Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå mai


Gjest
 Share

Recommended Posts

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg varierer mellom tykk vinterdyne og bare et laken. Gubben klarte nemlig å ta med seg begge sommerdynene da han flytta. Som trøst har jeg to vinterdyner. Greit å ha de gangene ca hvert fjerde år når jeg har overnattingsgjest.

:lol: 

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg må også ut og klippe gress, det er nemlig ikke regn i dag, til en forandring.

 g065.gif

Her er hagestellet ferdig, selv om jeg nok kunne tatt kantene litt bedre, men nå ser ikke plena ut som en jungel lenger i hvert fall - men den er litt flekkete :aww: Også måtte jeg jo bare innom en bomsterhandler på "torget" på Løten i dag, og fikk med meg planter for 600 kr hjem. De var mye finere enn Plantasje-plantene, og ikke så veldig mye dyrere heller. Også har jeg betalt med VIPS for første gang :aww:. Men nå har jeg masse fine blomster på terrassen min - og humlene ble kjempeglade i noen blå blomster jeg kjøpte :ahappy:

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Rart å høre om den varmen dere har der sørafor. Her er det bare sent på våren ennå, og vi gleder oss til det blir sommer.

Det er først de siste par dagene sommeren har kommet hit altså - det er bare så vidt det har kommet blad på kaprifolen min, og det er bare dager siden bjørka ble grønn!!! Litt sen vår her ja :ahappy:

7 minutter siden, Bananen skrev:

Okei, jeg liker fetaost og jeg skulle se om jeg liker oliven også. Så jeg fant en kombinasjon på butikken jeg prøvde i dag - olived med fetaost inni. Det falt ikke i smak, jeg liker ikke oliven, skjønner jeg. :aww:

:lol: Jeg har ikke smakt oliven siden jeg skulle spise en pizza med oliven for svært mange år siden - og holdt på å brekke meg. Ikke hjalp det å plukke av olivenene heller, for de hadde jo satt masse smak på hele pizzaen. Oliven og koreander si jeg bare - hvem fant på at det er spiselig? :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Herregud, jeg vant budrunden  jeg er huseier  oi, shiit, jeg kan ikke tro det! Det er perfekt!!!

Jeg har vært en "svipptur" i Oslo i dag og hentet vårt nye familiemedlem Hils på Miriel, (Hotfuzz Against All Odds) Har bare kjent henne i underkant av 12 timer, men guri for en kul frøken, som t

Thea har kommet hjem! 3 uker holder i massevis, og jeg håper hun aldri tar turen ut igjen

Posted Images

Nå er jeg og tre hunder innlosjert på et hotellrom i Lillehammer. Jeg skal være ringsekretær i morgen, og det er aldeles nydelig å hvile ut på et kjølig rom et par hundre meter fra ringen. Glam har konkurrert i rally i Gjøvik i dag, og det var helvetes varmt. Altså like varmt som i helvetet. Men han jobbet som bare det, vi overvant hete og hans manglende konkurranseerfaring, og gikk en kjempefin runde. Vi fikk to skilt han ikke kan, så vi knallet til med tolv dobbeltkommandoer! Men vi beholdt ro og humør begge to, koste oss, og forlot ringen med en kjempegod følelse. Mange disker og brutte løp i dag, og resten fikk førstepremie - unntatt oss, for vi landet på sure 169 poeng! Men, om det er det vi får til på en varm og tung dag, med lite utetrening, da gleder jeg meg til resten av jakten på tittelen! Verdens beste lille Fjomp, som egentlig ikke skulle bli konkurransehund <3

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Siri said:

:lol: Jeg har ikke smakt oliven siden jeg skulle spise en pizza med oliven for svært mange år siden - og holdt på å brekke meg. Ikke hjalp det å plukke av olivenene heller, for de hadde jo satt masse smak på hele pizzaen. Oliven og koreander si jeg bare - hvem fant på at det er spiselig? :aww:

Jeg hadde det samme på tomater. Men etter å ha gått i så mange år til å sky tomater, fordi jeg brakk meg en gang som liten av en tomat, så ville jeg ikke spise tomater. Men jeg liker tomatsuppe, tomatketsjup og alt annet som har tilsatt tomat, men ikke tomater som i klusters, liksom. Så tilbød en dame jeg jobbet for meg en plommetomat, og akkurat den tomaten var god. Så kjøpte jeg plommetomat, men de var ikke gode. Så gikk jeg på samme kjøret igjen og spiste ikke hele tomater.

Helt til han som mamma bor med tilbød meg en tomat fra hans hage. Den tomaten var god! Også sa han at jeg må kjøpe søte, små tomater på butikken, for det er tilsvarende de tomatene. Så gjorde jeg det, og nå er jeg bitt av basillen. Og nå kan jeg spise tomat. :lol: Herregud, så sære vi mennesker er.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Bananen skrev:

Jeg hadde det samme på tomater. Men etter å ha gått i så mange år til å sky tomater, fordi jeg brakk meg en gang som liten av en tomat, så ville jeg ikke spise tomater. Men jeg liker tomatsuppe, tomatketsjup og alt annet som har tilsatt tomat, men ikke tomater som i klusters, liksom. Så tilbød en dame jeg jobbet for meg en plommetomat, og akkurat den tomaten var god. Så kjøpte jeg plommetomat, men de var ikke gode. Så gikk jeg på samme kjøret igjen og spiste ikke hele tomater.

Helt til han som mamma bor med tilbød meg en tomat fra hans hage. Den tomaten var god! Også sa han at jeg må kjøpe søte, små tomater på butikken, for det er tilsvarende de tomatene. Så gjorde jeg det, og nå er jeg bitt av basillen. Og nå kan jeg spise tomat. :lol: Herregud, så sære vi mennesker er.

:lol::lol: Jeg brukte også mange år på å like tomater, som i "rå" tomater, og etter å ha spist sånne søte, små tomater, så liker jeg ikke store "vanlige" tomater lenger :lol: Også løk... jeg likte ikke løk. Jeg kunne ikke fordra løk. Helt til jeg en dag fikk pizza hos naboen som var full av løk - og den var knallgod :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siri skrev:

:lol: 

Her er hagestellet ferdig, selv om jeg nok kunne tatt kantene litt bedre, men nå ser ikke plena ut som en jungel lenger i hvert fall - men den er litt flekkete :aww: Også måtte jeg jo bare innom en bomsterhandler på "torget" på Løten i dag, og fikk med meg planter for 600 kr hjem. De var mye finere enn Plantasje-plantene, og ikke så veldig mye dyrere heller. Også har jeg betalt med VIPS for første gang :aww:. Men nå har jeg masse fine blomster på terrassen min - og humlene ble kjempeglade i noen blå blomster jeg kjøpte :ahappy:

Det er først de siste par dagene sommeren har kommet hit altså - det er bare så vidt det har kommet blad på kaprifolen min, og det er bare dager siden bjørka ble grønn!!! Litt sen vår her ja :ahappy:

:lol: Jeg har ikke smakt oliven siden jeg skulle spise en pizza med oliven for svært mange år siden - og holdt på å brekke meg. Ikke hjalp det å plukke av olivenene heller, for de hadde jo satt masse smak på hele pizzaen. Oliven og koreander si jeg bare - hvem fant på at det er spiselig? :aww: 

Før kjøpt jeg glass med oliven bare for å maule :icon_redface: Roet meg litt men det er så godt på pizza :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jeg og Biz er i Oslo i helgen. Gikk en fin tur i lillomarka, på diverse kjøpesenter på shopping og på sykehuset. Nå lurer vi litt på hva vi skal spise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter flere forsøk på å like oliven, har jeg gitt opp :aww: 
Til og med olivenen vi fikk på en olivenrestaurant i Tyrkia, den var tung å svelge den! Men den var mye bedre enn de på glass her, jeg vet ikke om det var klimaet de ble inntatt i som utgjorde forskjellen, men de på glass fikk bare ett tygg før de havna i en serviett :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 23.5.2017 at 10:52 AM, Raksha said:

Alltid festlig å lese bivirkningslista på medisiner... topimax var ille, men aknurat vekttap kan jeg leve med :lol:

Jeg fikk veldig lite av bivirkningene, men den positive effekten av null hodepine.

 

Vært 4 dager på finnskogen på kurs, Vips har vært kjempeflink. Vaps er sykemeldt og har fått gjøre sykemeldte ting :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, Justisia skrev:

Noen her inne som er veganer?
(spør fordi jeg trenger et par tips ang middag)
 

Helle er helt ren veganer, mens jeg er flexiterianer. Det meste av middager kan du lage helt uten produkter fra dyr. Pølsegrateng kan lett fikses med brokkoli f.eks. Salat med tofu, pasta med hjemmelaget pastasaus, chili sin carne osv. Lett som en plett å lage bersamelsaus til lasagne og du kan bruke pastasausen mellom lagene med pasta. Det er mye fint fra Asia, men jeg er ikke så glad i det jeg. Helle elsker også Dal og indisk blomkålgryte. Jeg er flexi fordi jeg synes kjøtt er godt og skinnsofa'n er fin, dessuten liker jeg å gå i ulltøy og skinnsko. Min datter derimot er no go til alt som har med dyr å gjøre. inkludert honning. Det er mye snop hun går glipp av, men det er faktisk enkelte ting som er laget av andre ting enn søtstoffer som er fra dyr som gelantin og karmin, + en haug med andre e-stoffer som produserer fra dyreprodukter. Nå er hun ekstrem da, men det går forbausende lett. Ja, jeg lager mat til henne. Jeg støtter hennes livstil, er stolt av henne for å ta slike standpunkt, og jeg vil at hun skal ha i seg riktig mat så hun ikke feilernært. Vi bruker halvfabrikata noen ganger, men da er vi litt late :P  

Dog er hun er svært oppgående menneske og skjønner at naturen går sin gang, rovdyrene må ha mat og da går det dessverre noen planteetere med. 

Endret av Margrete
  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Margrete said:

Dog er hun er svært oppgående menneske og skjønner at naturen går sin gang, rovdyrene må ha mat og da går det dessverre noen planteetere med. 

Nå er vel de fleste veganere/vegetarianere også mye mer fornuftig når det kommer til økosystemer enn folk flest, og har valgt sin veganisme/vegetarianer..isme(? :P ) fordi de synes det er forkastelig hvordan vi mennesker behandler naturen og dyrene vi deler planeten med. Ikke fordi det rent prinsipielt aldri burde drepes et dyr, men at det ikke skal drepes unødvendig / behandles unødvendig dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

Nå er vel de fleste veganere/vegetarianere også mye mer fornuftig når det kommer til økosystemer enn folk flest, og har valgt sin veganisme/vegetarianer..isme(? :P ) fordi de synes det er forkastelig hvordan vi mennesker behandler naturen og dyrene vi deler planeten med. Ikke fordi det rent prinsipielt aldri burde drepes et dyr, men at det ikke skal drepes unødvendig / behandles unødvendig dårlig.

Jeg har lurt på dette lenge, er du veganer? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig og ikke for noe annet :)

Endret av Margrete
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Wilhelmina said:

Her er det vel rett i underkant av 10 varmegrader, men det holder lenge for min del så lenge sola skinner fra skyfri himmel :P Mer enn 15 grader vil jeg faktisk ikke ha under noen omstendigheter.

Både jeg og Mona syntes det ble ubehagelig varmt på verandaen i ettermiddag. Man skal ikke kimse av 8 grader og sol :lol: skjønner ikke hvordan søringene overlever :P

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Margrete skrev:

Pølsegrateng kan lett fikses med brokkoli f.eks.

Hvordan lager man pølsegrateng med brokkoli? Jeg mener - om du tenker at man kan lage grateng med brokkoli i stedet for pølser - så er det jo ikke pølsegrateng liksom... da er det brokkoligrateng liksom :aww: 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, mokken skrev:

Hvis noen savner sommer. Den er i Haugesund! :sweat: Altfor varmt! 

 

I stavanger også. 25 grader. Glemte solkremen hjemme før jeg gikk på jobb. Endte med at jeg måtte låne aftersun av en bruker...heftig solbrent for å si det sånn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Margrete said:

Jeg har lurt på dette lenge, er du veganer? Jeg spør fordi jeg er nysgjerrig og ikke for noe annet :)

Nei, jeg kjøper derimot stort sett (fordi jeg glatt innrømmer jeg ikke er et perfekt menneske) utelukkende fra lokale produsenter som har fokus på happy dyr. Her i huset er det totalforbud mot irsk kjøtt og meieriprodukter, vi kjøper bare egg fra en lokal gård hvor vi ser dyra hver dag etc. I Tyskland går det forøvrig veldig veldig lite melk (de har ikke en gang en hel reol med melk, det er bokstavelig talt bare 2 typer melk som står på 1 hylle i kjøledisken :o ) - så det vi vil ha kjøper vi fra en lokalprodusent. Det er derimot verre i EU å unngå irsk smør og irsk yogurt, så her må jeg punge ut ganske mye for å få mer lokale produsenter. Noen ganger må jeg bare klare meg uten, for de ikke har det inne. Kjøtt er veldig enkelt, da familien er venn med den lokale slakteren. Skal ikke så mye til siden vi bor på landet og det lukter kubæsj hele våren :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Anette skrev:

Jeg fikk veldig lite av bivirkningene, men den positive effekten av null hodepine.

Hvor fort virka det på deg og hvilken dosering?  Virker ikke enda her hvertfall :( Og jeg er ganske fjern og rar. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...