Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå mai


Gjest
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg varierer mellom tykk vinterdyne og bare et laken. Gubben klarte nemlig å ta med seg begge sommerdynene da han flytta. Som trøst har jeg to vinterdyner. Greit å ha de gangene ca hvert fjerde år når jeg har overnattingsgjest.

:lol: 

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg må også ut og klippe gress, det er nemlig ikke regn i dag, til en forandring.

 g065.gif

Her er hagestellet ferdig, selv om jeg nok kunne tatt kantene litt bedre, men nå ser ikke plena ut som en jungel lenger i hvert fall - men den er litt flekkete :aww: Også måtte jeg jo bare innom en bomsterhandler på "torget" på Løten i dag, og fikk med meg planter for 600 kr hjem. De var mye finere enn Plantasje-plantene, og ikke så veldig mye dyrere heller. Også har jeg betalt med VIPS for første gang :aww:. Men nå har jeg masse fine blomster på terrassen min - og humlene ble kjempeglade i noen blå blomster jeg kjøpte :ahappy:

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Rart å høre om den varmen dere har der sørafor. Her er det bare sent på våren ennå, og vi gleder oss til det blir sommer.

Det er først de siste par dagene sommeren har kommet hit altså - det er bare så vidt det har kommet blad på kaprifolen min, og det er bare dager siden bjørka ble grønn!!! Litt sen vår her ja :ahappy:

7 minutter siden, Bananen skrev:

Okei, jeg liker fetaost og jeg skulle se om jeg liker oliven også. Så jeg fant en kombinasjon på butikken jeg prøvde i dag - olived med fetaost inni. Det falt ikke i smak, jeg liker ikke oliven, skjønner jeg. :aww:

:lol: Jeg har ikke smakt oliven siden jeg skulle spise en pizza med oliven for svært mange år siden - og holdt på å brekke meg. Ikke hjalp det å plukke av olivenene heller, for de hadde jo satt masse smak på hele pizzaen. Oliven og koreander si jeg bare - hvem fant på at det er spiselig? :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Herregud, jeg vant budrunden  jeg er huseier  oi, shiit, jeg kan ikke tro det! Det er perfekt!!!

Jeg har vært en "svipptur" i Oslo i dag og hentet vårt nye familiemedlem Hils på Miriel, (Hotfuzz Against All Odds) Har bare kjent henne i underkant av 12 timer, men guri for en kul frøken, som t

Thea har kommet hjem! 3 uker holder i massevis, og jeg håper hun aldri tar turen ut igjen

Posted Images

Nå er jeg og tre hunder innlosjert på et hotellrom i Lillehammer. Jeg skal være ringsekretær i morgen, og det er aldeles nydelig å hvile ut på et kjølig rom et par hundre meter fra ringen. Glam har konkurrert i rally i Gjøvik i dag, og det var helvetes varmt. Altså like varmt som i helvetet. Men han jobbet som bare det, vi overvant hete og hans manglende konkurranseerfaring, og gikk en kjempefin runde. Vi fikk to skilt han ikke kan, så vi knallet til med tolv dobbeltkommandoer! Men vi beholdt ro og humør begge to, koste oss, og forlot ringen med en kjempegod følelse. Mange disker og brutte løp i dag, og resten fikk førstepremie - unntatt oss, for vi landet på sure 169 poeng! Men, om det er det vi får til på en varm og tung dag, med lite utetrening, da gleder jeg meg til resten av jakten på tittelen! Verdens beste lille Fjomp, som egentlig ikke skulle bli konkurransehund <3

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Siri said:

:lol: Jeg har ikke smakt oliven siden jeg skulle spise en pizza med oliven for svært mange år siden - og holdt på å brekke meg. Ikke hjalp det å plukke av olivenene heller, for de hadde jo satt masse smak på hele pizzaen. Oliven og koreander si jeg bare - hvem fant på at det er spiselig? :aww:

Jeg hadde det samme på tomater. Men etter å ha gått i så mange år til å sky tomater, fordi jeg brakk meg en gang som liten av en tomat, så ville jeg ikke spise tomater. Men jeg liker tomatsuppe, tomatketsjup og alt annet som har tilsatt tomat, men ikke tomater som i klusters, liksom. Så tilbød en dame jeg jobbet for meg en plommetomat, og akkurat den tomaten var god. Så kjøpte jeg plommetomat, men de var ikke gode. Så gikk jeg på samme kjøret igjen og spiste ikke hele tomater.

Helt til han som mamma bor med tilbød meg en tomat fra hans hage. Den tomaten var god! Også sa han at jeg må kjøpe søte, små tomater på butikken, for det er tilsvarende de tomatene. Så gjorde jeg det, og nå er jeg bitt av basillen. Og nå kan jeg spise tomat. :lol: Herregud, så sære vi mennesker er.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Bananen skrev:

Jeg hadde det samme på tomater. Men etter å ha gått i så mange år til å sky tomater, fordi jeg brakk meg en gang som liten av en tomat, så ville jeg ikke spise tomater. Men jeg liker tomatsuppe, tomatketsjup og alt annet som har tilsatt tomat, men ikke tomater som i klusters, liksom. Så tilbød en dame jeg jobbet for meg en plommetomat, og akkurat den tomaten var god. Så kjøpte jeg plommetomat, men de var ikke gode. Så gikk jeg på samme kjøret igjen og spiste ikke hele tomater.

Helt til han som mamma bor med tilbød meg en tomat fra hans hage. Den tomaten var god! Også sa han at jeg må kjøpe søte, små tomater på butikken, for det er tilsvarende de tomatene. Så gjorde jeg det, og nå er jeg bitt av basillen. Og nå kan jeg spise tomat. :lol: Herregud, så sære vi mennesker er.

:lol::lol: Jeg brukte også mange år på å like tomater, som i "rå" tomater, og etter å ha spist sånne søte, små tomater, så liker jeg ikke store "vanlige" tomater lenger :lol: Også løk... jeg likte ikke løk. Jeg kunne ikke fordra løk. Helt til jeg en dag fikk pizza hos naboen som var full av løk - og den var knallgod :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

:lol: 

Her er hagestellet ferdig, selv om jeg nok kunne tatt kantene litt bedre, men nå ser ikke plena ut som en jungel lenger i hvert fall - men den er litt flekkete :aww: Også måtte jeg jo bare innom en bomsterhandler på "torget" på Løten i dag, og fikk med meg planter for 600 kr hjem. De var mye finere enn Plantasje-plantene, og ikke så veldig mye dyrere heller. Også har jeg betalt med VIPS for første gang :aww:. Men nå har jeg masse fine blomster på terrassen min - og humlene ble kjempeglade i noen blå blomster jeg kjøpte :ahappy:

Det er først de siste par dagene sommeren har kommet hit altså - det er bare så vidt det har kommet blad på kaprifolen min, og det er bare dager siden bjørka ble grønn!!! Litt sen vår her ja :ahappy:

:lol: Jeg har ikke smakt oliven siden jeg skulle spise en pizza med oliven for svært mange år siden - og holdt på å brekke meg. Ikke hjalp det å plukke av olivenene heller, for de hadde jo satt masse smak på hele pizzaen. Oliven og koreander si jeg bare - hvem fant på at det er spiselig? :aww: 

Før kjøpt jeg glass med oliven bare for å maule :icon_redface: Roet meg litt men det er så godt på pizza :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jeg og Biz er i Oslo i helgen. Gikk en fin tur i lillomarka, på diverse kjøpesenter på shopping og på sykehuset. Nå lurer vi litt på hva vi skal spise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter flere forsøk på å like oliven, har jeg gitt opp :aww: 
Til og med olivenen vi fikk på en olivenrestaurant i Tyrkia, den var tung å svelge den! Men den var mye bedre enn de på glass her, jeg vet ikke om det var klimaet de ble inntatt i som utgjorde forskjellen, men de på glass fikk bare ett tygg før de havna i en serviett :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 23.5.2017 at 10:52 AM, Raksha said:

Alltid festlig å lese bivirkningslista på medisiner... topimax var ille, men aknurat vekttap kan jeg leve med :lol:

Jeg fikk veldig lite av bivirkningene, men den positive effekten av null hodepine.

 

Vært 4 dager på finnskogen på kurs, Vips har vært kjempeflink. Vaps er sykemeldt og har fått gjøre sykemeldte ting :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, Justisia skrev:

Noen her inne som er veganer?
(spør fordi jeg trenger et par tips ang middag)
 

Helle er helt ren veganer, mens jeg er flexiterianer. Det meste av middager kan du lage helt uten produkter fra dyr. Pølsegrateng kan lett fikses med brokkoli f.eks. Salat med tofu, pasta med hjemmelaget pastasaus, chili sin carne osv. Lett som en plett å lage bersamelsaus til lasagne og du kan bruke pastasausen mellom lagene med pasta. Det er mye fint fra Asia, men jeg er ikke så glad i det jeg. Helle elsker også Dal og indisk blomkålgryte. Jeg er flexi fordi jeg synes kjøtt er godt og skinnsofa'n er fin, dessuten liker jeg å gå i ulltøy og skinnsko. Min datter derimot er no go til alt som har med dyr å gjøre. inkludert honning. Det er mye snop hun går glipp av, men det er faktisk enkelte ting som er laget av andre ting enn søtstoffer som er fra dyr som gelantin og karmin, + en haug med andre e-stoffer som produserer fra dyreprodukter. Nå er hun ekstrem da, men det går forbausende lett. Ja, jeg lager mat til henne. Jeg støtter hennes livstil, er stolt av henne for å ta slike standpunkt, og jeg vil at hun skal ha i seg riktig mat så hun ikke feilernært. Vi bruker halvfabrikata noen ganger, men da er vi litt late :P  

Dog er hun er svært oppgående menneske og skjønner at naturen går sin gang, rovdyrene må ha mat og da går det dessverre noen planteetere med. 

Endret av Margrete
  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Margrete said:

Dog er hun er svært oppgående menneske og skjønner at naturen går sin gang, rovdyrene må ha mat og da går det dessverre noen planteetere med. 

Nå er vel de fleste veganere/vegetarianere også mye mer fornuftig når det kommer til økosystemer enn folk flest, og har valgt sin veganisme/vegetarianer..isme(? :P ) fordi de synes det er forkastelig hvordan vi mennesker behandler naturen og dyrene vi deler planeten med. Ikke fordi det rent prinsipielt aldri burde drepes et dyr, men at det ikke skal drepes unødvendig / behandles unødvendig dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

Nå er vel de fleste veganere/vegetarianere også mye mer fornuftig når det kommer til økosystemer enn folk flest, og har valgt sin veganisme/vegetarianer..isme(? :P ) fordi de synes det er forkastelig hvordan vi mennesker behandler naturen og dyrene vi deler planeten med. Ikke fordi det rent prinsipielt aldri burde drepes et dyr, men at det ikke skal drepes unødvendig / behandles unødvendig dårlig.

Jeg har lurt på dette lenge, er du veganer? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig og ikke for noe annet :)

Endret av Margrete
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Wilhelmina said:

Her er det vel rett i underkant av 10 varmegrader, men det holder lenge for min del så lenge sola skinner fra skyfri himmel :P Mer enn 15 grader vil jeg faktisk ikke ha under noen omstendigheter.

Både jeg og Mona syntes det ble ubehagelig varmt på verandaen i ettermiddag. Man skal ikke kimse av 8 grader og sol :lol: skjønner ikke hvordan søringene overlever :P

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Margrete skrev:

Pølsegrateng kan lett fikses med brokkoli f.eks.

Hvordan lager man pølsegrateng med brokkoli? Jeg mener - om du tenker at man kan lage grateng med brokkoli i stedet for pølser - så er det jo ikke pølsegrateng liksom... da er det brokkoligrateng liksom :aww: 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, mokken skrev:

Hvis noen savner sommer. Den er i Haugesund! :sweat: Altfor varmt! 

 

I stavanger også. 25 grader. Glemte solkremen hjemme før jeg gikk på jobb. Endte med at jeg måtte låne aftersun av en bruker...heftig solbrent for å si det sånn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Margrete said:

Jeg har lurt på dette lenge, er du veganer? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig og ikke for noe annet :)

Nei, jeg kjøper derimot stort sett (fordi jeg glatt innrømmer jeg ikke er et perfekt menneske) utelukkende fra lokale produsenter som har fokus på happy dyr. Her i huset er det totalforbud mot irsk kjøtt og meieriprodukter, vi kjøper bare egg fra en lokal gård hvor vi ser dyra hver dag etc. I Tyskland går det forøvrig veldig veldig lite melk (de har ikke en gang en hel reol med melk, det er bokstavelig talt bare 2 typer melk som står på 1 hylle i kjøledisken :o ) - så det vi vil ha kjøper vi fra en lokalprodusent. Det er derimot verre i EU å unngå irsk smør og irsk yogurt, så her må jeg punge ut ganske mye for å få mer lokale produsenter. Noen ganger må jeg bare klare meg uten, for de ikke har det inne. Kjøtt er veldig enkelt, da familien er venn med den lokale slakteren. Skal ikke så mye til siden vi bor på landet og det lukter kubæsj hele våren :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anette skrev:

Jeg fikk veldig lite av bivirkningene, men den positive effekten av null hodepine.

Hvor fort virka det på deg og hvilken dosering?  Virker ikke enda her hvertfall :( Og jeg er ganske fjern og rar. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Takk for tips!  Det hørtes ut som noen kloke råd. Jeg ser de potensielle ulempene med en stor og sterk hund og en flexline. Kontroll er definitivt øverst på prioriteringslista. Jeg skal definitiv sjekke ut den lina du har linket til👍
    • Flexiline er generelt en dårlig idé, og særlig for en stor og sterk hund. Hvis noen slipper sin hund bort til dere i bånd, kan det fort bli floke og konflikter. Du kan heller ikke slippe båndet hvis noe skjer (hunden setter seg fast, sykkel kommer på tvers mellom dere etc.). Og det er vanskelig å ta hunden inn hvis den er ytterst i båndet, med mindre du har en supersolid innkalling. Kjøp heller en halvlang-line på 5 meter som du kan slippe ut og hanke inn etter behov. Du blir fort vant til å håndtere en kort langline, og mye bedre kontroll på hunden. Du kan slippe den både for å la hunden løpe litt, eller gi den friere bevegelsesrom i møtesituasjoner som ikke kan unngås (både med folk, hunder, sykler...). Du kan også ta et grep midt på båndet uten å svi av deg håndflaten hvis hunden trekker eller bykser avgårde. Vi har hatt disse, og er noe av det vi har tatt vare på etter å mistet hundene, de er supergode: https://dyresjappa.no/Produkt/1/294247/Supergrip-Sporline-5m
    • Hei,  Kjøpte akkurat en flexi classic L. 5m. bånd. Den fungerer helt greit, men vurderer et annet alternativ neste gang jeg kjøper. Det jeg kunne tenke meg er låste posisjoner uten å holde inn knapp i tillegg til et enda mer robust tapebånd og et noe større håndtak. Noen anbefalinger? Jeg har en nokså sterk staff-presa blanding på. 35 kg., som tidvis kan dra noe. Ser nå at jeg skulle flyttet denne til utstyrstråden, men vet ikke om det er mulig.  På forhånd takk for svar😊
    • Ede har endelig lært å sette pris på vanntette potesokker, og vil nå heller gå med enn uten. Trenger ikke bestikke med godis for å få dem på lenger, han husker nå at det er langt mer komfortabelt å gå ut på iskaldt klissvått og ekle grussteiner med dem på enn å gå barbeint.  Han ga uttrykk for å ville ha dem av inne på kjøpesenteret, da han selv la merke til at bakken var tørr, varm og stenfri der inne, men klagde ikke, bare gjorde meg oppmerksom på at han kunne tenkt seg å få de av der inne.  Nytt for dagen var å reise på rullebånd. Det har vi ikke prøvd før. Kunne gått meget bedre. Min feil. Trodde han ville forstå greia og bli med av, men han ble usikker da vi nærmet oss toppen, satte seg tilbake istedenfor å bli med frem, så jeg måtte panikk løfte-dra-heise ham over kanten i en faderlig fart, noe som selvsagt stresset ham. Not a good introduction.  Vi tok samme greia ned også, hvor han var helt kewl med å stå på båndet i bevegelse etter å ha blitt løftet på Ante fare og ble nervøs da han så slutten nærme seg, men virket som han synes det var helt ok å bli hjulpet over kanten med et muntert: "Whoppsie!" og en stor bit Nom Noms trøkket i ansiktet på landing. Han spiste det ivrig, så håper den sammenhengen med rullebåndet ble en sterkere neural pathway.   Videre på miljøtreningslisten har vi rulletrapp.. 😰 Det må gjøres. Rakk ikke øve opp den vanlige trappen i dag, fordi vi hadde ærender, men i morgen har vi ingenting annet å gjøre, så muttern får kle på seg, ta med sitteunderlag, pledd, varm drikke, kanskje niste, just in case, for om det ikke løsner etter noen forsøk med bare de øverste trinnene og gradvis økning, så kan vi sitte i den trappen og henge og ha det dødsens kjedelig til han finner ut at det lønner seg å gå den opp og vi får full fest.  Flashy blinkende helikopter med lyd hadde Mr. T on staircases ingen issues med. Gikk rundt det på baksiden mot veggen og så inn i cockpit og synes ikke det var noe uvanlig med det der.  Har forøvrig passert masse små og større unger også, både inne og ute og han begynner bli kjempeflink til å se, men ikke røre nå, på tross av de mange flørtende blikkene som inviterer til kos og lek.  De minste barna har jeg vært litt nervøs for skal trigge jakt når de plutselig løper, så jeg har vært veldig på alerten, men det eneste som utløste jakt i ham og strammet båndet var en dinglende skulderstropp på en bag. Så ut som en biteleke. Bykset, men fikk ikke nå frem til den. Med unntak av den har han vært eksemplarisk og avbrutt intensjoner om å undersøke andre mennesker på kontaktlyd hver gang jeg så ham vurdere det og var nervøs for et byks mot noen. — Food before Feckers, any day. Noen ganger også mom over nom. Han bryr seg om og tar min veiledning selv når han er mett og ikke vil ha mer. Vi begynner få et bånd utover måltidene 🥳
    • Enig med det over. Lær inn eventuelt en «gå og legg deg» kommando, så du kan avlede med å be hunden å gå og legge seg.  Miljø trene og sosialisere masse så hunden blir godt vant med lyder og folk rundt seg. Men føler det har mye med mentaliteten på hunden og rasen og gjøre. Har du en usikker vokterhund så er det vanskelig å dempe varsling. Har du en trygg vokter så har den høyere terskel for å anse noe som nødvendig å varsle på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...