Jump to content
Hundesonen.no

Hva har du gjort sammen med hunden din i dag?

Recommended Posts

Kjekt å høre hva folk gjør for å aktivisere hundene sine :) 

Mine fikk morgenlufting på ca 10 min før jeg dro på jobb. Deretter lufta samboeren de kort før han dro på jobb litt senere. Da jeg kom hjem dro vi på skogtur i to timer og så fikk de bli med på middagsbesøk hos en kollega. 

Kort kveldslufting før vi fant senga :) 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt for lite egentlig :P

5 min ca etter vi sto opp, også 10 min løs på en øde plass etter en liten handlerunde ca midt på dagen, 15 min lufting på vims før hun måtte vente i bilen mens jeg dro på sykkeltur med varga og min bror og hans hund, også endelig i halv 11 tiden ble det en liten runde på henne også, ca 30 min, bare oss to. Heldigvis greier det lille stripedyret seg helt fint med en kjedelig dag innimellom.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sovet til kl 05, luftetur på 15min.

Sovet til kl 15, 1t tur.

Varmet føttene mine mens jeg gjør skolearbeid.

2 økter rallytrening med motivasjon i FVF.

Varmet føttene mine litt til.

Lekt og kosa på stuegulvet.

1 økt rally, samme som over.

Båndløs tur i mørket i 45min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke noe egentlig, vi gikk 2,5 time tur i går kveld før vi la oss, da :) . Idag har vi bare vært hjemme og så pakket og reist til samboer i Kongsberg. I morgen blir det tur + langtur på lørdag, så jeg har ikke dårlig samvittighet. 

PS: hun er selvfølgelig luftet, men ikke noe tur i ordets rette forstand. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal skrive her når jeg har mer interessant å fortelle enn i dag :lol:  (Basenjien fikk løpe løs på formiddagen da, jeg var desperat etter å få han til å gå på do, men hadde syk lita snuppe inne som jeg ikke ville dra ut. Og så har de fått fjase ute i en halvtime nå + en tissetur eller to. )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Valpis har vært med i bilen på dagtid, blitt luftet osv, så var vi og leverte Lani til mamma. Også dro vi hjem, luftet en tur til, trent litt, lekt litt, aktivisert, kost i sofaen, tullet med og nå sover vi i sofaen sammen :P 

Hundene er som regel med meg overalt hele tiden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var å ruslet rundt blokkene i ca. 20 min i dag tidlig. Gikk inn å la oss på sofaen å slappet av i ganske mange timer før vi ruslet ned til bilen. Etter en tur på butikken og en passe lang kjøretur ble det 30-40 min tur i skogen der han fikk løpe løs og kose seg :) det må jeg ikke glemme! Casper har vært veldig flink til å hjelpe å lage mønster til fleece genseren jeg skal sy til han :D 

før vi har avsluttet dagen med en dotur. Nå ligger vi begge godt pakket inn i dynen :) 

Edited by Snoffe

Share this post


Link to post
Share on other sites

De har stått i hundegården mens jeg var borte i dag. På ettermiddagen /kvelden ble det trekktur med sykkel sammen med noen andre i skogen. Var borte rundt 2 timer. Nå ligger hundene inne med oss.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest janson

En times tur på jordet før frokost, så en økt kryp og avstand for Gneis og en økt med triks for Mikke. Jeg dro så på jobb og jeg hører rykter om at far tok dem med ut en tur. Nå har vi vært ute en liten tissetur før natta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dag har vært en litt annerledes dag siden vi har farta hele ettermiddagen. 

Sto opp 05.30, så fikk han seg 15 min luftetur før vi dro på jobb. På jobb har han vært sammen med ei tispe, og de trives veldig godt sammen. Iløpet av arbeidsdagen har de vekslet på å vært inne å slappa av (og selvfølgelig herja og leka litt) og vært ute å løpt på store inngjerda jorder. Etter jobb har det egentlig bare vært luftinger. Var innom canider å prøvde sele. Det var teit synes Aron, men han var glad for å få smake på kjeks (etterhvert :lol: ) .  

Edited by Monikawt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, to timer med tur fordelt over to turer. 30 minutter lek med en setter han snuste frem. Dog skal det sies at jeg ikke var så veldig involvert i den leken, med unntak av når jeg stod i veien. Ellers har det vært mye heftige diskusjoner rundt kutyme. Jeg mener han ikke skal sitte på bordet, han er uenig. Jeg fikk viljen min til slutt, men det aner meg at han setter seg der i natt på pur f*en. Tok vel tjue minutter. Ellers har han funnet en ball jeg trodde jeg hadde gjemt godt unna. Da gikk det unna her i en halvtimes tid. Ellers...Hmmm. Jo! Jeg smurte leverpostei på veggen, litt høyere enn han kommer opp. Varte ikke lenge før han skjønte tegninga, noe som ledet til at han satt seg på bordet i første omgang. Rolig dag forsåvidt.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luftigst i 5 minutter på mårran. Fra 10 til 1130 var de begge med meg ut å skiftet dekk, vi ble enig om at det beste var om de ikke hjalp til- så de koset seg heller med herjing og lek. 1130 ble de satt i bilen. Fra rundt 12-13 sto Deli på frisørbordet og ble frisert og børstet. Fra 13-15 var begge to med meg ut på løstur med 2 andre hunder. Så var vi hjemme å slappet av før jeg å Deli suset av sted på agilitykurs fra 1930-2130. Kvelden ble avsluttet med et bad av Delifisen, bør  begge var ute på 2 minutters tissetur. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kort luftetur før jobb, siden jeg var tidlig hjemme i dag gikk vi tur mens det fortsatt var lyst, en time ca, og da begynte det å bli ganske mørkt før vi var hjemme... (yay for mørketid).

Spiste middag og chilla, så knotet vi med det nyeste trikset hennes og lekte litt med en leke helt til hun begynte å tenke at kaninleken var mat ikke leke, for det gidder jeg ikke.

Chilla mer, så kveldstur i nabolaget. Og en del kos på sofaen under/på pledd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lijenta

Tja begynne dagen med å bli vekt av meg og bli tulling for han skal få ut og tisse. Løper først tulling i hagen/skogen før ha husker på å tisse. Hvor lang tid har jeg aldri anelse om

Inn mat og klippe klør 

Ut tisse løpe tulling i hagen 

Ut løpe i skogen og holde mer kontakt for modern hadde ed seg en tennisball.

Så to tisseturer til men dem skjer i band og er korte siden det er mørkt og kvelden

Dette er en dag med lite aktivitet siden ejg sliter med reflux og all aktivitet er ja noe dritt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna

Kom hjem fra jobb, valpene raiet i hagen og Talli ventet på mat (da er ikke hagen noe viktig). Så fikk de mat. Stup trøtt la jeg meg på sofaen med 3 hunder. Fikk hull i en pute i sofaen og håret har blitt amputert og rotet til at to små jævler. Så etter 2 timer så sovnet vi til Conan på tv. Så våknet valpene, rotet meg i håret, jeg tuppet de ut i hagen. De raiet i hagen, Talli mente hun var sulten igjen (jeg har sovet = kommer ett måltid). Valpene kom inn, fikk mat. Raiet på stuen imens jeg spiste mat, Talli tigger og leker litt med barnebarna. Så tar det av for jeg skal skifte klær og det betyr tur. Alle ut på tur til skogen. Løpe løs og oppdage skogen imens Talli fikk løpe intervaller og gjøre litt søksarbeid. Valpene forsto ikke helt hvorfor jeg drev kastet pinner opp ett tre i 5 minutter (kongen kom på ville veier og satt seg fast).

Så var vi hjemme igjen og jeg hoppet i dusjen, valpene sovnet utenfor badedøren så jeg og Talli listet oss ned en etg og fikk "alene" tid og sov på sofaen. Før valpene igjen våknet, raiet i hagen-tisset på gulvet, lekte med bestemor. Fikk ett bein å tygge på hver.

Ja sånn går nå dagene når jeg har nattuke :lol: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayla fortelle selv (hun har bloggerfaring :P)

Jeg sto opp ca halv ett i dag, helt av meg selv, for da hadde andre-mamma'n min kommet hjem og begynt å mate kattene. Hun er mindre streng enn mamma, så da er det større sjanser for å få rappa no' kattemat. Hvilket minner meg på, til alle hunder der ute: Stjælt mat smaker altså best! Ikke hør på den dustete musa i Hakkebakkeskogen som prøver å lure den stakkars reven til å tro noe annet.
Andre-mamma tok meg med ut i hagen, og jeg fikk bæsja fra meg litt. Så var det bare å mase høl i huet på dama mens hun gjorde klar frokosten min. Så sov jeg et par timer til, bare fordet at det er lurt med en etter-maten-lur.

Klokka tre gikk vi endelig ut *woohoo* Mamma tok meg med for å besøke en venninne av meg (som er sånn chi som meg) som nettopp har fått bebiser. Synes det var unødvendig. Hilste på bebissene som venninna mi hadde i fjor, og for å si det sånn; ikke imponert :no: Så ut som rotter, jo, og rotter er skumle. Ergo, da jeg fikk med meg hvor vi skulle og hvorfor, så ble jeg litt mindre gira på dette turopplegget. Dårlig gjort å ikke konferere med meg på forhånd før sånne avgjørelser tas. Men flaksen sto meg bi. Venninna mi var aleine hjemme, og hun klarer ikke å lukke opp døra sjøl, så da måtte vi gå igjen :D

På veien hjem satte mamma seg utenfor butikken og skravla med en kæll. Kjipe greier, for da må jeg sitte stille. "Har godt av å øve på det", sier mamma. Godt av det, meg i ut-hølet *fnys* Heldigvis dukka det opp en liten jentunge jeg kjenner, så da fikk jeg i hvert fall kost meg litt. Så gikk vi hjem. 

Sovna igjen, jeg. Men ikke verre enn at jeg har holdt et øye på hva disse kattekreka driver med. Prøvde å rydde opp i et par krangler, men klarte det bare en gang, for mamma rakk å stoppe meg den andre gangen. Hvorfor hun gjør sånt vet da fåglarna, mer bekymringverdig er det at kjerringa faktisk rakk det. Må jobbe litt med tempoet tydeligvis.

Spiste middag, og sov enda mer. Så leke-tulla jeg med mamma i senga med tøyrotta mi Flippoline. Den rotta ligner nå til forveksling på noe som har blitt født i nærheten av Tsjernobyl, for føttene, ørene og halen har på mystisk vis forsvunnet (ikke spør meg hvordan den halen havna i bæsjen min en dag for lenge siden :innocent:). 

Kvelden har vært lite innholdsrik så langt. Har lagt inn et par kosestunder, og sørga for at begge mammaene er gullende reine i fjesa sine. Var ute og tissa for en time siden, og så fikk jeg kveldsmat. Gidder ikke engang å nevne de nye überteite reglene jeg veit mamma har skrevet her en eller annen plass. Jo, forresten, jeg vet at det var noen her som satte griller i hodet på mamma-kreket, så jeg forbanner dere med evig bading :devil:. Nå forventer jeg underholdning her, så nå får dere underholde dere sjøl. 

-Ayla

 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Våknet, liten tissetur.

etter to timer så ble det ti minutters oppvarming, så sykkeltur inkl bading på 14km og to timer. Gå ho ned.

Sove lenge på sofan. 

Trene litt på korrekt innsitt med omvendt lokking.

Tissetur med søksøvelse i mørket.

Sove mer i armkroken.

Sove mer i armkroken i senga.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

45min tur i skogen og en tur hos dyrlegen for vaksine og ormkur siden vi reiser til Sverige i dag.
De er alene mens vi er på jobb (hunderom med hundegård) og resten av dagen er de sammen med oss.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg skriver om i går, i dag har de bare tissa :P
 

Luftet ti min på morgenen, etter jobb gikk jeg en drøy time på asfalt og en liten svipptur innom skogen. Slipper alltid båndene så de kan løpe opp trappa til døra selv men da jeg låste opp døra hørte Luna noe og løp så fort hun greide langt poker-i-vold :| Hunden kommer sjeldent i retur og jeg løp som en gal etter. Hun var så og si INNE i stua til naboen for å hilse på hundene deres. Listet meg bort og nappa til meg hunden :P

 

Jeg skulle trene 6-8 og kjørte de 500 meterne bort så hundene kunne vente i bilen. Jeg gikk ut for å trene lydighet ti minutter halvveis i økta. Kjøre hjem, tisse, så satt alle ubehagelig som vanlig i 2-seteren. Meg, ponni, Luna og en pus (har noen ganger to!). 3-seteren er urørt selvfølgelig!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igår så fikk jentene litt over en times skogstur, delvis løse. Trym fikk en halvtimes tur nede i sentrum med påfølgende dyrlegetime, og siden C var på sykehuset i hele går så var de hjemme aleine på kvelden mens jeg jobbet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Her har det vært så mye trening av både lydighet, søk og spor i det siste så i dag har vi bare gått en lang tur i skogen mens de har bare fått være helt bajas. Skikkelig undervurdert faktisk, og alle samma har vært som slakt i hele dag så det blir en rolig fredagskveld på sofaen :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Klematis

Tissing i hagen på morgenen på den ene, den andre foretrakk å sove, og tissa i hundegården.

De fikk hver sin kong med fiskepudding da jeg dro.

Kom hjem, og vi har gått tur i skogen en time, omtrent halve tiden løp de løse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjedelig dag egentlig. Luftet henne på jordet i morrest og så var hun hjemme noen timer mens jeg gjorde unna litt ærend. Ut på en kort tur når vi kom hjem, fire km langs fortauet. Nå sover hun og det skjer vel ikke mer i dag enn en ny tisserunde. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke en dritt foreløpig :P Armkrok-kos i sofaen og tissing i hagen før jobb. Samme etter jobb, i tillegg til herjing med resten av flokken og kattene. Nå slækker vi i sengen, og skal snart dy oss ut i regnet for å trene rally :) 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Først vil jeg bare si at Yoloomg’s innspill er bra! 🙂 Kommer med noen tilleggskommentarer. 
     At hunden går bort til besøkende først (litt usikker på om det er det du mener?) er ikke uvanlig . Hvis hunden alltid ‘velger’ å gå til andre enn dere, kan det bety at han er usikker på dere. 
     At hunden knurrer er bra. Det er mye verre med hunder som hopper over advarsels/ si ifra biten og går direkte over på angrep. Straffer man hunden for knurring, legger man opp til at den før eller siden gir opp å prøve å si i fra at dette liker jeg ikke/ vil ikke/ gå bort og biter for å bli forstått. Kort sagt man bør IKKE straffe en hund for at den knurrer!  Blir man selv / andre senere bitt, har man kun seg selv å takke.  Mine knurrer stadig hvis jeg flytter dem fra en stol der de ligger. Helt normalt,  jeg ville heller ikke like å bli tvangsflyttet på. Jeg løfter/ flytter hunden rolig bort og reagerer ikke på noen måte på at den knurrer.  Husk at hunder leser både kroppsspråk og sinnstemninger veldig bra, ergo bør du faktisk ikke være sint /irritert når hunden knurrer ved flytting fra stol f.eks. Legg vekk tanken på at hunden er ‘bortskjemt’ , trassig eller aggressiv, den prøver bare å gi utrykk for misnøye på den måten den kan. 
     Barn skal ALDRI få lov å løpe etter hunder( særdeles ikke små hunder) , eller ‘fikle’ ( litt usikker på hva du legger i begrepet?) Det er veldig viktig at man lærer barna at hunden skal respekteres. Trekker hunden seg unna , ligger i ro en plass eller knurrer, så SKAL hunden få være i fred. Små hunder er oftere usikre på barn enn større, rett og slett fordi de enten har dårlige erfaringer med barn eller blir usikre på barns uforutsigbare oppførsel. Når det er sagt, det kan fungere utmerket med små hunder og barn men det betinger at foreldrene er sitt ansvar bevisst og sørger for at hunden blir respektert.   Kjefting, straff og burbruk gir ikke noe godt grunnlag for et godt forhold.. I mange tilfeller forstår rett og slett ikke hunden hvorfor det kjeftes/straffes og hunder forstår slett ikke bur som oppdragelsesmetode. Det eneste du oppnår er at hunden blir usikker på deg og det er selvsagt ikke noe grunnlag for tillit fra hundens side. 
     At hunden er uinteressert i deg når det skjer noe interessant er helt normalt. Tenk deg at du er i byen med en venninne. Hun snakker om  hva hun har gjordt i dag. Du følger med helt til det skjer ett eller annet uvanlig ikke langt unna dere. Overser du det og følger med på hva hun snakker om? 
     Alle levende vesener er egoistiske i den forstand at de selvsagt er mest opptatt av hva som gavner dem selv. ( unntak finnes i bl.a noen insektsamfunn) Noe annet ville ikke være logisk.. 🙂 Hunden har ingen grunn til å være ‘takknemmelig’ ovenfor dere. Regner med at han ikke kom til dere av egen fri vilje? 
     Hunder kan ikke ‘ha det for godt’ dette er et utdatert syn som dessverre henger igjen hos mange. Man får ikke en  bra hund av å oppdra den strengt og med mye nei og fy.. 
  • Må han være der? Om dere ikke har mulighet til å hente ham hjem før, be de sørge for at barnet lar hunden være i fred! Jo mer han blir utsatt for ubehagelige erfaringer med barn, jo mer øker risikoen for at han forsvarer seg og før eller senere biter. Og da er det ikke barnet som får skylda... Hvordan de behandler ham er ikke så veldig viktig, så lenge han har det bra der. Hunder skjønner forskjell på regler ulike steder. Hos oss har hundene for eksempel lov å være i sofaen, men ikke hos mine foreldre. Men det ER viktig at de også forstår hvilke grenser han har og at han må få føle seg trygg. Litt avhengig av barnets alder kan rom deles av med kompostgrinder mellom hund og barn, eller at barnet rett og slett får beskjed om at hunden er off limits. Når han og dere har blitt tryggere på hverandre kan dere jobbe med tilvenning til barn, men jeg ville jobbet med utryggheten hans og tilliten mellom dere først og fremst. I det store og hele bør dere unngå de situasjonene der han knurrer. Han bør ikke koses/hilses på når han holdes fast, hilsing skjer på gulvet (evt. sofa/benk om han har lov til det). Unngå å ta ham fysisk bort fra steder han ikke skal være, lær inn en ned-kommando eller god innkalling, og bruk det. I de situasjonene du ikke forventer at han skal knurre men han gjør det, så må du prøve å se hva han opplever som ubehagelig. Etterhvert vil du lære deg å unngå situasjonene før det går så langt at han knurrer - da har han sannsynligvis vært ukomfortabel en stund allerede. Det at han blander kommandoer kan ha flere årsaker. For det første er ordene sitt, ligg og rygg ganske like. Prøv å lære inn øvelsene på nytt, med kommandoene sitt, dekk og bakover? Legg gjerne på håndtegn også, så han skjønner konteksten litt bedre, ihvertfall en stund.
  • @Moderator; er det mulig å flytte de innleggene som handler om kryssningsprosjektet over i en egen tråd? :)
  • Skjønner! Nå er han hos svigers, og de har et barn. Der er han til søndag. Får ikke kontrollert så mye om hva som skjer der (selv om vi har sagt fra før om hvordan vi vil ha det). De tenderer nok å se på ham som et menneskebarn og behandler han deretter. Tror dere ikke det vil gå greit? Når det gjelder knurring, hvordan kan jeg reparere dette? Tips til metoder? Min hund blander ofte begrepene sitt, ligg og rygg, skjønner ikke hvordan det er mulig  
  • Jeg vil anbefale et kurs i hundespråk, rett og slett. Når dere greier å lese hunden og se når han er utrygg kan dere gjøre noe med det, og slik vokser tilliten. Det er deres jobb å gjøre at han føler seg trygg og glad. Hvis det har vært mye kjefting, masing og timeout så kan det påvirke forholdet. Et tillitsforhold mellom dere må bygges opp gjennom samarbeid, og at dere tilrettelegger for at han skal føle seg trygg. Det betyr ikke å bære ham til enhver tid, men å gi ham plass, og avstand til barn og andre ting han er ukomfortabel med. Og så vil jeg på det sterkeste anbefale dere å lese boken "Hverdagslydighet fra valp til voksen" av Arne Aarrestad - eller enda bedre om dere bor i Rogaland, gå et kurs med Siddis hundeskole.
 • Nylig opprettede emner

×