Jump to content
Hundesonen.no

Har du møtt en pitbull?


Ozzy
 Share

Har du hilst på en pitbull?   

95 members have voted

 1. 1. Har du hilst på en pitbull?

  • Ja
   53
  • Nei
   42


Recommended Posts

Bare for min egen nyskjerriget. Ser ofte i diskusjoner ang pitbull at "alle" mener de er fantastiske hunder i rette hender og svært mange fremstiller det som at de har hilst på en bøtte av de. Så bare lurer på hvor mange her som faktisk har møtt en :lol:

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 52
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja, jeg har møtt mange.  Sånn til info ble det solgt plenty pit buller som stort sett ikke var annet enn papirløse amstaffer, amstaffblandinger eller pit-mixer. Så selv om eier selv trodde de had

Hehe, jeg skjønner hva du mener, @Red Merle.  Grunnen til at jeg er i mot raseforbudet er feks ikke fordi jeg synes at pitbuller og amstaffer er så fantastisk pene og morsomme hunder (de virker kjempe

Posted Images

Det har jeg :) Veldig mange år siden, og jeg skal innrømme at jeg var både skeptisk og fordomsfull før jeg ble kjent med den. Men det var virkelig en helt fantastisk og herlig hund. Min erfaring begrenser seg dog til det ene individet ;) 

Link to comment
Share on other sites

Ja, i hundepensjonat en sommer for noen år siden. Litt gretten hund. Pent utseende.
Forøvrig er her en del amstaff i byen her... har møtt noen på tur, og det jeg har merket meg er hundeaggresjonen. Men eierne hadde god kontroll på hundene.

Link to comment
Share on other sites

Flere ganger,i Oslo for ti-tolv år siden. Veldig trivelig mot alle folk,ikke mot de fleste hunder.Og i Danmark for noen år siden.

 

Edited by Toril
La til noe.
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har møtt mange. 

Sånn til info ble det solgt plenty pit buller som stort sett ikke var annet enn papirløse amstaffer, amstaffblandinger eller pit-mixer. Så selv om eier selv trodde de hadde en ren pit bull og svarte det til de som spurte, så var det ikke nødvendigvis en ren pit bull. Ikke det at det spiller så himla stor rolle akkurat, det er bare hunder uansett, men det er kanskje interessant for noen.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

Ja i Sverige :) 

Var en med AK som også hadde det. Utrolig fin hund. :wub: Men fikk da ikke være med eieren på jobb, som da jobbet i hundedagpark. Hun hadde sluttet la den hilse på andre tisper ved 2-3 år og generelt slapp den aldri løs om det fantes sjanse for at det var andre hunder som den ikke kjente og gikk sammen med (hannhunder den enten hadde kjent fra valp eller vokst opp med).

Link to comment
Share on other sites

Jepp, flere i utlandet, teller det? Samtlige har vært så ekstremt glade i folk at det gjorde litt vondt når spredde all sin kjærleik. I de aller fleste tilfeller eid av folk med store muskler og tatoveringer, men alle var klare på at deres hunder ikke fikk være med andre hunder i fri flyt. En var eid av en uteligger, men han var kastrert og mest opptatt av eieren sin og barn. Helle ville holde de med selskap, men men min mor var alt hysterisk, så tenkte på hvordan det ville være å frakte psykiatrisk pasient hjem ... Ville jeg fått straff? Jeg synes kanskje det var likegreit å ikke teste det. 

Jeg skal vel også innrømme at jeg møtte en i år, som jeg ikke klarte å la være å kaste meg over. Det gikk jaggu fint og eier var så blid og hyggelig atte.  Nei, ingen får vite hvor i landet dette var, ikke en gang på pm ;) Eier var en person som var oppegående og flink med hunden sin, hunden hadde ingen arr og var neppe brukt til kriminelle aktiviteter. Hvorfor noen vil ha slik hund? Jeg å vil ha en slik hund om forbudet blir opphevet. De er griselekre når de er i form!

Det som er en gjentagelse over hele lista er at alle faktisk er klar over at dette er hunder med litt eksplosivt gemytt og unngår å la de "leke" med andre hunder. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja jeg har kjent og bare hilst på flere. De var veldig fine hunder. Men den ene som angrep min, og førte til at min ble avlivet har gjort at jeg sliter med den slags hunder, selv om det er flere år siden det skjedde...

Link to comment
Share on other sites

Søskenbarnet mitt hadde en Am Staff tispe som var verdens herligste vesen, hun var alltid kjempeglad, hun var vel født i 2001 og forbudet mener jeg at kom i 2002?

Så vidt jeg vet så var denne hunden verken hundeaggresiv eller noe slikt, hun gikk alltid løs og var med i stallen hvor søskenbarnet mitt jobber hver dag. Ble vel stilt litt for morro skyld i sin ungdom. Det begrenser seg til dette ene møtet for meg, og jeg er litt usikker på om man ser på am staff som en pit bull, så hvis ikke beklager jeg, jeg kan ikke så mye om pit bull nemlig, men har da skjønt at når noen har en "pit bull" blanding så er det nok ikke det. 

Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Debbie said:

Ja jeg har kjent og bare hilst på flere. De var veldig fine hunder. Men den ene som angrep min, og førte til at min ble avlivet har gjort at jeg sliter med den slags hunder, selv om det er flere år siden det skjedde...

Herregud, det skjønner jeg godt. For en traumatisk måte å miste hunden sin på :( Håper du etterhvert får møte nok fine bullehunder til at inntrykket ditt blir bedre, men forstår om det sitter hardt ja. Klem til deg!

42 minutes ago, Deadline said:

Er ikke vanlig staffe en type pitbull da? Eller tenker dere spesielt på de ulovlige fra USA?

Pit bull brukes både om renraset amerikansk pit bull terrier og som paraplybegrep for alle bullehunder og blandinger av disse :) apbt , amstaff og staff er svært nært beslektet. I prinsippet samme hunden, bare litt forskjellige grener av bulle-treet liksom. Pit bull ble utviklet fra staffen og amstaffen ble utviklet fra pit bullen uten noen andre raser blandet inn. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...