Alt blandes sammen og røres godt. Krydre med sitronpepper og annet godt avhengig av hva du liker. Ganske kaloririkt (550kcal), men skikkelig mettende og vanvittig god smak!! - Maria2 points
-
Her også.... vil ikke stille for folk med den innstillingen der. Da stiller jeg heller for en som ikke liker bikkja men i alle fall ellers er en grei person å forholde seg til2 points
-
Ja, det ække no vits å prøve å gjøre noe som helst så lenge de er til stede2 points
-
2 points
-
Det du beskriver fra din andre oppdretter, er helt normalt i min verden. Hanhunder og tisper ER helt greit å ha sammen. Hanhundene oppfører seg, og de pisser ikke ned hus og heim. Svært mange jakthundoppdrettere- og eiere- har begge kjønn i hus. Og kastrering er et fremmedord. Også for valpekjøpere, om de så har sin første hund. Alt sier meg egentlig at dette først og fremst er et avlsspørsmål. For det er jo helt åpenbart store raseforskjeller. Kjøper du en miniatyr, må du nesten forvente at den jukker og pisser på alt som er. Kjemperart, når oppdretterene synes slikt er helt greit. Jeg må innrømme, at hadde jeg fått noe slikt i hus, hadde jeg sikkert ønsket å kappe ballene av den med en sløv saks Så ja, når hunder sliter såpass med hormoner, synes jeg det er greit å kastrere dem. Men det er IKKE normal hundeadferd. Det er framavlede problemer...2 points
-
2 points
-
Jeg er i mot kastrering som ikke er av medisinske årsaker, bare så det er sakt Jeg ser poengene dere kommer med, innlegget mitt er ment som en digresjon til alle innlegg i tråden her der kun eiere "får skylda". Men om en hannbikkje er så ekstrem som unghund at den må kastreres, så bør det blinke noen varselslamper hos oppdretter. Her har veterinærer også et ansvar, de bør kunne skille mellom normal unghundatferd og ekstrem unghundatferd. Førstnevnte bør selvsagt ikke kastreres.2 points
-
Ja, det er det klassiske det. Fra oppdrettere som avler drittbikkjer. Uansett om det er frynsenerver eller hormontroll. For DE har jo ikke noe problem med bikkjene sine. Man behøver vel heller ikke være superobservant for å se at en god del oppdrettere (da særlig miniatyrhundfolk) godtar og lever med langt mere drittoppførsel enn en normale mennesker skal behøve å gidde å leve med. Når du som det mest normale i verden legger ut på fb at du har gjerdet inn juletreet for å hindre hanhundene i å pisse på det. Og ikke er i nærheten av å gidde å snakke til bikkjene når de kakler og bærer seg (for de holder ikke kjeft uansett...) Og ikke blunker ved å legge ut om at nå har hanhund x og y hylt sammenhengende i tre månder, for alle tispene har hatt løpetid. Da sier det seg vel selv at neste generasjon fillebikkjer kanskje ikke blir så mye triveligere..2 points
-
Dette minner meg om det en del dvergpinscheroppdrettere sa om rasen da den den var på sitt dårligste. Oppdretterne eller raseentusiaster hadde jo aldri noe problem med sine hunder, problemene dukket kun opp hos uerfarne eller normale hundeeiere, så dette var et eierproblem. Eiere hadde ikke sosialisert hunden sin nok, eier var ikke streng nok i oppdragelsen, eier satt ikke grenser. I mange tilfeller stemte det jo, i alle fall delvis, for ufungerende hunder ble levert tilbake og ble til relativt fungerende hunder hos oppdretteren. Men en hund skal jo ikke være så vanskelig at ikke en normal hundeeier kan ha den, at hunden må ha spesialbehandling for å bli bra, og rasen er ikke slik i dag... Jeg ser poenget til dere som sier at mange av hannhundproblemene kunne vært redusert dersom eier hadde satt greiser. Tro meg, jeg har sett min andel hannhundeiere som kun fungerer som tilskuere til sin egen hund. Men å legge all skyld på eiere syns jeg er feil, oppdrettere har også et ansvar i avlen. Det er langt fra alle raser som får disse problemene, og noen raser er klart overrepresenterte, bare det sier jo sitt. Da er det på tide at oppdrettere faktisk tar ansvar og gjør det de kan for å redusere problemene i avlen, fremfor å bare skylde på dårlige eiere...2 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00