Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå mai


Gjest
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Pixie skrev:

Har selvsagt tømt den mappa og tømt papirkurven på mac´en. Men jeg var superheldig og fant igjen bestillingen ved å sjekke hos alle booking-selskapene om jeg hadde laget profil der :sweat:

Puhhhh! :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Herregud, jeg vant budrunden  jeg er huseier  oi, shiit, jeg kan ikke tro det! Det er perfekt!!!

Jeg har vært en "svipptur" i Oslo i dag og hentet vårt nye familiemedlem Hils på Miriel, (Hotfuzz Against All Odds) Har bare kjent henne i underkant av 12 timer, men guri for en kul frøken, som t

Thea har kommet hjem! 3 uker holder i massevis, og jeg håper hun aldri tar turen ut igjen

Posted Images

I år ble det en ganske tradisjonell 17.mai feiring med familien. I all hovedsak fordi min onkel med sin kone og deres barn er på besøk. Hun er vietnamesisk og de bor i vietnam. Og da må man jo bare vise hvordan nordmen feirer dagen :ahappy: hadde en trivelig kveld med god mat og masse hyggelig prat! 

Vi hadde også pavlova, bløtekake og multekrem (multene var rester fra julen) :P mye kake igjen for å si det sånn! :lol:

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

Pavlovaepidemien ja.. der sa du det! Lager man ikke Pavlova, så er man ikke verdt noe, faktisk :aww: Det er jo ikke mange årene siden jeg hørte om Pavlova, det var liksom noe litt eksotisk over det som bare noen få utvalgte kunne å lage. Nå har det jo blitt allemannseie (ja, ok - den er sinnsykt god da, den skal ha for det :aww:). Jeg hadde både blåbær og bringebær, banan - og vaniljekrem - men jeg har ikke laga Pavlova :aww:

Jeg husker enda første gangen jeg smakte pavlova, og jeg ble frelst fra første bit - det er jo djevelsk godt! Det var i utdrikningslaget til @Anette, og @Perfect Imagehadde laget. 

Jeg føler at jeg behersker å lage den, så nå er neste prosjekt makroner - de er også gode :drool: 

Men i dag rekker jeg ingen av delene, jeg kan ikke begynne å piske eggehviter og sukker nå - så da blir desserten bare pisket krem, vaniljekrem, jordbær, bringebær, druer og eplebiter - det skal dog også duge. Men først pizza, den er i ovnen nuh.

1 time siden, Siri skrev:

Og gud forby om man skulle gå tom for noe på 17. mai liksom... da dør man nesten, faktisk :aww:

Ja, flaks for folk at butikkene er åpne igjen i morgen - tenk om det var lørdag i dag!

1 time siden, Siri skrev:

Skikkelig koselig :lol: 

Ja, samme desperasjon i blikket som hos de du ser løper inn på senteret 15:45 på julaften for å handle alle julegaver :P 

1 time siden, Siri skrev:

Men du er i hvertfall god på noe :D 

*oppdatere CV*

1 time siden, Siri skrev:

Jeg tror egentlig det går helt greit å være "nybegynner" på DogWeb Arra en gang i året, framfor å bli dritgod på det... :aww: 

Ja vel da... :P 

1 time siden, Pringlen skrev:

Man trenger jo ikke akkurat å hamstre ned butikken for å lage pavlova, da... Det er vel noe av det enkleste man kan lage av hva man har i kjøleskapet + litt sukker og frukt/bær. I dag blir det pavlova med salt karamellsaus. Mulig enda bedre enn den vanlige :D

Det kommer vel strengt tatt helt an på hva slags kjøleskap en har :D I mitt finner jeg som regel bare vom, neglelakk og et par glass syltetøy. Jeg hadde i hvert fall verken egg, sukker, frukt eller bær da jeg handlet i går, det var skrapa.

Karamellsaus på hørtes godt ut - en salt touch oppå alt det søte!

50 minutter siden, Pixie skrev:

Selv jeg, som er vant til min hønsehjerne, overrasker meg selv av og til. Nå har jeg visst klart å slette bekreftelsesmailen for oppholdet i Edinburgh til sommeren... jeg vet vi bestilte leilighet istedenfor hotellrom fordi vi ville ha kjøkken siden vi skal være der i 5 dager, jeg vet at jeg først bestilte et og så ombestemte meg fordi jeg fant et bedre et, jeg vet det lå veldig sentralt. Men når jeg sjekker lista over tilgjengelige leiligheter klarer jeg ikke kjenne igjen navnet på det vi endte opp med. Om jeg bestiller på ny vil det bli mye dyrere og i verste fall vil vi måtte betale for begge to.Jeg er så ***** dum av og til! :vegg:

Nå så jeg lenger ned at det løste seg, men det er fordelen ved å bruke booking.com og lignende - alt ligger der. 

15 minutter siden, Siri skrev:

Har sittet og glodd på YouTube i hele kveld - idol, x-factor og sånt... også må man tørke en tåre av emosjonelle opptredener og sånt da :aww: 

Det gjør jeg stadig vekk - i går havnet jeg oppi en steam av auditions hvor de synger en av dommernes sanger. Mange rare overraskelsesuttrykk - men bra fremføringer!

Uten Youtube hadde jeg kanskje aldri oppdaget Adam Lambert. Nå har jeg ham stadig på repeat på Spotify, jeg har vært på konsert med ham, og jeg har en hund som er oppkalt etter ham. Hva skulle den stakkars valpen ha hett uten Youtube? Adam Garcia? Adam Levine? Adam DeVine? 

Adam, tydeligvis :P Da har jeg jo flere kandidater klare, om jeg skal ha kull fra den oppdretteren neste gang hun er på A og skal ha kjendistema. C-kullet var ost og vin-tema, så det ble Camembert og Chardonnay og lignende.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg husker enda første gangen jeg smakte pavlova, og jeg ble frelst fra første bit - det er jo djevelsk godt! Det var i utdrikningslaget til @Anette, og @Perfect Imagehadde laget. 

Jeg føler at jeg behersker å lage den, så nå er neste prosjekt makroner - de er også gode :drool: 

Men i dag rekker jeg ingen av delene, jeg kan ikke begynne å piske eggehviter og sukker nå - så da blir desserten bare pisket krem, vaniljekrem, jordbær, bringebær, druer og eplebiter - det skal dog også duge. Men først pizza, den er i ovnen nuh.

Ja, flaks for folk at butikkene er åpne igjen i morgen - tenk om det var lørdag i dag!

Ja, samme desperasjon i blikket som hos de du ser løper inn på senteret 15:45 på julaften for å handle alle julegaver :P 

*oppdatere CV*

Ja vel da... :P 

Det kommer vel strengt tatt helt an på hva slags kjøleskap en har :D I mitt finner jeg som regel bare vom, neglelakk og et par glass syltetøy. Jeg hadde i hvert fall verken egg, sukker, frukt eller bær da jeg handlet i går, det var skrapa.

Karamellsaus på hørtes godt ut - en salt touch oppå alt det søte!

Nå så jeg lenger ned at det løste seg, men det er fordelen ved å bruke booking.com og lignende - alt ligger der. 

Det gjør jeg stadig vekk - i går havnet jeg oppi en steam av auditions hvor de synger en av dommernes sanger. Mange rare overraskelsesuttrykk - men bra fremføringer!

Uten Youtube hadde jeg kanskje aldri oppdaget Adam Lambert. Nå har jeg ham stadig på repeat på Spotify, jeg har vært på konsert med ham, og jeg har en hund som er oppkalt etter ham. Hva skulle den stakkars valpen ha hett uten Youtube? Adam Garcia? Adam Levine? Adam DeVine? 

Adam, tydeligvis :P Da har jeg jo flere kandidater klare, om jeg skal ha kull fra den oppdretteren neste gang hun er på A og skal ha kjendistema. C-kullet var ost og vin-tema, så det ble Camembert og Chardonnay og lignende.

Det finnes ferdig laget marengsbunner som jeg jukser med når jeg har det litt travelt eller orken ikke er der.. ikke like god marengs synes jeh, men den er helt innenfor :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Krutsi skrev:

Det finnes ferdig laget marengsbunner som jeg jukser med når jeg har det litt travelt eller orken ikke er der.. ikke like god marengs synes jeh, men den er helt innenfor :) 

Jo, men da jeg handlet i går tenkte jeg jo at jeg hadde god tid i dag - kombinert med at jeg forsøkte å unngå å bake en hel kake, for... Jeg spiser en hel kake... Så jeg tenkte å lage pikekyss eller noe sånt i stedet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

39 minutter siden, Snoffe skrev:

I år ble det en ganske tradisjonell 17.mai feiring med familien. I all hovedsak fordi min onkel med sin kone og deres barn er på besøk. Hun er vietnamesisk og de bor i vietnam. Og da må man jo bare vise hvordan nordmen feirer dagen :ahappy: hadde en trivelig kveld med god mat og masse hyggelig prat! 

Vi hadde også pavlova, bløtekake og multekrem (multene var rester fra julen) :P mye kake igjen for å si det sånn! :lol:

 

Hadde dere sekkeløp, potetløp (er det det det heter?), hesteskokasting osv? :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde ingen planer i dag vi, men endte opp med å være på besøk hele dagen... først hos svigers for å spise hummer, så videre til samboers besteforeldre for å grille. I pøsregn.

Hele slekta var der, så bikkja har gått fra fang til fang for å få kos, og lekt litt med hundene til svigers. Nå er hun helt kaputt etter en dag med masse folk så hun har slokna for lengst. Og farmoren til samboer endte opp med å ta av seg bunaden fordi rare bikkja er redd for bunader:lol: hun stod bare å knurra på henne. Men med en gang bunaden var av så kunne hun gå bort å få kos...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i alle fall ikke hindret noens pavlova (bortsett fra muligens noen bær), for det er langt i fra noen favoritt her. Synes de er altfor søte, og jeg har aldri likt marengs :aww: 

Min 17.mai bestod hovedsakelig av å kjøre bil. 6t til sammen. (måtte til søs for hun feiret bursdagen til minstemann i dag, han er født 20.). 

Hjemme igjen fikk jeg meg litt is med jordbær og blåbær :)
og så så vi på Fantastic Beasts. 

Hundene har selvsagt også blitt luftet og matet og alt det der, men det er jo slikt som skjer hver dag :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pavlova med jordbær og blåbær - nam! Men da må det være ordentlig vanlijekrem og ikke for mye vanlig krem, og masse god marengs :wub:  :lol: 

Må lage pavlova igjen snart, lenge siden sist nå. Fikk litt i dag, men den smakte ikke like godt som min, så det så. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært på jobb i hele ettermiddag og kveld. 

Overrasket meg selv med å bli rørt til tårer av hestene ved slottet. Jeg har aldri hatt noe særlig forhold til hester. Men da de stod der og leet på ørene og så så snille ut, da begynte jeg å sippe. Er vel alderen, sikkert. 

Jeg har ikke fått is i dag. Sukk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rakk det akkurat - Gratulerer med dagen, alle sammen! :D:heart: 

Vi har tilbringt dagen på sauejordet og godt selskap i familie hjemme. En dag etter min smak - sett bort fra årets første myggstikk. Hundene har fått elgkjøtt til mat i dag, det vil de veldig gjerne ha mer av :drool:

Keo var ikke helt sikker på om han faktisk ville jobbe sammen med Lyn idag, han. Ombestemte seg kjapt, dog :lol: IMG_3424.thumb.JPG.47f56d513081f54123d956d33c69ead4.JPGIMG_3413.thumb.JPG.012c1bddb5e5b9b17fd2f84f9cf8a2ea.JPGIMG_3410.thumb.JPG.0d3d26e2182d05a68334ed9c768f7ffa.JPG

 

 

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kaisen skrev:

Fikk også pavlova i dag. Med jordbær, blåbær, kiwi og granateple. Sistnevnte var kjempegodt! Ble litt friskere. Må lage selv en dag, men grøsser av tanken på å lage marengs så det blir sikkert kjøpebunn:P

Seriøst, greier du å koke poteter, greier du å lage marengs. Det er ca det enkleste som finnes innen matlagning :P

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er så sliten og har så vondt i kroppen av jeg ikke får sove... Møkk 

Viste jeg kom til å betale høy rente i dag, men glemmer litt hvor høy renten egentlig er.. 

Følg meg i det minste veldig fin i dag da :ahappy: Gleder meg til jeg får sydd min egen bunad. blir nok noen år til,men det er ikke så farlig :) planen er å få hjelp av mamma til å brodere, også syr jeg den sammen selv :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
6 timer siden, Kaisen skrev:

Fikk også pavlova i dag. Med jordbær, blåbær, kiwi og granateple. Sistnevnte var kjempegodt! Ble litt friskere. Må lage selv en dag, men grøsser av tanken på å lage marengs så det blir sikkert kjøpebunn:P

Marengs er enkelt

6 timer siden, Pringlen skrev:

Seriøst, greier du å koke poteter, greier du å lage marengs. Det er ca det enkleste som finnes innen matlagning :P

Alternativt så kjøper man pose med pulver og pisker - da er det enda enklere, og smaker akkurat det samme.
Har hatt et par testpaneler på akkurat den der Toro varianten kontra himlaga - og det er ingen som smaker forskjell.
Mindre gris, garantert stiv nok - og smaker fortreffelig.

Etter at jeg oppdaga Toros halvfabrikat så har jeg bare brukt den faktisk - da er jeg ikke avhengig av å ha noe annet i huset enn vann *ler*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, Stine skrev:

Også griner jeg alltid bittelitt av Nrk sendingen :lol:

Jeg også denne gang, ble neste litt bekymra altså. Bra jeg ikke er alene :D
Skal du på spesialen til helgen? Jeg kommer en tur og har veldig lyst til å klå litt på han Trym, og hilse på deg selvfølgelig.

Hadde en nesten helt perfekt dag i går. Hadde det ikke vært for at naboen stod ute når jeg var på vei hjem fra skogstur, så hadde jeg ikke pratet med en sjel den dagen. Hyggelig å skravle litt med naboen da... Runda vel mila i skogen deretter hjem til pølser, hjemmelaget pizza og is resten av dagen.
Har hjemmekontor i dag og det blir garantert jobbing for været er ikke akkurat attraktivt :whistle:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, SFX skrev:

Jeg husker enda første gangen jeg smakte pavlova, og jeg ble frelst fra første bit - det er jo djevelsk godt! Det var i utdrikningslaget til @Anette, og @Perfect Imagehadde laget. 

Ja, jeg var solgt allerede første gang jeg smakte, jeg også... tror det var i en konfirmasjon jeg fikk den. Jeg bare :drool:

9 timer siden, SFX skrev:

Jeg føler at jeg behersker å lage den, så nå er neste prosjekt makroner - de er også gode :drool: 

Makroner??? :o 

9 timer siden, SFX skrev:

Ja, flaks for folk at butikkene er åpne igjen i morgen - tenk om det var lørdag i dag!

Ja, det var enda godt det ikke var lørdag... eller SØNDAG??? :o 

9 timer siden, SFX skrev:

Ja, samme desperasjon i blikket som hos de du ser løper inn på senteret 15:45 på julaften for å handle alle julegaver :P 

:lol: 

9 timer siden, SFX skrev:

*oppdatere CV*

:lol: 

9 timer siden, SFX skrev:

Det gjør jeg stadig vekk - i går havnet jeg oppi en steam av auditions hvor de synger en av dommernes sanger. Mange rare overraskelsesuttrykk - men bra fremføringer!

Uten Youtube hadde jeg kanskje aldri oppdaget Adam Lambert. Nå har jeg ham stadig på repeat på Spotify, jeg har vært på konsert med ham, og jeg har en hund som er oppkalt etter ham. Hva skulle den stakkars valpen ha hett uten Youtube? Adam Garcia? Adam Levine? Adam DeVine? 

Adam, tydeligvis :P Da har jeg jo flere kandidater klare, om jeg skal ha kull fra den oppdretteren neste gang hun er på A og skal ha kjendistema. C-kullet var ost og vin-tema, så det ble Camembert og Chardonnay og lignende.

:lol: Jeg opplever ofte at noen som er dritgode på Idol etc faller helt sammen når de kommer utenfor programkonseptet og skal gi ut egne plater og bli artister liksom... Men jeg greier meg godt med konseptartister også jeg :lol: 

9 timer siden, SFX skrev:

Jo, men da jeg handlet i går tenkte jeg jo at jeg hadde god tid i dag - kombinert med at jeg forsøkte å unngå å bake en hel kake, for... Jeg spiser en hel kake... Så jeg tenkte å lage pikekyss eller noe sånt i stedet.

Du vet at du kan lage SMÅ sånne pavlova-kakebunner også? Da kan du spise en hel kake uten at du har spist en HEL kake... liksom :lol: 

Jammen som der regner da? Jeg skulle egentlig hatt hjemmekontor i dag, men så kom jeg på at jeg må få gitt ormekur til hundene før vi drar til Sverige i dag, og da er det jo like greit å dra på jobb samtidig, for veterinæren er jo rett i nærheten og det hadde jo vært tungvindt å sitte hjemme for så å måtte dra til veterinæren ens ærend (og ja-  alle veterinærene i området her ligger omtrent like langt fra hjemme - ca 20 min å kjøre til de nærmeste uansett retning :ahappy:).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropos pavlova, så har jeg smakt en som skilte seg ut fra de andre. Den ble laget med brunsukker og stekt lengre på lavere temperatur. Sprø utenpå, og skikkelig fantastisk deilig seig inni :drool: 

Jobb da. Dvs elevene jobber videre med bokprosjektet, og er kjempefokuserte. Og jeg kjeder meg...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For tredje år på rad "feira" vi 17. mai på hemmelig sted like ved finskegrensa ;) Har aldri møtt på verken dyr eller mennesker der, selv om det visstnok skal finnes både bjørn og andre morsomheter området, men denne gangen holdt vi på å gå rett på en svær elgokse :| En fantastisk fin tur var det i alle fall, og litt shopping i Finland ble det og ;)

avhdzs.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, LØJ skrev:

Jeg også denne gang, ble neste litt bekymra altså. Bra jeg ikke er alene :D
Skal du på spesialen til helgen? Jeg kommer en tur og har veldig lyst til å klå litt på han Trym, og hilse på deg selvfølgelig.

Hadde en nesten helt perfekt dag i går. Hadde det ikke vært for at naboen stod ute når jeg var på vei hjem fra skogstur, så hadde jeg ikke pratet med en sjel den dagen. Hyggelig å skravle litt med naboen da... Runda vel mila i skogen deretter hjem til pølser, hjemmelaget pizza og is resten av dagen.
Har hjemmekontor i dag og det blir garantert jobbing for været er ikke akkurat attraktivt :whistle:

Bra det er flere av oss :lol: Vi skal på spesialen ja, Trym skal få showe litt i veteranklassen :lol:

Hørtes ut som en veldig fin 17 Mai feiring! :D

Dilemma, det er et teppe jeg skal kjøpe på Ikea som de ikke har inne i Oslo, men på Hamar. Det er litt lengre å kjøre til Hamar, men det er jo drittvær idag og jeg har jo ikke noe annet fornuftig og ta meg til... Også er C i Brummundal så kan jo stikke innom han på turen og. Hmmm, tenke over det over enda en kopp kaffe :lol: Kanskje gå tur med bikkjene blandt folk? Litt avveksling fra all skauen og grusveiene :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Pringlen skrev:

Seriøst, greier du å koke poteter, greier du å lage marengs. Det er ca det enkleste som finnes innen matlagning :P

 

2 timer siden, Belgerpia skrev:

Marengs er enkelt

Alternativt så kjøper man pose med pulver og pisker - da er det enda enklere, og smaker akkurat det samme.
Har hatt et par testpaneler på akkurat den der Toro varianten kontra himlaga - og det er ingen som smaker forskjell.
Mindre gris, garantert stiv nok - og smaker fortreffelig.

Etter at jeg oppdaga Toros halvfabrikat så har jeg bare brukt den faktisk - da er jeg ikke avhengig av å ha noe annet i huset enn vann *ler*

Åå? jeg har egentlig ikke sett på oppskriften en gang, men er med i en margruppe på facebook hvor såå mange har lagt ut desperate innlegg med mislykka marengsbunner. Så da har jeg bare tenkt at det skal aldri jeg lage i hvertfall:lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...